Самотна съм - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Самотна съм
преди: 11 години, 15 дни, прочетена 1687 пъти
Здравейте ,
аз съм момиче на 20 години и съм студентка (първа година) в София. Чувствам се много самотна , нямам приятели. Когато пристигнах тук не познавах никой , а и отделно не попаднах на готини колеги.. Ние сме само момичета в наща група и да ви кажа честно женската злоба е нещо страшно.. то не бяха одумки , то не бяха интриги .. аз не съм такава и гледам да страня от такива неща. Готин човек съм иначе , но явно средата ми е гадна. Та така .. сега гледам как другите се наслаждават на студентския живот ,а аз си седя в стаята и тъпея. Кажете ми какво да направя , не може да се живее така

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 14 дни
hash: 9fedbf2941
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   „Готин човек съм иначе, но явно средата ми е гадна. Та така.. сега гледам как другите се наслаждават на студентския живот, а аз си седя в стаята и тъпея. “
Не се сърди, но е време някой да ти го каже - не си готин човек, явно с мрънкане и негативизъм додяваш вече на хората, затова не те канят вече и предпочитат да предприемат нещата без теб. Не го приемай лично, а се хвани в ръце! Готините хора не тъпеят сами и не обвиняват средата си - или променят средата, или просто изобщо не попадат в такава ситуация

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: ae97446078
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Номер едно веднага отсъди негативно за авторката. Чакай малко, ти познаваш ли момичето, че да казваш от 5 нейни изречения каква е? А и да я познаваш, това, че на теб не ти допада, защо трябва да я слагаш директно в графа "скучни и отблъскващи"? Така само доказваш нещо друго, но това си е мое мнение. Все тая.
Първо, доста често супер готините хора попадат в ужасна среда и предпочитат да се изолират, отколкото да бъдат мачкани там.
Второ, не мисля, че винаги проблемът е в отделния човек, а от масата всички са перфектни. Че те за мен са си овце!
Трето, "готин" е относително понятие и то много! Аз например харесвам рок музика, филми на ужасите, книги с философия, шоколад, чипсове и безалкохолни и ще смятам човек, който споделя тези интереси също за готин. А ако се окаже, че с този човек се разбираме като цяло, още по-добре, но пък някой друг харесва чалга, мрази ужаси, чете криминални книги, пие алкохол и не си пада по сладко, чипсове и пуканки, той ще харесва някой като него и няма да се кефи на моя тип хора.
Интересите са едно разбира се, начинът на мислене е друго. Няма хора със съвсем еднакви интереси и начин на разсъждения, но пък доста често и хората могат да са както прекалено различни, така и прекалено еднакви и това да им пречи. Защо ли? Ами понеже всеки има недостатъци в себе си, но по-лесно ги открива в другите (сами се сещате какво става когато двама души са еднакво упорити и инати и са свикнали да печелят в спорове, но мислят различно по даден въпрос или две разглезени момичета харесват едно и също момче примерно).

За това е хубаво и да си широко скроен човек с много интереси и да приемаш хората, за да приемат и те теб, макар да няма гаранция.

Мисълта ми е, че не всеки може да си намери добра компания, не винаги или навсякъде, а и хората доста често са лицемери и най-големите будали излизат честните и истинските, които не вредят никому. За завистта да не говорим, когато една групичка от нормални хора се запознае с някой, който има качества, да които всеки от тях копнее, нормално е да не искат да им се навърта и да им напомня, че е по-високо ниво от тях, освен ако по случайност завистта им не е благородна.

Както и да е. Авторке, не се притеснявай! Понякога попадаш в среда, в която всичко е толкова фалшиво и един вид даже покварено. Аз за това не се движа в големи компании, защото стават интриги, а и никога не съм се чувствала като част от цялостната маса, защото момичетата създават интриги, с момчетата винаги съм се разбирала по-добре в това отношение.
Не те познавам и не мога да кажа каква си, но разбирам, че просто търсиш хората, с които ще можеш да се чувстваш добре, да те приемат с недостатъците и качествата ти и да не се боиш да бъдеш каквато си.
Понякога сме си родени аутсайдери, но според мен няма винаги да си в това положение. Интригите са неизбежна част, когато има женско присъствие и интерес към мъже или момчета.
Но не се притеснявай! Според мен ще намериш хора, с които ще бъдеш себе си и ще са ти верни приятели, животът е пред теб!

А знаеш ли защо тези хора, които познаваш, предизвикват интриги? Защото те са като енергийни вампири и така се хранят, освен това мислиш ли, че извън компанията си ще са толкова "независими"? Ако ти си антисоциална, те пък са социални животни. По-добре да бъдеш сама, но да си истинска, отлокото да си зависима от контактите с други соц. животни и винаги да слагаш някаква маска, за да те хъресват, при условие, че те даже не се и стараят да те опознаят, а само си преценят дали си заплаха за тях в тяхното псевдо общество и дали има смисъл да те смачкат.
Това са си детинщини и ученически номера, но са факт. Факт е и че много зрели хора ги използват по различен начин за, кажи речи, еднакви цели.
Обаче според мен един ден всичко си идва на мястото! И аз съм била в това положение много пъти, подиграваха ми се като дете и нямах много приятели, имах малко, но истински. Говореха зад гърба ми, хора дето ми се пишеха най-добри приятели, но някак си проблемите се решиха.

Най-важното е да не забравяш коя си ти, каква искаш да бъдеш за СЕБЕ си, не заради останалите! Промениш ли се, за да се харесаш на масата, те няма да харесват теб, а това, в което си се превърнала и всъщност след промяната пак няма гаранция, че ще те приемат!
Ако не харесваш нещо в себе си и искаш да го поправиш, го прави за теб самата, не заради тях!

И горе главата, самотата ни прави силни! А лошото и хубавото в живота винаги се връща!

Късмет! :)

Момиче на 17

 
  ...
преди: 11 години, 14 дни
hash: 00d1470439
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   връщай се на село при приятелките!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 14 дни
hash: c44f4b93c3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1, звучиш ми като онзи, който е казал за Алберт Айнщайн, че "това дете нищо няма да постигне в живота си". :)

Авторке, хората стават все по-гадни и щом досега не си намерила свестен, в бъдеще ще е по-лесно да те удари парченце лед, което е паднало от прелитащ над теб самолет. Ти си свястна, но си по-развита в интелектуално отношение от връстниците си или просто са си намерили нещо безобидно в теб, което да обявят за недостатък, за да изтъкнат колко велики са според тях самите и "циганката, която ги хвалеше". Най-добрият начин всъщност е да постигнеш нещо, което да накара ония "умници" да се бият за вниманието ти и после да избереш свестните, а на останалите да биеш шута. Последното действа терапевтично и освобождава от стреса. Ти го можеш, а и техният отказ да те разсейват ще ти помогне.

И не се изненадвай от повечето коментари в темата - тук (както във всеки друг сайт) пишат купища от "гаднярите" (понеже никога не им е достатъчно да грандоманстват навън и трябва да го правят и в Мрежата). Те ще защитят себе си за сметка на теб, което е напълно в реда на нещата - откъде точна преценка и поглед върху нещата у такива хора? :)

 
  ...
преди: 11 години, 13 дни
hash: 89464650eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Много ме изкефи мацето на 17! Браво! Напълно съм съгласна с всичко написано в коментара й, както и с номер 4. Особено онова за грандоманите е много вярно!
Авторке, не се отчайвай, всичко ще се оправи!

Друго момиче на 17 :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker