Опасен морален дефект - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121484)
 Любов и изневяра (29782)
 Секс и интимност (14400)
 Тинейджърски (21914)
 Семейство (6486)
 Здраве (9617)
 Спорт и красота (4711)
 На работното място (3191)
 Образование (7317)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18598)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Опасен морален дефект
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 1766 пъти
Имам опасен недъг. Този дефект на моята личност е причината за моето емоционално състояние, за моето социално положение, за налегналата ме депресия и почти изпълнен опит за самоубийство.

Този недъг е моята добронамереност, моето желание и стремеж към това да съм добър към хората.
Освен страдание, този дефект друго не ми е донесъл.

Хора, които смятах за близки и някои от които съм напълно зависим, неведнъж са се възползвали от това - дали ще е за "услуга", за която и едно нещастно благодаря няма да получа, просене на съчувствие (което аз винаги се чувствам длъжен да дам) или ругатни и побой (породени най-вече от алкохол), аз търпя всичко.

Преди си мислех, че правят просто грешки, че не е това тяхната природа. Сега виждам обаче, че съм бил тъп и наивен.

Не обичам да съм причина за човешко страдание. Винаги, когато съм бил "молен" (манипулиран) да направя нещо, да простя неправда съм го правел. Веднъж казах на някой, че последното нещо, което искам е да бъда проблем в неговия живот и се съгласих на всичките изложени компромиси. Сега осъзнавам как това е било просто поредната покана на бъда тъпкан като боклук, която беше приета и оползотворена без двоумение.

И въпреки това, не мога да се отърва от недъга си. Аз продължавам да искам да помагам, дори и на гореспоменатите с малоумната надежда, че може би някой ден това ще се оцени. Надали. Продължавам да общувам с такива, които знам че ме употребяват. Искам, дори и ако се сведе до отваряне на врата, да извърша нещо в помощ.

Мразя себе си. Мразя дефекта си. Ако имаше как, веднага бих станал жесток и безсъвестен. Тогава нямаше да съм в депресия, щях поне малко уважение да притежавам, а не да бъда руган с презрение и да бъда определян като "безволева п+тка, която поема всичко".

Искам отмъщение. Няма да го получа. Ще умра като жалка изтривалка. Неспособен съм да отвърна, отвращава ме идеята да хуля и да принизявам човека, защото знам колко непоносимо е усещането.

Мразя себе си. Мразя порокът си наречен доброта.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: ff6ff1d943
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Колко ми е познато това мислене. Имам една роднина, която все така опява: ах, колко съм добра, ах колко съм жертвоготовна, ах, как на мравката път правя, а никой не ме оценява, все съм сама, никой едно благодаря не ми казва, не ме уважават, ах, аз съм си виновна и не знам какво си. Явно е, че иска да събуди някакво съчувствие в другите и да кажат - о, мила, недей така, оценяваме те, ти си много важна и т. н.
Аз ще ти кажа, че истински добрият човек не тръби пред себе си колко е добър, нито пък натяква как го били тъпкали и как имал "опасен морален дефект". Това може да го каже само човек с, знам ли, чувство за малоценност, дето му липсва внимание от околните, може би.
Убедена съм, че не си толкова добър, за какъвто се изкарваш, но ти се иска другите да те мислят за такъв.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 03e370ac30
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Оф, аман от "неразбрани" и самосъжаляващи се хора в този сайт, и всичките все сте енди добри, морални и прекрасни същества - не хора, а направо изумруди...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 949d8f32c0
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Разбирам те, пич. И аз съм свестен тип и само лошо съм видял от това. Като се държиш добре и помагаш на хората, те започват да го приемат за даденост, започват да мислят, че си им длъжен, че едва ли не дори си виновен, ако нещо се обърка. Всеки гледа да си го изкара на теб, защото знае, че не си агресивен. Да, ама не. Промених се и се убедих в парадокса - колкото по-нагъл и лош си, толкова повече те харесват и уважават. Аз не съм такъв, но понякога ми се налага да влизам в роля. Но не го разбирам, аз самия мразя такива хора, обичам коректността и вежливостта и хората, които си държат на думата. За жалост днес рядко се срещат такива. Така, че спри да бъдеш добронамерен към боклуците.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 89c9ca4174
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Слушай, все някога ще дойде човек в живота ти, който ще оцени, че си добро момче, а не надут, нахален и нагъл като останалите. Аз лично много бих искала да познавам някого като теб, обаче все не мога да попадна на такъв човек, всичките ми познати са хора, с които трябва да си имаш 1 на ум и да се съобразяваш какво казваш и за кого го казваш. Бих искала да познавам човек като теб, защото аз самата съм такава, а усещам как всички се опитват да ме използват. Вече не съм наивна като когато бях на 10-12 год. да кажем, но все още помагам на хора, които не го заслужават и след това не го оценяват, а за мен никой нищо не прави. Това ми тежи-защо не получавам нищо в замяна. Но какво да се прави-животът е несправедлив.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: c983640611
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това все едно аз съм го писал! Найстина е лошо да си роден с морален компас в днешното изкривено общество и всеки ден да се чувстваш разяден отвътре. Все пак у мен( надявам се и у теб) е останала надежда, че ще намеря своето място....

 
  ...


...
преди: 11 години, 1 месец
hash: b694a13f36
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да си жесток индивидуалист е недостойно и егоистично поведение Жестоките хора имат слаба личност, крият се от истината. Ако повечето хора са добри, никой няма да си помисли, че пати от доброта си. Доброто винаги ще противодейства на жестокостите и ще ги побеждава! Когато се противопоставяме на малкото човечност, ние допускаме появата на самосъжаляващи се хора. Не бъди жесток авторе, просто не тръгвай по лесното.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6db4b54511
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 2, коментарът ти направо ме изкефи...

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 48e32135ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не се мрази! Ти си добряк, позитивен човек, оптимист. Малко са хората като теб, които биха готови винаги да помогнат и да се радват на чуждото щастие. Само че аз тая дума "оцени" не я харесвам... Ти не си ученик или гимназист, че някой да те оценява... Ти си Човек. И не търси хора, които да те оценяват, а такива, които да правят за теб същото, което правиш и ти за тях. Иначе, повярвай ми, сигурно много хора са те оценили, но за съжаление не могат да ти отвърнат със същото, защото са егоисти и лицемерни подлеци.
Срещала съм малко 'добряци', но съм останала с впечатлението, че повечето от тях понякога искат и невъзможното... т. е понякога става въпрос за чист егоизъм от тяхна страна, така че не се самоизтъквай като "аз съм най-добрия". Постоянния стремеж към "център на вниманието и център на събитията" е доста дразнещо... Ти си човек като всички останали, не си по-различен, освен с това, че обичаш топлите отношения и се стремиш да ги запазиш такива. Отстоявай себе си, но не парадирай със качествата си... Не се раздавай толкова... не живей за хората, а за себе си. Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 752492af79
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   "Неуспешен опит за самоубийство" за мен е успешен опит за привличане на внимание.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 957d6ae776
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Съгласна съм с номер 9. Който е искал да се самоубие, той е и успял

 
  ...

...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6008a6e26a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Не си само ти така- същата съм. Добра до глупост. За жалост по нашите ширини, добър е синоним на глупак. Колкото си по-добър, и по-човечен хората си казват " А тоя- тази е шматка, ще го използваме до дупка" Жалко, много жалко, но е факт. Моят съвет е, старай се да си подбираш обкръжението, дребните, жалки душици, просто ги избягвай. И в никакъв случай не се променяй! Не си заслужават! Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker