Страх от неодушевени предмети. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121204)
 Любов и изневяра (29710)
 Секс и интимност (14360)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6473)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18526)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Страх от неодушевени предмети.
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 1965 пъти
Знам че звучи налудничаво дори повече смешно ама имам сериозен проблем. Но първо да се извиня затова че не слагам запетаи. :D
Така ами то по заглавието си личи. Имам страх че предметите ще ме нападнат. На примерно когато изтърва вилицата на пода все си мисля че ще ме нападне задето съм я изтървал. Или ако изцапам блуза с някаква рисунка на нея, рисунката ще ме нападне задето съм я оцапал.
Сега някъде преди месец - два разбрах че мога да си дам старите играчки за продан. Налудничавите мисли се появиха пак: ако си продам играчките те ще дойдат да ми отмъстят. И така вече не мога да си поема дъх от тези глупости. Някой път жертвата на тези отмъщения така да го на река са хората от обкръжението: близки, приятели или хора които въобще не познавам.
Така тормоза става още по-голям.
За хората които знаят какво е Anime и AMV:
Kога то започнах да редактирам/едитвам епизоди на анимета въобще си нямах на представа че близо една година след като се занимавам с това сега ще си мисля
как ако сложа даден ефект на сцена с аниме герой и изображението се измени по някакъв начин. Аниме героя ще го заболи и ще дойде да ми отмъсти задето съм го накарал да страда. Знам че всичко звучи смешно но за мен е проблем моля дайте решения за проблема ми.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 740bac7ca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Прилича ми на ОКР, въпреки, че става въпрос за фобия. То едното не пречи на другото де. Но обсесивно-компулсивното разстройство (ОКР) има два елемента: 1/обсесия (вманиачаване) - налична е, под формата на страхът, фобията ти. 2/ компулсия - повторение на действия за успокояване на обсесията - нещо не я виждам. Правиш ли някакви действия за да успокоиш този твой страх - например жестове, казване на нещо или нещо друго, което успокоява страхът ти, че ще те нападнат тези "неща"? Питам от любопитство за да разбера дали съм на правилен път. Иначе мисля, че трябва да идеш при специалист, не се срамувай, ще ти помогнат да се справиш с тези страхове. Все пак не е психоза, ти осъзнаваш нещата, знаеш, че са нереални, въпреки, че те измъчват тези мисли.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ef601df80a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Като стоиш по цял ден пред компа и гледаш анимациони простотий, много ясно, че ще си малоумен

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4b5873b3be
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   1,

има и чисто обсесивни натрапчиви разстройства, които нямат компулсивен елемент. На английски ги наричат "Pure-O OCD".

до автора:

Лечението ти трябва да представлява сблъскване с това, което приемаш за проблем, а не отбягването му. Ако мислиш, че вилицата ще те нападне, "остави" я да те нападне и си представи как те напада. Ако мислиш, че играчките ти ще ти отмъстят, предизвикай ги да ти отмъстят и си представи как идват и ти отмъщават и какви неща ти правят. Колкото по-реалистично си представиш тези абсурдни ситуации, толкова по-лесно ще осъзнаеш абсолютната ирационалност на страха си. Представи си как аниме героят ти е разсърден и идва на вратата ти, за да използва силата си да те унищожи.

Много е важно тревожността ти да е на максимум, докато си представяш тези неща. Така мозъкът ще се тренира да е издържлив на тези тревожни чувства.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6fa78c1e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами като излизам с приятели, преди си мислех че съм в филми анимета и все такива и не ми правеше проблем. Сега се опитах да спра вкарванията си във филми и анимета и успявам горе-долу. И може би затова се обостриха тези мисли.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1ab78a842b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

5.   Нима гледаш анимета и правиш АМВ-та?
Може ли да попитам как ти е вбокса, не е по темата, и се извинявам, че не мога да ти помогна със съвет но наистина ме заинтригува с аниметата хехе.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b0f7d094d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 2, ти си велик! Всеки българин умее да плюе, но ти сложи всички нас в малкия си джоб! Току-що нарече малоумни цяла група хора по света, която според някои статистики се увеличава с между 22 000 и 30 000 годишно (в световен мащаб, а не само в България). Нямам нищо против след няколко години всички освен теб и мен да са малоумни, но не го ли намираш за малко крайно?

Авторе, чувал съм за какви ли не фобии, но твоята ме изненада - честно ти казвам! Особено факта, че смяташ за враждебни детските играчки, които би трябвало да са дружелюбни (замисли се кой родител би дал на детето си нещо злобно), ако имаха душевност. :) Вилицата е гадна, но само в комбинация с човек, който да я движи. Сама не би могла да те нападне - иначе щеше да е възможно да се храниш без да докосваш вилицата, а тя да слага храната в устата ти. Относно аниметата - знаеш ли колко пъти съм превъртал на бързо някое видео поради липса на време или желание да го изгледам цялото? Сега пред дома ми трябваше да е пълно с желаещи мъст герои от ТВ реклами и филми. Спокойно, тези предмети и образи не могат да ти навредят физически - само тормозят мозъка ти, който постоянно се поддава на паника заради нещо, което няма да се случи. Ти си свестен човек, който се бори със страха си и трябва да му надделее.

Номер 3, откъде имаш тези знания? Би ли споделил на какво друго може да тренира мозъка според теб освен да понася тревожност? Вярно е, че мозъкът е подобен на мускулите в тялото (тренира се), но ми се иска да получа още информация за тази нова версия на бодибилдинга. Смяташ ли, че авторът наистина трябва да се поддава на подобна фантазия и по какво тя се различава от делюзията при някои хора?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a6188ae998
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   6,

номер 3 съм. Иронията ти е неуместна, защото е гарнирана с незнание. Това, което му представям е известно като "Exposure therapy" и е техника в когнитивно-поведенческата терапия. Много хора с опит с фобиите и обсесиите знаят, че най-добрият метод да се справиш с тях е да се изправиш срещу страховете си колкото и абсрудни да са, а не да ги отбягваш.

И да - мозъкът се тренира, макар и аналогията с бодибилдинга да е слаба. Колкото по-често се повтаря дадено чувство, толкова повече мозъкът привиква към него и с времето интензивността му намалява.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6fa78c1e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Благодаря на всеки който се опита да ми помогне. Оценявам го днес реших да спра с гледането на аниме и всяко друго нещо свързано с него просто защото вече ми писна да живея в някакви нелепици ще опитам да забравя и останалите тъпи мисли като се разсейвам с нещо друго. Още един път благодаря.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker