В депресия съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (122777)
 Любов и изневяра (30155)
 Секс и интимност (14525)
 Тинейджърски (21994)
 Семейство (6598)
 Здраве (9692)
 Спорт и красота (4744)
 На работното място (3261)
 Образование (7376)
 В чужбина (1673)
 Наркотици и алкохол (1125)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1755)
 Други (18925)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

В депресия съм
преди: 15 години, 1 месец, прочетена 8632 пъти
Мисля, че съм в депресия. Не знам какво да правя. Имам чувството, че в нищо не ми върви-нито в работата, нито в любовта, имам и здравословнии проблеми. Вече нямам желание за нищо. Започва нищо да не ме интересува. Започвам да се самосъжалявам. Предавам се. Искам да избягам от това усещане, но то е много силно. Все едно съм прокълната в нищо да нямам сполука. Все си казвах, че и мойто време ще дойде да бъда щастлива, но вече не вярвам.

Станах на 25 и нищо не съм видяла. Искам любов. Много любов. Мисля, че това ще ме спаси до някъде. А така не виждам смисъл в съществуването си. Не знам как да не се предавам, трябват ми сили. От къде да ги намеря? Били ли сте в подобно състояние? Как сте се справили? Помагайте! Иначе ще откача! Сама явно не мога да се справя!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 15 години, 1 месец
hash: cdb4d0cfcd
гласове:
1 2 3 4 5
  (302620 гласа)

1.   Явно ти е много тежко, знам че ще ти прозвучи странно, но можеш да се обърнеш към психолог. Той ще ти подаде ръка и ще те изведе от тази "черна дупка", в която си. Ако нещата са така както ги описваш няма да ти свършат работа съвети в нета от рода "споко ще ти мине" или " ще се оправиш и сестра ми беше така ".
Просто се обърни към хора на които това им е работата. Нито е страшно нито означава, че не си със всичкия си - ежедневието ни е страшно натоварено и изисква от нас на моменти твърде много. Не забравяй- всяка минута в депресия е минута пропиляно щастие.
Успех
Д-р Хаус

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: b955375aae
гласове:
1 2 3 4 5
  (249408 гласа)

2.   Здравей!
Напълно те разбирам. Аз самата съм в това положение и се предавам вече... Мечтаех за любов, дойде, но поради определени обстоятелства си отиде... Сега съм по-разбита от всякога. Не виждам смисъл в нищо. Искам да оправя нещата, макар вината да не е съвсем моя... но не се получава. Вече не виждам смисъл в нищо.
Отново се започва търсенето, макар да бях намерила това, което търся... Не ми се търси вече, изморена съм, не ми се чака повече...
Не знам какво да те посъветвам, защото както виждаш аз на себе си не мога да помогна :)

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 52c77cfc2c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220497 гласа)

3.   Психолога няма да помогне. Бях в такова състояние с години, знам какво е. Сега съм по-добре.Психолога не помага, още по-малко психиатъра.Хапчето ще те замая за около 2-3 часа, и после отново всичко е тук.Освен това влияе лошо на организма.

Трябва да вземеш решение за себе си твърдо и категорично, че ще се оправиш.Никой друг не може да го направи вместо тебе, в тази ситуация сама трябва да си помогнеш.Вземи такова решение, просто си го кажи. Казвай си го често, всеки път когато се сетиш.Това е като програма, която задаваме на мозъка, и той работи по нея. Казваш си го и оттам нататък не се занимаваш имаш ли сили и желание, или нямаш.

Наблюдавай мислите си. Като се хванеш, че имаш лоши мисли и самосъжаление, кажи си: това е временно, ще се оправи. И веднага започни да мислиш за друго. Ходи сред природата, срещай се с хора, които са ти приятни, и избягвай тези, в чието присъствие не се чувстваш удобно.

Ако имаш възможност, запиши се на курс по йога.
Не знам от какъв характер ти е работата, но физическата работа много помага, също цветя, градинарство.
Аз знаеш ли какво си казвах като тръгвах за работа? "Отивам на любовна среща във Фурнир". И работния ден минаваше изненадващо леко и приятно.

Откога е това при тебе? Не го оставяй да се задълбочава. Ако го оставиш така, ще се задълбочи.
Да, една любов със сигурност решава нещата, но любовта идва когато и където си поиска.Затова общувай, разговаряй с хората с които имаш нещо, макар и малко, общо. Все от някой храст ще изскочи заек... ако в храста няма заек, ние ще го поставим там.

Всичко това ти го казвам от личен опит... аз бях много зле, стигнах до там да не мога да стана от леглото... а имах и малко дете, за което трябваше да се грижа.

Важно е какво мислим, важно е да държим живота си в собствените си ръце и да го движим в посока, в която искаме ние. В такова положение трябва човек да си наложи воля.
Не мисли за проблема.Един ден неусетно ще забележиш, че проблема вече го няма

 
  ... горе^
преди: 15 години, 1 месец
hash: c91be89e4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз вече се замислям дали не ми трябва специализирана помощ.Но някак не искам да го приема.За кратко имах човек до себе си, но вече го няма и имам чуството, че основно заради него се побърках така. Определено установих, че ми трябва някой, който да ме обича.Просто ми е гадно много.

 
  ...
преди: 15 години, 1 месец
hash: 2c1b0fb728
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

5.   Разбира се, че ще се справиш... Дори и без наша помощ, ти ще успееш. Ние не можеш да ти дадем нищо друго освен една виртуална подкрепа... думи в сайт.
Силите са в теб, използвай ги. Излез от тази депресия на инат. Постави си го за цел и направи всичко възможно, за да я постигнеш.

Ако постоянно си повтаряш, че ти трябва любов, за да се справиш, а ти не я намираш, никога няма да успееш.
Не бъди мравка в море, която мисли, че единствения начин да стигне до брега е някой да й подаде сламка... Плувай - сама. Разбираш ли ме?
И без любов можеш да излезеш от тази депресия, но трябва да повярваш.
SFA

 
  ...


...
преди: 14 години, 6 месеца
hash: 9a7d70e788
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Здравей! напълно те разбирам. и на мен ми се случи да изпадна в депресия, но бързо се взех в ръце и се измъкнах без лекарства и без психолози. лекарствата определено не са решение на проблема. трябва ти някой, с който да можеш да говориш. психолога е по-добрия избор. моят съвет е да се огледаш около себе си. светът е красив. радвай се на всичко, на което можеш. открий нещо, за което да живееш. да, любовта ще ти помогне, но никой не знае кога ще я срещне. за всичко си има време. намери си някакво занимание, което да ти харесва - рисувай, спортувай... измисли си нещо.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 8 месеца
hash: 8432779aaa
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Когато си в депресия не можеш да мислиш за излизания и приятели просто желанието вече го няма съветите са добри но когато ти липсва нещо или някого причината поради която си н такова състояние нищо не може да те допълни и си в състоянието '' Сеществувам но не живея''

 
  ...
преди: 11 години, 8 месеца
hash: 18ae1106e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Често казано много хора са в такъв вид депресия, но не се отчайвай, ще ти дам няколко сигурни начина, с които ще пребориш лошите чувства:

Първо - ако се чувстваш наистина зле, има няколко природни продукти, които действат безотказно, а и не влияят зле на организма ( чаят от жълт кантарион, чай от босилек и много други), жълтият кантарион е много силен срещу слаби и средно силни депресии, а понякога и при силни, предлагам ти да го пиеш минимум месец, неговото действие обаче, започва след седмица прием, на ден се пие по 120ml, като има горчив и неприятен вкус, но действието му е безотказно, струва около 1 лев и можеш да го закупиш във всяка една аптека, ще ти кажа, макар и на опаковката да пише, как се приема - принципно пише, че във 400ml вода се сипват две супени лъжици сух цвят от жълт кантарион, но тъй като, той може да предстои не повече от 12 часа в хладилник, ти предлагам следно, всеки ден, във тенджера, сипвай 200ml вода, щом заври добави 1 супена лъжица сух цвят от жълт кантарион, остави го да поври 5 минути, след това изключи котлона и захлупи тенджерата с капак, остави да престои 30 минути, след това прецеди и изпий целия сварен чай в тенджерата, може да го подсладиш, но той и със захар или мед си остава горчив на вкус, жълтият кантарион, има силно действие и при кашлица, но най - често се използва при депресия

Второ - носи ярки цветове, забрави тъмните и мрачни потискащи нюанси, като черно, сиво, кафяво..

Трето - макар и трудно, гледай да не мислиш за проблемите, колкото и малки да изглеждат, много често от най - малкият проблем се стига до голям емоционален срив

Четвърто - дългите разходки, колкото и да не ти се излиза, дори и в мрачен ден една разходка с приятел, с който да си говорите за нещо хубаво, макар и малко помага и помни, всеки ден поне за час се разхождай и не мисли, за абсолютно нищо, просто върви...

Пето - хапчетата НЕ помагат, ами само влошават нещата, увреждат организма и водят до пристрастяване

Шесто - НЕ ти трябва работа с психолог, психиатър, ти се нормална, жена и случващото ти се не е нищо, с което да НЕ можеш да се справиш!!!


Пожелавам ти скорошно оздравяване и много усмивки, лека вечер!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker