Kазус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Kазус
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 1640 пъти
Здрасти. Карам по същество. През 2007 стана катастрофа, баша ми загина, аз бях до него, аз оцелях, не искам да се връщам към тоя момент. Може някой от вас да си спомни ние бяхме по новините. Аз тогава бях на 19, сестра ми беще на 17. Моториста дето се заби в колата, оцеля, при екзпертизите се оказа че е бил пиян дрогиран, и нямащ категорията за мотор А. С една дума всички екстри. Не вярвам в скапаното българско правосъдие, криво ми е много. Осъдиха нещастника на 1 година, сякаш е убил куче.
Та леля ми е навътре в нещата и тя намери неин адвокат. Тук идва развръзката. След като осъдиха оня, Ние заведохме дело на неговата застрахователна компания, съвет от адвоката. И подадохме всички документи, адвоката ме увери, че не сме испуснали срок. Яд ме е за това, което преживях, смазаха 3 семейства. Аз съм друг човек вече. И кой по дяволите ще плати за тея страдания. Не че тея пари ще върнат баща ми, аз никога няма да го прежаля, загубих най голямата си опора в живота, но сега съм по силен. Смятам да си търся правата до последно, лощото е че нашия адвокат ме съмнява, не съм го виждал, одавна. Не смятам че трябва да е така. омръзна ми да чакам, дали той си е свърщил работата. Той ни държи в неведение, и сякаш не се ангажира сериозно с тоя случай, въпреки, че според него доста хора са се постарали. И е постижение че въобще сме стигнали до съд.
Не вярвам вече, загубих надежда, но би трябвало да платят, кръвнината. За неимущесвени щети, и страдания!
В краен случай мисля да се обърна към медийте!
И има агенция за пострадалите при Птп, и там ще се поинтересувам и консултирам. Никой нищо не казва а времето минава. Има и някой с подобен казус, споделете опита си, и какво ме съветвате да предприема? !
Благодаря

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: e522adbabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Съжелявам за загубата, от тази наша държава - не очаквайте нищо...

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 2c0c2f229b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе съжалявам за Баща ти. но нали не очакваш съдебната ситема да дойде у вас да те повика да си оправиш проблемите свързани с дела?
Казваш адвоката не съм виждал отдавна, а кой да отиде при него ние ли? Би трябвало ти да ходиш при адвоката, нещата не стават като по филмите адвоката да идва да те измъква от вас за да идете на дело.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 85d8a2116d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   На първо място ви изкавам съболезнованията за загубата, макар и с няколко годишна давност... Процедурата в случая не е особено лека, първо е трябвало да приключи наказателното производство, с влязла в сила присъда да се определи вината и обстоятелствата при катастрофата. Предполагам, че наказателното производство се е проточило немалко време. След това предявявате иск към застрахователя на виновния причинител на катастрофата - моториста. Делото следва да мине на 2 инстанции, за да получите годен за изпълнение изпълнителен лист спрямо застрахователната компания. Тъй като съм убеден, че ако предположим присъдата на първа инстанция ви е удовлетворявала, то при всички положения е била обжалвана от застрахователя, за да намалят паричното обезщетение на втора инстанция. Предполагам, че делото си тече по посочения ред и няма някакви особени проблеми, НО колегата постъпа изключително недалновидно като не ви дава текуща информация на всеки етап, за да сте наясно, че работи и че нещата се движат напред. Предполагам, че е много натоварен или просто не си е изградил такъв полезен навик. Но имайте предвид, че винаги можете да смените адвоката си с човек, който ще ви обръща повече внимание и ще ви разяснява всичко предприето и приключено по делото ви. Съветвам ви да подобрите комунокацията с адвоката ви или просто да го смените с по-отзивчив, но пак казвам - това, че не ви разяснява етапите на производството не означава, че не си върши работата. Имайте предвид, че и той е заинтересован от получаване на по-голямо обезщетение, все пак сте се договорили да му дадете процент от него.
М, 35

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 29cfb00700
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От Автор, към номер 3. Благодаря ви за изчерпателния пост, също така и компетентен, именно за такива постове става дума, хора които са навътре в нещата!
Ами да наказателното дело мина отне 3 години, после предявихме искове. И сега водим делото към застрахователя, не знаех за 2 те инстанций, наистина е дразнещо че вашия колега, не дава инфо, на различните етапи, ако не го потърся аз, няма да се обади. Дано да бъде наред, и да свърши добре. Уговорката с адвоката е 30%, както споменахте и той има голям интерес, по думите му, това дело щяло да е по кратко, от наказателното, но ето вече повече от година.
Може би са обжалвали иска, който подадохме, те си имали лобита. Няма да оставя нещата така, ще ги гоня до дупка.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: be06f86544
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Когaто минете всички инстaнции в Бг, вкл.Върховен съд, можете дa подaдете жaлжa в Стрaсбург, нaпълно безплaтно, aко прaвaтa ви сa нaрушени/ неспaзени.
Aко и оттaм се устaнови същото, ще поемaт делото( също безплaтно).
Имa публикувaни в стрaницaтa нa Еврпейският съд зa човешки прaвa и пр.
Потърси го тaкa- Евр.съд зa човешки прaвa, въпроси и отговори
И зa повече инфо: www.echr.coe.int
Съжaлявaм, зa случилото ти се, но имaй търпение, проучи си сaм нещaтa и знaй, че в Бг съд, не е зaдължително дa е последнaтa думa.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker