Университет - колеги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121361)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14383)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6482)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4704)
 На работното място (3186)
 Образование (7309)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18570)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Университет - колеги
преди: 11 години, 5 месеца, прочетена 1718 пъти
Всеизвестно е че българина е много измъчен в последните години. И по - зле ще става. Но докато съм в тази държава няма как да променя неща, независещи от мен. Студентка съм. Записах да уча малко по - късно. Втори курс съм. Кофтито е, че понякога ни поставят разни задачи - да работим по групи за оценки. Аз нямам приятели сред колегите, не зная защо. Не правя и нищо да съм близка с тях, защото няколко пъти взимаха материали от мен, а когато аз имах нужда от помощ се правеха, че не ме познават. Реших да се оправям сама - като трябва да се прави нещо групово, го правя сама, но с по - малък обем като за един човек. Какво да се прави.
Кофтито е, че скоро имахме изпит и като разбрах важна информация я споделих на колегите, който нямаше материали му дадох, но въпреки това те си странят на групички. Поне да има колегиалност, но не. И тъпото е, че повечето специалности не са така, но аз имах гадния късмет да попадна с такива колеги.
При вас как е? Как се справяте в такива ситуации?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 5 месеца
hash: 411113c77c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Всеизвестно е че българина е много измъчен в последните години. И по - зле ще става. Но докато съм в тази държава няма как да променя неща, независещи от мен. “
Авторе, никой не иска от теб да построиш магистрала „Хемус“ или да спасяваш БДЖ, а просто да се научиш да работиш в екип, защото това ще ти е важно и в работата после. Аз съм завършила в чужбина и също се е налагало да правим проекти в група, изолираха ме като чужденка, но успях да се интегрирам в групата. От нас си зависи, дали ще имаме социални контакти. Всичко става с компромиси. Най-лесно е да бягаш от проблемите си и да обвиняваш другите, но така не променяш ситуацията, а като не даваш материали и се изолираш, после какво друго отношени очакваш?
Информация ще получиш, когато питаш конкретно. На мен също ми се е случвало да не ми дават материали. Ами ще почукаш на 100 врати, на 1 ти трябва да ти отворят. Успех и горе главата - направи първата крачка и ще видиш, че много хора биха искали да работите заедно. Така ще е и на работното място, затова гледай да усвоиш тези качества още в университета.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: f6c133d335
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не се притеснявай. Много хора се чувстват така. Не си само ти. Аз също съм в това положение, но разбирам, че проблемът е в мен. Не сме социални типове явно. При мене не е толкова ярко изразено като при тебе. Добре се чувствам.
Лекциите вече отделно, че им ги даваш, а после не те познават. Аз просто не помагам освен на тези, които вече са помогнали на мен. Цени труда си, за да го оценят и другите.

Не се отчайвай и не оставяй напрежението да те притисне.
Успех!

М. А.

 
  ...
преди: 11 години, 5 месеца
hash: 10d0371f98
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Номер 1 е абсолютно права! Иска се малко дипломация. Никой не казва колегите ти да ти станат първи приятели, но така или иначе ти сама трябва да намериш общ език и да се сработиш с тях.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker