Проблем със съквартирантката - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121322)
 Любов и изневяра (29740)
 Секс и интимност (14379)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6479)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3184)
 Образование (7307)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18561)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Проблем със съквартирантката
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 3700 пъти
Здравейте.
Имам страшен проблем и търся съвет.
Живея от 3 години на общежитие, студентка съм.
Първата година бях със страхотни съквартирантки, но те завършиха и на тяхно място поканих една колежка при мен, която имаше проблеми със своите съквартиранти и 2 пъти се беше местила без успех. Изглеждаше ми нормална, дори бяхме близки - излизахме на разходки, говорили сме си. Беше ме взела за личен психолог и не можеше ден без мен, прекарвали сме си наистина много добре. Хубаво, но откакто се нанесе при мен е непоносима и изключително странна. Говорила съм с нея многократно за поведението й, но тя просто ми се сърди и ме хейтва още повече, вместо да прави опити да оправи нещата. Вече се отказах да говоря. Няма как да се преместя от стаята, защото съм в нея от 3 години/ остава ми още една/, а и съм я направила по мой вкус, оборудвала съм я с уреди и т. н., които няма как да премествам постоянно. Не искам и да подавам оплакване срещу нея, защото не искам да остане без право на общежитие/понеже вече е изчерпала броя местения/. Не искам да й причиня това.

Ето и какво ме притеснява в нея:

1. Приема ме като конкуренция и постоянно открито се конкурира с мен, без аз по какъвто и да е начин да я карам да се чувства ненужна, по-ниска личност от мен.

2. Правила съм какви ли не жертви за нея и в нейна полза, а в същото време тя ме подминава на улицата или в университета, като съм почти пред лицето й, а в други случаи изкуствено преправя жизнерадостен тон, когато разговаря с мен, което ми е наистина странно и донякъде зловещо.

3. Рови ми из вещите. На няколко пъти забелязвам, че нещата ми са местени и разглеждани.

4. Злобее много често и опитва да изкаже чрез думи въображаемо превъзходство. Казано от нея, с нейния тон звучи като реч на шизофреник.

5. Смее се често без причина и по някакъв странен начин.

6. Случвало ми се е в 1-2 през нощта да се събуди и да започне да се хили.

7. Личната й философия е, че тя е света и никой друг не е важен, освен избраниците й. Ако не си от тях, не съществуваш. Пак повтарям, казано от нея това няма желаният ефект.

8. Когато говоря с някого в университета, обикновено тя идва при нас и започва да говори към събеседника ми без да сме искали мнението й нито аз, нито той. Става доста неловко за нас, но не и за нея.

9. Напълно осъзнава, че с поведението си ми пречи и това й доставя удоволствие.

10. Действа ми като енергиен вампир и всеки път, когато съм в стаята се чувствам много зле, подтисната и на моменти объркана.


За тези неща се сещам в момента. Бих се изнесла само аз и бих я оставила в стаята, но първо трябва да завърша образованието си, което ме поставя в положението да прекарам още повече от година с нея. А наистина не знам дали ще мога. Имам чувството, че малко остава до момента, в който ще ми сложи отрова в колата или кафето сутрин.
Сериозно, нямам идея как да постъпя. Момичето има нужда от психолог, но няма как да кажа това на родителите й, които няма да ми повярват. Както споменах, бива си я да фалшифицира емоции, което я прави доста опасна. А може би трябва да рискувам и да опитам да им обясня какво се случва... Проблема е, че дори не знам как да го формулирам. Повече от очевидно е, че съм доста объркана. Ако можете, посъветвайте ме.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: df843f8ec3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   По това, което си написала става ясно, че тя е психопат. Ти не може да живееш с нея. Ще съсипе здравето ти и успеха ти. Трябва напълно да я игнорираш. Като те подминава да те подминава. С нея ти не трябва да имаш абсолютно никакви контакти. Единствения начин да се отървеш от нея е като се изнесеш. Извнявай но с какво си оборудвала някаква си четвърт стая, че се чувстваш толкова привързана??

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 82d73e918f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да бе, с какво си обурудвала малките студентски стаи, че да не можеш да го преместиш за няколко часа. На твое място не бих губил и ден повече. Вариантите са два: или се премести, или подай жалба срещу нея, а тя да се оправя като е толкова нахална.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e8b5a6df78
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Боже... как я търпиш? ! Изгони я :D, или ти се премести... макар че не си длъжна да го правиш, излишната в случая е тя. Изгони я... ако не си тръгне, набий я, скарай се с нея, докато не си събере куфарчето и не изчезне.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d95332a570
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Очевидно не е добре психически момичето, но лечението й не е твоя работа, ти просто трябва да се измъкнеш от ситуацията. Съветвам те да подадеш оплакване, не желаеш да бъдеш с нея в една стая и толкоз, с такова "минало", ще ти повярват и ще я изгонят. Мисля, че и за родителите й няма да е изненада, едва ли не подозират, че нещео не е съвсем наред, въпреки че не си го признават. Та така че дори да имаш разговор с тях, няма да е в твоя вреда, просто ще ти е чиста съвестта и пред тях.
Не бъди малодушна, не бъди жертва на добротата си, за жалост има много болни хора, когато можем им помагаме, особено, ако са ни близки, но когато не сме компетентни да го направим, просто сигнализираме тези, които биха могли да икажат някаква помощ. И все пак не забравяй, че на първо място са твоите интереси и след това тези на някой друг, още по-малко пък на някой познат, дори не става дума за твой близък. И това не е егоизъм, това са реалностите в живота. Имал съм вземане даване с психично болен човек, повярвай ми, знам за какво става дума, ами избягах с 200, като не можеш да помогнеш, поне спасявай себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 0c7d66f49f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Много зловеща история, направо тръпки ме побиха,
на твое място бих говорила със бившите й съквартирантки, за да науча нещо повече за нея.
Доколкото знам за да ви настанят в общежитие трябва да сте ходили при психолог, от там ви дават някаква бележка, поне една приятелка така беше, ако беше ку-ку едва ли биха я пуснали в общежитието.

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f608465d46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Доста търпелив човек съм. Но, не бих я търпяла. Как ти рови в вещите, намесва се в разговори, и те буди по нощите? Как, още я търпиш? Няма какво да я жалиш- подай жалба, и се стараи повече да не я виждаш. Подадеш пръст, те ти отхапат ръката.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker