Нещата от живота... връхлитат. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121385)
 Любов и изневяра (29754)
 Секс и интимност (14386)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18577)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Нещата от живота... връхлитат.
преди: 11 години, 1 месец, прочетена 1235 пъти
Избрах публикацията ми да е в тема "Други", защото не мога да избера пет теми едновременно.

Здравейте! На 18 години съм. В главата ми се въртят куп въпроси, избори, които трябва да направя и прочие. Пиша тук, защото искам да си подредя мислите, а знам, че вие сте много добри в съветите.

1. Роботизиран чичко-паричко или гладен творец?

Още не съм завършил гимназия, а вече имам уредена много доходоносна работа, тъй като уча в техническо училище, взел съм и сертификати от курсове по технически науки.
Проблемът е там, че възнамерявах, след като завърша гимназия, да отида в НАТФИЗ (режисура). А, ако започна споменатата работа, тази идея ще отиде на мноого заден план, защото от фирмата искат да ме подготвят със допълнителни безплатни обучения и да не ме пускат занапред.

2. Кога най-накрая ще намеря време и за тая любов?

Досега не съм имал сериозна връзка, заради това непрестанно учене. Дано е само заради него де, защото може тайно да го използвам за оправдание. Но все пак, като погледна напред, все ще съм много зает с нещо. Как съчетавате всичко с любовта?

3. Искам да я.. спася. Как?

През целия си живот съм си мислил как един ден ще отърва майка си от баща си, за да най-накрая и тя да усети някакъв покой (няма да навлизам в подробности). Как точно ще стане това? Аз, ако се изнеса и започна да плащам наем, или мога да я взема с мен, което пък сигурно много ще пречи на "2", или да плащам и още един наем за нея и да ходя да я виждам.

Това са общо взето "тревогите" ми. Много кофти са свързани едно с друго, но нали всичко е така в живота.

Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 1 месец
hash: f646a3d7a8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Роботизиран чичко-паричко или гладен творец?
Нито едното, нито другото - следвай мечтите си. На 18 г. ти е рано да ставаш чичко-паричко, да мислиш за пари изобщо. Съветвам те да наблегнеш на образованието. Какво ще е - това зависи от теб, но едно ще ти кажа - със средно си за никъде, ако ще 10 обучения да правиш. Какво става, ако работодателят ти затвори да кажем. За да се пенсионираш ти трябват 40 г. работа. Има ли фирма, която да ти гарантира 40 г. раб. място?
Не ставай зависим от 1 фирма. По-добре учи висше, после не е казано, че ще работиш това, но е важно да се научиш да учиш, да усетиш академичната среда и да имаш приятели и познати от нея.
Чичко-паричко се става иначе със собствен бизнес. Мой съученик е режисьор във Военния тятър, вундеркинд е и е много успял, което обаче не му пречи да има и магазин за диаманти, с което се издържа.

2. Кога най-накрая ще намеря време и за тая любов?
От 12 до 120 г. - за любовта няма възраст. Всичко си зависи от теб. Любов не се намира, тя се дава.

3. Искам да я.. спася. Как?
Ти не си майка си! Разбери, че всеки си взима своите решения - никой не е вързал майка ти за баща ти. Истината е, че тя е емоционално и може би финансово зависима от него. Ок - финансово можеш да ? помогнеш, но емоционалната зависимост?
Жените жертви често такива искат да бъдат! Ако недай си боже решиш да вземеш живота на майка ти в твои ръце, накрая се превръщаш в подобен на баща си - тя ще стане твоята жертва - например „Заради теб съм разведена жена и не мога да си намеря мъж“.
Недай си боже да имаш приятелка - тогава майка ти ще се чувства излишна и ще почнат тирадите.
Помогни ?, лошо няма, но нека ТЯ поиска това от теб. Майка ти е пълнолетна, нека тя си взима решенията.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 6c5f827605
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря на номер 1 за отговора.

Да, майка ми е финансово зависима от баща ми, но защо да е и емоционално зависима. Та тя едвам издържа на неговия психически тормоз. Когато той е на работа, тя се усмихва, в настроение е, а когато той си е вкъщи, картинката е съвсем друга. Мисля, че това, че няма да има мъж до себе си, няма да и е толкова голям проблем. Всъщност тя никога и не е имала, ако взимаме истинския смисъл на думата "съпруг". А това, че няма да може да си намери друг - тя въобще няма и да търси, сигурен съм, че ще иска просто да си почине и след толкова много години брак едва ли ще и е до такива работи.

 
  ...
преди: 11 години, 1 месец
hash: 0fce11f469
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ето и моето мнени епо въпросите зададени от теб:

1. Роботизиран чичко-паричко или гладен творец?
Това не зависи само от теб, а и от монетното ти финансово положение и наличието на подкрепящи те родители. За да завърши творческо висше човек трябва да има сигурен гръб зад себе си или да е готов да гладува за целта си. Всичко опира до там колко го исакш това творчество режисура. Имай в предвид че няма и пазар за творчески продукти в България и скоро няма да има, следователно трябва да си и най добрият сред всички за да успееш. Запитай се целта оправдава ли средствата?
2. Кога най-накрая ще намеря време и за тая любов?
В този аспект ученето не е извинение. Колко часа дневно и всеки ден ли трябва да учиш за отлично завършване на техническо училище? Нима ще се мъчиш да убедиш нас, че нямаш минута свободно време, имаш разбира се просто си избрал друг начин да го оползотвориш. Следователно любовта /сексуалността/ в него моент не е била на първо място.
3. Искам да я.. спася. Как?
Защо трябва да спасяваш майка си? Тя е пълно правен гражданини и никой насила не я държи там. Тя сама прави всеки ден избор да продължава да бъде с баща ти, тя прави избор всеки ден дали да не се разведе. Нима днес си й попречил да отиде да подаде молба за развод? Няма причина, ако тя не се чувства добре да стой, ти си пълнолетен и дори да имаш малки братя и сестри това пак не би трябвало да я възпира.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 1 месец
hash: 033eae5469
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Същите въпроси си задавам и аз. Ще следя темата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker