Човек без нито един приятел ... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Човек без нито един приятел ...
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 5971 пъти
Познавате ли човек без приятели? Е тази история е именно от такъв човек... Толкова съм претръпнал, че дори пиша тези редове с усмивка. Истината е че съм заобиколен от стотици познати, но реално нямам нито един приятел до себе си. Тази година изгубих и последния.. или поне си мисля, че съм го изгубил, но най-вероятно е така. Причината видимо е в мен, но не мога да я намеря просто не знам къде греша. Винаги съм стоял твърдо зад приятелите си и винаги в мое лице са имали един истински човек, който е готов винаги да им помогне. Не знам какво се случва всеки път.. факт е, че малко се поиздигнах професионално и доста се промених като цяло доста съм самоуверен в себе си и дори често са ме наричали, че съм прекалено високомерен и арогантен.. осъзнах грешката си и в последно време съм едва ли не най-скромния човек, но може би вече е твърде късно за тази скромност...

Имам само един въпрос.. как според вас да задържа хората до мен, защото ми писна да се осланям само на парите, които се оказаха единствения ми приятел в последната година.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9ca0656dd2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   В историята ти има нещо много общо припокриващо се с моята. Явно си над 22 години, съдейки по това, че работиш. Аз съм на 21, но общо взето с приятелите съм в същото положение. Помисли си наистина, какво значи приятел? Моите "приятелки" ме забравиха точно когато имах нужда от тях. Аз обаче винаги съм била готова да ги изслушам и да им помогна. Едната от тези мои приятелки пък сваляше бившия ми с който естествено се разделихме. Така че, сигурен ли си че искаш приятели, защото май понякога е по-добре да си сам. Да, мен лично самотата ме убива всеки ден по много, не по малко. Опитвам се да свикна с нея и с мисълта, че така ще бъде до края на съществуването ми. Но ние с теб, приятелю, всъщност живеем ли или просто съществуваме...

Т., 21

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 02d0518c87
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, аз познавам такъв човек - себе си. Може да съм малка, може да казват, че има още много време, за да намеря истински приятели, но мене липсата им ме убива. Години аз съм самотна, не съм намерила досега нито един истински приятел, нямам приятели. По цял ден стоя в нас затворена, омръзна ми от това еднообразие. Малка утеха намирам във виртуалния свят, но и там ги няма. Или аз греша някъде, или те. Или пък просто съм един излишък за този свят? Знам ли.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d92dfb50f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Бъди усмихнат и разговорлив не бъди прекалено високомерен, но пък и не потъпквай самочувствието си имай гордост!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c02e428f34
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Просто си осъзнал какво е положението в БГ - тук никой не може да ти бъде приятел, защото хората са бедни, изтормозени и завистливи. Нещастни.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b811d486fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Оо това ми е познато, даже точно рпеди 1мин качих история с подобна тематика. Същото положение, същото питане и търсене на отговор вече близо 3год...
Това което мога да ти кажа е това което ми казаха на мен, не се притесняваи рано или късно ще се оправят нещата :)

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 0cb442f310
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Познавам такъв човек - аз. Нямам приятели нито семейство, въпреки че родителите ми са живи. На света няма по-самотен човек от мен. Вече свикнах и не ми прави впечатление. Дори се улавям, че присъствието на хора около мен ме натоварва и бързам да се измъкна.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9893034771
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Всеки, който се замисли за секунда, ще осъзнае, че всъщност наистина е заобиколен предимно от познати и тук-там от приятели. Става въпрос за истински и стойностни приятели, защото еднодневките са си просто близки познати. Днешно време е възможно стойностни хора, да не са добри приятели. Но това не е от значение, тъй като и без това приятелството леко си промени значението и вече е някаква пълна трагедия. Вече не само за тинейджъри, но и за възрастни е нормално да има приказки зад гърба и фалшиви усмивки, което е наистина жалко.

Вината може и да не е в теб, в смисъл може и да не е в никого. Двама човеци не могат да са приятели, ако имат различни разбирания за това. Не се и получава, ако единият е искрен и предан, а другия само се възползва. Понякога и характера на единия, отблъсва другия. Високомерието е лош недостатък, но не е непоправим. Извини се, ако се смяташ за виновен и не се тревожи. Станалото-станало, важното е да се поправиш занапред.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f647bab8de
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не си виновен ти, няма виновни! Просто много неща се промениха за много кратко време. Сега не ми се пише подробно. А и моите анализи едва ли ще ти дадат вяра и надежда. Ще става все по-лошо. Няма вече духовни ценности, няма идеали, няма каузи, няма приятели.... всичко е жестока борба за надмощие кой да докопа повече пачки, за да си купи "самоличност". Ще бъда груб и конкретен, защото минах по твоя път преди години - и аз минавах за много самоуверен и високомерен и служебно се издигах и пари имах бол, но после реших да бъда мек и скромен и това доведе до безхарактерност, чувство на вина и следва спад, убийствен спад, оставане без работа, никакви приятели, близки и познати, безпаричие, мизерия, натрупване на дългове, стрес водещ до куп болести и ето ме сега чакайки смъртта... тъжен край, но дали някой ще го избегне???

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7679983bf4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Аз винаги съм вярвал, че приятелството между двама мъже е любов до смърт, по - ценно от това между мъж и жена. За съжеление до сега не съм срещнал стойностен човек, споделящ моите възгледи. Затова имам само познати. В днешно време, приятелството на повечето хора, не струва пет пари.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3bbaecf37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Автора : Благодаря на всички, които писаха до момента, а дори не очаквах и някой да го направи.
Замислих се и си казах, че каквото и да става човек не трябва да се затваря в себе си и да се обвинява понякога наистина вината не е в нас, а в другите. На всички хора като мен, които нямат нито един приятел в момента или се чувстват по някакъв начин самотни искам да ви кажа, че най-добрият приятел сте си Вие самите.. вярвайте в себе си не се самосъжалявайте.. моето мнение е че щом сме без приятели значи просто тези хора не ни заслужават... колкото и нескромно да звучи :)

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: cc544d54a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Приятели трудно се намират, особено в днешно време. Всеки е сам за себе си, и е прав, донякъде. Вече всеки се интересува от материалното, от това на него да му е добре. Никой не търси истински приятели, а хора, с които да си запълнят бройката във фейсбук или просто за пред хората. Всеки си избира хора, с които да се събира, не защото им е приятел, а защото е "вип", контактен е, устат, но глупав, но все пак устат. Никой от тези хора не ти е истински приятел, а интригант и лицемер, но на кой му пука... нали е първи приятел на Андреа или нещо от сорта ;).

П. П не можеш да задържиш хората до себе си, те не са предмети. Каквото и да правиш, ако някой не иска да е с теб ще ти го покаже.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9e3b3f6cbc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Има една приказка, че сами идваме на тоя свят и сами си отиваме. Това означава, че може да сме сами, но не самотни. Когато работиш върху себе си, когато си ерудиран, духовен човек, е цяло удоволствие да бъдеш със себе си:))
А и трябва да имаш някакви критерии за приятелство- една душа в две тела. Трудно се намира. Когато човек е богат и щастлив, има много приятели. Но къде са те, когато те сполети нещастието? Е, този, който остане с теб в такъв момент, би трябвало да е добрият приятел.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 649249ff5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Всички коментари са много хубави, особено 12-тия. Всеки има един приятел, когото чака да се върне, още преди да е обърнал гръб за раздяла. Може да го вижда във всеки приятел, но той е само един и много трудно се намира. Аз намерих такъв приятел и пожелавам на всеки да го има. Той винаги и навсякъде е в сърцето ми.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 053e8d5025
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Хм... събрахме се доста личности, сблъскали се с един и същ проблем! Всеки малко или много си е изпатил на тема "приятелство"... иииииии честно казано, аз до тази вечер мислих, че съм сама на света, с този проблем...
Предлагам ви... , ако желаете да си направим една група във фб и да се съберем там... , да обменим мнения и разсъждения... , а и... като цяло аз съм ЗА новите познанства... Все пак рано или късно човек до човек опира и... е хубаво да имаме - ако не приятели, то добри познати... :)

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 230701f547
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Аз съм без приятели също и незнам как да спечеля приятели
но преди имах и те ме изпъдиха

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 86336fd9ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   Аз имам приятели, но всички пораснахме и лека полека всеки си хвана посоката :D на кратко, никой не остана в България :( така е след 20-25, човек остава сам, и не трябва да го приемате толкова навътре. Проблема не е в нас самите, системата ни прави такива. Коментиралите тук са страхотни хора, дано някой ден съдбата ни събере...

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8c4534a12d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   И аз нямам приятели в момента. Преди имах няколко, но с някои живота ни отдалечи, с други въобще си развалихме отношенията. Чесно казано, малко ме е страх да се сближавам с някого. Хората са много завистливи и дори зли. Всеки ще предпочете да ти навреди, дори и без да спечели нищо. Приятелства стават през детството, в училище, в университет. След като навлязат в живота, хората започват вече само да гледат каква файда имат, как могат да те използват. Предполагам, че така и трябва, но в такива случаи не може да се говори за приятелство.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: e1dbce5793
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Тези които нямат приятелки, вероятно нямат и приятели. Като се замислиш разликата е малка. При мен е същото, въпреки че имах и двете преди време. Сега съм в нов град, нова държава и ми е още по-трудно да намеря. 8 месеца вече. Ако има хора които нямат приятели и живеят в Лондон да пишат. Да излизаме да пием бира, такива работи. И да уточня не съм гей търся просто приятели.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 11 месеца
hash: fe9d2ace16
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Re: "Имам само един въпрос.. как според вас да задържа хората до мен, защото ми писна да се осланям само на парите, които се оказаха единствения ми приятел в последната година. "

Здравей приятелю! Обръщам се така към теб, защото до скоро и аз нямах нито един приятел до себе си, и по някакъв начин те почувствах по близък :)! Не знам как стоят нещата при теб в религиозен план. Но моят съвет е следният: Обърни се за помощ към църквата и Бога, Бог винаги ще ти подаде ръка, когато му се помолиш искрено и от сърце! Разкай се за грешките си в миналото, прости на прегрешилите пред теб, кръсти се ако не си кръстен, започни да посещаваш често или редовно литургиите, причастявай се и повярвай ми живота ти ще тръгне в една по-различна посока, ще намериш приятели и истинско щастие. А що се отнася до парите прочети може да прочетеш
Евангелие от Матея 6:19-21

П. С. : Не те подканям да правиш каквото и да било от писаното по горе нито пък бих те упрекнал ако решиш, че не те интересуват тези работи. Това е само съвет! Ти сам си реши какво ти подсказва сърцето.

 
  ...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: 5f16b8f3a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Здравейте, доста със закъснение коментирам и аз, но сега попаднах в тази ситуация, че да потърся тази тема. Както казват някои от хората в по горните коментари, в детството имаше приятели, играхме, събирахме се, вършихме си услуги ( времето когато нямапе smartphon & таблети и др. джаджи ). Вече съм на 20 и много промени настанаха в живота ми и бих искал да ви споделя част от това което ми се случва за да ми дадете съвет.

Значи за целия ми живот се случвапе следното : Събираме се в компания всички се събираме купонясваме си и идва момент когато всеки започва да се цепи лека по лека и после ставаме само за здрасти и чао ( до ден днешен е така ) момичета и момчета с които съм излизал. Имало е прегръдки и напивания, а сега някои се правят, че не се познаваме, други направят няква физиономия и това е. Сега от година може би влезнаха нови хора в живота ми. От моя град са и излизаме от време на време, но някак си осещам, че не са ми истински приятели и съм убеден в това, защото се занимавам с фотография и когато да ходим някаде да излезем или на някое събиране.. Искат да ги снимам ( имат полза от мене ) в други случаи опират до мене защото за някое събиране ще дам пари, ако ли не, без мене ще е, или като ги возя с колата до някое място. Знам, че доста от хората казаха, че нямало истински приятели, но не е така защото съм свидетел на хора които имат истински приятели държат се заедна в една компания и лято зима все са си заедно и си държат един на друг, докато при мене е заобиколено от праячи < ако мога така да се изразя. Бих казал че за моята компания са приятни хора, но не ми харесва факта, че гледат само полза да имат от мен искам приятел, който като му кажа, , Хайде въри да излезем някаде да се разходим, , той да се съгласи, не , , ми сега не мога, имам работа, трябва да си почивам, имам за учене.. , , и тем подобни извинения, а в същото време си цъкат на телефона или лаптоп, но както и да е. Когато не можеш да отделиш най малкото време за близък то значи няма желание. Какъв е смисъла да живея с такива хора, които ще ги задоволяввам със снимки а в замяна на това да получавам внимание... Дайте ми някакъв съвет ако някой все още следи темата, Как да ги спечеля, да се сплотим, да им покажа друга част от приятелството?? Ако мога.. , Аз имах не мнго щастливо детство особенно училищните години не успях да вържа много приятелства там и може би това ми е проблема, че не съм много по приказките.

 
  ...

...
преди: 8 години, 2 месеца
hash: b558f32b82
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Честа тема тук. Както другите казаха - явно нещо ни има и сме доста :)

След няколко годинки (добре де, десетелия) човек се научава на много неща. Например, научава се да вижда през маските които хората волно или неволно, осъзнато или неосъзнато, си слагат. Понякога го правят като тест - търсят човека който ще успее да ги "види" през маската. И се старят да си изградят много убедителна маска защото си мислят, че човека прозрял през нея, трябва да е много добър и така "филтрират", ако мога така да се изразя. Повечето накрая толкова се престарават, че вече не могат да различат "себе си" от маската която са градили толкова време. Свят широк - хора всякакви.

Вече много малко неща могат да те изненадат и се усещаш, че започваш своеобразна игра - за колко време ще разбереш даден субект в кой точно стериотип попада. И после губиш интерес. Може да ви звучи цинично, но прехвалената и силно надценена тема за уникалността на хората просто не е вярна.

Много от вас са казали и много верни неща които повдигат много актуални въпроси - Що е то приятелство? Дали наистина имаме нужда от подобни хора? А дали вината не е в нас? Винаги ли сме били толкова "добри" (каквото и да значи този тъп термин) както се описваме? Дали сме достатъчно обективни, и към другите, но най вече към себе си?

Аз лично си имам няколко изпитани моменти за които следя във всяко едно ново запознаство. Например, ако дадения ви "познат", "приятел" или както и да го наречете, обича да говори осезаемо повечко за собствените си проблеми, или желания, или преживявания (стил "фейсбук мания" - "вижте ме колко съм готин, къде съм бил, какво съм правил, колко съм изпил, колко знам) това значи, че човека срещу вас е завършен нарцисист. Жените са особено податливи на това. Много от тях могат да говорят с часове за себе си, без да им хрумне, че този егоцентризъм е малко вповечко. Добрата новина е, че такъв вид хора са особено предсказуеми и лесни за манипулация - даваш им квото искат - най-често внимание, и можеш да правиш каквото искаш с тях. Ако искаш, разбира се. Трудно ми е да си представя за какво на човек би му било да се занимава с такива посрествени хора...

Знаете ли за какво се хващам последно време, че ми се иска? Ще ми се да мога да седна и да си поговоря с някой човек ей така, за нещо неутрално и дребно. Не да обсъдим проблемите си и да си изплачем душата един на друг. Не за някой битовизъм - "уфф, да знаеш как ми се спи, яде, пие, ебе" и прочие.

Например видях в парка една много хубаво направена малка къщичка от клони и листа. Много сполучливо бяха ги стъкмили и къщичката си имаше покривче и входче. А покрай нея бяха накацили птички и профучаваха на сантиметри от мен. Беше като илюстрация изкочила от книжка за горските духчета. Искаше ми се да кажа на някой -"виж, колко красиво и добро изпълнение. радвам се, че има такива хора които правят такива неща и странно как, още никой не го е разрушил. Благодарен съм на този някой, че ме подсеща за това колко важни са дребните хубави нещица, които като че ли позабравихме последно време... ". Ей такива разговори ми липсват. Вече не искам да бистрим проблемите си, философията, психологията, политиката и прочие изтъркани теми... Все по безпредметно ми се струва.

Късмет на всички на които им тежи самотата и искат това да се промени. На другите - поздравления. Въпрос на личен избор...

П. С - но наистина къщичката с птичките беше хубав момент - http://dox. bg/files/dw? a=86af6cd66a

А това е за хората които търсят своя лъч надежда - http://dox. bg/files/dw? a=b90bed6ecf

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker