Заглеждате ли се в етикетите на дрехите си? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Заглеждате ли се в етикетите на дрехите си?
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 6146 пъти
Скоро бях чел някъде, че голяма част от дрехите, произведени в Турция (и някои др. страни) са боклуци и че някои дори съдържали опасни химикали. Предположих, че става въпрос за евтините дрехи и тези втора ръка, но просто от любопитство погледнах по-обстойно етикетите на няколко мои блузи, както и на 1-2 чифта дънки. Щях да падна, когато прочетох "MADE IN TURKEY" на почти всички от тях, а това са все скъпи и уж маркови дрехи. Едните дънки струват 200 лева (няма да споменавам марка, за да не решат админите, че правя реклама), а другите са пак от порядъка на 100-150 лева. Предполагам жените обръщат повече внимание на това, но аз лично никога не се заглеждам в етикетите на дрехите, които купувам, и явно правя грешка. Според вас до каква степен е важна страната, в която е произведена дрехата, и дали фактът, че повечето ми дрехи са произведени в Турция, означава, че са ментета или това е "нормално"? Споделете "опита" си по този въпрос като цяло, ако е възможно...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: f62784ddb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

1.   Я ми кажи ти на колко години си, да не падаш от Марс? Глобализацията отдавна изтласка големите марки от традиционните им седалища, имам предвид, че производствените им центрове са в държави с евтина работа ръка, защо според теб Китай се разви толкова последните десетилетия? Турция също, Малайзия ако щеш. Знаеш ли кога ще намериш да кажем D&G /ако е проблем, го цензурирайте:)/, произведено в Италия? В някой друг живот или пък от зората на започнатия им бизнес, когато са били с ателие 2 на 2 метра. Но има качество и качество, пазар и пазар, ако продуктът е "оригинален", то е произведен при определени стандарти на работа и с определени материали, т. е. би трябвало да е качествен, та макар и произведен в Бангладеш.
М, 34

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 41468e0aab
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

2.   Има и доста качествени стоки произведени в Турция, лошото е, че се внасят ментетата, ако не са маркови. Що се отнася до тъй наречените маркови дрехи - те всички са произведени в Турция, Китай или Индонезия. Винаги гледам етикете - да видя състава на дрехите и т. н. и до сега не съм видяла нещо да е произведени в Европа. Купувала съм си маркови дрехи и от Германия и при тях пак си пише произведено в Китай.
Никой няма да ти поризвежда нещо с Европа като работната ръка е толкова скъпа, че им излиза дори по-евтино да го транспортират от Азия.
Мисля, че статията е била за дрехи, произведени в Азия, но не на някакви марки. Все пак предполагам, че те въпреки всичко имат контрол на качеството, докато псевдофирмите нямат такова.
Ана

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 5fd5a3a246
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Много известни марки се произвеждат в Турция без да са ментета. Макар че, разбира се, не е изключено и да си попадал на такива. С пренебрежение се отнасяш към дрехите втора ръка, но мога да ти кажа, че там има някаква сигурност, че са маркови и качествени, тъй като по-голямата част идват от Германия. Като влезеш в софийския мол, никой не може да ти каже със сигурност какво менте ти се пробутва.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 06a15113d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не само, , ментетата" съдършат опасни химикали. Наскоро попадах на материали съобщаващи за санкции наложени на световноизвестни марки, които са колоси в модната индустрия. Понеже дори въпросните колоси в модата изнесоха производствата си в Китай, Индия, Малайзия и т. н. те произвеждат с много ниска себестойност, а цените им са такива все едно са си тяхно местно производство със съответното качество. Ама уви дрехите им са бъкани с канцерогенни вечества останали в тях заради икономиите, които правят. Във всяка една сфера на производството зарибяват клиентите с гръмки фрази и обещания за високо качество, но ПЛАНИРАНОТО ИЗНОСВАНЕ е, , религията"която изповядват производителите.
Конкретно за дрехите - аз вече дрехи от тук не купувам. Поръчвам си от чуждестранни сайтове и съм доволен, а цените на едни и същи артикули, които могат да се видят и по нашите молове са 2, 5 - 3 пъти по-ниски!
Подкрепяйте българската икономика. Да бе да. Не желая да ме правят на малоумник и да ме доят като крава.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 1210dbf979
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Това с Турция беше едно време... Сега вече (колкото и да не ми харесва да си го призная) се радвам, ако дрехата е от Турция. Имам доста качествени дрехи от там. ОБАЧЕ ако е Виетнам, Бангладеш, Индонезия - пълна скръб!!! Даже и Китай е по-добре. Но производството в Турция вече явно е на по-високо ниво, а и който е охдил сигурно е виждал многото заводи на марки като Дизел и Риплей и подобни... Армани примерно като шият в България, а не в Италия дали са ментета според теб??
Гледай как е ушита дрехата, плата, такива неща - качественото винаги си личи.
Избягвай всичко азиатско, там е ужас, лошо каество, кофти химикали и бои...

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 548116d1a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Чакай малко, турските дънки наистина са много хубави. У нас са попадали 2 чифта и на двата цвета не им пада, не се късат и не се свиват след пране. Изглеждат буквално като нови. Обаче едните бяха от магазин, в който се знае, че няма шанс да попадне менте, а другите дефакто са си купени от Турция. Всъщност, знаеш ли, че е по-възможно да намериш качествени маркови дрехи в магазин втора ръка, отколкото в мола?

И това го казвам от опит. Една приятелка си пазарува от втората ръка, дрехите и наистина не мърдат и половината са взети с етикетите написани на друг език. От друга страна вносителите ни не са качествени. Да кажем, че те си произвеждат наистина хубави дрехи, а насам пращат масово това, което не се е поличило както трябва. И това се случва в днешно време, в комунизма е имало малко дрехи, но всички са си били внос и са били качествени. Количество малко, но качество на ниво, или количество голямо, но качеството за боклука. В смисъл, да, гледам дрехите на майка ми в мазето и това чудо не е мръднало, почти, а говорим за над 15 години. Естествено има си и качествени, хубави неща. За 200лв не ми се вярва, някой да те отрови.

Чинка ми работи в голяма верига магазини. Веднъж при тях пристигнала голяма бройка дрехи от друга страна. Отишла в склада и били наредени близо 5 големи кашона, върху които пишело "Стока произведена за страни от източна Европа". Беше бясна. Но това е положението. Адски малко вносители са качествени и адски малко неща са маркови. И все пак си мисля, че ако дадеш 150-200 лева няма как да вземеш менте, понеже някак си, ако обърнеш парите в техните се получава нормална за тях сума на хубави дрехи. Не се притеснявай и не се изненадвай на етикети от рода на- Произведено в Турция/Китай/Полша... Проблема не е в техните дрехи, а в самото качество на вноса.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ce1177dc80
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, лично аз гледам внимателно етикетите на нещата, които купувам. С течение на времето човек се научава да разпознавадоброто от лошото.
Купувам предимно български дрехи. По-рядко вносни/предимно от Италия и Германия/
За турските знам, че има както много качествени, така и големи боклуци. Аз съм взимала някои детски, от които съм доволна. Всъщност май най-опасни са китайските. А те се продават навсякъде. Дори на изложението "Произведено в България" имаше от тях.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: cffa1561a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Дрехите втора ръка са със сигурност по-качествени от твоите, произведени в Турция и купени у нас. Качеството на дрехите, правени за страни от Западна Европа, си е на необходимото ниво, нищо че са правени в Китай, Камбоджа, Турция. А в магазините за дрехи втора употреба дрехите си идват от Германия, Холандия, Англия. Съвсем друго е качеството на дрехите, които се произвеждат в Китай и се внасят в България, например. Както и уж марковите парцалки - маркови, маркови, но правени за тук. Ако са правени с качество като за Германия, те ще бъдат абсолютно непродаваеми в България. Така че си купувай български производство или втора употреба. Това с качеството не важи само за дрехи, ами и за козметика, обувки и какво ли още не. Изобщо не се подвеждай по марката.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3d87de07f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

9.   Дааам :) Дънки за 200 лв, уж с реномирана марка, а те от някой турски пазар... Аз нося дънки за 5-6 лв от магазини втора употреба и съм доволна от живота. Но нали някои хора обичат да парадират с дрехи - ми ей ви на...
Ж25

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f21b708926
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Много стоки, продавани от името на определени, скъпи марки се произвеждат в Китай, Турция, Малайзия и други, защото така на бройка разхода им спада около 50-100 пъти, т. в. една тениска им излиза не повече от 5 долара, но я продават за 50-100, заради етикета и марката.
Твоите дрехи е възможно да са менте, но ако са няма да разбереш по етикета, а по качеството на плата и шева.. така че, купувайки за 200 лв чифт панталони, реално купуваш основно отношението на бранда
:)
Мир и любов

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3946461c24
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Тъка по повод на дрехите произведени в Турция зависи от къде купуваш самата стока. Все пак всички знаем, че за жалост в Турцияи много други страни се произвеждат страшно много ментета. Ако пазаруваш в магазин на съответната марка все пак получаваш някъква сигурност, аз живея в един квартал на софия и близо да къщата ми има нещо като фабрика в която шият предимно бельо и бански. Когато им се даде поръчка от дадена фирма те получават платове, каталои и матеряли за ошиеането им. Има само една разлика в копуванвто на стоки директно от мястото на което се шият и от копуването им от магазин и тя е в цената. Произведено в Турция не значи, че има разлика в матеряла с който е ошита дрехата а значи че е била ошита в тази държава.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 06a15113d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   до 1
Но има качество и качество, пазар и пазар, ако продуктът е "оригинален", то е произведен при определени стандарти на работа и с определени материали, т. е. би трябвало да е качествен, та макар и произведен в Бангладеш.

Би трябвало, но дефакто не е. Производителите във всяка една сфера лежат на старата си слава и единствената им цел е да ограбят клиента, не да му предоставят качество.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 18a9128e39
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Аз съм най-доволна точно от турските дрехи. Имам дънки които са на една българска марка Мони Петров (дънковия им плат е внос от Турция)... И са уникално качествени имам чифтове от преди 6 години а не са трепнали.... Когато бях абитуриентка и си накупих и доста тениски докато бях на екскурзия в Турция (2009) и не са си променили нито цвят нито щампа всичко им е ок.
о да кажа.
А и друго да кажа. Майка ми има цех за дрехи и идват поръчки за много известни марки... Честно да ви кажа... да има стандарти относно шевове, ако има раета да не се разминават и т. н. Но материите са пълен боклук ;) Предполагам, че няма да чуете за 1ви път, че много известни марки се шият по малките складчета ;) ;) :)

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: a4a9e9b7e1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Аз лично се заглеждам в етикетите , държа на качеството на материите повече от марките и откривам такова на уникално място...по-горе споменахте магазините за дрехи втора употреба , е ...най-големият такъв е в Дружба 1 , зарежда по 4 тона уникални дрехи на седмица и винаги си намираш по нещо , което да ти грабне окото , ако на някой му е интересно може да разгледа галерията със снимки https://www.facebook.com/maxx.mania.sofia

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 748d1b3944
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Ето за това предпочитам да си купувам дрехи от Германия, Русия или Франция.
Честно казано не обръщам много внимание на това. Не обичам да издребнявам. Гледам само да не купувам американска стока, защото тя си е за боклука.
Най-хубави според мен са китайските дрехи. И не става дума, за тези, който се продават в България, те са фалшиви, говоря за купените буквално от Китай.
А знаеш ли колко странни дрехи имат индийците и японците. Подариха ми за рождения ми ден една японска рокля, прилича на халат.
А за Турция не ми говори. Естествено, че тук ще си пращат боклуците. ДПС-то като им ги купува така ще е.


Падналото ангелче :*

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: 812e86750d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

16.   Обръщам внимание на етикетите, но в ценовия диапазон, който купувам няма дрехи правени в Европа. Всичко е Индонезия, Виетнам, Полинезия, Пакистан.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 90a8ca3dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   За мен е важно да не са произведени в турция. Избягвам турска стока въобще. Грешка е че родните производители са натикани в малки клетки в търговския център или на пазара, много от тях фалираха. Например българските Ка джийнс. Винаги гледам етикета, но някои търговци не го показват. Много трудно си избирам дрехи защото риска да попадна на турска стока е голям

 
  ...
преди: 9 години, 15 дни
hash: cdeacdcaee
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Почти цялата лека промишленост на страните от Европа особено в западна е изнесена в Азия-текстил, обувки, бижутерия и т. н. Само малка част се произвежда в южната част на континента.... Така европееца си купува евтина стока.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker