Защо ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121296)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Защо ?
преди: 10 години, 7 месеца, прочетена 1677 пъти
Аз съм мъж на 21 години. Не употребявам алкохол, защото мога да се забавлявам без него, също така и вкусът му не ми допада. Не пуша защото не ми се дават пари на вятъра и е вредно за здравето, но на кой му пука в днешно време за това. НАЛИ? Не вземам наркотици защото само ще ми попречат в живота. Винаги съм се чудел на хората, защо се наливате с алкохол когато сте на дискотека и винаги отговора е , че не могат да се отпуснат и не могат да танцуват ако не са пияни ( комплекси ). Другата причина за използване на алкохолни напитки е за да се избегне от скучното ежедневие и проблеми, но като се напиеш или надрусаш проблема си остава не решен. Също така съм се чудел защо трябва да си съсипваме здравето, като използваме наркотици, доста модерно е в 21 век, век на промитите мозъци, алкохол, корупция, престъпност, проституция и все такива "хубави неща ". Защо живеем по този начин? Защо толкова бързо се промени света? Защо ни умряха традициите, обичаите, ценостите и най- вече морала? Защо ми кажете вие драги читатели? Благодаря Ви за отделеното внимание.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 7 месеца
hash: 1c8ee3d51e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това все едно аз съм го писал.. Само, че съм на 17 години. НЕ пуша, не пия, не употребявам наркотици и се гордея с това. Оня ден една от моя клас ми вика "на 17 години стана и още са пазиш от цигарите" (тя е пушачка). Направо ми идваше да я прасна в лицето :D ама и викам само, че се уважавам прекалено много, за да пропуша и тая и стана кофти :D

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 90b81e8637
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   И аз не пия и не вземам наркотици, но не съм съгласна с теб. Не мисля, че някой има право да каже да другите хора, какво трябва и какво нетрябва да правят. Законите са достатъчни /ако се спазват/ да ограничават хората в избора им.
Ти като човек също имаш комплекси и не е редно да сочиш с навирен пръст комплексите на другите.
Ти напиример, защо посещаваш дискотека, като хем имаш музика у вас, хем хората в дискотеката имат неприятни за теб комплекси? Защо се насилваш да ходиш в заведения и да бъдеш заобиколен от пияни хора?
Защо живеем по този начин? Кой както иска така да живее, не сме ние хората да кажем на другите как да живеят. За всеки животът е такъв какъвто го разбира, не искаи от всички хора да са дорасли до дадено психическо ниво! Не живеем кой знае колко по различно от предците си, просто имаме повече избори.
Защо толкова бързо се промени света? Не се е променил толкова бързо колкото си мислиш света го променяме ние хората, защото не ни е харесвал такъв какъвто е бил. Ако светът е бил толкова хубав преди, никой е нямало да иска промени. Когато искащите промяна са били повече на брой от доволните светът се е променил.
Защо ни умряха традициите, обичаите, ценостите и най- вече морала? Нищо не е умряло просто се е променило, според изискванията на хората, които живеят днес и сега. Какви са традициите и обичаите? Пример: Да се моилм на господ за дъжд за нивите, с лазарки, Еее как днешното поколение да иска да се моли за дъжд за нивите като вече отдавна знаем, че не господ пуска дъжда, а и не живеем на село да зависим от реколтата на собствена нива, РАЗБИРАШ ЛИ? Ценностите и морала се променят по почти същия начин. Както нашите прабаби не са се молили на боговете на Славяни, траки и прабългари, и не са спазвали техните традиции, обичай и народни хора, така ние сме си променили традициите на прабабите си. За Тангра и обичайте свързани с него само четем и нашите баби само са чели.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 2d84c31b21
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сега ще ти кажа защо хората пият и взимат наркотици-това са хора с проблеми, преебали са си живота по някакъв начин и се опитват да бягат от реалноста. Например познавам един идиот, който жена му го напусна с 2-те деца, защото той не иска да работи и същия идиот се алкохолизира всеки ден, друса с трева-пак всеки ден и търси жертви-пак всеки ден за да си избие комплексарщината, дебилизма, балансите и каквото искаш го наречи там, жалкото че е и други страдат покрай него. Та затова хората се друсат и пият, пушенето на цигари е свързано с нервите-поне при мен!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c0165fec6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Ще се опитам

" Защо живеем по този начин? Защо толкова бързо се промени света? Защо ни умряха традициите, обичаите, ценостите и най- вече морала? Защо ми кажете вие драги читатели? "

Защото е по-лесно, а за съжаление хората търсят "лесния вариант" Онзи, който им предлага бързо бягство, забрава и т. н. Това е решение на проблем, но краткосрочно такова, защото е по-лесно да мислиш краткосрочно и да забравиш онази стара максима "Каквото посееш, това ще пожънеш"

Защо светът се е променил? Не, едва ли е. Просто ако преди теми като порно, алкохол, наркотици и всякакви подобни са били табу и са били "запазени" само за просветените и висшичайши особи, днес достъпа до тях е много свободен.

Защо ни умряха... защото свободата на избор се разчита неправилно като свободия и анархията е пълна. Материалното измести духовното, комуникационния срив е очеизваден, приятелствата са с изгоди, веселието е с опиати...

Ние сме си виновни... трябва да се научим да се обичаме, да се научим да поемаме отговорност, което е в същината на истинската свобода, да се възпитаме в толеранстност, любов и простота.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 3e0dfa9e8f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

6.   Защо ли? Защото така ни харесва, и защото Е КУПОН!!! Ихууу, аз се забавлявам, ти си стой вкъщи и се питай "Защо"...

 
  ...


...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 570074ff7a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Твърдо съм против пушенето и употребяването на наркотици, но алкохолът в умерени количества в социални ситуации го приемам. И не е заради комплекси. Аз мога да си танцувам и като съм трезвен (и съм го правил много пъти), но ми е по-приятно като съм леко пийнал и се забавлявам с компания.

Алкохолът е депресант на централната нервна система и като такъв успокоява съзнателните ни мисли, а така може да проявим по-скрити и потискани желания. Не, че иначе не можем, алкохолът просто улеснява това.

до 3:

Очевидно е, че на всеки един човек някога някой му е казал какво да прави. Някой те е научил да говориш български. Някой те е научил на името ти. Някой ти е казал да прваиш това, а не онова. В крайна сметка на всички нас непрекъснато ни казват какво и как да го правим. Авторитети, религия, социални течения и роднини ни влияят най-много. А тази религия кой я е измислил? Човекът естествено. Авторитетите и роднините също са хора. Така че: На всеки един човек някой му казва как да живее.

Защо хората пропушват? Защото е много приятно? Как ще знаят, че е много приятно ако не са опитали? А защо опитват....? Много деца пропушват, за да могат да се слеят с компанията и да се социализират по-добре...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: c0165fec6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   до 7 от 5

Най-страхотните ми купони са били на трезво. Ставам, танцувам - никакъв проблем. От друга страна пък много ми харесва да си капна малко ром в чая, или да изпия една тъмна бира ако има месо на масата. А лятото да утоля жегата с една.

Никога не съм пила без мезе и никога не съм пила, за да се отпусна. Но за пушенето - пропуших, защото исках да се слея с компанията. И към днешна дата - 13 години по-късно не мога да ги спра и проклинам онзи ден, в който си казах - ако пушиш, ще си част от по-готините. Бях 8 клас.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: d31755c88b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Учените казват, че да пиеш с мярка е много по-полезно от това да пиеш много, както и от това да не пиеш изобщо. Идеята ми е, че няма нищо лошо да се пие, да се пуши и да се употребяват леки наркотици, стига да е с мярка и стига да не се стига до зависимост. Според световната здравна организация 140 мл абсолютен алкохол на седмица за жени и 210 за мъже не само че не вредят, ами и са полезни. Така че ако човек си знае мярката, няма лошо да си пийва по-малко, а ако не я знае, тогава по-добре да не пие въобще.

Аз например през вечер си пия по 100 гр ракия и не мисля, че това ми вреди, дори напротив - освобождаваме от стреса, разширява ми кръвоносните съдове и т. н. Също така веднъж месечно си изпушвам по една кутия. А напреди си пушех по една тревичка на няколко месеца веднъж, но вече ми е безинтересно, а и няма с кого и не съм го правил от поне 5 г.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 56a3080726
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз пуша. Не за да се правя на гъзарка (отдавна отминах тази възраст), а просто защото ми харесва. Доставя ми удоволствие да запаля цигара с кафето или след тежък работен ден, когато най-после съм успяла да се докопам до креслото. Не пуша повече от 5-6 цигари дневно, но бройката не е от значение - пушача си е пушач.
Почти всяка вечер пия. Обичам вино и ми е много приятно да изпия 1-2 чаши, докато гледам хубав филм. Това обаче не ме прави пропаднал алкохолик.
Авторът пита "Защо ни умряха традициите, обичаите, ценостите и най- вече морала? ". И аз искам да го попитам нещо - дядо ти е правил вино и ракия нали? Да не мислиш, че ги е продавал на пазара? Изпивали са ги с баба ти. Това си е традиция - навремето в почти всяка българска къща са се правели вино и ракия. Цигарите са вредни, спор няма, но в южна България си е традиция отглеждането на тютюн, сушенето и преработката му. Не обърквай традициите и лошото възпитание, което повечето родители осигуряват на децата си. Да научиш едно дете да се наслаждава на живота без да разчита на алкохол, цигари и наркотици е изкуство, което изисква да му се отделя време.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: dd5083a42b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Пушим и пием, защото ни е забавно и приятно, ти като не си близвал алкохол, естествено че ще се питаш защо.. Не пият само алкохолиците, алкохол се пие и по повод и когато си в настроение, или просто без причина, не казвам че си задръстен, но като не ти харесва просто си трай и си живей жалкия скучен живот.

 
  ...

...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 90b81e8637
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   До №7 Ок на всеки един човек някой му казва как да живее, но този някой му е родител/роднина/учител. Аз №3 казах, че ние нямаме право да им казваме на хората как да живеят и ако не се лъжа не съм им родител на "грешниците" по дискотеките. Имам право да уча само децата си.
От коментара ти се разбира, че родителите, религиите, авторитетите и сливането с компании са виновни, ВСЕ НЯКОЙ НИ Е ВИНОВЕН, ВСЕ НЕЩО НИ ПРЕЧИ.
Има родители пропуснали възможността да научат децата си, че пиенето, пушенето, наркозависимостта са неправилни неща. Но този им пропуск, не ни дава право да ги учим ние. Пропускът им да научат децата си на "традиции, обичай и морал", също не ни дава право да размахваме пръст срещу децата им. ЗАЩО? Така искат, така са ги възпитали. Младежите: така искат, така се държат.
За някой ще дойде момент сами да се осъзнаят, за други никога няма да дойде, но това не е наша работа. Наша работа е да не правим пропуски във възпитанието на нашите си деца.

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 9a9f346015
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Тормозиш си главата с глупости, "колега". :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 0eba7f869c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Всеки сам избира как да живее. Вместо да си блъскаш главата с тези въпроси, си гледай живота! :)

 
  ...
преди: 10 години, 7 месеца
hash: 377cad168b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Здравей,

Аз съм мъж на 29 години и никога не съм пушил (абсолютна тъпотия, струваща много скъпо, лош дъх, жълти зъби и т. н. ), алкохол пия все по - малко, мисля да го откажа. Проблемът е, че в социалните среди е задължителен - например рожденни дни, бизнес срещи, Нова година - "хайде да се чукнем за здраве". Винаги съм се чудил как да избегна това, едното решение е да пия по една чаша при тези социални дейности. Иначе на мен дори малките количества алкохол ми пречат - приспивами се, отварями се апетита и преяждане, избиваме на глупости.

 
  ...
преди: 10 години, 6 месеца
hash: fa626df49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Ти все едно си живял в "света преди време". Не се е променил бързо, винаги си е бил такъв. Ако си мислиш, че като превъртиш чесовника назад, е стигнеш до едно морално извисено време... Лъжеш се жестоко. Хората винаги са пиели, пушели, употребявали наркотици под една или друга форма... И са правели редовно секс. Истината е, че ако не бяха болестите и нежеланата бременност, щяха да го правят всички, без да подбират много много. Хората пушат, защотот така искат, пият, защото им се пие - Били комлексари -това го изцепва всеки втори, които не знае какво да каже. Какви са им комлексите, в какъв смисъл са комлексирани. И ако са твой приятели, направи нещо за да "им помогнеш", въпреки че едва ли имат нужда от помощ.
И повярвай ми, престъпността не е толковалоша, спрямо тази преди 200 години (колко народ убити заради един хляб познаваш... може би си чувал за един двама... тогава са били по 1-2 в селото, през седмица)
Не мисли кокко са зле другите, ами се радвай колко си добре ти.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker