За сирийските бежанци и България - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121343)
 Любов и изневяра (29747)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За сирийските бежанци и България
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 5660 пъти
Реших да пусна тази тема защото напоследък сирийският въпрос е на преден план в България. Според мен тези 8 хиляди бежанци които са вече у нас заслужават поне майлко уважение. Не мислете че те са като онези изостанали страни и са с крайни религиозни възгледи. Сирия е една от страните в която тече Европеизиране. Те не са араби нито иранци които живеят все още в 10 век. Вярно е че между тях има и лоши хора това е нормално навсякъде го има. Не всички са мюсюлмани както си мислите има и христяни както при нас. Замислете се не постъпваме ли грешно като не ги приемаме, ами ако един ден и на нас се случи същото и потърсим помощ в друга държава ще ни бъде ли приятно да ни посрещнат по този начин. Нестига че горките хорица преживяват какво ли не там всеки ден и са подложени на стрес, напускат домовете си с такава мъка и се борят да оцелеят а ние така да постъпваме с тях. Американците са такава долна нация която от векове мачка всички народи и печели власт за сметка на другите. Как няма да е първа сила в света като води войни на чужди територий и взима облаги след това. Създава конфликти за да може да се резединяват държавите и да си продават оръжията. Сега атакуват сирия и си съчиняват такива лъжи за това ядрено вещество което даже не е и доказано напълно. Всичко това е защото искат природният газ на Сирия, тя е богата страна и нея искат да завземат както направиха с нас без да разберем. Така че нека проявим уважение към бежанците и им позволим да устроят живота си тук. Защото преди всичко сме хора а след това българи, цигани, турци, гърци и тн. мисля че ме разбрахте
А сега е ваш ред, вие какво мислите по въпроса. За или против бежанците?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:
1-50 от 51

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 66f92ab7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Виж, по принцип те подкрепям, че трябва да се помага на хората в беда, но трябва да имаме предвид, че ние сме най-бедната страна в ЕС и не сме получили и 1 евро помощ от други страни, за да се грижим за тези хора. То не е само да отвориш границите си за хората, а трябва да ПОЕМЕШ ОТГОВОРНОСТ.
Не можем да даваме напразни надежди на тези хора. Хайде, днес са 8 хил., но тези хора раждат и в момента деца (религията им забранява да се пазят или да абортират), кой ще ги храни, облича?
В момента имаме стотици хиляди НАШИ цигани - хора, които са РОДЕНИ в нашата страна, повечето дори са християни и които всяка вечер ги дават по телевизиите на Запад, упреквайки ни, че ги дискреминираме и не им даваме нормални условия на живот.
И са прави хората - всеки има право на покрив, на храна и дрехи и какво става - ние НАШИТЕ си граждани не можем да нахраним, пенсионерите просят по улиците, но виждаш ли - сирииците ще оправяме.
Всяка жаба да си знае гьола - богатите да помагат. На нас никой никога не ни е помагал, а когато сме се освободили от Османско робство (мюсюлмани са ни поробили), никой не идва да ни даде обежище, дрехи и хляб.
Сирииците са хора в нужда, но всеки народ явно трябва да плати с кръв свободата си. Не можеш да бягаш просто, а и да имаш претенции за дрехи и подслон.
Ако имаш друго мнение - ами дай работа на поне 1 сириец и поне 1 сириец вземи на собствени издръжки в семейството си. Ако нямаш средствата да го сториш, какви акъли изобщо даваш - на чужд груб и 100 тояги са малко, но в момента 1 мил. работещи издържаме 7 мил. пенсионери, малцинства, деца и болни.... само сирииците ни са потрябвали!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7587aa7502
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бежанците отдавна са няколко пъти по 8 хиляди. Аз съм 'за' да се помага на хора, които наистина имат нужда от базови условия, за да оцелеят. Но има два въпроса, които ме глождят:

- защо идват в България, след като Турция е по-близо до родината им, там е мирно и страната има същата религия?
- защо някакъв инициативен комитет от бежанците пожела те да бъдат заселени в села по южната ни граница?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 12f6b04f3d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   За сирийците си прав че не са араби а са си чистокръвни арийци. Това че не всичките са мюсулмани е напълно вярно, защото една огрома част тях (около 3%) са християни.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: afca949f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер едно ако не си запознат имаме финансиране от Европейския съюз от 25 милиона. Въпроът е къде са отишли?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1a6baf93bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (15 гласа)

5.   По принцип съм съгласна, че всеки човек заслужава съчувствие и уважение, но... първо голяма част от тъй нар. "сирийци" изобщо не са сирийци, а са си просто нелегални емигранти, вкл. и от Африка, които просто се възползват от ситуацията да дойдат в Европа и да получат статут. Второ, ама ние нямаме обща граница със Сирия и съответно повечето бежанци, които наистина милеят за родината си и искат да се завърнат остават в съседните страни, а не бият хиляди километри път, доколкото знам в Турция няма война, така че защо идват чак тук, ако не пак за да намерят повод да емигрират към Западна Европа.
Трето, не знам виждал ли е автора тези "бежанци" и как те се държат по улиците. Жена съм и честно казано вече ме е страх да се прибирам от работа вечер! То не е подсвиркване, то не е подвикване, то не е оглеждане...
Четвърто, виждал ли е автора бежански лагери в други държави? Явно не. Става дума за палатки без елементарни хигиенни условия! А тука какво, преложихме им подслон и в замяна... изкъртиха вратите за да играят карти на тях! И после реват, че било занемарено и неподдържано. Да ти звучи познато? Май това поведение е типично за един друг етнос.
Та лично аз нямам нищо против нормалните хора, но не съм съгласна всякаква паплач да се изсипе тук под претекст, че са "бежанци" и буквално да почнат да ни танцуват върху главите!

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: afca949f5d
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

6.   Аз съм пак номер 4. Нямаше как да пропусна коментара след мен. То бива да си некомпетентен и да плямпаш ама чак толкова. Госпожо, що не вземете да прочетете малко защо сирийските емигранти идват тук и после да коментирате празните си разсъждения? Ние може да не сме граница на Сирия, но сме в НАТО ако не сте чували. И сме подписали съгласие да приемаме бежанци. Турция не е подписала такова съгласие и дефакто по границите на Нато ние се явяваме съседна страна на Сирия. Задължени сме да ги приемем. И много ми е интересно как ще дойдат от Африка със сирийско гражданство? Ако може обяснете ни Вашата логика? Вие да не мислите, че ей така всеки може да се представи за бежанец? Когато влязат в нашата страна те са задържани първо. Подават се документи за бежанци и ако се удобрят тогава получават статут като такива. Това трае понякога доста дълго време и хората остават в затвора, ако са просто влезли в нашите граници нелегално. И последно относно палатките. Ако Вие останете без семейство, недай си Боже и всеки ден виждате как избиват хора около вас, хванете си багажа и решите да избягате, отидете в друга непозната страна с някакви дребни спестявания и там Ви дадат една палатка, но нямате право на работа, как бихте живяли? По закон те нямат право да работят в България. От къде да имат средства да поддържат нормален начин на живот, без мизерия? Въобще целият Ви коментар е супер некомпетентен и бих казала срамен. Аз лично се срамувам заради хора като Вас, които нямат капчица състрадание, а само се оплакват. Не всеки е застрахован и може един ден и на Вас да ви се случи, да ви питам тогава дали ще си стоите и ще гледате как убиват децата Ви, а няма да избягате. Това са нормални хора. Аз познавам сирийци и са изключително възпитани хора. По писанията мога да кажа, че нито сте пътували, нито сте видяли за какво говорите, но сте супер компетентна иначе. Въобще много ме подразни цялата тая глупост и предобеденост. Преди всичко сме хора на тази планета. Има и други не като вас които не гледат само себе си.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a485ff3267
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Замислете се! Ако ние бъдем нападнати от нашия бивш поробител и на нас ни се наложи да станем бежанци, апък страната гостоприемник не иска да ни приеме, какво ще е чувството? ! И вас да ви гърмят по цял ден и вие ще бягате като насрани... По-бедни няма да станем има и по-зле от нас, примери много. Просто човека си е консуматор и си е свикнал с всички удобства, примерно в Африка като живеят на ръба на мизерията, как оцеляват?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f8a6aafd4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

8.   Отдавна не бях чел тука. Но Малко ме учуди темата ти? Само да те питам. Нали вече решихме въпроса за Сирия - война няма да има. Даже, ако не знаете Русия вече запечатахме по-голямата част от арсенала им. Още ли има сирийци при вас? Странно ми е малко.

То всъщност война можеше и да има, ама нали сега Америка фалират и нямат средства - то стана добре. Не искам държава като Америка да фалира, но те си го търсят сами. Канада от кога го чакаха това? Сега са зависими не само от Израел, ами и от тях (Канада). Представи си в какво положение са американците, щом Обама е отправил предложение до нашия - руския президент да си вземе обратно Аляска (да им я купим). Сега не знам какво са решили, ама генерала много не иска да им я купуват какво като граничим с нея?

Така де както и да е. Много се обяснявам аз. Всъщност до колкото разбрах ти казваш, че трябва да помагате на бежанците. Да, вярно е - хубаво правите като им помагате, но Турция много добре знаят, че нито вие нито Гърция сте способни да ги издържате, а пак ги пращат към вас. Ние бяхме склонни да вземем част от сирийците, но Асад не ни даде, защото, ако дойдат в Русия трябва да ги пратим някъде към Сибир (а едва ли ще издържат на такива температури).

А за въпроса ти, ами по принцип всяка държава би трябвало да помага на останалите, но не е така Америка например само се чуди къде да вреди. Те са много глупава нация. Казвам го, защото с тях не можеш да се разбереш. Всички държави бяхме съгласни да си унищожим ядрените оръжия само те не искаха. После пак всички бяхме съгласни да спрем токсичните (не знам дали така се пише) боклуци, за да запазим природата по-чиста, само те не искаха. Не си мислете, че ако те фалират и с вас ще стане така. Не е вярно. Никоя държава не е зависима от тях. Дори Англия, който им са най-големите последователи не се очертава да западнат, заради тях - няма как просто.

Даже сега нали с вас подписахме договор да протича (не съм сигурен) май беше ток през ваша територия. Ако политиците ви не са такива крадци доста пари ще се внесат в България, а това е добре за вас. Например, ако спечелим един милиард за ден от тях 100 хиляди са за вас и така. Плюс, че ние ще плащаме на работниците, който ще назначавате.

А бе, то говорех за сирийците сега пък къде отидох. Ама мисля, че Сирия вече не е под заплаха - и скоро ще ви намалеят. А нали получавате помощ от съюза на Европа (забравих на български как беше), където сте членки или не са ви дали. То по принцип това е тяхна работа. Турция също получиха помощ от емирствата, ама това е друг въпрос.

-------------------------------------------------------------------------
Ще ме извините за това, че нарекох политиците ви крадци. Честно казано не знам дали са такива не ги познавам лично. Виждали сме се един-два пъти с някой, но така са ми казвали, ако не е така се извинявам. Също така не се обиждайте, че казах, че можете да издържате сирийците. По принцип е така това, но все пак не аз трябва да го казвам. Както и да е, извинявам се още веднъж и моля без да се обиждате.
-------------------------------------------------------------------------

Graf Dakula

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2db97dfdf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   1 и 5 са го казаи най-добре, най-точно, ясно и изчерпателно, не виждам смисъл да се добавя нещо повече... Аман от навлеци, малко са ми нашите, че сега и тези, а дадените пари за тях пак някой ще ги прилапа, аман вече!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7859074883
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Ако не сте чували за мюсюлманската конспирация, ето това е! Плъпнали са по цяла Европа, защото техните ходжи им пълнят главите с тези глупости че те са най- великите и им е писано те да оправляват света. Нали курция се бие в гърдите че са богата държава! Защо те не си ги държат при тях след като са с една и съща религия и култура? Още се чудя, защо им е забранено да ядат свинско? !

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d1eba82ef7
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

11.   Мен друго ме гложди как нашата мила родинареши че месечната издръжка на един сирииски бежанец е 1100лв, а същото време позволява бъларски граждани да работят за 300лв?
Искам да съм бежанец в собствената си държава!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 502ab0e14c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   "Защото преди всичко сме хора а след това българи"

...

Кой е казал това - аз съм българин и съм националист. Не желая предвид тежката демографска криза в която е Република България да влизат чужденци особено от друга религиозно-културна общност. Историята учи, че Ислямът далеч не е религия на мира, а мюсюлманите са хора фанатици които са готови да убиват за да постигнат своето си. Аз не желая да вземат пари от данъците на родителите ми за да бъдат хранени тези хора защото тези хора не са мои братя българи, защото тези хора изнасилват и пласират дрога, нямат елементарна обща култура и т. н. и т. н. Това е моето мнение по въпроса и няма думи с които който и да било човек на планетата да ме разубеди.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f56e0cff5b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

13.   Вие новини не гледате ли? Не видяхте ли колко са нагли и неблагодарни? Как рушат и чупят местата, където са настанени, как изхвърлиха предлаганите дрехи и обувки на сметището, защото били втора употреба. Как с цялата си наглост `един представител`се възмущаваше как така нямаме такъв закон, че да могат да се впишат и трите му съпруги и затова да сме си оправили законите. Има българи, за които никой пръста не си мърда, има толкова хора в нужда при които трябва да отидат тези дрехи - а не да се изхвърлят... Пенсионери, които се чудят как да изкарат днешния ден... Хубаво е да се помага, но да не се държат като изроди!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7859074883
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

14.   До №5
Госпожо, много добре ви разбирам и напълно съм съгласен с вас. Мога да ви кажа че тези бежанци, или каквото и друго да ги наричат, не се заглеждат и подсвиркват само на жени. Аз съм момче и вече се страхувам от тях. До сега никога не съм се интересувал от политика и никога не съм бил съгласен с крайните партии, без значение дали са леви или десни. Вече съм във връзка с Атака и се присъедиявам към тях като активен член. Правя го защото никоя друга партия не предлага някакво смислено решение на въпроса. Човек не се ражда расист, живота го прави такъв.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b428e81372
гласове:
1 2 3 4 5
  (12 гласа)

15.   Турция също е приютила над 3 милиона сирийци държавата е голяма и нямат възможност за повече а ние сме само 7 милиона така че какво ни пречи.
Автора

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f46b1d385b
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

16.   Първо автора/ката е абсолютно неграмотен/на. Чудя се на модераторите как са публикували история, в която има тооолкова много грешки от всякакъв тип. Другото нещо-имам чувството, че това са думи на някое наивно момиченце без опит, което говори заучени фрази, които чува по телевизията. И накрая по темата-не виждам как може да се справим с бежанците, след като толкова години преход не можем да се справим с циганите в собствената ни държава, а авторът иска да се справяме с други, които прииждат всеки ден и се въдят като зайци, заради религията си.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: a5e41b1c27
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

17.   Пълни глупости, авторе. Мисли с главата си, затова ти е дадена.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 101c0dc668
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

19.   Голяма част от тези "бежанци" са мъже без самоличност, избягали затворници, и пуснати нарочно да влязат лесно в БГ, а тук ние да си трошим главата с тях, и сега е удобен момент да се отвлече вниманието от АЕЦ, Южен поток, проблемите с правителството, всеобщата немарливост: незаконно строителство, бездомни кучета, бюрокрация.
Годишно БГ напускат 500 лекари и нито един катаджия!
.
Мислете като гласувате

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dfb1963dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (13 гласа)

20.   Аз не разбирам, защо ние българите трябва да помагаме на която и да е мюсюлманска държава, след като гледайки в историята ни, от никой резак не сме видяли абсолютно нищо хубаво. Единственото което сме видяли от тях е 500 години турско робство - кланета, габежи, кръвен данък и изнасилвания на жени и мъже. Всички тези бежанци трябва да им ги изпратим на тези държави в западна Европа, защото те са много по богати от нас. Нали все това ни натякват и ни се подиграват че сме най - бедната държава в европейския съюз. В същност от както сме влезли в този съюз, нищо хубаво не сме видяли. Преди може и да ни наричаха мафиотска държава, но бяхме държава и имаше работа за всички. Сега сме нищо. Запомнете че единствената държава която изобщо някога е помогнала на Бългаия е ВЕЛИКА РУСИЯ и всеки който се опита да ви настрои срещу нея, не ви мисли доброто. Със здраве на всички.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dfb1963dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

21.   Номер 10, забранено им е да ядат свинско, защото в тяхната религия това се смята за канибализъм.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 96625543b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Леле колко тъпотия!!!!
Ппотърсете мaлко инфо, преди дa се изкaзвaте неподготвени.
Единственият с коректнa, вярнa информaция е N 6, и aко трябвa дa гледaме нa товa тук кaто соц. проучвaне зa среден Бг интелект...
Бг е ДЛЪЖНA дa ги приеме!!!
Плaтено им е зa УСЛУГAТA!!!
Колко по просто трябвa дa ви се обясни.
Вързaнкaтa зa отклонявaне нa общественото внимaние от тaкa нaреченият прелом винaги е билa еднa и същa и винaги се връзвaт тaкивa кaто вaс!!!
Почетете мaлко бе хорa, потърсете инфо и от външни източници!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f8910cfa4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

23.   Сирийците са тук, за да получат статут и да поемат пътя към Европа. Турция не е член на Евросъюза. Ясно е като бял ден.
Не знам за другите места в София и страната, но живея в Овча купел и всекидневно по Монтевидео се разхождат сирийските ни гости. Ходят си пътя и не им пука, ние шофьорите трябва да ги пазим. То че няма тротоар, няма, ама поне малко встрани да бяха. Плъпнали са и по Маестро Кънев, Народно хоро и всички улички в квартала. Напаст...
А онзи тип по телевизията, с двете съпруги-няма да му забравя физиономията-с такава наглост, безочие и тънка усмивчица да заяви-"Ами проблемът си е ваш! ". Идеше ми да му извия врата. Дошъл в страната ми, в дома ми, дето има една дума, и ще си налага своя ред и бит. Я да върви в Африка, в Гренландия, и ако ще, и 10 съпруги да си има!
Заради такива нагли твари съм станал расист. Нямам нищо против свестните и добри хора от всяка националност, но тия мюсюлманите, сори, ама нищо не става от тях.
Подкрепям повечето коментари, вкл и номер 20, но само в първата му част. Втората е спорна и не е за тук.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: aefb6f48f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

24.   Замислете се какво ни очаква в бъдеще ако тия така наречени бежанци нарастват с геометрична прогресия. Етно-културния баланс в страната ще бъде нарушен. Европейския облик на страната(доколкото е такъв де, но все пак е европейски, а не азиатски), християнските културни ценности, традиции, религията могат да се претопят изчезнат или асимилират от пришълците, официалните власти рязко да залитнат към исляма тъй като събиране на повече електорат ще им е в полза(например за ДПС).
При тях едно семейство има средно по 3 деца, които след време ще родят 3-4 и така нататък. Ще искат изучаване на арабски език в училищата, ще започнат масово строене на нови джамии в големите градове под предтекст, че сега съществуващите са им тясни и са малко, ще искат нови граждански права, с които да си уреждат нещата по техните си традиции(например многоженство и наследствено право според шариата) и какво ли още не, каквото даже не ви е идвало на ум.... Пейзажа наоколо ще заприлича на ориенталска сергия, навсякъде ще щъкат черни брадясали араби по роби или забрадени жени с една сюрия сополиви деца около тях. И плюс нашите цигани и картинката става да не ти е майко работа.... А в същото време младите и образовани българи постоянно емигрират, а тези които останат ще станат чужденци и малцинство в собствената си страна. Каква нещастна гледка за милата ни Родина....

Според мен цялата тая история около бежанците няма да бъде да се каже, че е голяма заплаха за националната сигурност на страната и трябва да се направи и невъзможното час по скоро, за да се предотврати всичко това навреме. Не само да се издигне стена против пълзящата ислямизация, но и да се въведат закони, които да не позволяват лесен достъп до статут, гражданство, здравни и социални и други фондов и други. Наш дълг е да запазим страната си.
Защо пребогатите Саудитска арабия и Кувейт са си затворели границите за бежанци, аааа? Не са ли техни братя мюсулмани? Само им продават оръжие, а като тръгнат бежанци, хоп -заключват си вратите и акъл дават отстрани. Ами да ги приемат там- хем са си със същите религия култура, традиции. Там ще се чувстват по-добре.

Защо тук бедния ни народ трябва да е длъжен да ги приема-били сме в ЕС нямало как да откажем, имали сме споразумения. Дрън-дрън... На нашите политици не им стиска да се опънат, за това е така.
Трябва да съберем бежанците на един кораб и да им ги пратим на големите военолюбци като САЩ, Франция и другите -там те да си ги гледат и хранят, нали те разпалват войните.... А не да ни ги набутват сега на нас, че сме цъфнали и вързали финансово само бежанци ни липсваха..

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dfb1963dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

25.   Тези бежанци(араби и негри) са жива напаст. Гледам ги по телевизията колко нагли и нахални са. Не са доволни не само от това което им даваме, но искат да си сменяме и законите за да им удисат на тях. Трябва да затворят границата и турците да си ги държат там а не да ги прехърлят на нас. Нали са си братя с един и същи начин на живот и разбирания а и откачената им религия е еднаква. Излезе, че нашите цигани са много по цивилизовани от тях.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dfb1963dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

26.   23 казваш че мнението на 20 относно Евросъюза е спорно. Не виждам какво толкова спорно има в това, че ако останеме в него, само сед няколко години, ние българите ще сме малцинството в нашата си държава. Може би на тебе не ти пука че тогава България може да бъде прекръстена и на Циганоарабсканегритания.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1a6baf93bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

27.   Имам само един въпрос към автора и феновете на сирийците. А какво ще кажете на родителите на Вики, която снощи беше брутално нападната от арабин когато го е хванала да краде? Та значи горките хорица заслужавали съчувствие... а момичета като Вики, който са принудени да работят нощна смяна за да се издържат-не. И това е само началото! Като стане студено, ще видите как "любимите" ви сирийци ще тръгнат да вдигат бунтове и тогава наистина ще стане страшно!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 32d64eef74
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

28.   Хубаво е да се помага на хора в беда, ама на турци, сирийци, иранци и въобще всички, които изповядват ислям съм отрицателно настроена към тях. За мен те са най-голямото зло. Вярно че има и добри, но повечето са някакви убийци. Повечето терористи са все от такива държави.
Истината е, че ако беше обратното, ние да бягаме при тях едва щяха да ни приемат!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 6ee02ae729
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

29.   Не разбирам какво място за хуманност има тук към хора нямащи нищо общо с нас. Хора спомнете си как Македония от милосърдие прие 350 000 мюсюлмани бежанци от Косово. Вижте в момента и тяхната благодарност - убиват македонци, нароиха хиляди джамии и искат независимост на половин Македония за благодарност че ги спасиха. Тези хора живеят още в средновековието с тази маниашка религия. В Европа не се интегрираха та тук ли? ! Та чуйте им само изказванията - "съжалявали за наръганото момиче, но ако ги предизвикаме щели да отговорят"???? С каква наглост може да кажеш такова нещо при това в официално изявление. Та тези хора живеят на наш гръб. В момента ги отглеждаме и изхранваме. Майка ми живее с пенсия в пъти по-малко отколкото дава държавата за един "бежанец" Толкова струва християнския живот за тях. Гърция затвори границата си, не казвайте че е невъзможно да се затвори нашата. Миналия месец бившия шеф на разузнаването ген. Бриго Аспарухов каза че нищо не е случайно. Всичко е въпрос на договорка с политиците само че обикновените хора нищо не знаят. Този път продадоха държавата. Не излезем ли на протести да се спре това безумие ще станем емигранти в собствената си държава.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b428e81372
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

30.   До номер 27. Тоова със Вики наистина е много лошо но не разбахте ли че този арабин е бил нает от Държавна сигурност, платили ка му някакви пари там и готово. Както казах има и лоши хора между тях, а той е един от лошите. Но целта на това нападение ако още не сте разбрали е хората да се настроят негативно срещу сирийците. Много ви е лесно заради някакъв нещастник дай да върват всички. Добре ами какво направихте в Катуница, защо тогава не изгонихте цялата циганска нация от България и там имаше такъв случай. А на ден колко хора загиват в подобни инциденти, нима българите не са способни на такова нещо айде моля ви се. Който си е добър си е добър, който си е лош лош си остава дори да е всяква националност.

Автора

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dfb1963dde
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

31.   Положението със сирийците и изобщо цялото това мюсюлманско нашествие не не е само в Бълария. Положението в Испания, Италия и Гърция е дори по тежко и е стигнало до вряща точка. Все повече и повече хора искат държавите им да напуснат тази гнила и разядена от вътре институция Еросъюза. Хората искат сами да контролират границите си, а не някой бюрократ от Брюксел, на който не му пука за тях, да им казва какво да правят. Ангия е вече на път да го направи и след тях и другите ще ги последват. Цялата система ще се разпадне като къщичка направена от карти за игра. Тези тука, които са за сирийците и другите мюсюлмани да нахлуват в България, са или слепи и прости, или което е по вероятно, изобщо не са българи, а чужденци говорещи български. Те влизат в сайтове като този, с едиствената цел да промиват мозъците на тези които са достатъчно наивни да им вярват на лъжите. Тези наивници не могат да проумеят че държавата ни ще се напълни с джамии и ходжите им, качени на минаретата, от сутрин до вечер ще вият като скопени кучета молитви на техния "господ" и ще перат кючеци като откачени. Целия начин на живот в България, за много кратко време, ще се промени напълно. Нали ги виждате че още със самото си идване, искат ние да си сменяме законите и го правят с невероятна наглост. Като ги гледам по телевизията как и какво говорят, е все едно че те са господарите, а ние слугите. Аз направо го виждам като ново МЮСЮЛМАНСКО ЗАРОБВАНЕ. На който това му харесва, нека да продължава в същия дух!

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1a6baf93bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

32.   До 30, много филми гледаш! Каква държавна сигурност, какви 5 лева? Продавачка хваща някакъв да краде и за благодарност той я наръгва, какво секретно има в цялата история не знам.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 18da94cba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

33.   Авторе(н30), ти пьк как си го измисли, че ДС е платила на тоя арабин алжиреца да нападне Вики, да не си им светил та си толкоз убеден. Какьв бежанец е тоя алжирец като в Алжир няма война. Днес му показаха лицето на тоя по новините -около 20 г. пишлегар. Тоя трябва директно да си го вьрнат от кьдето е трьгнал.
От кьде накьде ще стои тук и ще го храним. На нас престьпници не ни трябват.

За останалите бежанци, които са семейства с деца са си чисти икономически емигранти, които разчитат да бьдат приети в уредена европейска страна... но имам сьмнения, че са склонни да да впишат в картинката. Защо не отидат в някоя арабска дьржава-ще им е по-лесно и с езика и с културата там ами идват в Европа? Дори в Турция да останат, ще им е по-добре. Хем по-близко до техните традиции. А те са платили на каналджии да ги прекарат до тук. Това бежанци ли са или емигранти? Защо идват насам?

С какво идвайки тук, тия хора ще допренесат за развитието на страната ни, та ние да имаме интерес да ги приемем....? Ще си намерят ли работа, имат ли образование, квалификация, как ще се интегрират в обществото ни, близки ли са до нашата култура и традиции, религия. Ето колко вьпроси изникват.
А и нашата икономика каквато е в момента не сьм сигурна, че може да им осигури работни места. То за нас местните няма, та за пришьлци сьвсем.
Едва ли има и силен контрол по границата. Какви са тия кьдето идват нелегално. И като идват нелегално защо ги пускат.... Не можели да ги вьрнат- така било по разни там конвенции, хайде де.

Напьлно е вьзможно да са се промькнали и ислямски терористи, за които дори не подозираме. И така лека полека да си сформират някакьв отряд за вьорьжена борба или нещо такова и да почнат тук да ни правят някави показни акции примерно или нещо подобно, да ни тероризират... та после ще се чудим от кьде ни е дошло всичко това.
Нещо подобно се е случило и в Сирия между другото, та се е стигнало до тук. Тия бунтовници там (сформирали по-кьсно т. н. Сирийска свободна армия)са хора от други арабски дьржави, платени и вьорьжени от богатите арабски дьржави, от алкайда, от запада с цел да правят джихат т. е. да установят шериата и дьржавата от светска да стане ислямска. Известни са с изключителната си диващина и жестокост. Това са нещо като талибаните в Авганистан, които вьрнаха страната сто, двеста години назад. Сега западната част на Сирия е завзета и се контролира от тях. Населението е избито или прокудено от родните си места. Борбата е между тях и официалната сирийска армия на правителството, която е в защита на неселението.
Иначе страната си е била спокойна, светска, хора от различни религиии са живеели заедно без напрежение, ... докато не се е случило това. Там живеят и доста християни. Дамаск от край време е голям исторически и културен център на близкия изток... Правителство светко, с уклон кьм Русия.... нещо с което едва ли западните дьржави са сьгласни и могат да прегльтнат. За тях това е шанс да направят поредните бьркотии и там...

А по вьпроса за циганите -защо не сме ги изгонили след случая в Катуница. Ами хората се вдигнаха против тях от всички градове тогава, ако не си спомняш. Аз сьм от Пловдив и знам колко страшно беше тогава и какви протести имаше... Ама нашите долни продажни политици и други защитници на циганските права се направиха на глухи и се опитаха да потулят случая, излезнаха с номер, да сме били толерантни, ала-бала. За какво трябва да сме толерантни, за да ни използват, крадат, убиват и тормозят ли? Но нали им трябва повече електорат, пьк и крадат европейските фондове по разни програми за интеграция -те имат интерес да има цигани тук, с които уж работят по интеграция и други ала-бала, а всьшност гледат да си пребират парички и да си осигурят работа в дьлгосрочен план.
Мислиш ли, че ако тоя вьпрос беше пооставен на народа с референдум да се определи дали да останат циганите тук и да сьществуват на наш грьб като социални паразити, хората щяха да гласуват те да останат в страната.
Нашият народ е много тьрпелив, но е стьпил здраво на земята и си знае интереса и не е глупав.
Друг е вьпроса ония отгоре дето са му стьпили на врата дали ще му позволят.... А пьк и ние до кога ще се сьобразяваме с тях.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f92b251cfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

34.   до автора: Какви са тези глупости - стига с тая ДС и комунисти! Те не могат да бъдат вечното обяснение на нещата в държавата! Разсъждаваш според възрастта си - около 20, предполагам. Ако си на повече, голяма наивност те гони! Въпросните бежанци, доколкото са такива, направо трябва да си ги екстрадират обратно, защото имат право, но тайните им скапани договорки са друго нещо. Защо една Австрия, член на всички възможни простотии, точно като нас, може да приеме само 500, а ние да приемаме неограничени количества? ! Същото важи и за другите държави от Европа, без някои като нас, естествено! Играта е пак същата и като ни подпалят чергата, не чакай помощ от ЕС, НАТО и подобни. Защото това ще стане, както сме я подкарали...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f2c17a783e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

35.   С толкова много представители на едно неприятно за мен малцинство, въобще и не се притеснявам от сирийци... Поне ни плащат, за да ги приютяваме, и не ни крадат тока. Пък и съм останала с много добро впечатление от тях като цяло- поне от тези, които учат в моя университет. И на този, който каза, че Турция не е в НАТО... да го осведомя, че Турция е в НАТО от 1952. Кажи-речи 50 години преди нас.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 672d067f32
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

36.   Ей колко села пустеят в България, ами 7000 души са едно голямо село - вижте софийското Лозен с 6276 жители. А колко села пустеят из България, ще им дадат земя. Сирийците са добри земеделци.
Toва, че България е най-бедната страна е само мит, който олигарсите като Делян Пеевски поддържат чрез медиите. Не е нужно да си финансов експерт, достатъчно е да се поразходиш из страната и да видиш огромните замъци построени далеч от хорските очи, поръчковите поршета, частните самолети за да разбереш че в тази страна има МНОГО богати хора. И ако трябва да кажем правилно България е богата страна с най-бедния народ в Европа. Затова и сега хората са на улицата... Но това е друга тема.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8427c44c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

37.   Всяка монета си има две страни. Включително и въпросите, които повдигнахте досега. Приканвам всеки от вас да отвори гугъл и да се осведоми малко повече по темата.

1. "Защо бежанците изхвърлят дрехи? "
Отговор намирам в първата ми попаднала статия в гуглето:
"Бежанците нямат нищо против да носят дрехи втора употреба и никак не държат да са на известни марки или от най-високо качество. Те с радост приемат дарения, а даренията се състоят най-вече от дрехи втора употреба.

Те, обаче, имат съвсем нормални изисквания към дрехите – такива, каквито имаме и ние:
- да са им по мярка
- да са им удобни
- да не изглеждат неприлично в тях
- да са чисти
- да са здрави
- да са подходящи за сезона

За съжаление, в тоновете дарения попадат солиден процент негодни за употреба или пък неуместни дрехи. Лично аз няколко дни бях ангажирана със сортиране на дрехи и основната ми работа се състоеше да пълня в чували негодните неща и да ги изхвърлям – дрехи, които са разкъсани, мръсни, включително с кучешки косми по тях. Част от годните за употреба дрехи пък бяха летни, някои от които съвсем изрязани и тесни, каквито мюсюлманки не биха облекли. Имаше дори бални рокли от тюл с презрамчици. "

2. "Защо бежанците струват по 1100 лева на месец на държавата? "
Съдейки по статии със заглавия като...
- Скрита камера на БНТ показа мизерни условия в бежанския лагер във "Военна рампа" (Дневник)
-- "Бежанците са лишени от медицинска помощ, а в дома няма представител на Държавната агенция за бежанците (ДАБ). "
- Бежанците в София умират от глад (Offnews. bg)
-- "Бежанците са настанени в набързо ремонтирано старо училище. Военна рампа е полуизоставена индустриална зона, на километър от училището няма нищо – нито кафене, нито магазин, нито някаква зелена площ. "
-- "В петък са им доставили 350 питки за хамбургери. В лагера са 600 души. Това е цялата им храна за петък, събота и неделя. "
- Бежанци отказват да влязат в интерната във Враждебна заради мизерни условия (бТВ)
-- ""Няма вода за пиене, няма памперси за децата, нито пък мляко"
- Държавата харчи по 1084 лв. за бежанците месечно, а те гладуват (Offnews. bg)
-- "Въпреки това много от бежанците гладуват, студуват и боледуват, тъй като едва около 6% от сумата пристига до тях като месечна дажба за храна, лекарства и др. : 65 лв. – пари колкото за няколко килограма ориз, картофи и няколко опаковки адаптирано мляко за бебетата в центровете. "

... ми става пределно ясно, че и да се дават по 1100 лева, те НЕ отиват по предназначение. Изчезват по нечии джобове, видиш ли. Административни разходи (да се чете, да седи един чичко зад бюро и да обработва документи, докато някоя лелка му помага с по-сложните думи), разходи по поддръжка на сградите, където са бежанските лагери (порутени и изоставени, често без ток и течаща вода), т. н. и т. н.

3. "Защо не си стоят бежанците в Турция? "
На мен не ми трябва гугъл да се осведомя по този въпрос, но вие може би трябва да прочетете повече. Като например, какво се е случило в Турция с кюрдите през 90-те години на миналия век, колко са били избити и колко са били изселени. Може би тогава ще разберете защо бежанците от кюрдски произход не изгарят от желание да стоят там.

4. "Защо сирийски бежанец ни дава акъл да си променяме българските закони? "
Най-големият проблем тук не е, че някакъв сириец казал нещо си, а че българската бюрокрация е била прекалено тромава и некомпетентна, за да се справи с проблем от такъв сорт. Какво очаквате от човека, да се откаже от едната жена и да я зареже барабар с децата от нея, колкото на бюрократите да им е по-лесно да преметнат няколко документа ли?
Не искам и законите да се променят, но трябва да приемем, че пред свършен факт нищо не можем да направим.
Поставете се на негово място. Представете си, че самите вие сте бежанци и така се е случило, че сте отишли в Китай. Да, ама там ви спират на границата и казват: "Кое ви е детето? " "Ами това е дъщеря ми, а това - сина ми. " "Аааа, не може. Тука в Китай имаме политика семействата да имат само по едно дете! Избирай кое да вписваме в регистъра. "

5. "Какво ще кажете на родителите на Вики, която беше брутално наръгана от арабин? "
А какво ще кажем на родителите на 17-годишното момче сириец, който също беше наръган наскоро? Това ли е начинът да се справяме с такива проблеми?

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0cc011de11
гласове:
1 2 3 4 5
  (10 гласа)

39.   №36, ти или жвееш да луната, или си сляп. В България около 30% от хората са богати, а останалата част така яко надуват свирката че чак ушите им пукат. Тези сирийци и друите "бежанци" с тях, си идват с мозъчния багаж. Ако случайно не си забелязал или разбрал те са мюсюлмани. Ако не си чел нашата история, съветвам те да го направиш. Може би също не знаеш че турците, които, с векове ограбваха и избиваха населението на Балканския полуостров с такава дивашка и кръвожадна жестокост, че надали някой може да ги надмине в това, и че те са също мюсюлмани. Когато най накрая държавите от Балканите успяха да се освободят от тях, те бяха напълно банкрутирани. Не случайно тези народи са все още най бедните в Европа и ще трябва да мине доста време за да се оправят. Виждаш че турците, сега седят и се ослушват като някоя свиня в кочина и хич не им пука, ни лук яли, ни лук мирисали. С цялата си наглост, се опитват и да изкарат, че те нямат нищо общо с османската империя. На края ще илезе, че осмаците са дошли от Марс и след като са свършили с грабежите, кланетата и опожаряванията са се върнали обратно там. Предполагам те също са скрили от теб и това че 99% от терористическите актове в света са извършвани от мюсюлманите и причината за това е тяхната религия. Изглежда че на теб много неща не ти са ясни, или пък ти е изключително трудно да ги проумееш. А може би просто са те наели да пишеш тези простотии тука. Ако на тебе не ти пука, че един ден като резултат от това рязано нашествие, България може да се превърне в мюсюлманска държава, това за мен, а и за всеки нормален българин не е опция. Запомни че от мюсюлмание по мазни и лукави хора няма и никой нормален човек не им вярва.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ec9737f1e6
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   "А сега е ваш ред, вие какво мислите по въпроса. За или против бежанците?"

http://www.novini.bg/news/105424-дете-обезглавява-привърженик-на-башар-асад-(видео-18-).html

Преотстъпвам ти реда си, драги! :) Сега ти си наред и ми кажи как да отсеем страдащите от тези с лоши намерения - очевидно от горното клипче е, че това не може да става просто по симпатия, по пол или по възраст. Готови завършени изверги си произвеждат там при това симпатични, бледолики и току що проходили... И??? Ние как да се предпазим в случая или по-точно как ни предпазва държавата? Как държавата решава дали да пусне някое друго сирийско детенце в наши територии, как решава дали да го настани в обежище от затворен тип, как решава дали просто защото е дете може да го пусне в училищата ни, сред всичките ни деца, които може да се окаже, че не споделят религиозните натрапени от по-големите му "братя" виждания? Как? Как отсяват? Точно тук им е проблемът на хората, които не ги искат. Не са забравили за състраданието, не са забравили човещината, не са забравили времената, когато са били в нужда, не са забравили и унижението, когато е трябвало да търпят негативите от изградената от едни наши "доблестни, културни, цивилизовани и честни сънародници" наречени роми представа, не са забравили и разказите на дядовците си, когато е трябвало да преглъщат срама от загубили като войната... всичко се помни!!!

Ако на всеки бежанец му беше изписано на челото какво точно цели, от какво точно страда и какви точно са му подбудите да дойде при нас, е тогава всичко щеше да е наред! Ама не е!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8427c44c60
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

42.   39,
В Сирия дете сече глави с мачете, защото гори гражданска война. Не знаем каква му е историята и къде са му родителите, не знаем защо замахва с меча с такава решителност.
В България, дете наръга с кухненски нож свой връстник и приятел десетина пъти, защото.... се скарали за Плейстейшън. Родителите му са там - на съдебната пейка, съкрушени, а приятелят му лежи в болницата, половината му вътрешни органи - накълцани.

И двете действия ми се струват еднакво брутални и престъпни! Дали България е за българите, или ще позволим на бежанци да търсят убежище при нас, е все тая. Престъпност ще има така или иначе, както и злоба и зверски деяния. Въпросът е доколко компетентни са властите и доколко съзнателно е самото ни общество, да се справим с такъв проблем.

А да мразиш турците, защото прадедите им са колели и грабили нашите прадеди 5 века, е типично мислене не само на неузрял човек, но и на нехристиянин.
Ако ще ми се правиш на света вода ненапита християнска, следвай написаното в Словото: че синът не носи греховете на бащата. Че ако обичаш само тези, които обичат теб, не си по-различен от бирниците, а ако поздравяваш само братята си, не си по-различен от езичниците.

А от атеистична гледна точка, най-рационалното възможно становище е да приемеш един човек за невинен до доказване на противното. Нормална практика във всяка бяла страна, брат, и затова са на светлинни години по-напред от нас.

А Германия се оказала в крайна бедност, депресия и мизерия в годините след ПСВ, случката се повторила и след ВСВ, а днес са водеща икономическа сила, как е станало това? Ами просто са запретнали ръкави и са спрели да обвиняват другите за своите собствени падения, за разлика от нас.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 965267ab27
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

43.   не си прав от години сирийците обиват хора за пари това им е в кравта колко пъти им се помагало, но онези които са им помагали пак са били обивани в софия един сириец е намушкал десет пъти едно момиче за пари така и не са го фанали момичето е добре спасили са го но ако това беше ти нямаше да мислиш че трябва да им се помогне, друг случай в софия е че сириец е разкъсал като животно едно двайсет годишно момиче то омряло, но сриеца и зел парите и избягал има много обийства такаче ако им се помогне ще стане по зле.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d0bd61373b
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

44.   За 43
О неразумни юроде, ако искаш да си видиш бъдещето, погледни си историята, защото ако не внимаваш, със сигурност ще се повтори.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dd716ccd14
гласове:
1 2 3 4 5
  (16 гласа)

45.   Някой в по горните коментари, каза че на България и е платено за да приеме тези така наречени "бежанци", което е вярно. Тези пари ни бяха дадени от Евросъюза, който по принцип се управлява изключително от западно евроейските държави. Те го правят с цел тези сирийци и всички други които идват с тях да останат в България, а не да ходят в тяхните държави, защото много добре знаят че тези хора са голям проблем, тъй като те вече са го изпитали на собствения си гръб. Парите които те ни дадоха, много скоро ще свъшат и тогава ние ще трява да ги издържаме. Нашите политици очевидно забравиха да ни кажат, че това неминуемо означава покачване на данъците.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: b9a09ad346
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

46.   Номер 42 сигурен съм , че когато тия мили и невинни сирийци започнат да правят бунтове и размирици и започнат да колят и избиват българи ще се завърнеш към Моисейвите принципи "Око за око , зъб за зъб".


Коментара ти е пълна манипулация и честно казано се вбесявам от либерали които се обръщат срещу братята си българи заради небългари. Хайде давай запретни се ръкави и работи според силите си , недей да протестираш и да отстояваш правата си , изпълнявай сляпо каквото ти разпорежда държавата , работи колкото се може повече за да печелят корумпираните политици на твой гръб. Извинявай майка ми си си изпълнява най-съвестно задълженията и не само тя - а и още много други хора. И знаеш ли въпреки това сме най-бедната страна в Ес. Знаеш ли защо сме най-бедната - защото от години политиците отклоняват пари от джоба на Българският данъкоплатец за да издържат неработещата и непроизводителната част от населението и сега ще се отклоняват още пари за да се издържа бежанската вълна.

И как най-важното не успяхте да проумеете - бежанците са от друг народ - не ги желаем тука. Не желаем да идват и да се смесват с българи , да претопяват българската нация , не желаем да се съобразяваме с техните обичаи , бит закони и култура. Искаме страната ни да си бъде наша!!!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: db22584a36
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

47.   Цигани ... турци ... сирийци ... либийци ... иранци .... алжирци ... пакистанци ... афганистанци.

България ще приеме ли поне ЕДИН имигрант, който не е възпитаван от бебе, че всяко НЕмюсулманско дете и жена трябва да бъдат изнасилени, а мъжете убити ?

Вие имате ли си представа какво ще става в тая страна изобщо с тия имигранти и увеличаващия се брой на цигани и турци в България?

Ами като не знаете - потърсете информация за - Какво стана с западноевропейските държави приели хора от този вид при тях, след като са им дали подслон, храна, вода и работа.


По лесно е да се наречем расисти и дискриминатори и да си загубим държавата нали. Никой не иска да се бие и да се жертва вече, само пари са ви в главите.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 18da94cba6
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

48.   Какво стана сьс заподноевропейските дьржави, които приемат такива бежанци/емигранти ли?

Ами чукат си главите... И министьр председателя Дейвид Камерьн излезе с изявление, че мултикултурализма се е ПРОВАЛИЛ. Напускали са ги навремето поради различни обстоятелства, когато им е трябвало работна рька и като хора от техните колонии и сега се чудят, как така е станало, че са им се качили на главите. Всеки да си прави изводите.
В Англия, кьдето живея в момента големите им градове са заприличали на гета. Има цели квартали, кьдето живеят бангладежци, пакистанци, индийци, африканци и други подобни. Като трьгнеш по улиците не можеш да разбереш кьде се намираш-в Англия ли си, в арабския свят ли си или африканския свят.... Ама ако някой каже нещо -ааа, сакън бил си расист или ксенофоб.
Но при тях историята е друга-те са кононизирали 1/3 от света в миналото(32 дьржави са в сьстава на британската общност и сега). С векове са източвали и изнасяли националните ресурси на много страни. После им е трябвало работна рька -в 60-те год. на миналия век и пак хора от колониите са им запьлнили работните места. Освен това сега много от леката им промишленост е изнесена в третия свят-в страни от тяхната общност. Така използват евтината им работна рька и ресурси там и после внасят евтини стоки тук в Англия. И няма как да ги изгонят, защото вече 3-то или 4-то поколение са родени в Англия. Но не са си променили традициите, манталитета и културата. Много са арогантни, с претенции и си знаят правата. Повечето нищо не работят и така източват социалната система на страната.
Онези които взривиха лондонското метро преди години ако си спомняте са млади мюсулмани-деца родени тук вече 2-3-поколение, израстнали и завьршили в Англия. Това как ви се струва?
В някои лондонски училища -в южните райони например има дискриминация срещу белите деца. Едно 9год. момченце се самоуби защото другите деца не го приемали, че било бяло.
В Лондон има лозунги от мюсулмани да се приемел шериата. В тези квартали има техни патрули.... Крайни ислямисти издигат лозунги да превьрнели Обединеното Кралство в ислямско кралство....
В детските градини песничката за черната овчица е забранена, защото се счита, че дете с черен цвят на кожата ще се почувства засегнато.... Думата ЧЕРЕН се употребява много внимателно.
Информацията колко от престьпленията в страна се извьрща от хора от етническите малцинства е секретна и не се изнася публично, за да не се нагнетява напрежението. Но все пак се знае кой ги извьршва -не е трудно да се предположи... И все им набиват в главите на горките англичани как трявбало да бьдат толерантни и, че исляма е мирна религия и други мантри и те те свиват и не смеят да говорят открито какво ги притеснява. Обаче на последните избори за учудване на политиците познайте коя партия имаше най-много гласове на местните избори-една крайна националистическа партия... сигурно има защо.

В скандинавските страни е сьщото положение-и там са дигнали рьце от разни бежанци и емигранти от страни от сьвсем различни културни и цивилизации, които не могат да се впишат в тяхното общество защото не искат да си изоставят примитивните си религии и традиции.

А ние не сме завладявали и източвали ресурсите на други народи. Не би трябвало и да се чувстваме задьлжени да приемаме хора от други етнически групи като реванш за това и особенно пьк такива, чиято култура, религия, манталитет и традиции са коренно различни от нашите.... и особенно такива чиято религия е войстваща, асимилираща, и нетьрпяща нищо различно.... като вирус.
Не сме дльжни да се оставяме да ни полазят... След време поради голямата им раждаемост етническия баланс ще се наруши и българите ще сме малцинство в собствената си страна. И тогава може да имаме и още едно ДПС, щото това ни е малко сега.... Не трябва да се оставяме, не бива.

А те защо идват в Европа-за да легнат на леко и меко и без да имат никаква заслуга за това и да се вьзползват от социалната система на толерантните европейци... та после да им го начукат, нали? Да ходят в Саудитска Арабия, Катар, Кувейт... Защо трябва да се исламизира и циганизира по тоя начин страната. Само проблеми ще си сьздадем с тях. Не ги щем тук...

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 363dce9bea
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

49.   Не зная как вие го виждате това, но като гледам как напрежението нараства, сигруен съм че ще започнат големи проблеми с всички тези бежанци които нахлуват в България. Нали ги виждате колко нагли и безочливи са, но от мюсюлмани какво друго може да се очаква.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1a6baf93bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

50.   Точно тази сутрин видях един от тия "изстрадалите бежанци", още в 8 часа сутринта беше тръгнал да се разхожда с бутилката! Нормалните хора бързат за работа, а тоя вече полу пиян се мотаеше по улиците, да не говорим, че беше толкова сириец, колкото аз съм Лейди Даяна. Е, за какво да го съжалявам тоя? Заради тежкия махмурлук ли?

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 95f5bf5d72
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

51.   Така наречените "бежанци" са жива напаст и сериозен проблем.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: aefb6f48f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

52.   вкарват ни бомба със закъснител-

http://bolgari.net/polk__nikolai_markov:_vkarvat_bomba_v_dyrzhavata__shte_ni_vzriviat_distancionno-gl-1384.html

а къде са мъжете и бащите на идващите -

http://obshtestvo.net/къде-са-мъжете-и-бащите-на-сирийските-ж/

и още-

http://obshtestvo.net/алекс-алексиев-турските-ислямисти-пр/

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 96264b3f5e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

53.   Ако някои са толкова наивни и още не могат да проумеят какво означава думата МЮСУЛМАНИН, нека да погледнат историята ни.
За 500 години са ни показали, какво точно са тези

 
  ...

1-50 от 51
Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker