Aдвокатски задължения - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121258)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Aдвокатски задължения
преди: 11 години, 17 дни, прочетена 1909 пъти
Здравейте, мойта история е свързана от части с топлофикация и най - вече към некоректен адвокат. Осъдена съм без да знам от топлофикация за сумата от 3000лв. Вече са 6000лв. с разноски по делото с такси на частен съдебен изпълнител и така. В денят когато е трябвало да получа призовка за делото, аз съм била в болница с диагноза инсулт, имам доказателство за това епикризата с която ме изписаха. Хващаме адвокат аз и дъщеря ми и той ни казва какво трябва да направим. Да снимаме делото, да платим такса от 110лв. в съда и да му представим нужната епикриза като единствено доказателство за да може да се върне входа на делото. Минаха се 6 месеца от тогава, звъня на въпросния адвокат и той започва да се крие от мен. Не ми вдига телефона си или ми пробутва разни стажантки те да говорят с мен. Изпуснах да ви кажа, че имам запор на 1000лв. в банката и 1/2 от жилището ми, въпросния адвокат се кри 10 дена от мен и накрая аз отидох за 60 път до кантората му и този път ми отвори врата и ми заяви, че му дължа 300лв., така и неразбрах за какво. Нашата уговорка беше, че той няма да ми иска пари въпреки, че съм го попитала 10 пъти колко ще ми струва това да ми бъде адвокат, той каза, че като спечели делото ще си вземе парите които му се полагат. И също така има развитие по делото и той го крие от нас. Моля ви за коментар. Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 16 дни
hash: 802e6ffef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вие не сте ли били на делото?
Иначе, най-вероятно големите суми, които са ви пресъдили да плащате са от другата страна. Адвокатът явно е загубил делото с-у Топлофикация и дори на него да не дължите пари (не сте подписвали договор се надявам), то другата страна ще си ви е осъдила за разходите по делото.
Съветвам Ви да отидете за начало в кантората на съдя изпълнителя и да видите на кого и колко пари дължите, да се споразумеете за начина за разплащане.
Адвокатът Ви е бил до толкова некоректен, че не Ви е предупредил, че нямате начин да спечелите делото. Вие обаче е трябвало да се погрижите да отидете или да изпратите ваш представител на делата и да знаете, как се развиват нещата. Вие е трябвало да се интересувате за сумите, които дължите и ПРЕДИ да ви запорират жилище и сметки е трябвало да се срещнете с кредиторите и да се разберете. Сега е вече късно и яко сте затънал в л... та.
Потърсете познат адвокат, но най-вече - вложете време и усилия сам. Подредете документите си и знайте сам за себе си, къде сте в момента. Съдилищата няма да Ви помогнат, ако нямате право. Четете законите и за Бога - плащайте си дълговете навреме или доброволно се освобождавайте от имущество, което НЕ МОЖЕТЕ да си позволите. Понякога животът под наем има своите предимства. Изчистете кредитите си и почнете от 0-та. Нямате вече какво да губите!
След всеки край идва ново начало. Горе главата!

 
  ...
преди: 11 години, 16 дни
hash: 5bce31163f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мисля, че просто сте загубили делото и дължите на адвоката си хонорар от 300лв. Независимо че сте загубили дело на адвоката ви трябва да платите не знаехте ли? Адвокат не се наема само срещу спечелване на делото.
Повечето дела с топлофикация се гледат без присъствието на ответника. Ако е нямало кой да получи вашата призовка е било залепено на вратата ви съобщение. От там нататък сте имали право да оспорвате делото в 7 или 14 дневен срок, вие не сте оспорили, затова решението е постъпило при съдия изпълнител.
Вашият адвокат не виждам да е некоректен, може би просто вие не разбирате какво ви е казал. Дали сте 110лв да се разгледа дали да се даде ход на новото ваше дело и от съда не са дали ход и са прекратили пройзводството. Въпреки това вашият адвокат е присъствал на това заседание и ви е защитавал като ищец, затова му дължите 300лв.
Сега идете при съдия изпълнител и вижте колко дължите, защото сумата се е увеличила със около 600лв заради новото дело. разберете се как да изплащате и друг път си плащайте режиините сметки.

 
  ...
преди: 11 години, 12 дни
hash: 5bce31163f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Авторе, да ви кажа не е задължително да присъствате както на първото дело така и на това за което сте наели адвокат, по смисъла на закона в това дело сте обвинена за "не тежко пристъпление" съответно вашето присъствие не е задължително и вашето явяване в съда е по ваша преценка.
Като сте "хванали" адвокат, той се е опитал да поднови делото с едниственото доказателство епикриза с диагноза инсулт, но не е могъл, защото сте знаели, че не си плащате а ползвате, после сте получили червен плик от топлофикация с описано намерения на същата, преди да тръгнат да ви съдят. После след като два пъти не са ви намерили на адреса ви за призовката са ви залепили на вратата информационна бележка. А и след като не е задължително да присъствате в съда са ви осъдили, и адвокатът със епикриза за 7 дни /инсулт/ като едниствено доказателство, че не сте получили призовка не може да стори нищо. Сега ще кажете, че дъщеря ви идва с вас при адвоката, а е нямало кой да получи призовката, нямало е кой да види писмото от топлофикация, някой друг е почистил вратата ви от залепената бележка, а?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker