Софийското метро - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121166)
 Любов и изневяра (29701)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6471)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Софийското метро
преди: 11 години, 2 месеца, прочетена 4838 пъти
Здравейте на всички. Знам, че някои от вас ще приемат написаното за глупост или шега, но ще споделя историята си.
Живея в София от 3 години, в централен район. През това време винаги съм се придвижвала с автомобил, такси или пеша. Много неща се промениха от финансова гледна точка през цялото това време. Скоро започвам нова работа, дълго чакана и престижна, млада жена съм, смея да кажа красива и умна, но имам едно много голямо притеснение- Никога не съм се качвала в метрото, а точно със него ще трябва да пътувам всеки ден. Знам, че това е нещо толкова елементарно и маловажно, но аз дори не знам от къде да се кача или как да си извадя карта. Срамувам се да попитам и изпитвам някакво много смесено чувство на притеснение, от това, че не съм наясно.

пп След време може би ще се смея на всичко това :)

Приемам всякакви съвети с обяснения, относно влизане качване, изваждане на карта и т. н

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 2 месеца
hash: a7b60e93ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами ти на Луната ли живя? Метро в София има от години, защо не си се движила с него?
Останалото ще разбереш като влезнеш... поне нашето метро е сравнително малко. Ти в чужбина не си ли ходила? Как така си имала пари за таксита и глупости, а до една Виена не успя да отидеш. Срам! Дори бабичките пътуват с метрото, а ти не си можела.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: b89e27b456
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

3.   Мила Барби от Горно Нанадолнище,
след като изчетеш pdf. -а на метрото, хващаш линия №1, слизаш на Станция "Г. М. Димитров" и оттам цепиш пеш към Цариградско шосе. Там, преди колелото вляво, има едно заведение, казва се УСБАЛНП "Св. Наум" - там ти е мястото.
Дълго чаканата и престижната работа ще трябва да почака минимум 2-3 години.
Ако си толкова хубава, колкото си и умна -...

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: e6fca412cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

4.   Хаха, колко те разбирам. :D И аз бях така, после като откриха новия лъч пак се филмирах и ме беше страх да не се объркам. Няма страшно, първо, както каза номер 1, нашето метро е малко и шансът да се объркаш е минимален. Най-много да сбъркаш посоката, но и това не е фатално. Ако искаш да си извадиш карта, тя е същата като електронните за градския транспорт и се вади от същите пунктове на градския транспорт. Влизаш в метрото и се оглеждаш за табелки със стрелки (Люлин или Младост, и за новия лъч не помня кои бяха). Взимаш си билетче от касата и го пъхаш в отвора на машината, като ти го валидира се чува звуков сигнал и те пуска да минеш. Ако си с карта, допираш я, там си е написано къде. После слизаш и чакаш влакчето. Спокойно, вътре всичко е написано, на всяка станция има надписи кой изход накъде води, има схема на цялото метро, а в самите влакове има написани всички спирки и се съобщава коя е настоящата и коя е следващата. Шансът да се объркаш наистина е минимален. Свикнеш ли веднъж, няма да си помисляш за друг транспорт, дори в най-натовареното време е по-комфортно и бързо от рейсовете и маршрутките. Успех и не се притеснявай толкова! :)

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f4378cb41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Добре де, защо я нападате - представете си, че живеете на МГТ "зад канала", а работите на Подуяне - къде има метро и за какво да го хващате? Да не говорим, че втората линия е построена преди няма и година, ако си бил в Лозенец (примерно), какво метро?
Аз съм в Люлин и се возя с метрото откакто съществува - още докато беше в отсечката до К. Величков само. После дойде Опълченска, Сердика и т. н. Ами, ако работи в Бояна, Драгалевци, Симеоново (наскоро ми се наложи) - какво метро ви е патило? И аз ако имам възможност ще ходя с кола!
А, ти, Авторке, не бъди толкова глупава - качваш се в метрото, там вътре всичко пише - кое за къде е и кога. А и няма нищо срамно да попиташ - как да стигна до еди-къде си. Ще те упътят, а ти след 2-3 пъти ще свикнеш съсем

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f4378cb41f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Още не ми е излязъл коментара - сигурно съм 5-ти номер. Карта можеш да си извадиш от всеки един пункт на градски транспорт - 35 лева струва за цял месец. Влизаш от някоя станция (където ти е близко), попитай някой за посоката, коятои ти е нужна, ако не се ориентираш и пътувай. Като дойде станцията ти слез, ако не уцелиш правилния изход (обикновено са 4-ри) ще видиш къде си и както казах, след 2-3 пъти ще се ориентираш напълно. А, и при влизането в метрото, трябва да си чекираш картата, има едни апарати при влизането. Ако не можеш да се справиш просто попитай - никой не го интересува защо и как не си се возила в метро. Идваш за пръв път в София и готово!

 
  ...


...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 8019e88099
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Има бюра за абонаментни карти (на метростанции СУ, Сердика, НДК и много други, но сега се сещам за тези). Иначе самото влизане и качване не е нищо сложно. Като отидеш, ще видиш. Няма нищо срамно. А на номер 1 и номер 3 ще кажа, че умният човек, когато не знае нещо - пита.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: 4badcbb3f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ама вие добре ли сте, първите двама коментиращи? Аз например живея в район на София, където няма метро, и да отида до него, не ми помага да стигна до работата ми, до която също няма метро. Съвсем наскоро се случи да ползвам метро за пръв път... е, не знаех къде се допира картата, за да ме пусне вътре, а и после се чудех къде всъщност се намирам и накъде отивам. Също имам кола като авторката и съм я предпочитала пред други превозни средства, а маршрутките сега като пари са ми много по-изгодни, удобни и бързи от метро/при условие, че го нямам наблизо/.
Да, авторката пише, че е от центъра, и какво от това, длъжна е да знае всичко и навсякъде? ! Бъдете по-толерантни, става ли? И мен ме изгледаха в метрото като извънземна.
Авторке, не се връзвай на подобни коментари, пълно е с такива, ей сега ще се смеят и на мен, че за тия години съм пътувала 2 пъти с метро.... с времето и пътуването с него ще свикнеш и ще го опознаеш... Кураж и хич не се притеснявай да питаш когото и да е.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: f02c3e3022
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Добре, че модераторите са изтрили първите коментари. Чудя се какви са тези ограничени хора, които си мислят, че всеки в София има достъп до метро и го ползват. Явно си мислят че София представлява само Люлин, Обеля, Младост и Центъра... Е не, ами всички останали множество квартали, където няма и няма и да има метро в близките 20 години, какво - да не би да са длъжни да го ползват, при положение, че нито имат наблизо метро, нито им върши някаква работа? Има много хора, които живеят в София повече от 3 години, някои цял живот, и не са ползвали метро...
Така че тези които нападнаха авторката и чиито коментари са основателно изтрити, може да погледнат малко по-далеч от носа си /от квартала си.

Та по темата. Авторке, изобщо не се притеснявай и няма от какво да те е срам. Като ти се наложи, влизаш в първата станция и питаш каквото те интересува. За къде откъде се влиза (входовете и изходите са сложни и объркани на някои места), за билетчета, карти и т. н. А картите ги вадят в пунктовете на градския транспорт.
И аз живея и работя в центъра и много рядко ми се налага да ползвам метро, и като не мога да се ориентирам - питам. И въобще не ме е срам.

 
  ...
преди: 11 години, 2 месеца
hash: fac74471c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Към авторката: Просто вземи някой твой близък, който ползва метро заедно с теб и гледай какво прави той. Ако нямаш такъв, попитай в самото метро - те ще ти покажат. Преди 10 години никой (освен ходилите в чужбина) не знаеше как се ползва метро.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 2 месеца
hash: a008578e29
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

14.   От авторката : благодаря на всички коментирали. Тези дни направих няколко проби. Направено е много лесно и удобно, съжалявам, че съм загубила толкова време и пари, а не съм се възползвала по-рано.
На първите двама коментиращи, ще кажа само две неща:
- ходила съм в много други държави на екскурзия и забавление, но не съм използвала метро. И запомни, че на този свят има много по-красиви дестинции от една Виена!
- метрото е направено по възможно най-елементарния начин, за да може, номер 2 да не се изгуби по маршрута от къщи за работа / едва ли кракът му е стъпвал някъде другаде, ако съдим по елементарното му изказване /

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker