Аз съм комунист - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121173)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18518)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Аз съм комунист
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 3635 пъти
Дълго се чудех дали да пусна подобна тема защото със сигурност ще разбуни духовете и ще има както и положителни така и със сигурност много ядни и обидни коментари, но нека да си кажа какво мисля и какъв съм, пък който иска да пише каквото му е на душата няма да се сърдя.
АЗ СЪМ КОМУНИСТ до мозъка на костите си!!!
Мъж на 25г. Работя за смешни пари - под 400 лева. Висшист, икономист, магистър. За мене толкова.
Сега някои да не ме разбират погрешно. Аз не подкрепям нито една партия. Далеч съм от мисълта, че тия и ония и тези преди тях имат и капчица комунистически или социалистически виждания. Аз съм комунист по обеждения. Може би вярвам в една утопия, но така успявам да бягам криво-ляво от реалността до колкото мога. Вярвам, че всички трябва да работят за държавата си, а не за корпорации, фирми с неясен произход, разни богаташи, капиталисти и други кръвосмучещи човекоподобни, казвам човкоподобни, защото те изглеждат като хора, но нямат и капчица останала човещинка в себе си. Вярвам, че трябва да се отнасяме с хората така като искаме да се отнасят те с нас. Да има що годе някакво равноправие. Пояснявам че пълно равноправие никога не може да има, по простата причина че не може да се угоди на 100% на всички, но поне малко с малко да се спазват тия пусти закони. Винаги се е правело разлика между хората, ама все пак да се има пред вид че за да съществува всеки човек има нужда от едно и също както всеки жив организъм - храна, вода, въздух. Защо е необходимо натрупването на огромни активи, пари и имоти и то не как да е, а за сметка на всички останали мизерстващи и мъчещи се да изкарат месеца с 200 лева. Не мога да разбера дивашкия стремеж за натрупване на огромни състояния, притежавани от един или няколко човека, стигащи за осигуряване на годишната прехрана на населението на малка държава. Е тази заплесия не мога да си я обясня. И не на последно място искам да отбележа, че за да се изкорени капитализма, трябва да се изчезне лакомията, но това е практически невъзможно, тъй като тя е човешки присъща и аналогично обяснима. Но ако имаше начин поне да се ограничи, или по-иначе казано да се намери начин да се контролира степента на забогатяване, нямаше да ги има много от проблемите на съвременното общество. Спирам.
...

П. П. Искам да благодаря на редакцията на този прекрасен уебсайт за предоставената ми възможност да изразявам мнения и концепции по различни теми и ще бъда безкрайно благодарен ако одобрите настоящата ми писаница, за да видя как ще реагират мнозинството и ще има ли хора които подкрепят дори част от това горе.
Поздрави и благодарност.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: bd07cdb03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Нищо не схванах, ама както и да е...

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e2ca04460b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Пич, ти си Социалист, а не комунист! Комунисмът е извратената форма на социализма. Аз също подкрепям социалната идея, но не и комунизма.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3d49c76a9e
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

3.   Някои хора от много учене изперкват....

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 30ce3dd7b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пич.. няма нищо лошо в това, което казваш. Въпроса е, че при социализма нямаше дюнери с чеснов сос, а салам камчия. Ако все пак не си опитвал иди до Аладин и си вземи един. Проблема е, че често арабите еякулират в него.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a5cc613867
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   До №4
Пич.. от араби и цигани не купувам нищо, най вече храна. А колкото за салам "Камчия" си беше много добър, а и за разлика от Дюнер кебапите нямаше опасност да забременееш от него.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 259d50b03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

6.   "Който на 20 години не е комунист - той няма сърце, но който на 40 е все още комунист - той няма акъл!" - Уинстън Чърчил.

Хубаво е да се научим да различаваме желаното от реалното. Сегашното положение в света може да не е най-доброто възможно, но е най-доброто, което засега е измислило човечеството, и до което е дозряло.

Защо да ти опонираме, че и ядни и обидни коментари да ти пишем? Нима идеалите, които описваш не са в сърцето на всеки човек? Е, малко представите ти за повечето от нещата са доста наивни, но те няма и как да са други при липсата на житейски опит предвид възрастта ти. Пробвай, примерно, да станеш частник. Един от онези "богаташи, капиталисти и други кръвосмучещи човекоподобни...", направи така, че поне няколко души да зависят пряко от тебе, от твоите управленски и бизнес решения. Независимо дали има или няма работа, дали е възход или криза ти да трябва да вадиш (от къде?!) по една заплата за всеки един от тях... Вероятно ще имаш и силни моменти, в които ще можеш да си купиш нов Мерцедес и да си назначиш секси секретарка, но ще има и такива, в които ще си скубеш косите и ще си казваш: "Защо изобщо ми трябваше да се захващам с всичко това?! По-добре да си бях стоял на старата работка за под 400 лв. на месец!!!" Защото бирниците не чакат и не жалят - данъци, такси, неустойки че си забавил плащания, заплати. Хората ти стачкуват, недоволни, не искат да работят, а работата неотменно трябва да бъде свършена, та да можете поне по 200 лв да си раздадете и да "вържете" месеца - разбирай да не умрете от глад със семействата на подчинените ти, да не ви изключат тока и телефоните...

Лакомията, преразходите и т.н. могат да се ограничат само ако съответните хора са достигнали съответното ниво на духовно развитие или осъзнаване, и могат да правят в умовете си причинно-следствените връзки за събитията в света. Преди това няма как да стане, а да стане изведнъж е невъзможно.

Сега нямаш и роптаеш срещу имащите. Но ако един ден имаш, дали ще се откажеш от него? Дали ще го раздадеш на бедните и гладните, на неработещите и на безотговорно раждащите? Особено ако преди това 20-ина години си си скъсал гъза от работа за да го постигнеш? Помисли и върху това.

Няма нужда да ми отговаряш или да се опитваш да ме убеждаваш/разубеждаваш в каквото и да било. По-голямата част от активния ми живот вече е зад гърба ми и съм си изградил някакви убеждения на базата на практически опит, проби и грешки. Целта ми е най-вече да предизвикам полемика (поне) в твоята глава.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d921849f33
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

7.   Ас пък съм кемалист, слава на Мустафа Кемал Ататюрк и велика Турция. А Ленин за нищо не става, той е образът на селска Русия.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0c09ebef8e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мдаааа... Социалист... Малко нещо и Идеалист. Няма лошо принципно, но като натрупаш малко повече житейски опит ще видиш, че нещата не стават точно така както ти се иска на теб. Иначе всички имаме някакви мечти и идеи за това какво и как трябва да бъде. И аз имам подобни на твоите виждания. Просто не ги развявам по сайтовете :) Ако си блъскаш главата на едно и също място в стената няма да я събориш, да знаеш! Най-много да си счупиш главата. И прочети няколко пъти какво е казал номер 6. Много е вярно. Не изпадай в крайности. Едно е да имаш убеждения, а съвсем друго да бъдеш фанатик
Ж27

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2112643203
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Момче, 6 ти го е казал най-добре, няма какво да добавя!
М, 35

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a5cc613867
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ас пък съм циганист и искам да нося голям фес със дълъг пискюл по последна европейска мода и да танцувам кючек

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ef0b770308
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Аз също съм със леви убеждения, но само че аз съм националсоциалист.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: aca6a535f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Да имаш семейство и щастлив живот, ако нямаш връзки, това е утопия! Но аз вярвам, че Апостола на Свободата е горд с хора като теб, хора, които искат чиста и свята Народна република. Бъди жив и здрав!

"Сега нямаш и роптаеш срещу имащите. Но ако един ден имаш, дали ще се откажеш от него? Дали ще го раздадеш на бедните и гладните, на неработещите и на безотговорно раждащите? Особено ако преди това 20-ина години си си скъсал гъза от работа за да го постигнеш? Помисли и върху това. " - Не се връзвай на такива клишета, защото малко от скъсалите се задници, са казали как точно го спечелиха, но пък се скъсаха да реват, свиди им за общото благо. Така, както и сега се забогатява - С тарикатщини.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: cc98d86136
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

13.   Аз съм М28, не знам дали трябва да съм супер щастлив, че мога да ям Дюнер кебап и да гледам турски и хамерикански сериали; не знам дали наистина съм не благодарен за свободата, която имам сега, а тогава я е нямало... НО ако имах възможност да избирам, със сигурност, щях да избера да живея по времето на баща ми, а не в моето; и това само заради една проста причина: Всичко щеше да ми е уредено:
1 завършваш - имаш работа
2 работиш - получаваш пари, с който да живееш нормално.
Е, че то 1/3 от връзстниците ми избягаха в чужбина, точно за да си уредят тези неща, за което не ги виня; а може би трябваше и аз да направя....
Какво да се лъжем едва ли съм останал, защото съм патриот и милея за всичко родно, по- скоро просто не ми е достигнала смелоста още....

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d47c69bbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

14.   Интересно, много интересно, вишист, магистър с "Обеждения".
Майтапя се. Не заради друго, а заради това, че аз съм едвам завършил среднист. И за мен тези убеждения са утопия.
Идеалното общество е било винаги утопия за много мислители. Комунизма и социализма се доказаха като неосъществими. Малко по голям съм от теб и бях свидетел защо падна комунизма. Единственото нещо бе, че не можеш да накараш хората да работят с еднакво старание за държавата си. Работливите скочиха, защото им омръзна, ако работят стараейки се да няма начин да имат по висок надник, от колегата с вестника.
Бил си ученик, затова мога да ти представя един пример за равенството, което мечтаеш. Е ли възможно, училият уроците си ученик да получава всеки месец еднакви средноаретметични оценки наравно с неучилите. Ако си от страната на неучилия, си на далавера, в момент на такова оценяване, но дали училия /стараещият се/ ще е съгласен да продължава да се старае, дълги години?
Комунизмът и социализмът са нещо подобно, те убиват желанието на стараещите се да продължават да се стараят и всички потъват заедно, средноаретметичните им постижения се понижават с времето.
Равенството е хубава мисъл, но няма как да бъдем равни в никакъв аспект. Живота е джунгла и няма как антилопата да е равна на лъва, на змията на мравката, хиената или охлюва. Няма как антилопата да се отнася към лъва, така както той с нея, разбираш ли? Хората се различаваме по старание, по хъс, съответно по образование и т. н. точно затова комунизма или социолизма са утопия.
Ако си чел като малък разказа за "мравката и щуреца" ще разбереш, защо мравката е натрупала активи стигащи за осигуряване на годишната прехрана на всички щурци в околността, но все пак не иска да нахрани зимата в най-гладните дни, един щурец. Сега обясняваш ли си "заплесията" на мравката?
Има човешки начини да се ограничи "заплесията" на човешките индивиди и обществото го е измислил, той се нарича данъци на процент според възможносттите на дадения индивид. Срещу това е дала на индивида да ползва услуги наравно с другите. Например всички ползваме пътищата, улиците и тротоарите, но те са построени в по голямата си част с парите на богатите, защото богатите плащат по висок данък. Всички еднакво ползват общински и държавни имоти и служители, без значение дали и колко данък са платили /за заплатите им, поддръжката им и т. н. /. Всички еднакво ползваме бърза помощ или в болницата всички здравноосигурени ползваме еднакви услуги, независимо дали си платил 16, 80лв на месец, като безработен или плащаш % от 5 000лв заплата. И така нататък, много примери мога да дам. Даже ако се замислиш богатите, които плащат най-висок данък, най-малко се възползват от изброените услуги.
Падам си малко зоолог в тази тема за което се извинявам.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 038325cd24
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

15.   Номер 14. С по голямата част от написаното се съгласих.
Но не мислиш ли, че много от мравките да не кажа всичките ползват или по точно експлоатират щурците както им е кеф на душЪта да им работят за мерси. Капитализъма е лошо нещо драги ми, естествено че антилопата не може да е равна на лъва, но ние не сме животни, а хора и би трябвало да имаме съвест и уважение към труда на другарите си. Да, Аврам Бакалина се е родил прост. Не може да съумее да развърти бизнес, но е ратай на Муйко ПилЪта, който е не по умен от него, а е склонен да мами, занимава се с нечисти работи, капка милост няма към подчинения си, който на свой ред е принуден да работи щото ако седи в къщи няма и толкова. Държавата спи, защото е управлявана само от муйко пили и на никой не му е зор за никой.
Ай сиктир.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 259d50b03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

16.   №12, ако си мислиш че е голяма тарикатщина да си регистрираш фирма, да ИЗМИСЛИШ продукти и услуги, които на хората ИМ ВЪРШАТ ДОБРА РАБОТА, и те съответно си ги купуват - бъди "тарикат" и ти! Никой не те е спрял!

Ама да говориш наизуст като автора - най-малкото ми се струва несериозно... Я ми кажи кой от голтаците около тебе е ДАРИЛ нещо за общото благо? Знаеш ли кои са построили Софийския Университет, примерно - какви хора са били, това-онова? Най-лесно е да се оставиш НЕОБРАЗОВАН, НЕКАДЪРЕН и ЗЛОБЕН, и все системата да ти е виновна (каквато и да е тя - капитализъм, социализъм, турско робство... дето и Апостола намесваш чак...). Това ти "дава право" цел живот да си "онеправдан" и "прецакан", а знаещите и можещите да са лошите. Май ти си с клишетата - "скъсалите си задниците" никога няма да дойдат и да ти кажат НА ГОТОВО как са го спечелили. Скъсай си и ти задника, за да го разбереш. А щом предварително знаеш отговора - "с тарикатлъци" - действай и ти по този начин и успех!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 038325cd24
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Номер 15, значи да разбираме, че на теб ти харесва разни монополисти да ти определят цените на горива, ел. енергия, лекарства и прочее и ти да си буква безгласна. Ще ме прощаваш, но ти си мазохист/ка. Чужди фирми и концерни се разпореждат буквално с живота на обикновения човек, трупат милиони и милиарди и ги трупат като чичо скручовци в чужди банки и скубят бедния народец. На това ли му викаш хубаво. Е извинявай, но на мене не ми харесва. Не съм против частниците, нека си правят бизнеса кой както може, но трябва държавата да има участие в икономиката и да диктува правилата.
Авторе, подкрепям те напълно. Аз също съм комунист и винаги ще си остана такъв.
М 48

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d37b183dfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (11 гласа)

20.   Номер 16, можеше просто да кажеш "Той определено говори за мен" вместо да плюеш така колегата! Всички познават този тип поведение, което демонстрираш. :)

Авторе, има начини да се контролира лакомията. Проблемът е, че първо трябва някакси да внедрим наши хора (т. е. такива, които не са лакоми) на съответните места и да се погрижим олигарсите да не ги пратят да почиват в мир преди да променят нещо. Защото сегашните "умници" нямат никакъв интерес да пипат каквото и да било - нали и те печелят от статуквото? Надявам се обаче щом внедрим лишените от лакомия, нещата да не се развият като в "Приказка за стълбата"...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c3f95a6954
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Номер 15 е прав до някъде. Вярно е че повечето в държавата спят, но не всички. Проблема на България е че конците се дърпат от вън и много от управниците са готови да се продадат за жълти стотинки. Правят го чрез "кючек партията" които са паднали на четири крака надупени като за молитва в джамия и мижатурки политици се редуват кой по страстно и по надълбоко да им лиже задниците, за да им подхвърлят малко повече трохички. Колкото до Аврам Бакалина, който като изкара пет лева днеска, бие тавана със задника си от радост че ще може да нахрани сеейството си. При Муйко Пилата милост и жалост няма, и тъй като е готов през трупове да мине само и само да си напълни джобовете, е лесно да го подкупят. "Герб" бяха единствената партия която можеше да контролира положението и долу - горе ставаше за нещо. Това на някои хора от вън не им хареса и чрез интриги и размътване на мозъци успяха да ги разкарат и да сложат тази тайфа от палячовци на власт, които заради простотията си са лесни за контролиране. Имаше една народна поговорка "Прост народ слаба държава! " - това обянява всичко.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3573927fb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

24.   До номер 16

Ноам Чомски е съставил списък на „10 начина за манипулиране“ с помощта на медиите. Аз обаче ще ти копирам само 9-та част, за да разбереш, че живееш според начертани правила. Ти говориш клишета.
Веднага си търсиш оправдание със злоба, мързел и некадърност. И с какво си толкова полезен за общото благо? Ти целия си една полза. :(

9. Засилване на чувство за вина. Да се застави отделният човек да вярва в това, че самият той е виновен за собственото си нещастие поради липса на умствени способности, умения или усилия. В резултат, вместо на бунт срещу икономическата система, човек започва самостоятелно да се занимава със самоунижение, самоунищожаване, да обвинява за всичко себе си, което го води неминуемо до тотална и нескончаема депресия, като всичко това води към апатия и бездействие.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d47c69bbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Към №15 от №14 В приказката за мравката, никъде не е посочено че мравката не е ползвала услугите на щуреца. Той е свирел и тя докато работи е слушала неговата музика, тоест ползвала се е от услугите му, без да му плаща авторско право, експолатирала го е.
На Авраам Бакалина Държавата е осигурила същите условия, за образование или за бизнес, точно както и за Муйко пилъта. И докато Муйко няма избор трябва да наеме някой Авраам да му работи, то Авраамовците могат да сменят немилостивите Муйковци, когато си поискат. И ако Авраам е работен, доста от Муйковците ще искат той да е техен работник, ще са принудени да го оценят с цел той, да не избяга при друг Муйко.
А ако Авраам в допълнение на простотията си е и мързелив, Муйкото му няма да има капка милост към него и ще го ръга често с ръжена и ще му дава пари за хляб, колкото да не умре от глад. Защото сам Муйко знае, че простият и мързелив Авраам, ако му отпуснеш повече кинти ще иде вечерта да се напука в пивницата и хем ще говори на цяло село, колко е прост неговия Муйко, хем на другия ден до обед ще е махмурлия, неспособен да върши и малкото, което е вършил досега.
Искам да се обърна към №13 и да му кажа, че ДА комунизма осигуряваше работа, с доходи стигащи за комунистически "нормален" живот. Но ти №13 Бъркаш видовете нормален живот, приемаш за нормален живот мечтите си.
Сега с минимална заплата ако си позволяваш само комунистически "нормален" живот ще имаш доста спестени средства. Ако сега с 310лв живееш, без телефон, без автомобил, без кабелна тв и така нататък. Ядеш хляб, сирене и домати /лятото/, а зимата буркани, сланина и хляб, веднъж дваж пъти в месеца си позволяваш хамбурски салам, банани и цитроси само по нова година по 1кг годишно и т. н. Като да уточним доматите за лятото и за бурканите отглеждаш сам на село, или в градниката покрай града, събота и неделя ходиш да ги копаш и поливаш, наесен вземаш отпуск за да правиш буркани.
Ако това ти е представата за нормален живот и в момента не можеш да го постигнеш, заради политиката на държавата, аз ще се прекръстя на Муйко.
Казват хората, че живеят по зле сега, от колкото по соца. Но занемариха градинките, вече градските семейства домати не копат, буркани не правят. Купуват си огромни хладилни камери в домовете, "защо ли са им? , като нямат уж с какво да ги пълнят" и въпреки, че работят за минимална заплата всяка събота и неделя сядат с дистанционното пред ЛСД телевизора и псуват, защо нямат пари и не могат да си купят най-новия модел телефон, който виждат в рекламите. Искат си комунизма, но заедно с техниката и удобствата на лежането на демокрацията. Прави са, та кой ли не го иска!?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: fcf2ddc660
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ако изразиш мнението си в този сайт, трудно ще намериш кой да те разбере. Макар да не съм чела трудовете на Маркс, съм слушала лекции по философия за това как това което наричано от мнозинството хора като комунизъм или социализъм няма нищо общо с идеите на Маркс и това твърдение ми беше доказано с много доводи. Препоръчвам ти един преподавател от УАСГ - професор Тодоров http://uacg. bg/? p=178&l=1&id=374&f=4&dp=46, може да присъстваш на лекциите му наистина са интересни и друг един американски професор лекциите му са публикувани като филм и преведени на бг в сайта http://www. dokumentalni. com/ и са върху теорията на Маркс, като професорът също е завършил икономика. Интерес за мене представляваше и книгата Гласовете Ви чувам на Димитър Талев, който също говореше за комунизма и сякаш главният герой Борис разбираше, че до комунизъм обществото няма как да стигне и затова не тръгна по този така благороден път. Ще ми е интересно какво ще кажете по тези въпроси :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ad6867c439
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

28.   @24

чувството за вина не е здравословно, тук си прав/а, но ОТГОВОРЕН за дереджето си (живота си) е всеки пълнолетен. особено пък в европа, където имаме достъп до течаща вода, образование и други благини, благодарение на което ни остава време да философстваме на социални теми вместо да се квалифицираме за по-добре платена работа.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ad6867c439
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

29.   не само защото сме неграмотни, не само защото не искаме да работим...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1bd6af45ce
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

30.   28

В България от работохолизъм гърбав се става , но богат - Не!

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 259d50b03e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

31.   До №20 от 16 -
еми не, не говори за мен. Стремя се към това, но е далеч от постиженията ми. Познавам хора, които го правят обаче, и ги познавам лично и изотвътре. Затова и казвам, че представите на автора са силно изкривени. Никой не е тръгнал "да смуче" от него - да си живее на село, да си работи земята и тя да го храни... ама тогава ще каже пък, че "тарикатите" не-комунисти му замърсяват почвата чрез киселинните дъждове, и му опрашват житцето с ГМО-полени от околните ниви като духне вятър...

Както и да е - човек сам определя дали да е източник или консуматор. Източникът малко го интересува кой консумира продукцията му - за него е важно, че е направил нещо ново и по този начин е обогатил системата, както и изразил себе си. Консуматорът обаче много живо се интересува дали ще има откъде да засмуче... и ако няма... започват обвиненията, че е онеправдан.

№24, няма как истината да не е "клише", по простата причина, че е една. Виж измишльотините са друго нещо - всяка една от тях може да е уникална :)

Браво за коментара на №28.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1525897646
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

32.   Според мен самите закони трябва да се разработват по-добре, и няма как аз да кажа нещо кой знае колко полезно, както и вие, след като не се занимаваме дълбоко с това.

Но се сещам например за тавана на парите, който го има в някои държави, това е една адекватна мярка, която балансира нещата, така че хем богатият, който се е трудил, има, хем плаща големи данъци, които отиват за бедните. Говоря за всичко като теория, разбира се, защото не е доизмислено, в реалност богатият просто би избягал в друга държава.

Но като се сетя, в УК например се плаща данък от 40 % от тези, които печелят най-много, това е голям процент.

В един от горните постове, един трудил се богат човек се оправдава защо си пази парите за себе си, а не ги дава на бедните, като съвсем удобно споменава само тези, които са мързеливи и глупави. Истината е, че един човек, който е човечен и богат, винаги ще намери кауза, дали ще е за дом за сираци, дали ще е за построяването на нов дом и тн, и тн. Така че аз на мястото на този човек, въобще не бих се оправдавала и само да привличам критики към себе си. Аз не казвам, че той е някакъв жесток човекоподобен, напротив. Така си е преценил, така прави, щом смята, че допринася достатъчно чрез това, което прави, значи е прав за себе си.

И да, равенство не е точната дума. Всеки трябва да получава това, което си е заслужил спрямо качествата, които има или няма. Много пъти съм си мислела, защо някои хора искат да имат повече и вярват, че го заслужават, ако самите те не са се трудили достатъчно. Но те просто нямат реална преценка за себе си. Например ние всички сега се радваме на придобивки, които са измислени от някой друг, някой друг се е сетил, че ни трябва ток ( а това че този някой е тънел в мизерия цял живот е друг въпрос), някой друг се е сетил, че ни трябва канализация и тн и тн. Не можем да приемаме за даденост нещо, което очевидно не е, и не знаем колко труд е вложен, то да бъде измислено.

Така че в реалност човекът, който работи физически труд, е страдалецът, да, защото по-тежко от физическата работа няма, но той от друга страна, не е направил нещо значително, за да получи някаква огромна компенсация. Аз ги знам и двете страни, тъй като и уча, и работя. Знам, че в голяма част моите близки са бачкатори цял живот, то като цяло в Бг, няма много опции, тъй като средна прослойка почти няма...

Надявам се поста не ми е объркан, тъй като набързо написах какво си мисля. Ще се опитам да обобщя -
Ако човек много иска нещо, може да го има. Другото са само оправдания.

Макар и млада, вече познавам хора, тръгнали от дъното, и доказващи се, там където има кой да ги оцени. Но не са само и качества, трябва и стратегия.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 4 месеца
hash: fc51ca47aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Добре,де,комунист си,и какво от това?!?
Аз съм капиталист и на никого не съм тръгнсл да разправям.

 
  ...
преди: 8 години, 4 месеца
hash: 8f8c82c977
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

36.   Абе всичко тръгва от детството.
Просто не всеки е подходящ да бъде родител.

Никакви закони, стратегии и системи няма да "ни оправят", докато не започнем да отглеждаме щастливо поколение.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 58932c9953
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

38.   "Но се сещам например за тавана на парите, който го има в някои държави"

В нито една свястна държава, в която би поискал да живееш...

 
  ... горе^

...
преди: 6 години, 1 месец
hash: bb27c95438
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

39.   Нали знаеш, че комунизмът е прекрасен... ама само като утопия! В реалноста нещата задължително завършват с голям провал. Винаги! Така, че на теория звучи супер, ама практика не става. Хората, колкото и да ни се иска, не са равни. Винаги ще има някой по-умен, по-находчив и по-талантлив от другия и точно в това е трагедията на комунизма или поне в онзи строи, в който живяхме. Опитваха се да ни направят равни! Е, да ама не. Няма как да приравниш известен учен със селския идиот. Ок, и двамата имат нужда от храна, дрехи и подслон, обаче до тук с приликите. Излезеш ли от нуждата от чисто физическо оцеляване се оказва, че двамата имат коренно различни нужди. И ако за единия е достатъчно да има храна на масата и телевизор, то на другият му трябват пари за да работи, да се развива, да пътува, да се среща с колеги, да ходи по конференции и т. н. Е, съгласи се това струва пари. И точно за това няма как известния учен да печели точно толкова колкото селския идиот, който си изкарва прехраната като пасе животни (не целя да обидя хората от село, които си изкравта прехрана с животновъдство). Та сам разбираш, че идеята за равенство си е недостижима утопия. А иначе на теория звуче супер, ама... доста опити се направиха и всички до един се провалиха, защо ли? А иначе не си мисли, че в България в момента живеем в истинска демокрация. Това е по-скоро някакъв див капитализъм от мутренски тип. Ако искаш да разбереш какво е истинска демокрация ще трябва да поживееш някъде доста по на запад. Не, че и там всичко е идеално, но е една идея по-добре от това тук.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 04b0053f4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

40.   Аз съм ''младеж'' на 23 и все още вярвам, че единственото бъдеще пред хората е социалния модел. Силната държава има лостовете да ограничава и възпрепятства на огромните корпорации, които правят каквото си искат. И какъв е този пазарен принцип на разпределение на продуктите и ресурсите щом развитите нации експлоатират бързоразвиващите се страни? А половината от населението на Земята живее под прага на бедността?
Защо трябва децата на богатите родители да имат преднина в скъпи частни училища и университети? Защо трябва политикът да кланя глава пред един банков БАРОН, тъй като партията трябва също да се финансира от някъде? Защо цялата бюрократична държавна машина трябва да се издържа на плещите на обикновенните хора? Докато истинските, големи предприятия се облагат с по-малко данъци, за да не избягат? От къде на къде една шепа хора ще изнасят произведения продукт в България - в чужбина, а българския народ да се храни с боклуци? Морал в бизнесът не съществува. Забогатяване по морален начин също за мен е утопия. Който не е в състояние да бъде хищник, просто бива елиминиран от пазара. Включително капиталите на големите фирми ще бъдат ликвидирани от още по-големи конкуренти. Не хората, ами парите управляват хората. Защо всичко тряба като цяло да се върти около тях? Образованието, медиите - всичко работи за хора, които са достигнали и поставили властта на парите. И всичко зависи от тяхното желание. Политика на политиката, чрез парите. Какво може да направи един милардер с една малка държава като България? Ето защо политиците ни кланят глава, ту пред американската агентура, ту пред Кремъл, ту пред Брюксел..

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b5ced6a6fe
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Така е 33, тези комунисти все гледат да се натрапят, че са комунисти. Постоянно парадират с това, което е леко в противовес с идеологията им.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker