Електричеството уврежда ли организма? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Електричеството уврежда ли организма?
преди: 10 години, 8 месеца, прочетена 2646 пъти
Здравейте. Темата ми е доста екстравагантна и може да ви се стори дори ненормална, обаче наистина искам да знам със сигурност какво въздействие има високото напрежение върху организма. Четох на много места и не мога да получа ясен и категоричен отговор, затова ще се радвам ако има хора познаващи естеството на това-например медицински лица, или други сблъсквали се с това или разбиращи от електричеството. Четох в интернет и това което разбрах със сигурност е че тока може да увреди мозъка и сърцето с топлинното си действие върху тъканите. А за да има топлинно действие върху тъканите той трябва да има голям ампераж. Докато ток с висок волтаж но нямащ нужните ампери запазва само "удрящото" си действие върху мускулатурата, но няма сила да изгаря тъканите. За такъв ток ме интересува- 3 800 000 волта. Казано на кратко-електрошов бодигард. Казват че не са опасни оръжия за здравето, ама тук там попаднах и на противоречива информация че все пак не е така. Може да ме вземете за откачен обаче ми харесва да си пускам ток от електрошок с такова огромно напрежение и да се пробвам колко най дълго мога да го задържа включен върху себе си без да се сгърча. Искам да стана изрод резистентен на електрошокови оръжия. Опитах да навия приятели да се съревноваваме кой най-дълго може да го задържи включен върху тялото си, ама ония пъзльовци подвиха опашките още щом чуха за това. В края на краищата това устройство се захранва от 9 волтова батерийка. Но въпреки това така здраво удря, че да те налагат с големи чукове-пасти да яде усещането. Само това ме притеснява-понеже знам че мозъка също работи с електрически импулси- може ли да ми причини някакви увреждания това чудо?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 8 месеца
hash: 509bf5d9ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   :D моляте кажи ми защо те интересува това, много ми е интересно?
Иначе от мойте познания: в човешкото тяло също тече, така мозъка си изпраща и получа информация от тялото, но този ток е много по-малък от тока в електрическата мрежа.
Същото ще стане ако подадеш напрежение 1000 V напрежение на компютъра, и ако ти бръкнеш в контакта - може да ти изгори някоя платка :D, но ако е за много кратко може и нищо да не ти стане

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 7df0007c41
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

3.   Първо - като че ли не си съвсем наясно с тези понятия като волтове (напрежение), ампери (ток, сила на тока), мощност, енергия и т.н.
3 800 000V (3,8MV) едва ли вдига твоето електрошоково устройство, по простата причина, че изолациите за такива напрежения са нечовешки. Пробивното напрежение за въздуха е около милиметър за киловолт, или сантиметър за 10 киловолта. Това означава, че при 3,8MV (3 800KV) двата електрода трябва да са раздалечени на 380см, или на 3 метра и 80 см, за да не прескочи искра между тях и да се разредят преждевременно... Най-вероятно става въпрос за 3 800V (3,8kV).

Не си мисли, че в една обикновена 9V батерийка е скрита малко енергия! По технически данни в нея има около 5Wh (ват-часа) или 19J (джаула). За сравнение - куршум от автоматичен пистолет 40 Auto, изстрелян на разстояние 30 метра носи със себе си енергия 439J, или около 23 пъти повече. Разликата е голяма, но не е "космическа" (т.е. да е от порядъка на десетки хиляди пъти...), което пък навежда на мисълта, че енергията на батерийката, приложена по подходящ начин върху тялото ти, би могла сериозно да го увреди.

И още един фактор при размислите ти: за човешкото тяло НЕ Е ЕСТЕСТВЕНО през него да минават високи напрежения и токови удари. (Колцина са преживели пряко попадение на мълния, примерно?) Съответно - то не е еволюирало в тази посока и няма защитни механизми. Колкото и за "безвредни" да ги рекламират тези електрошокове, според мен истинският смисъл на рекламата е, че при ЕДНОКРАТНО въздействие, ударът не може СЕРИОЗНО да увреди тялото ти. Предполага се, че никой няма да тръгне да прави неща, за които всеки ден да го бият с електрошокове, или пък той да трепе наред народа, и особено - едни и същи хора... Това е "оръжие" за неизбежна самозащита, което я ти се случи да употребиш 1-2 пъти в живота си, я не...

Това са мислите ми - нататък ти си решаваш.

 
  ...
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 9ead2249f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Автора:
1-ви. Ами именно това ме притеснява най-вече да не се случи нещо с тия рецептори дето работят с електричество в мозъка. Все пак се прасвам в корема или краката, за да е далеко от мозъка. Но не знам като се затвори електическата верига между двата електрода които са на разстояние 5 см един от друг в тоя участък от тялото между тях ли става целият сблъсък на електричеството или засяга цялото тяло? Като се прасна ми остават две като обождания от игли където са били електродите а между тях ми посинява. Но извън тоя участък няма следи.

2-ри. Браво интелегентен си. Дано повече такива хора в България. Ами поне така пише на корпуса му-3800 KV. Като натисна бутона прескача волтова дъга между електродите без никакви прекъсвания, и гърми по-силно от капси. Но за примера с мълниите не съм съгласен. Една мълния има сила да захрани прахосмукачка за два часа, а целият този заряд се излива през човека за част от секундата. Тока има огромна топлинна сила. Толкова голяма че като прасне дърво влагата в него става на пара с такова налягане че го пръсва. Определено не бих рискувал да се пробвам с мълнии:)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 8 месеца
hash: 60b83370bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Коментар 3 е много полезен, а аз имам и други наблюдения - зависи къде е приложено напрежението. Като малък съм си играл да използвам повишаваща бобина от телевизор (старите, с катодно-лъчевите тръби). На краищата на бобината съм имал между 10-20 kV. Дори само да доближа пръста си към края тялото ми става като заземяващ проводник и се получава разряд във въздуха(плазма) и съответно силно изтръпващо чувство на пръстта. Въпросът е, че много съм си играл с това но винаги само с ръка, и то само с показалеца. Сигурно ако го бях правил на други части от тялото си е можело да предизвикам проблеми. Предполагам, че като съм използвал дясната си ръка, токът е преминавал най-бързо през дясната част на тялото м и десния крак към земята. Ако бях използвал лявата си ръка токът щеше да преминава по някакви тъкани, близо до сърцето, което предполагам че може да повлияе на работата му. Та, според мен има голямо значение къде прилагаш това напрежение.

 
  ...
преди: 8 години, 6 месеца
hash: 202c49d49e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Колкото и да те удря ток, не мисля, че може да станеш "резистентен" към него, още повече при такива напрежения. Няма смисъл.

 
  ...


...
преди: 8 години, 5 месеца
hash: ec2cc14afd
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам пряко наблюдение върху човек ударен от ток - не знам каква сила, но лежеше в болница след това. Беше възрастен човек и след няколко дена почина - получи инфаркт на сърцето доколкото се сещам.
Само за уточнение - външно нямаше изгаряния и никакви видими белези, но сърцето му не издържа.
След електрическия удар не преживя и една седмица.

 
  ... горе^
преди: 13 дни, 14 часа
hash: e3f8f38e90
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Електрошоковите устройства масово използват технология на 95% еднаква със тази от фотоапаратите от 90те до 2009г с лента дето бяха. Вътре има повишаващо трафче и кондензатор. В електрошока са със 10% малко по мощни от на фотоапарата..
Общо взето 95% от електрошоковите устройства работния им диапазон е около 5 - 10 000 волта (5-10 kV) има професионални и тн където ги ползват полиция и военни те са най-много до 30..
Това да вярваш, че един електрошок произвежда 3800kV се равнява да вярваш, че като си купиш касетофон от китайски магазин за 20лв и на него има лепнато стикерче на което пише 2000w super woofer...
Колкото касетофона за 20 лв е 2000вата (вътре на говорителчето реално пише 3W 16 ohm) толкова и електрошока е 3800kV...
Имам една високочестотна машинка вкъщи от 1931г за лечение на мускули и стави, реално развиваща 10kV има една приставка метална (с нея бие най много ток) като го усилиш над 3kv по корема и по нежни тъкани получаваш изгаряния като от слънце и сърби и боли... а за 10 да не говорим...
Може да го хванеш с ръка усилено на 10kv но трябва да си много бърз за да пропуснеш болката от волтовата дъга и да го хванеш с колкото се може по голяма площ иначе ако не успееш яко тръска тока..
Винаги ми е било интересно да бръкна в контакта но ме е шубе щото не знам кво да очаквам...
Иначе ме е прал всякакъв ток почти... от колата, скутера бобината, от електрожен, от акумулатори на камион, от електрошоци и фотоапарати, от кондензатори, от офазяване в къща..
Но чисто от контакт никога.. принципно тока в контакта съотношението му си е опасно като цяло, и херцовете и ампеража, и това че е 220 волта променлив..
Точно такъв ток не ме е прал... но съм чувал от други хора че е гадно (пък може и техния праг на болка да е нисък)
Иначе от тия играчки "въшки", няма какво да му стане на човек, не е проблем... още мърдам пък съм започнал от 7 годишен да бутам където не ми е работа...

 
  ...
преди: 9 дни, 1 час
hash: 0bdd52b07f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   "Искам да стана изрод резистентен на електрошокови оръжия." - ти вече си станал, доказваш го, дерзай, може и олигофрен да станеш, с тока всичко е възможно!?

 
  ...
преди: 6 дни, 27 мин.
hash: b1b16b7948
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   В САЩ това е рутинна тренировка-военни и полицаи да се стрелят един друг с пистолети със забиващи се в тялото стрели с прикачени кабели по които тече стотици хиляди волтове ток. За да привикват. Даже се правят и залози кой ще издържи най-дълго без да колабира. Напиши Taser training.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker