Страх ме е, че няма да мина и през това изпитание - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх ме е, че няма да мина и през това изпитание
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 2718 пъти
Здравейте, за пръв път пиша във форум. Но за мен въпросът е на живот и смърт. На 32 години съм, имам син на 14 и половина. Цял живот го гледам сама, без ничия помощ и по квартири. Работех като вол. наскоро завърших висшето си образование, работейки по 12 часа на ден, учейки и подготвяйки сина ми да влезе в гимназия.

Е завърших, при това една от най-трудните специалности-дипломиран магистър съм... и... мисля, че не мога повече да живея. Чувствам се толкова зле, толкова самотна, че дори мисълта за сина ми не ме крепи. Покрай държавните ми изпити ми се наложи да се върна при майка ми и да напусна работа. Не съм живяла при нея откакто бях на 14 години и тя ме изгони да живея по улиците... всъщност връщала съм се за месец-два, но бързо съм си спасявала психиката-моята и не моето дете бягайки.

Сега обаче е друго-не мога да намеря работа работа по специалността ми, все още карам и задължителен стаж. При мисълта да работя това, което работех до сега губя желание за каквото и да било бъдеще. Знам, че трябва да бъда силна за сина ми, но не мога повече, просто моят живот се превърна в едно оцеляване и мисля, че бях до тук. По цял ден плача, не ям с дни или ям колкото да не припадна.

Аз съм красива жена, изглеждам много млада, но това ми пречи с мъжете-мисля, че никой не гледа на мен сериозно, а и моите изисквания с годините станаха явно непокриваеми. Но не искам просто някой....

Всеки ден мисля за самоубийство и ме е страх за себе си и за детето ми, защото то ме обича много, а това ще го съсипе, но мисля, че губя контрол. Търсих сайтове за взаимопомощ, но повечето са с рекламна цел за психолози, при които после да проведеш терапия, няма лошо в това, но финансовото ми положение е трагично, не мога даже храна да осигуря като хората.. , а камо ли да си позволя терапия... чувствам се провалена. Знам, че ще ми кажете колко хубави моменти ще дойдат, но аз ги чакам вече толкова години, а животът ми е една борба и това е.. с малки проблясъци, за които вече не мисля, че си заслужава.

Съжалявам, че излиянието ми звучи така объркано, но такава е душата ми сега...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 79c63b28a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Решението не е много сложно, стига да го искаш. Първо се пребори с егото си и поснижи критерийте си относно другия пол и когато намериш своята половинка ще има резултат. Не търси перфектния мъж защото такъв няма, а и ти не си перфектна след като нямаш доверие на никого, дори и на човека от когото си родила. Когато си търсиш партньор не бива да те интересува външен вид, възраст и финансово състояние, а човек който ще те приеме такава каквато си заедно с детето ти. Красивите и богати мъже не дават, те само взимат, а колкото до самоубйство това е най лесния начин да се отървеш от незгодите, а помисли как пък детето ти ще се справи след като ти не можеш въпреки житейския си опит. По добре се пребори с егото си, занижи си критерийте и се спри на мъж който те иска, а не на този когото ти искаш защото на теб ти трябва мъж за съжителство, а не за забавление. Един мъж ти желае успех, но не в самоубийството, а в борбата със самолюбието ти и намирането на човека номер едно!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 6877fc78ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ти си героиня.. Не се предавай.. имаш някого за когото да се бориш и да живееш.. имаш дете най-прекрасното нещо в този живот.. не губи кураж.. минала си през много трудности.. те първа ще береш плодовете на твоя труд.. от опит знам че колкото по образована, борбена и интелигентна е една жена толкова по големи изисквания има към партньора си.. тя не е лъжица за всяка уста.. изборът е твой затова не се задоволявай с трошички. успех!!

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: cee9c59312
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Поздравления за всичко, което си постигнала. Със сигурност скоро ще си намериш работа. Щом си още в стаж, поговори с твоите началници. Помоли ги за съвет. Те може и да могат да ти помогнат. Аз обаче не разбрах кое точно не ти харесва: специалността, която си учила или стажа не ти допада.

А мога ли да попитам в каква област си търсиш работа. Много е вероятно някой да може да ти даде подходящ съвет тук във форума. А щом имаш магистърска степен, мислила ли си да кандидатстваш за работа в учебното заведение, което завършваш за примерно преподавател, или докторантура ( и ще си на заплата). А вероятно може и чрез самия университет нещо да намериш.

Просто като вариант, има ли възможност да се върнеш на последното си място?

И моят личен съвет е винаги лично и на място да си търсиш работа. По интернет не се знае дали въобще се чете.

А в момента поне засега имаш ли покрив при майка си, докато ти си търсиш работа.

Като чета мислите ти си разбирам, че си в депресия. Психолог няма да ти помогне в случая, а по-скоро психиатър. Но ти казваш, че не се храниш. Разбирам, че ти е много трудно да си осигуриш храна, но най-вероятно от липса на пълноценна храна и постоянно недохранване нямаш сили, а и от това цялата ти психика е силно подтисната.

Желая ти успех!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 3ff78ececc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Случайно да си завършила право?

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 23c7cc8efe
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   http://www.allaboutlifechallenges.org/bulgarian/i-hate-my-life.htm Погледни това...

 
  ...


...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 363963d192
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Абе я не се излагай как ще си провалена ти си победител. Факт е че си се образовала при такива обстоятелства. Ако се самоубиеш няма ли да ти е жал за какво си се мъчила толкова време. А и да не си посмяла да причиниш това на детето си. Прекалено си силна да паднеш така. Сама си го доказала с този живот. Имяш образованието то е най- важно. Завърши напълно за да вземеш диплома. После с нея се обърни към часните агенций за работа, като им подчертаваш изрично да е по специалността. Подай документи в няколко. Те ще имат интерес да ти намерят работа защото първите няколко месеца взимат 25% мисля от заплатата ти и после цялата си остава за теб. И да не стане веднага не се отчайвай а вярвай в това което правиш и ще успееш, както си успяла да сега.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 33494d0258
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Мога да ти помогна , защото аз преживях същото, самоче с две деца,

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: d68cabbdcf
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Имаш депресия, бягай до джипито, да ти изпише някакъв антидепресант. Ще се почувстваш по-добре, повярвай ми. И майка ти няма да ти изглежда толкова лоша.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 8337703a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Проблемът ти е, че си се претоварила и не си живяла както ти се иска, а както трябва. Това води до тотален срив - физически, психически и емоционален. Когато правиш нещата насила, а не защото сърцето ти така иска, ти изнасилваш себе си във всеки аспект. Затова ти е толкова трудно и затова накрая си стигнала до този срив. Просто претоварване и изцедяване на всичките ти сили. Така не може да се живее. И да искаш да продължиш по същия начин, просто организма ти няма да издържи повече. Трябва коренно да си промениш мисленето и начина на живот. Кофти е че си в такова положение без работа, просто ако имаш някакви приятели да ти дадат заем, да отидеш на почивка или да останеш при майка си поне 2-3 месеца да се съвземеш ще е много добре. Трябва да правиш повече неща, които ти носят радост, знам че е трудно при условие, че си на ръба на оцеляването, но примерно някакви разходки и т. н, неща които не исискват пари. Направи нещо за себе си. Щях да ти кажа че е най-добре терапия, за да се види откъде идват тези модели мазохистични, защото ти измъчваш себе си, но като нямаш пари не знам как ще стане. Не е вярно това, че колкото повече се мъчиш и работиш, толкова по-успял ще си. Истината е че колкото повече неща, които те правят щастлив и те карат да се чувстваш добре правиш, толкова по-успешен ще си.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 9447af7530
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Миличка, недей така. От какво си се отчаяла толкова. Та ти си постигнала две важни неща в живота си - имаш дете и си завършила образованито си. Просто в момента си много изморена. Една почивка, далеч от всичко и от всички ще ти се отрази добре. Нямаш ли някоя леля, братовчедка, приятелка, която да жиевее на село - да отидеш да поседиш десетина дни при нея. Там животът е спокоен, тихо е, идилично е. Ще се откъснеш от заобикалащата среда, ще се върнеш малко към природата и към простичкия начин на живот.
Не изпадай в депресии и забрави тия мисли за самоубийство. Купи си от аптеката чай от жълт кантарион - по удобно е в пакетчета. Всеки ден сутрин, обед и вечер по една чашака чай от жълт кантарион - отличен природен антидепресант, без химии, без странични действия. Лично съм се убедила в лечебната му силата.

 
  ...

...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 198b52a37f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Състоянието, в което си изпаднала е болестно - депресия и то явно не в лека форма. Отивай на психиатър, ако искаш да се измъкнеш. В противен случай ще затънеш още повече и последствията са непредвидими.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 38d2c0b4ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Благодаря на всички ви, въпреки обърканите ми обяснения, явно имате душа да усетите проблема ми, предполагам всеки от вас е минал през това-кой в по-малка, кой в по-голяма степен. Знам, че животът е много труден.. и то навсякъде.
Към номер 1-не мисля, че решението на проблемът ми е в даден мъж. Наистина не мога да опиша живота си тук, за да го разберете. Предполагам сте мъж. И най-силно впечатление Ви е направило това, че критериите ми са високи. Аз не държа да бъда с някого. Депресията ми не е породена от липсата просто на мъж. За бащата на детето ми не знаете нищо и коментарът Ви предполагам е насочен към това да ме нарани, но е неуместен. Детето ми вече е голямо.. даже нямам проблема с "приемането на детето ми", освен ако не става дума за съвсем закоравели патриархати.
Към номер 2-Благодаря, наистина съм трогната от това отношение към мен.
Към номер 3-Изключително много ми допада това, което учих, затова и съм с отлична диплома, защото вложих цялата си душа в това, което правих. Мисля да кандидатствам докторантура.. ако оцелея. Имам нужда да пооправя английския си, защото ми е нужен за нея. За това също ми трябват пари. Мисълта, че трябва да работя по старата си работа ме съсипва, а не тази, че мога да работя по специалността си-напротив да работя по нея е моя мечта. Търся работа по всички възможни начини, ходя със CV по канторите, пращам по интернет на кантори, които даже не търсят никого, обаждах се на преподавателите ми, които ме познават и не веднъж са ме "възхвалявали"... но уви, само :"Ще видим.. , ще се обадим, ако научим нещо.. "Предлагат ми в други градове, но както казах детето ми влезе в гимназия. за това той положи не по-малък труд от моя. Имам предвид, че гимназията е добра и е с редки езици. Мислила съм да се преместя, но трябва да го преместя в обикновена гимназия, за какво положи този труд той. Как да се издържаме в друг град, квартири? Знаете какви са стартовите заплати. За храната си абсолютно права, чувствам се отмаляла и зле. Но синът ми е тинейджър, яде много. не мога да лиша него, за да си оправям депресиите.
Към номер 4-да специалността ми е право :)
Към номер 5-много тъжна история. няма нищо общо с моята. Надявам се не е твоя номер 5. Аз не мразя живота си, а безсилието си да се справя с него сега. Защото винаги съм била изключително борбен, оцеляващ и уважаван човек, а сега се чувствам изчерпана да продължа. Като писах, че мъжете не ме взимат на сериозно, имах предвид това, че ги привлича външността ми, влюбват се в нея, а не в мен. Чуват ме, но не ме слушат. Нямам дълбок контакт във връзките ми. Не намирам подкрепа и общуването не ме задоволява. Интересите с мъжете, с които съм била винаги са били противоречиви. те са готови на всичко, за да ме спечелят, но когато свикнат с външността ми, цялата кухота на връзката"цъфва".
Номер 7-аз съм дипломирана. Благодаря за идеята, наистина не се бях сетила, отново Благодаря, макар, че вече съм отчаяна дали изобщо може в този бранш да се намери нещо без типичните за БГ връзки...
номер 8-трябва да намерим начин за контакт-надявам се, че ако помолим редактора, ще ни позволи да разменим някакъв скайп или мейл.
Номер 9 :))Благодаря, но сестра ми е от 4 година на тези хапове-пред такова бъдеще предпочитам бърз край. Имам и още един приятел, който ги пие от 2-има ли го проблема-депресията си стои.
Номер 10-абсолютно точен коментар. Точно така се чувствам-изнасилена. Благодаря ти много за подкрепата.
Номер 11 задължително ще пробвам. Благодаря ти. Взех шофьорска книжка така, уж за да си.. почина.... аз все бъркам почивката с работата... не мога да почивам. Дори мисля, че цялата тази депресия е от тази принудителна почивка.. без работа.. като пропаднал
човек.
Номер 12-да чувствам, че затъването е неудържимо, за това и писах тук. За съжаление не мога да си позволя психиатър. Дори здравно осигурителните ми права са прекъснати... , но благодаря, благодаря на всички за човечността.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 55f6d6c2f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Скъпа авторке!
Сега ще бъда малко груба, защото някой трябва да те разтърси: и да се самоубииеш, нищо няма да промениш. Ще те изядът червееите, а след време и хората ще те забравят и ще си продължат с живота. А с твоят ще е свършено.
Затова моментално искам да го отпишеш като вариант и като единствен изход!!! Защото това не е изход.
Освен това казваш завършила си, по това което пишеш ми се струва, че става въпрос за Право, нали? Ако е така браво, поздравления, че си се справила въпреки живота, който си имала. Явно до сега ти е било супер напрегнато, но си се сдържала някакси. И тъкмо като най-големият зор от ученето е минал, няма как-организмът се отпуска и цялото напрежение и отчаяние излизат наяве.

Почти на финала си, колкото и банално да ти звучи с още малко търпение и ще си намериш работа по специалността и нещата ще тръгнат-и парички, и нова среда, и мъж може би. Наистина малко ти остава, колкото и невероятно да ти звучи сега. Трябва да стане достатъчно тъмно, за да видиш звездите. Изкарай си стажа, а междувременно се оглеждай за обяви-съветвам те да започнеш от някоя институция в държавната администрация. Влизай редовно във всички сайтове на институциите, свързани със специалността ти и се оглеждай за обявени свободни позиции. Пращай CV навсякъде. И предварително да ти кажа-ще отнеме доста време. Докато обявят позицията, после докато се изредите всички на интервю, след това докато си изберат човек.... Хвани се на нещо друго междувременно. Да гадно е, ама ще е гадно по 8 часа на ден. А ако останеш с майка си-по 24.

Дръж се, не си сама, животът е гаден, безкрайна борба. Ама смъртта е къде къде по зле. Живей и поне ще имаш шанс да промениш нещата!!!

J. K.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: b5a2d2378a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Виж, знам че е трудно сама да поемаш всякакви отговорности, но самоубииството не е решение в твоя случаи.
Защо?
Имаш дете преди всичко, какво ще стане с него?
И второ - самоубийството винаги можеш да го направиш, няма да ти избяга, дай си шанс първо в живота.
ПОДРЕДИ ЖИВОТА СИ.
Мисля, че ти просто искаш да правиш много неща наведнъж. Не искаш да се примириш с нищо, перфекционист си и не можеш да приемеш поражение. Потърси задължително психолог, за да подредиш мислите си.
Какво ти е важно в живота?

Без здраве и лично щастие, животът просто няма смисъл.

1. Здравето ти, ТВОЕТО лично щастие
Винаги поставяй себе си, любовта към себе си на първо място. Христос е казал да обичаме другите, така както обичаме себе си. Който не може да обича себе си и да се погрижи за СВОЕТО ТЯЛО И ДУША, не може да поема отговорност и за другите.

2. Детето ти
Нека детето ти бъде на второ място. Знам, че е трудно, но не можеш да се грижиш за него, докато не се погрижиш за самата себе си. Знам, че тайно се разкъсваш вътрешно и от самосъжаление - защо родих толкова млада? Защо не завърших първо? Не мога повече.
Намери решение, говори с детето си. Нека то разбере, че имаш нужда от помощ. Детето ти е приятел. Не го превръщай в свой враг.

3. Работата и жилище
Работата ти е важна, защото от дохода зависи вашето оцеляване. Не разбирам, как си могла да напуснеш работа изобщо било то и за образование, когато няма от къде една кора хляб да вземеш практически. Ти имаш Бакалавърска степен, не разбирам, какво те е довело до това заради Магистър да загърбиш и себе си, и детето си, и работа, и жилище.
За да можеш да функционираш като майка и човек ти трябва спокойствие. Животът на квартира не е нещо ненормално в днешно време. Всички сме или все още живеем на квартира, но никой не е прокопсал от това да живее при родителите си. Работата ти е хляба. Ти първо трябва да имаш хляб за себе си и за детето си, после да мислиш за самоосъвършенстване, образование. Прекъсни ако трябва (съвсем сериозно те съветвам) и следване, и стаж. Приеми поръжението, за да намериш сили, за да продължиш и да победиш в крайна сметка.

4. Спиритуалност
Прочети важни книги, в които да намериш отново решения, за да продължиш. Препоръчвам ти книгите на Пауло Коельо („Войн на светлината“), както и „Излекувай живота си“ на Луиз Хей...има клипчета по втората книга в интернет, но те съветвам да прочетеш многократно тази книга.
Аз бях на дъното преди 2 години, благодарение на тази книга намерих сили да продължа и днес съм успяла и щастлива жена.

5. Мъж-партньор
Мисли позитивно. Не можеш да си намериш партньор, докато си казваш, че няма да си намери. Виж, на 32 години си, колкото и да младееш, това се вижда и забелязва. Потърси си партньор сред мъжете над 40-50 г., защото точно на твоята възраст повечето са все още женени, имат също малки деца и нямат място за жена с дете в живота си. По-зрелите мъже ще те оценят, нямат ангажименти (вдовци, разведени), а и да имат деца, те отдавна са големи. Ще може да обръща внимание такъв мъж на детето си. Мисли с главата си при избор на мъж, не с онази си работа, не се доверявай на красивото лице и шармантното поведение. Търси си самотен господин, който живее сам (не с майка си или дете). Такъв стабилен мъж на средна възраст може да ти стане голяма опора в живота, може да бъде опора и за детето ти.

6. ....
7....
8....
9....
НА ПОСЛЕДНО МЯСТО - ОБРЗОВАНИЕТО ТИ
Мила, знам че в момента твоето образование ти е на първо място, но какво ти донесе то? Искаш да докажеш на себе си и на света, че можеш, че не е било грешка да родиш на 20 г., че МОЖЕШ, МОЖЕШ, МОЖЕШ, но къде остава целта на едно образование - трупането на знания, самоосъвършенстването?
Със зъби и нокти искаш да станеш Магистър и виждаш веше постигането на целта, но нима това не ще биде една Пирова победа???
Колко ти струваше това образование?
Днес мислиш дори да се самоубиеш и за какво? Заради една диплома, която разните работодатели ще поглеждат за 1 мин. и ще вкарат в чекмеджето си.

Тегли чертата, какво е важно в живота и какво не!

 
  ...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: 97c3a09346
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Авторке, следиш ли още темата, интересно ми е какво става с теб. Напиши нещо, ако ми прочетеш коментара.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker