Вярвате ли във вълшебства? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли във вълшебства?
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2514 пъти
Според мен не съществуват вълшебства, но сестра ми казава, че има. И почнахме да спорим. Така де и реших да ви попитам според вас коя е права аз или сестра ми. Съществуват ли магии, вълшебства, пегаси, феи, русалки, вещици, чудовища и тн.?
Ще призная, че се случват понякога странни и магични неща на хората. Някои дори са писали, че са виждали духове. Дали е истина? Искам мнения. Благодаря предварително!:)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 27afd4fbf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 4530a5a0c9
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Ако вярваш разбира се, че ще има. Аз съм на 15 и вярвам в магията и вълшебното. Винаги трябва да има нещо повече от оптимистичен разум и ограничено мислене при хората и децата. Защо в този свят да няма неща, които не сме виждали. Това не значи, че те не съществуват. Нали за това са мечтите и фантазиите... За да се издигнем над земята и да се пренесем в един друг свят където всичко е възможно стига да вярваш и искаш. Така че да аз вярвам и според мен съществуват много неща, които ние все още не сме открили или видели, а може би дори са под носа ни :D.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 73aa796fd9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Като малка и аз вярвах в такива неща, нормално все пак съм била дете. Но в момента за мен вълшебство значи всяко едно хубаво нещо което ти се случва и те кара да се чувстваш щастлив.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 5b9eebaecb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   мисля че съществува всичко и няма невъзможни неща...
някои такива събития аз ги наричам съвпадения... ( които е повече от невероятно да се случат от само себе си. )...
а пък нали знаете, че има и лоши събития, за да можем да отличим доброто... и както казва великия айнщайн всичко е относително...
дабе и извънземни има..

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: d84a8872d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ох, нека мине сесията и ще ти кажа...

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: afd82e3efd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Е, вълшебства чак не, но има чудеса, има магия има и енергия. Цялата тази простотия със заклинанията, магията, вещиците и прочие глупости е просто останала с времето, по-скоро всичко е отдаване на енергия от човек и самото и рефлектиране върху живота. Не може да се отрече, че има такива неща. И примерно в заклинанията, не е толкова до самият ритуал, колкото до енергията, която се отдава от човека, докато прави ритуала (понеже вярва в резултата). За духове не искам да говоря, но ще кажа, че всеки знае толкова, колкото е нужно да знае.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 326651cfab
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да има! Но това са фино-материални нива на Реалността, които не са достъпни за всеки. Точно както сексът не е достъпен за малките деца, и въобще - на всеки му се дава да види или да умее толкова, за колкото е психически и ментално подготвен.
Сега чак пегаси, феи и русалки може и да няма, но висшите нива на манипулиране на реалността - наречени "магии" със сигурност има. Не е ли магия спонтанната телепатия между двама души, настроени на една вълна? Или синхроничността да срещнеш приятел в далечен град 5 минути лед като си се сетил за него? А понякога толкова силно желаем нещо, че то се случва по най-невероятния и нелогичен начин.
"Вещица" идва от "вещ", т.е. - знаещ, умеещ. Имало е и вещери (мъже).
"Духове" (нематериални същности) също има - дори ти и сестра ти имате души, но докато сте живи, те рядко ще се разхождат извън телата ви.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 27afd4fbf6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   До номер 7: А ако не ми се слува това, което пожелавам? Не го желая истински, нямам специфична настройка, за да го пожелая, по-висшите същества не искат да ми го дадат или какво? Обясни ми, моля те.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 326651cfab
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   №8, най-вероятно нещо не правиш правилно в механизма на пожелаването - или не можеш да задържиш достатъчно дълго вниманието си концентрирано върху желанието, или вътрешно (неосъзнато) се съмняваш в успеха си. Това е умение като всяко друго - овладява се с много опити и с практика. При това е висше умение - не е като да се научиш да скачаш на ластик или да караш колело, за ден-два. Някои хора и цял живот (и то не един живот) не успяват да го овладеят.

Умението се нарича "възнамеряване" и има написани редица книжки по въпроса. Например тази:
http://www.book.store.bg/p23672/silata-na-tvoeto-podsyznanie-d-r-dzhouzef-myrfi.html

Повечето хора изобщо не осъзнават силата на мислите си и на настроенията, на които се поддават. Така те неволно си позволяват небивалия лукс да са уплашени, да мислят негативно, да се самосъжаляват, и да рисуват в черни краски живота си. При това изобщо не се съмняват, че именно такава съдба им е "отредена". По този начин те не правят нищо друго, освен да материализират без никакво колебание (и без да го осъзнават) точно тези си мисли и настроения, след което си казват "Знаех си аз!" и видели черно на бяло вече материализираните "доказателства" за страховете и опасенията си, задълбават още по-дълбоко и убедено в негативизма. Процесът много прилича на спирала, която води надолу.

Осъзнатият човек съзнателно прекъсва тази самоунищожителна спирала. Прави така, че положителните мисли, намерения и отношение към хората и света да станат част от ежедневието му. И ако успее да задържи фокусът на съзнанието си в това състояние достатъчно дълго време - всичко това неминуемо се материализира в живота му. научен е още един кармичен урок (Карма = Закон за причината и следствието)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker