Куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Куче
преди: 11 години, 3 месеца, прочетена 5049 пъти
Така от много време искам да си взема куче но още не мога да реша каква порода да е. Аз живея в апартамент 5 стаен но все пак искам да е малко кученце. Желателно е да не лае много защото съседите ми няма да го одобрят. Каква порода ще ми предложите? За сега съм се спряла на йоркширски териер и мини щпиц но винаги бих размислила. Също се чуда дали да бъде женско или мъжко. Споделете всичко което мислите-ще ми бъде от полза. Предварително благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 11 години, 3 месеца
hash: 08dd101e64
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Каквото и куче да си вземеш, няма начин да му запушиш устата - все някой ден ще излае :) Относно малките кучета, знай че те са най-темпераментни и олелията, която вдигат е невероятна. Затова, предлагам да отправиш питането си към твоите съседи - нека те да го изберат, а един ден като се разфучи животинчето ще им кажеш "Е, ми нали вие ми го избрахте!? ! " :))
Късмет!

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: d139a1cc9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Помисли добре! Малките кученца имат нужда от компания. Не е хубаво да ги мъчиш, цял ден да са сами (докато си на работа). Обичат вниманието и често се разболяват от мъка, ако са сами! Аз имам мини-пинчер и гледаме винаги да има някои с него или поне да не го оставяме повече от 4 часа сам, защото започва да плаче ( много тъжни звуци издава). А по въпроса, мъжко или женско, също помисли. Женските имат менструация(трябва да измислиш гащички), като се разгонят става страшно (моя приятелка има две женски, страшно става, като са в цикъл). При мъжките, тези проблеми ги няма, но все пак ти решаваш.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6797eab76a
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Защо не си вземеш някое бездомниче? - ще спасиш една Душа, а и ще те гледа с много любов и признателност!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: a845ff68da
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Тези, на които си се спряла са добре. Можеш да помислиш за кокершпаниол (тези, които не стават големи, май са два вида). Те са много жизнерадостни и игриви кученца. Другите, които са малки породи са пекинез и японски хин. И пинчерите са дребни, но май много лаят.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 25d346ffc5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Померан?

 
  ...


...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: e04a6b3395
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Като за начало:

1.Сигурна ли си,че няма да се откажеш от кучето ако прави бели или лае много?
Защото ако искаш само да се пробваш дали можеш да се грижиш за животно и смяташ после да го захвърлиш или подариш на някого-не прави грешката да си вземаш,защото има достатъчно животинчета мъчещи се на улицата,заради нескопосани 'стопани'Постоянството променя всичко.

2.Имаш ли достатъчно време и търпение да го научиш на всичко?
Ако кученцето е малко е много важно да го научиш да не пишка и ака в апартамента.Лично на мен ми отне около година.Трудно е,повярвай ми.
Трябва да го разхождаш два или три пъти на ден,ако имаш възможност може и повече.Всяка разходка трябва да трае около един час.
Трябва да се храни само с кучешка храна-от време на време по някое лакомство което да го кара да се чувства специалено.В никакъвслучай кокали и сорово месо!
Трябва да му се правят ваксини,да се плащат доходи,да се води редовно на ветеринарен лекар.
Не трябва да го биеш-в такъв случай ще го накараш да се страхува от теб.Нужен е взаимен респект.
Трябва да знае кой е шефа-ти,но това не означава да го мъчеш,да му викаш,да го държиш гладно,да го биеш.
Трябва да сте щастливи и двамата-да бъдете приятели,а от това по-ценно няма!

3.Всички в семейството трябва да го приемат.
Повярвай ми виждала съм ужасни стопани-пред други хора се държаха с кученцето добре,а после го прибиваха.Накрая кучето избяга и след време умря на улицата...
То трябва да се чувства обичано,в сигурност,да е щастливо.

Сега породата-аз предпочитам големи кучета,но имам средно,малките не ми харесват особено,но това не означава,че бих ги наранила !

Два или три пъти в годината си сменят козинката и гледката е потресаваща-където и да пипнеш-шепа косми.

Не е важно каква порода ще е кученцето.Моето го прибрах от улицата след като го блъсна кола пред очите ми.След това се привързахме взаимно и сега вече четвърта година си имам най-прекрасното за мен същество.
От теб зависи дали ще му даваш да спи при теб в леглото или ще си има своя крепост-ние имаме и двете,но предпочитаме леглото.

Трябва да се обезпаразитява редовно-според възрастта и килограмите,там вече се допитваш до ветеринарния лекар.

Къпането се практикува само когато е наложително,но няколко пъти годишно е наложително.

Козинката трябва да се сресва,очичките да се почистват с мокър тампон,а ушичките с сух.Хубаво е да масажираш тялото му-това го успокоява.Ноктите е добре да се изпиляват,но в повечето случаи кучетата самк се справят.

Трябва да разбереш каква храна харесва,експериментирай.Има специални бисквитки за здрави зъби.Лакомствата се дават когато е било послушно или се е справило с дадено начинание.
От теб зависи колко внимание ще отделяш за игра с него - колкото повече,толкова по-добре.

Знам,че няма да се измъчеш да го прочетеш,но това което виждам всеки ден по улиците и как стопаните мъчат животинките си е ужасно и не бива да се прави..
Надявам се да публикувате отговорут ми,за да може поне някой да се осъзнае ако допуска грешка във възпитанието и отглеждането на животното.Все пак когато им дадеш дом те стават като твои деца :).

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 004c08078f
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Женските обикновенно са много по-кротки и послушни от мъжките (зависи от самото куче, но все пак), но пък с женските могат да се срещнат големи проблеми с разгонването. Моето доста дълго време кара фалшива бременност, което попринцип си е доста опасно, защото има кърма която застоява в гърдите и може да хване рак и разни други болести. А за лаенето - зависи от темперамента на самоти кученце, но специално в началото повечето скимтят доста (особено през нощта) защото не са свикнали нито с теб нито с дома ти и се страхуват. Така че ако съседите ти имат слаби нерви е много вероятно да ти направят проблем. Относно породите сама трябва да решиш защото всеки човек си пасва с различно куче. Успех! :)

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: c52f57c05b
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

8.   Йоркито и мини шпица са добри избори, аз ще ти предложа чихуахуа или най-вече померан - това е страхотна мини порода. Ето виж тази статия: http://m.ladyzone.bg/article/domashni-liubimci/puhkavata-topka-lyubov-narechena-pomeran.html
Йоркширският териер изисква страшно много грижи за козината. А такова нещо като 'тихо и малко кученце' е трудна работа.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 9c299d0914
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Купи си хамстер, почти няма да го забелязваш. Постоянно спи, не лае, няма нужда от ваксини, рязане, и всякакви глупости... Храниш го поиш го и си живееш живота, съседите ти също.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 2876d11c03
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Еми, ако е женско ще има цикъл и, макар, че се чистят сами, все ще ти нацапа някъде - я диван, я по килима. Така, че в такъв случай бих я завела на ветеринар преди да навърши 1 година, за да я кастрират (хем няма да се разгонва). Мъжко не бих си взела аз, женските са по-гальовни, по-кротки. По мое мнение гледай обявите или иди в магазин за домашни любимци - обиколи няколко магазина. Бъди уверен/а, че ще познаеш твоето бебче! :)

Иначе аз имам котка - улична е, но е ваксинирана, кастрирана и не се разгонва, няма цикъл. Много ми е добре - друго е човек да си има другарче.

 
  ...

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8372dc3c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Бийгъл, кокер или бретон шпаньол.. И те съветвам да е женско. Женските са много по-мирни, вярно, че се разгонват и имат цикъл, но пък мъжките маркират територията си, съответно и вратите на девойките, които са си харесали. А и ако решиш да заплождаш кучето си, малките кученца ще са твои. Ако си с мъжко куче, от стопаните на майката ще получиш най-много едно кученце и това е.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 8372dc3c4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Вземи си куче от ПРИЮТ!!! Кучетата на улицата там си живеят с години, а тези в приютите ги приспиват след 2 седмици!!!

 
  ... горе^
преди: 11 години, 3 месеца
hash: b3daf326c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Преди 2 год. и аз бях в твоето положение. Взех си коли и съм много доволна от кучето. Учи бързо, кротко е, дружелюбно и не на последно място красиво. Но иначе е страхотна порода.

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 6cd42bd0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   6, Първо искам да те поздравя за благородната постъпка - прибрала си куче без дом и си му дала такъв. Бих посъветвала авторката да направи нещо такова, но знам, че повечето хора биха предпочели куче с порода, защото те са "по-красиви". Аз винаги съм искала второто ми куче да е от улицата, но мъжа ми ме изненада и един ден донесе вкъщи кученце с порода. Жалко, си казах, не можах да помогна, но второто и куче е от онези, които използват в боеве с кучета, затова си мисля, че все пак съм спасила едно куче поне от битките на арената, които носят белези, осакатявания и накрая болезнена смърт.
Относно изложението ти - права си за всичко. Може да се пише още и още, да гледаш куче не е като да гледаш рибки, иска си време, отдаденост, доста често те кара да се лишиш от някои неща (я от сън, я от почивка някъде, където не може с куче - а с моите големи и страшни на външен вид породи почти никъде не биха ни искали). Но, за съжаление, човек не осъзнава отговорността и тежестта, която налага тя, докато не се сблъска очи в очи. Затова едва ли ще накараш авторката да се замисли... Но дано го направи! Кучето не е за всеки! И не всеки, който има куче, го гледа добре... Както и да е.
Авторке, помисли върху коментара на номер 6. на живо нещата изглеждат много по-зле от описаното. Особено докато кученцето е малко има препикавания, изядени чехли и каквото хване (веднъж едното ми куче в тийнейджърска възраст беше изтърбушило дивана, пък другото беше оголило стената, а колко чехли дадоха фира! ) И това не е всичко - косми два пъти в годината - и така всяка година. Не косъм, два, а косми в промишлени количества, можеш да си оплетеш пуловер с тях. Женските, като се разгонят, правят кървави петна, където седнат. И т. н. и т. н. Готова ли си за това?

 
  ...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: dfa19f37b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

15.   Като човек гледал 16 години куче в апартамент мога да ти кажа, че е страхотно. Е, да грижа си е и понякога съседите мрънкат, че кученцето лае, ама на това винаги им отговарях: "А ти що говориш? " "Щом ти говориш, защо тя да не лае? " И те млъкваха, но все пак гледах да не вдига прекалено много шум, ако видех, че е превъзбудена я извеждах да тича в парка и като се приберяхме беше уморена и не вдигаше шум. Та това да имаш куче е малко като да имаш бебе, иска си грижи и вимание, но пък в замяна получаваш страшно много любов! Струва си! Колкото до породата, не тя е от значение, а характера на кучато. И те си имат характери! Обаче и възпитанието също е важно, така, че ако се постараеш няма да имаш проблеми със съседите, нито с изгризани мебили.

 
  ... горе^

...
преди: 11 години, 3 месеца
hash: 85244f5965
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   15, как породата да не е от значение? Ами ако родителите на едно тийнче вземат булмастиф? То ще е едно малко сладко бебе, като всички кученца-бебета, но ще стане... булмастиф! Хайде да не си кривим душата, породата е от значение. Аз не бих гледала дребна порода куче, просто не ми харесват като поведение и темперамент (като скачащи бълхички са ми). Но пък не бих препоръчала на всеки куче като моето. Просто защото различните хора имат различен начин на живот и виждане за това как да се гледа кучето, колко време могат да му отделят, храна и т. н. Момичето си е казало - дребна порода значи такава може да си позволи. И тук за финал ще цитирам Сийзър Милън - Всяко куче заслужава дом, но не всеки дом заслужава куче.

 
  ...
преди: 10 години, 21 дни
hash: a52c9bf85f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   вземи си бретон спаниол много са готини не каят и се васпитават лесно

 
  ...
преди: 10 години, 16 дни
hash: ea95f31050
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Аз имам йорки и мога да ти кажа, че се гледа супер лесно (ако знаеш, естествено, как да го гледаш) . Много мили и дружелюбни, козината им не се скубе не се катерят по мебели, защото не стигат и може би си падат малко мързеливи и не правят бели

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker