Социофобия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121346)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9608)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Социофобия
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 2560 пъти
Здравейте
Имам голям проблем с общуването още от малка, но в последно време се засили дотолкова, че трудно се контролирам. Случи се нещо неприятно за мен и ми е трудно да го преживея. Постоянно потъвам в мрачни мисли и плача доста често. Мисля да се обърна към специалист. Разрових се из интернет и открих, по признаците, които изброих, че това силно притеснение от общуване с хора се нарича социофобия. Не съм сигурна дали това е моят проблем, защото все пак не съм лекар и не мога сама да си поставям диагнози. Някой има ли такъв проблем или някой, който да се е преборил с подобен на този?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 06695564d4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей аз съм същата като теб, мразя се за това

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 4e444d3cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обърни се към психолог и/или психиатър.

Трудно е да се каже след като не си показала възрастта си. Може да е социофобия, може и да си просто по-срамежлива. Предполагам, че все пак си тийнейджър или най-много в двайсетте си.

Начинът, по който се преодолява проблема с общуването е, че трябва да се насилиш да общуваш. Отиваш на някой езиков курс, спорт, училищно предприятие, молиш приятелите ти да те изведат със себе си и като цяло не се оставяш сама без работа, тогава най-лесно се поддаваш на неприятни мисли. На момента е неприятно и изглежда безсмислено, но дава плод така или иначе.

Ако те възпира страхът от това какво другите ще си помислят за теб, знай че хората мислят предимно за себе си и ти далеч не си номер едно в списъка. Ако те е страх от това, че ще бъдеш отрязана и унизена от това, помни че не можеш да се харесаш на всички и че има достатъчно хора по този свят, които да те оценят ако едни не са.

Това е.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: ed9bfc6500
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   На 17 съм и нямам никакъв социален жиовот... винаги аутсайдера, никога не създадох приятелство.. за себе си съм сигурна, че имам SAD. Не знам дали имаш.. не си написала много зо себе си, ако дадеш малко инфо мога да ти помогна да разбереш. Дано да нямаш, защото няма измъкване... много болка:(

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e7cd1517df
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз не съм много социален, защото имам много различни вкусове от останалите, а и съм бил използван около 3-4 години и се отдръпнах, но като цяло съм си по-затворен и ми е трудно и на мен :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 7f49ffc839
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   От авторката
Ами на 20 съм. Какво да кажа повече за себе си. Притеснявам се от най-малкото нещо, нямам никакви приятели, освен виртуални, което не се брои. Студентка съм, само че се случи така, че миналата година прекъснах, сигурно поради същата причина, просто не се чувствам комфортно в група от много хора, за което в момента непрестанно се обвинявам. Имам някакви натрапчиви мисли, въобразявам си някакви неща. Не че не се старая да установявам контакт с хората, напротив, дори и да не ми е приятно се опитвам, но не се получава. Остава неудовлетворена от това и някак си желанието ми да общувам се изпарява. Искам да избягам, да зарежа всичко. Някаква апатия ме обхваща. И се получава така, че хем страдам от това, че не съм приета и че не мога пълноценно да общувам, хем губя желание. Не знам много е странно всичко.

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 90d77e9eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Най-добрият начин за справяне със всякакви страхове (включително ирационални страхове, т. е. фобии) е да се изправиш срещу тях.

Представи си кое е най-лошото, което може да стане в дадената ситуация, която толкова много те плаши. Тоест, виж от какво те е страх и те възпира да общуваш пълноценно.

Ако те е страх, че ще ти се подиграват - направи нещо, за което мислиш, че ще ти се подиграват и РИСКУВАЙ.

Ако те е страх, че ще говорят зад гърба ти - направи нещо, за което мислиш, че ще говорят зад гърба ти и ПОЕМИ РИСКА.

В психиатрията има терапия, наречена когнитивно-поведенческа терапия, която може да ти помогне с това.
Ако те е страх да рискуваш в реалността, представи си, че рискуваш и преживей ситуацията в мозъка си. Преживей я много пъти и лека по-лека всякакъв страх ще изчезна.

Най-важно е да рискуваш колкото можеш, когато можеш. Може да започнеш с малки стъпки. Например да кажеш "Здравей" с лека усмивка първа на продавача в магазина (ако не си го правила досега).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: f12979ba9b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз имам същото нещо! Прекъснах университет, защото хората ме притесняваха и изнервяха. Прекъснах и всякакви курсове, които бяха в групи. Не че толкова обичам да съм сам, но е по-успокояващо да си правя нещата сам. Аз работя върху този проблем по следния начин. Намери си животинче, намери си нещо, което да ти доставя удоволствие, прави неща, които си правила преди. Започнах отново да излизам и да се виждам с хора макар да ми е малко трудно все още, но има лек напредък със сигурност. Когато нещо ми омръзне веднага търся следващото, което да ме заинтригува и макар трудно успявам да намирам по нещичко. Домашните любимци са доказали, че помагат на хора с антисоциално поведение. Работата със земя примерно да си садиш цветя или зеленчуци и такива неща, от които да виждаш резултата и самия труд полаган по отглеждането им също е доказано, че помага на хората. Така че успех!!!!

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 90d77e9eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Ако говорим за апатия социофобия натрапчиви мисли, според мене това е някаква форма на клинична депресия. Наистина се консултирай с психиатър, но недей се хвърля на хапчета веднага, ако е възможно.

Всъщност, преди психиатъра, може първо да опиташ с прекурсор на допамина - тирозин. Продава се в някои аптеки като хранителна добавка. Друг вариант е да ядеш много кашкавал и сирене. Но е важно да правиш нещата, които се страхуваш да правиш или към които изпитваш апатия (там ако трябва и леко насила).

Може да започнеш като се запишеш на танци някъде, но е важно да не тръгваш с някакви нереални очаквания. Т. е. недей тръгва с мисълта "сега се записвам на танци и ще си говоря с всички и ще съм активна и щастлива", защото ако се случи така, че не можеш да говориш с всички, веднага ще се разочароваш. Така че тръгни с малки очаквания, например "ще се запиша на танци и може би ще мога да кажа 2 думи на някого, но може и да не мога, не се знае".

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 60d67bd532
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Благодаря за съветите. Мисля, че проблемът ми не е толкова голям, но понеже съм го пренебрегвала във времето, сега се възобновява с нова сила. Трябва да се насиля и да издържа, защото за мен образованието е важно и, ако заради такава глупост остана без него, цял живот ще съжалявам...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c5cd5885d5
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Здравейте моля ви за помощ незнам дали става въпрос за същия проблем но предполагам че е нещо подобно.. имам връзка с едно момче от почти 3 години. от една живеем заедно.. много го обичам но е много трудно комуникативен.. от както тръгнахме забелязах че не е много социален.. почти няма приятели.. има 2-ма, 3-ма.. не обича да излиза.. не иска да излиза с моите приятели (мисля че се притеснява)освен на кино, театър, разходка и ресторанти другаде не сме ходили да се повеселим и винаги само двамата ако кажа да дойде някоя моя приятелка прави физономия и се вкисва.. не мога да кажа че е лош човек.. приела съм го такъв какъвто е.. подхождам с голямо разбиране и гледам да не го притискам, но повярвайте ми много е трудно да живеем заедно и почти да не комуникираме.. той не споделя нищо.. нито какво му се случва на работа, нито ако има някакви планове.. нито ако е в лошо настроение нито ако е в добро.. аз трябва да гадая какво му е в главата.. на работа незнам как е.. незнам дали това се дължи на трудното му детство или на характер.. но и аз като всяка жена живея с надеждата че мога да го променя поне за добро.. незнам какво да очаквам но ако трябва до края на живота ми да живея така с недомлъвки и променливи настроения незнам дали бих могла.. ще се радвам ако ме посъветвате нещо.. само да вметна че сме говорили за този проблем много пъти той не вижда да има проблем в това..

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8139647f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторке, поздравявам те с това парче. Дано денят ти бъде по-усмихнат. http://vbox7.com/play:d0a4b944

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 90d77e9eec
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   10,

Противоречиш си. Хем казваш, че го обичаш, хем искаш да го променяш. Трябва да решиш - обичаш го какъв то е или не го обичаш, защото не те води по дискотеки с приятелките ти. Толкова. За да може една жена да промени мъж, значи мъжът е под чехъл. А ти не искаш мъж дето да се променя според каквото ти скимне.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: e7cd1517df
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Коментар номер 12 е добър... но... аз имам по-добри клипчета които искам да споделя с теб и вярвам че ще ти помогнат :) :)


http://vbox7.com/play:59b347c19f

http://vbox7.com/play:70decf34

http://vbox7.com/play:1470f892

Едно Момче-20г.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 37ca094586
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Благодаря за клипчетата на номер 12 и 14. Обожавам Michael Jackson, a другите клипчета са много вдъхновяващи.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 8139647f77
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   Ето нещо и от мен: http://vbox7.com/play:7c09e400

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker