Mного ме е срам от постъпката ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Mного ме е срам от постъпката ми
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2270 пъти
Здравейте, пиша тук за съвет тъй като не знам към кого и как да се допитам. Преди 5 месеца, не ме питайте защо, защото и аз не знам защо и съжалявам сега.... НО ми трябваха 1000 лв, не знаех какво да правя и откладнах няколко бижута от тези на майка ми, пожене забелязах, че точно тези никога не ги е носила:( Продадох ги в заложна къща без личната си карта и без да давам данни. Не се познавам с лицата дето бяха там и тн. Нямам никакъв контакт с тях и не съм бил там, нито съм им ползвал услугите и тн. Вчера майка ми забеляза, че тези бижута ги няма. Тя има много и не е опряла да тях, но ако реши да ги търси... Има ли начин да ги намери някак? Не искам да разбере, защото много ме е срам от постъпката ми и съжалявам:( Само да отбележа, че чичо ми работи в полицията?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 675a201aba
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ужас - да крадеш от майка си - това е безобразие! Горката жена! Признай си - няма друг начин, ако искаш да ти е чиста съвестта. Това си е престъпление, от където и да го погледнеш. Следващият път като ти потрябват пари - поискай заем от познат, а не по този начин.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 09573bd37b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   няма как да те хванат, щом не ги познаваш и не си оставил данни. единствено ако са перфектни физиономисти и те нарисуват в полицията.. но майка ти няма да подаде жалба. за отпечатъци е ужасно късно и те не те помнят. какво като вуйчо ти е полицай? моят пък е тракторист! само не се притеснявай, защото ще се издадеш!!! и не й признавай- никога няма да ти прости, колкото и да съжаляваш. разкай се за себе си. помоли се. намери начин да излееш напрежението см за себе си. постъпката ти е наистина тъпа!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 4574099c2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Няма да коментирам глупавата ти постъпка, дано наистина да те е срам, както казваш.
След като не си дал данни на заложната къща няма как да те намерят (как всъщност не са ти искали лична карта дори? ! Странно е). И полицията, и който и да било, няма как да ги проследи къде са точно тия бижута, освен ако не тръгне някой от заложна къща на заложна къща, от бижутерия на бижутерия, но замисли дали майка ти би се сетила да се занимава с това. Първото, което й идва на ум, като жена го казвам, е че ги е забутала някъде или не помни дали изобщо са били при другите бижута. Или че някой ги е откраднал, което е по-вероятно... и от там нататък зависи вече колко души живеете в къщата и кой има достъп до тия бижута. Ако беше крадец (външен човек), щеше да вземе всичките, а не точно тия, които тя носи рядко, нали?
Виж, ако познава сина си добре и ти не можеш да лъжеш и да си прикриваш умело срама, то тя със сигурност вече знае, че ти си замесен.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: a1739e0833
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   филми.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: c1cd29b472
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Всъщност би трябвало повече да те притеснява факта, че поемаш по лош път а не толкова дали ще ги намери или не. Тя няма в кого другиго да се усъмни, освен в теб. Така че вече си изгубил 50 % от доверието, ако изобщо досега си имал толкова.

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9ecff00ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Трябваше просто да помолиш родителите да ти дадат пари. Ако каузата е била достойна те са щели да ти помогнат! И №9 е прав с това че тя няма в кой друг да се осъмни освен в теб! И не спомена няколко неща - 1. На колко си години 2. За какво са ти трябвали тези пари.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9314e59410
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Адски прост си! Как може да крадеш? И то не от кого да е, а от собствената си майка!!? Признай си няма да подаде жалба ако и кажеш, че си ти, но ще бъде много разочарована! Аз никога не бих откраднала от майка си или някой друг.. Това ли е единствения начин? Не можа ли да вземеш назаем или да си събереш?
Ж. 14

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 7b1dd476e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   По въпроса ти- естествено, че няма как да разбере. Замисли се малко.
Но нали се сещаш, че все някога ще се присети пак за тези бижута, а ако си държи вещите на едно място веднага ще й стане странно, че липсват и ще те заподозре. Я, се постави на нейно място- ако тя беше преровила вещите ти и намери неща, които ти "така или иначе не използваш/носиш" и ги продаде тайно... Е, как ще се почувстваш? Ще си кажеш- абе да ми беше споделила, сам щях да й ги дам. Трябвало е да й кажеш. Но както и да е. Минало свършено! За друг път не прави такива глупости и честно казано заслужаваш тя да разбере. Но за съжаление, няма да има как, освен ако не си признаеш сам..

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 25842d1e51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Рано или късно всичко излиза наяве. Да беше помислил по-рано за последиците, а сега ти остава само вайкането! ;)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: ee0920af89
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Авторе,

От историята ти разбирам, че не си си направил труда да отидеш обратно до заложната къща, поне да провериш дали тези бижута случайно не се съхраняват все още там, или да се опиташ да проследиш техния път, ако не са. Това ми говори две неща:
- или си тийнейджър на не повече от 16 години, т. е. прекалено малък си да работиш, съответно да изкарваш пари, с които евентуално да откупиш обратно бижутата;
- или не те е срам толкова от постъпката ти, колкото искаш да повярваме.

Според мен е най-вероятно двете ми предположения да са верни. Защото са изминали 5 месеца откакто си откраднал, а срамът ти излиза наяве едва ден след като майка ти разбира за липсващите ценности - т. е., това не е срам, а страх, че можеш да бъдеш разобличен.

Освен това ми е трудно да повярвам, че един хлапак не може да си спомни за какво изведнъж са му притрябвали 1000 лева. Е, според мен си си купил айфон или някаква подобна скъпа изгъзица, колкото да се фукаш пред приятелите си в училище.

Искрено се надявам, че греша в предположенията си. Защото ако случайно съм прав, то тогава горко ти - щом един напълно непознат успява да разбере какво е станало въз основа на едно параграфче, то тогава колко по-лесно би било за майка ти, която се е грижила за теб откакто си излязъл от утробата й?
А ако съм прав за айфона, то тогава съм сигурен, че майка ти вече е разбрала. Няма й ги бижутата, но изведнъж се е появила скъпа джаджа в стаята ти. Хммм, кое е по-вероятно - тя да е била разсеяна и в същото време имаш страхотно добри и щедри приятели... или много по-простата теория, че синът й е просто крадец?

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: e4e09a7eb8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   №1 ти е отговорил най точно какво да направиш, признаваш на майка си какво си сторил(поне си измисли по смислена причина), че по лесно жената да приеме грозната ти постъпка. В случая не щетата е важна, а недостойната постъпка, но поне съвестта ти е заработила, това е похвално, вярвам и майка ти ще ти прости, но това да ти е обеца за цял живот, нещо като ваксинация против подобни деяния. Моят син, като беше малък, беше взел 5лв от общите пари за храна на семейството, като си е мислел като тебе, че няма да разберем. Ако беше си поискал, щяхме да му дадем(искали да се позабавляват с приятелчета на луна парк). Но ние разбрахме, че само той може да е взел парите и тактично се питаме с майка му, къде ли са се дянали тези пари(в негово присъствие, разбира се). Стана му много гузно и неприятно, разплака се и си призна всичко(без да му се караме), от тогава(вече е зрял мъж), е имунизиран против лъжата и измамата. Не се вайкай, признай си и ще ти олекне, майната им на бижутата, те и на майка ти не са потребни(щом не ги ползва), но трябва да си възвърнеш честта и нейното доверие. Признат грях, е половин грях, тя ще е много доволна, че си намерил сили и доблест да си оцениш и признаеш грешната постъпка, стани по мил с нея и всичко ще е ОК!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker