Избор на животно - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121207)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14359)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7303)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Избор на животно
преди: 11 години, 8 дни, прочетена 2287 пъти
Имам малка дилема... Заек или птичка да си взема за отглеждане. Според вас кое е по-подходящо за домашен любимец? Кое не е толкова претенциозно, но е обичливо? Отглеждали ли сте птичка и заек? Кое мирише повече? По колко време живеят? Кой вид птичка бихте ми препоръчали (мисля за някоя сравнително малка, не да е от най-шумните, но да не е от глупавите). Понякога ще се налага да нося животното с мен в друго жилище. Работя дълго време и не винаги ще мога да отделям много от времето си за игра с него например. Но пък много обичам животните, а и сега усещам една, малко или много - празнота заради една скорошна загуба...
Възможностите за куче и котка отпадат.... твърде дълго за обясняване...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 8 дни
hash: 17eb18a93e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За птичките - определено най-интелигентни са папагалите (е, враните са по-интелигентни, но не са дом. любимец!). Винаги птици се гледат най-малкото по двойки, така че тук няма „птиче“, а птици. Има папагали, които живеят 70 г. иначе и можеш да завещаеш дори на децата си. И все пак - тъжно е да гледаш животното си в клетка.
Птиците са създадени, за да са свободни освен това миришат - няма начин.
Декоративните зайчета са добър домачен любимец, но се разболяват лесно, капризни са и живеят към 3-5 г., ако имаш късмет. Моят мъж е имал като дете зайче и морски свинче и са му умирали много често, въпреки грижите. Имах съученичка, която си гледаше голям обикновен заек, живя ? 5 г. и си умря от старост май. Много тежко го преживя.
Така, както го описваш - ти нямаш време/условия за какъвто и да е любимец. Ако все пак искаш любимец, който няма нужда от много грижи (самостоятелен е), но ще ти даде много гушкане/любов/внимание - това определено е котката. Ако нямаш време обаче и те няма по цял ден - вземи си две котки, за да са си другарчета или възрастна котка. Колкото до смяната на жилището - няма проблеми и тук. не е вярно, че котката е привързана преди всичко към жилището - тя също е социално животно и ако си и ти в другото жилище (или приятелчето-коте), няма да имаш никакви проблеми.
Подходящи породи - аз лично харесвам късокосместите котки, не са претенциозни, не се разболяват често, хигиенични са. Имала съм сиамска - много се привързва към един човек. Всички видове тайландски породи са подходящи за самостоятелно гледане, но трябва да има човек в къщата - те са като кучета (така и ги наричат „кучета котки“), защото са страшно фиксирани към един стопанин. Аз харесвам обикновените, европейски късокосмести котки, който в България често са смесица с анадолската котка (всички котки с такава кръв имат оранджево по козината си и оранджеви очи)- страшно интелигентни създания, които рядко боледуват и живеят дълго, ако са гледани добре. Гледат се единично или по двойки, ако няма често човек у дома. Котката живее поне 10 г., има домашни котки, които достигат 15-25 г. Най-подходяща котка за хората без време (мениджърски котки) са всички видове късокосмести сини котки, но са скъпа порода. Аз съм се спряла на обикновените, „улични“ котки - същност те също са си порода - немски учени са я селектирали през 17-18 в., за да е устойчива на болести и да лови мишки. Не случайно това е най-успешната порода - най-интелигентни са тези котки и са устойчиви на болести.

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 0daaa9f710
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вземи си плюшена играчка. Няма да е шумно, да мирише, да е глупаво (така или иначе няма да се разбере), няма да се налага да отделяш време за игра, щом много работиш, няма и да е необходимо да го водиш със себе си.

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: f14a9c5ee0
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Вземи си играчка. Животните не са играчки, че да ги гледаш и да си играеш с тях когато ти е забавно в останалото време да седят в клетки, затоврени, обездвижени, без себеподобни, да ти служат само за егоистичното самозабавление. Да живеят в тотален стрес и страх. Птица в клетка е най-гнусното нещо, не случайно се е превърнало в метафора. А ти дори си тръгнал/а да ги избираш по миризмата. Вземи си наистина играчка. Който наистина обича животните не ги държи в плен или развъжда на сила, за да ги продава на хора, които ги мислят за предмети и декорация. Който ги обича, ги обича с всичките им звуци, миризми и специфичен начин на живот в естествената им среда на живот. Не в клетки и с нашийници. Най-доброто, което може да направиш е да осиновиш бездомно куче/ котка.

Хайде, започвайте да ме храните и оборвате.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 8 дни
hash: 9c9cd80b71
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От авторката:
2 и 3, нямам на предвид да си играя с тях, а, че всяко животно има нужда от игра, от внимание. Искам да кажа, че нямам например времето един час на ден да се занимавам само с игра с тях.
1, благодаря за изчерпателния отговор. Въпросът е, че имам котка, жива и здрава да ми е, вече е старичка и много си я обичам. Не го написах в поста, защото може да повлияе на мнението ви, че котките не се понасят с птици, но моята е стара и уморена и повече не ловува, нито има сили да играе. Кучето отпада като вариант... не се разбирам особено добре с кучета, а и изискват особен вид грижи.
Досега съм имала домашни любимци и не съм ги държала в клетки постоянно, както се изразявате 2 и 3... отваряла съм клетките, пускала съм ги на свобода, но те предпочитат да си стоят там...
Разбирам, че животните не са за забавление. Искам да осигуря на едно животно максимално добър живот... не такъв, който ще му "предложат" в развъдниците или при случаите с истинските зайци- ще ги отгледат и ще ги заколят!

 
  ...
преди: 11 години, 8 дни
hash: 8d79a15c8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Зайците живеят повече от 8 години, зависи как ги гледаш и третираш. Много зависи от характера му, но може да се нуждае от много внимание, може и от по-малко. Ако го чистиш редовно няма да ти мирише, но и това изисква време. Аз имам заек и той е като куче - ужасно игрив, жизнен и ако не му се обръща внимание, започва да сумти и да ме гризе.

И напълно се съгласявам с другите - като нямаш време, не си взимай любимец. Те не са декорации!

 
  ...


...
преди: 11 години, 7 дни
hash: aa5a3968dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Аз си гледам зайче. Не мирише изобщо, гледам го на терасата. Не е скъпо, ето ти някои цени:
-сено - 5, 50 лв(примерно за 1пакет)
-клетка - 22 лв (мойта за толкова я взех)
-зайче - ДЕКОРАТИВНО за 20 лв си го взех ето от тук и ми го пратиха с куриер -
http://minizaici. alle. bg/ - то и във магазините за животни продават, ама са по 50-60 лв.
-поилка - 4, 50 лв(за толкова я купих)
-талаж - 5, 00 лв за около 2-2, 5 кг.
-суха храна - 3, 00 лв за 500 гр.
Всички тези неща ги продава момичето в сайта.
За мин зайчето е много по-добър вариант според мен. Аз съм привърженик за зайчетата. А до въпросът ти колко живеят е силно индивидуално - от 5 до 15 години :-)
Успех с избора!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 7 дни
hash: e1e93afb1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз бих ти препоръчала морско свинче. Почти никакви грижи не изисква, само да му сменяш сламата от време на време, яде по 1 морков или малко салата сутрин и вечер.

Много са мекички, пухкави, можеш да си го галиш и т.н.

 
  ...
преди: 11 години, 6 дни
hash: ef116d4ac2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Засега клоня към истински заек... Ще спася животинчето поне от изяждане...

 
  ...
преди: 11 години, 5 дни
hash: e152fc0b28
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Според мен си вземи декоративно зайче. По сладко е! :)

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker