Носталгия към училището :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Носталгия към училището :(
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 2891 пъти
Ами... не знам откъде да започна...

Младеж съм, скоро на 20. Преди 2 седмици бях на интервю за работа. Харесаха ме и ме приеха веднага. Заради празниците малко се позабавих с документите, но ги направих... Вчера предадох всички документи, които изискваше фирмата и ми дадоха 2 дни срок за предразполагане и нещо като адаптация. Очаквам управителят на фирмата да ми се обади утре, за да ми каже в колко да ходя на работа, и да ме запознае като цяло с всички детайли. Това, за което се радвам е, че си намерих прилична работа. Ще си изкарвам сам парите, няма повече да съм на гърба на наще. Абе като цяло съм много щастлив за това. Но... когато се събудих тази сутрин чух много силни викове 1.. 2.. 3.. 4... и до 12.. и си казах а.. днес завършват. И веднага се сетих за мен миналата година...

Та..

Миналата 2012-та година завърших. На 16-ти вечерта бяхме в една голяма кръчма след това по баровете... Дойдоха матурите, и сега като се замисля за тръпката от тях те също много ми харесаха. Не знам.. самото чакане около балът беше една еуфория, едно уникално чувство... след матурите си сверих резултатите в интернет. Оказа се, че всичко съм направил за повече от 3.

Дойде денят. Още с качването ми в колата около 18:00 часа (добре помня и часът) за да ме карат на балът имах чувството, че тръгвам на път към един друг живот, едни неспирни и изпълнени с купони дни. Едно уникално чувство ме обзе. Абе... ;(.. не знам как да го опиша. Абитуриентите, които са прекарали добре знаят за какво говоря.

Цяла вечер на балът се чувствах така, както никога досега, както и след балът не съм имал по-хубави моменти. Имах чувството, че живея друг живот. Не мислех за нищо лошо. Цяла вечер танцувах. Пиех без въобще да му мисля за парите. Нямах умора, и имах чувството, че имам неизчерпаема енергия. Облечен уникално в спортно елегантен костюм (който пазя и до днес).

Както казах около 6 часа вечерта се качих в колата и на другата сутрин, когато всичко беше приключило около 9 часа се прибрах. Полегнах.. и лека полека всичко си отиде. Готините чувства и мисли изчезнаха.. лека полека..

Това, за което ми е кофти е, че утре съм на работа, а другите скоро имат Бал.

Не знам дали съм луд.. не знам дали ми има нещо, но искам пак. Малко дори се просълзявам на моменти, но няма какво да направя.


Сега се чувствам сам. Имам приятели, излизаме, пак ходим на дискотеки, наляво, надясно, но не е същото както годините докато бяхме ученици.


Написах доста набързо това. Не знам защо го направих. Приятели ми казват, че щом мисля така, значи пораствам. Просто исках да споделя носталгията си към училището, съучениците, балът.. абе всичко... всичко в тези ученически години.

Това са най-прекрасните години и преди да ми се изсмеят хората, които все още учат искам да ви кажа да си ходите редовно на даскало и да изживеете всеки един учебен ден пълноценно. А на тези, които им предстои Бал.. пожелавам ви приятно прекарване и успех в живота хора :).

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: 5ba1fbd60a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Интересно, понякога и аз се замислям за отминалите дни като ученик. При мен обаче няма много приятни спомени. Като цяло си бях самотен в интересите си. Учех рисуване, но съучениците ми бяха много посредствени и бяха влезли само, за да им бъде по-лесничко. Болшинството бяха от чалга културата. Не бях добре финансово и не излизах на никакви купони и дискотеки, както и никой не ме е канил. Просто по характер си бях/съм такъв. Искам да кажа, че зависи от човека как и какво ще изживее, не е до годините.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0df6673a74
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Добре дошъл в пумията наречена "истински живот" момчето ми! Ама тинаистина ли си мислел, че след бала те чакат само купони и по-хубав живот... Ха-ха-ха.... Аз и съучениците ми с наближаването на завършването осъзнавахме, че всичко приключва с бала, и никой не искаше да завършваме, за разлика от предишните години когато гледахме другите. Знаеш ли аз съм завършила преди осем години, и трябва да ти кажа, че от ученическите години ми липсват най-вече онези наивни мечти които имах тогава. Но, назад не се връща, само напред животът върви, за това те съветвам радвай се на днешните си дни. Все още си много млад и свободен за да си поживееш, защото след някоя друга година, 2 или 10, като си семеен с деца... ще търсиш днешните дни, не ученическите.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: efd72db795
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   О, аз нямам търпение да свърша с това училище и да се махна от този клас. Не искам да ги виждам! Мразя ги! Те не са никакви, те са част от живота която ще забравя лесно :);д Ужас остават ми 3 години ощееее ;(

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: c16a1165a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Хубава история. Мерси, че сподели. Докато четях, и аз си спомнях за онова време.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 364acbab84
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Здравей, Авторе, аз също завърших миналата година, но за разлика от теб на моя бал ми беше изключително безинтересно, даже веднъж не бях станала да танцувам, просто чаках да мине всичко свързано с училище, завършване и т. н. И сега какво - преди нямах търпение да завърша, но след като това стана и погледнах от другата страна на живота и си казах - абе май беше по-лесно като учех, не че дните минаваха бързо, но както и да е. Сега всичко живо около мен ме пита дали ще започвам работа, дали ще уча някъде, просто е досадно някой да ти натяква какво да правиш.

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 7838899fea
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбирам те, въпреки че моето виждане за живота е, че трябва да живеем в настоящето, а не с отминалите спомени. Хубавото е, че имаш хубави спомени от училище и от бала, но не си мисли, че сега няма да имаш хубави моменти. Животът тепърва предстои. Живот и здраве като напреднеш в професията си ще имаш и повече финансова възможноста да ходиш на различни места. Вярно е, обаче че миналото безгрижие няма да се върне. С възрастта растат и отговорностите. Хубаво е в училище като трябва да се грижиш единствено за себе си, ходиш за по 6-7 часа на училище, имаш дълги ваканции, понякога пропускаш часове и т. н. Факт е, че като почнеш работа няма дълги отпуски, целият ден ти минава в офиса, но има и много други хубави моменти. След години пък ще имаш деца и семейство, за които ще трябва да се грижиш - това е една отговорност повече, но и една радост повече.
Не живея в миналота, а се научи да се радваш на това, което имаш днес. Преди си имал по-малко грижи, но и си бил по-зависим. Сега имаш възможността да станеш независим и това носи също свойте плюсове. Винаги ще има и добри и лоши страни на дадена възраст или ситуация, но нека се съсредоточим само върху добрата :)
Ана

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: b339658591
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Не бих се върнала в гимназията. Е, сега съм в университет и не е розово положението, но пък не ми се занимава с лигави детски простотии. Винаги съм била над това и ме е дразнело още от съвсем малка.

в.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 801940bc57
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Разбирам те. Аз завършвам тази година. Вече минха серенадите, изпращането и остава само балът и екскурзията ни. Но макар че минаха едва няколко дни от завършването, вече усещам носталгия. От една страна исках да дойдат по-бързо тези хубави мигове и балът, но от друга знам, че след това всичко свършва. Просто животът ни поема с пълна сила и трябва да свикваме да се оправяме сами. Очите ми постоянно се пълнят със сълзи и все ми изникват спомени в съзнанието от изминлите години (все весели и щури, прекарани със съучениците). На все още учещите искам да кажа, че колкото и искате сега да завършите, след това отново ще искате да се върнат тези години. И аз бях така преди-нямах търпение да завърша. Но сега когато това е факт, настроенията са съвсем различни..

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker