Наивност или лош късмет или..? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121185)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18520)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Наивност или лош късмет или..?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 1526 пъти
Здравейте. Пиша това с надеждата да разбера от вас като странични наблюдатели къде се намира проблемът. Наивен ли съм, или имам лош късмет, или е нещо друго? Накратко казано винаги попадам на неподходящите хора. И в каквито и неща да се захвана с хора винаги резултата е един и същ-всеки се опитва да ме измами. Ето ви няколко прости примера: например ровя се в нета и попадам на реклама на диск с упътване за печелене на пари от интернет. Рекламата беше в известен български сайт. И казва че могат да се искарват по 1200 долара на месец. Казах си "чувал съм че има такова нещо като пари от интернет", и още повече че в сайта където на диска беше изрично написано с големи букви че това не е измама и че връщат парите ако не останем доволни. Струваше към 70 лв. И го поръчах. И... се оказа измама. В мен ли е проблемът, наивен ли съм, или някъде другаде е проблема? Друг пример. Давам си лаптопа на техник да го оправи. Оня ми го връща уж оправен и ми казва да му платя. Имаше още хора да чакат зад мен и нямаше време да го огледам подробно и му платих. Но като се прибирам в къщи и се поразравям по-надълбоко виждам че е още по зле. Отивам връщам му го да ми го оправи за което съм му платил и оня го взема и почва да се лигави с мене. Веднъж взел ми парите си го мести от единия крачол в другия. Като отида при него оня ме разиграва и ми вика ще стане другия път. И така всеки път като отида при него. Знам че няма да ми го върне и ще ме разиграва безкрайно така. Как да постъпя? Аз ли бях наивния? Друг пример. Запознавам се с едно момиче от Америка. Опознаваме се дълго време, тя ми пише непрекъснато любовни стихотворения, пише ми че аз съм нейният живот, и единственият мъж който е обичала така, като в някой от стихотворенията ми намеква за брак. Е успя да ме накарам да се влюбя здраво, и накрая тънко тънко започна да вкарва колко и било тъжно че родителите и били загинали и не можела да ги запознае с мен, и била сама и не можела да се съвземе. И накрая започна да иска да съм и купел дрехи. А на снимки съм я виждал с кюлчета злато. Зададох и няколко по-сложни въпроса и тя се оплете като пиле и разбрах че всичко е една голяма лъжа.. отново. Ето това са само няколко примера даващи представа как протичат контактите ми със всеки човек с който си имам работа, особено ако става въпрос за пари. Вече ме е страх да се занимавам с хора. Страх ме е да отида дори в банка защото очаквам да ме излъжат и ограбят и там(за което искам да ме посъветвате да ходя ли изобщо да си влагам пари там). И не знам аз ли съм някакъв наивинитет дето не знае какъв е света, или съм най-големия куцозлия. Безсилен съм да прозра къде е проблема-в мен ли е или просто света е такъв и не го познавам? . Какво е вашето становище? Вие как бихте постъпили в дадените от мен примери ако бяхте на моето място?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 711848707c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, наивен си, но дори и най-предпазливите са се опарили поне веднъж. Не се тюхкай, че си сбъркал, ами гледай да не се повтаря, защото ако повтаряш едни и същи грешки, тогава вече си глупак.
Ето ти няколко основни правила: Първо, който иска от теб пари за да ти каже как да печелиш пари от Интернет или да ти разкрие някаква гениална стратегия за инвестиции или да те включи в продажби по схемата мулти-левел е мошеник! Ако аз изкарвам пари от Интернет, защо да не продължавам да си ги изкарвам сам, ами да искам 70 лв от теб за да ти кажа как да ми станеш конкурент? За да ръгнат Сульо и Пульо да правят същото и методът вече да не действа? Ако ти предлагам работа по Интернет или каквато и да е друга, защо да искам пари от теб? Ти търсиш работа за да изкараш пари, а не да ги даваш.
Второ, жена, която ти се обяснява в любов по Интернет или ти разказва трагичната си история и едновременно ти иска пари, е измамница! В реалния живот няма да намериш жена да ти се обясни в любов дори и да чакаш 100 години. По сайтовете за запознанства жените са бомбардирани с писма и въобще не отговарят, камо ли да започнат първи кореспонденция. От 1000 опита, я получиш един отговор, я не. А тази те изкарва най-великия без да те е виждала, ама ти иска и пари. Е толкова ли не може да се сетиш?

Трето, във всякакъв вид бизнес взаимоотношения, не плащай преди да си се уверил, че другата страна е изпълнила задълженията си. Човек, който вече ти е взел парите губи мотивация да се занимава повече с теб. За него случая е приключен, защото няма какво да спечели повече и вижда в теб само досадник, който му губи времето. Ако не му беше платил, щеше да се напъне още малко и да го оправи, вместо да зареже предишния си труд и да не получи нищо.

Това са основните правила и ти точно тях си нарушил. Отсега нататък умната!

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: da200d6a91
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ох, как може да има хора, които вярват на такива реклами, не знам. Как мислиш, че ще стоиш пред компютъра и ще ти плащат по 1200 долара на месец и ти само ще бездействаш??? Не знам как може да има хора, които се връзват на такива неща, но много хора изгърмяха. Наивен си, да. Просто си намери реална работа с реални доходи на края на месеца.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: dc54ca3853
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, наивен си. Сега ако получиш мейл, че си спечелил от лотарията на Зимбабве 1 милион и трябва да пратиш 1000 евро, за да ги отблокират, сигурно ще си първи пред банката. Специално за тези дискове - първо търси информаця по форуми, дори пусни линк в някой форум на въпросния сайт да чуеш мнения и тогава поръчвай. За лаптопа - взимаш си документа, че е твой и с полицията под ръчичка. Тези глави не са ви само за украса

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 20704bcd5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Надежда е, просто не се вързвай на подобни неща. За съжаление колкото и суперлативи да чуеш и четеш те са с цел да се ентусиазираш и да "действаш" , но ето убеди се остана разочарован. И нали сега усещаш, че чувството е по-гадно отколкото онова, което изпитваш когато си мислиш че изпускаш някаква възможност

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker