Да си взема ли куче - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121259)
 Любов и изневяра (29727)
 Секс и интимност (14366)
 Тинейджърски (21900)
 Семейство (6474)
 Здраве (9601)
 Спорт и красота (4702)
 На работното място (3183)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18543)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Да си взема ли куче
преди: 10 години, 5 месеца, прочетена 2168 пъти
Здравейте! Моля за съдействие. Смятам да си взема лабрадор, но живея сама и работя.
Работното време на първите смени е от 7:30ч, т. е. трябва да съм разходила кучето преди това или може и по друг начин?

Добра идея ли е?
Благодаря ви!

25 г. момиче

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 5 месеца
hash: 5536f1f343
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: b0ba91ef3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Вземи си, само ако живееш в къща на село. Кучетата много лаят. Ще побъркат комшиите. Не са за отглеждане в града.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: caa5a71321
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Първата разходка да ти е проблемът - кучето може да се разходи и в 5 и в 6 сутринта. Проблемите обаче са много, особено ако взимаш малко кутре. То е като бебе, скача, играе, гризка, изпуска се - не разбира от дума и тепърва се учи на навици и поведение т. е. възпитава се. За целта трябва много време от твоя страна, време и търпение. Цял ден по възможност. Няма как кученцето да се научи да пишка навън, ако ти не го сваляш на всеки час, след всяко ставане и т. н. Няма как да не гриза всичко което намери, ако теб те няма да му покажеш, че така не трябва (а и дори да си там то пак ще се пробва, сменя зъбки все пак). Бързо ще разбере разликата от това ти да си там и да те няма. Ще разбере, че когато прекрачиш прага сутрин и затвориш вратата вече те няма и ще те търси. Ще скимти, може и вие. Понякога го правят по много време. СЪседите ти как ще го приемат? Е, да, рано или късно ще спре, след като или заспи, или си поиграе с каквото намери и после заспи. Но като се събуди пак ще те търси с плач. Ти ще бързаш да се прибереш, да му отделиш цялото останало време, но тези изпуснати часове ще се окажат пробив във възпитанието на кученцето, проблеми със съседите, съсипани мебели и чехли и едно много самотно малко кученце в голяма стая, в която го няма неговият човек. Затова ако не можеш да вземеш отпуск ще те посъветвам да вземеш пораснало вече куче. Някои хора си подаряват своите любимци, може да намериш желаната порода. А и приютите са пълни с жални чакащи кучешки очи. Не е задължително да има порода, за да те обича повече от всичко. Дори съм убедена, че кучетата, които са живяли без дом оценяват човешката грижа и домът, ако някой ги вземе, повече от тези, които цял живот са били нашите любимци. Съдя по моите, те ме гледат като техният човек, с настоятелен поглед когато искат и очакват нещо, а бездомните гледат само с надежда в очите и тиха молба.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3acff8decc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Защо ти е това куче да ти се качва по леглата и да и ти мърси? Не ти трябва вътре да чистиш косми и мръсотите му.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: f8332ccec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   4, ти просто не обичаш кучета, затова ги приемаш по този начин. Аз, както писах по-горе, имам и не ми тежи нито разходката, нито чистенето на косми, нито мръсотии. Не ми тежи и да си отделя от "залъка", както за кучето, което съм отгледала, така и за бездомното. Човек няма 2 сърца, едно за хората и едно за животните - човек или има сърце, или няма!

От 3

 
  ...


...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 69ccd3e372
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Оф, всичко, което казвате го съзнавам добре.
Авторка
Благодаря ви. Няма да го направя именно поради негативните причини, защото те не са за пренебрегване. :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 26a00a473c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Много хубаво нещо са кучетата. Лабрадорите са едни от най-игривите и големи беладжии. Та, в този аспект, знай, че точно за тази порода ще трябват доста дълги разходки и много грижи. Също така имат доста капризна козина и стомах. Иначе са незаменим приятел. Прецени си добре времето, защото, както писа някой по-горе, кучето е страшен ангажимент. Аз лично съм гледал 2 овчарки от малки и знам за какво иде реч. Просто все едно имаш дете, за което да се грижиш. Не го оставяй за дълго самичко. Много страдат и могат да се разболеят. Давай му любов, за да ти отвръща със същото. Няма смисъл да се повтарям относно преценката. Ако мислиш, че няма да се справиш, по-добре не взимай животинката, защото само ще го съсипеш. Коментарът на 4 го оставям настрани, защото явно е от хората, които не обичат животни, а това са егоисти, празни душици. Желая ти успех!!!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: d1b8dce96a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   №4, ти изобщо не обичаш животни, така че нямаш причина да пишеш. Куче или котка трябва да се отглеждат само от хора, които наистина обичат животни и не приемат драматично косми, изпускане, надрани мебели и т. н. До авторката: Не съм отглеждала кучета. Обичам и съм отглеждала котки. С кучето нещата определено са по-сложни и изискват време. Наистина ако по цял ден те няма, нещата изобщо няма да се получат с малко кученце. Ако толкова много искаш куче, по-добре е да си вземеш поотраснало такова. Другият вариант е да дадеш това да се обучи от човек. но определено няма да ти излезе без пари.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 0725b90518
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Ако си сама не те съветвам да си взимаш куче. Кучетата се разхождат поне 2-3 пъти на ден (сутрин, обед и вечер), освен това ако оставиш само бебе кученце цял ден като се прибереш вечерта ще имаш изненади, това ще е изгризано, онова ще е препикано, третото ще е съборено... просто от скука. А и си представи ако трябва да пътуваш в командировка. Кой ще гледа кучето? Не можеш просто да му оставиш храна и вода, трябват разходки... кой ще ангажираш да го разхожда по 3 пъти на ден? И това е всеки ден! Няма зима, няма лято. Няма днес ме мързи или се успах... кучето трябва да бъде разходено! А към това прибави и ходенето на ветеринар, ако искаш и ти и кучето да сте здрави ще трябва да му слагаш ваксини всяка година, а докато е малко веднъж на няколко месеца (точно като при децата си има списък на кой месец каква ваксина се слага). И те съветвам да не ги пропускаш, защото някои са против болести, които са опасни и за хората. Така, че добре си помисли, защото да гледаш куче е почти като да гледаш бебе. Така, че го помисли добре, а не да си вземеш кученце и след 2 месеца като видиш, че не е толкова лесно да го изхвърлиш на улицата! Защото те бездомните така са станали бездомни. Някой си го домързяло да ги гледа.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 8e29ec3cf9
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До номер 4 - супер дразнещ коментар. Аз имам 2 кучета и ги гледам в апартамент. Нито ми се качват по леглото, нито пък правят мръсотии. Има хора, които просто обичат животните и имат нужда от такива прекрасни причрелчета !

 
  ...

...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 3acff8decc
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Вижте какво това не означава че не искам животни вътре че не ги харесвам и из имам куче, то е кавказка овчарка. С ваксини всичко с паспорт гледал съм и вътре животни не са за вътре казвам. Препоръчвам ти малка порода имам един стар дакел вътре който е на 13г никога не правил бели, котката ми беше проклетница.

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 69ccd3e372
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Авторка: Просто ми е самотно. Много обичам животните, няма животно, което да не харесвам мисля. Един ден дано мога да си взема куче :) Благодаря на всички!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 03433fe234
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Aвторке, вземи си зайче или морско свинче. Те няма да страдат като те няма, но като си дойдеш ще ги гушкаш колкото искаш. Това е варианта за теб.

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: d3e19f2ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   О, Боже! Хора, вие добре ли сте? Как кучетата са за отглеждане в село? И какво като лаят? То тогава да ходи да живее в пустинята... Първо да кажа, че ако си възпиташ кучето както трябва всичко ще е на 6. Лабрадорът е такава хубава и умна порода... като малък (13-14) имах лабрадор, който ми късаше нервите, защото доста лаеше (породата не е от лаещите, спокойно, но той се оказа "дефектен" :D). Обаче си го възпитах като куче от казармата. Беше толкова умно... водих го на състезания - печелеше. За съжаление, като стана на 6 години видя една женска и хукна след нея... блъсна го боклукджийският камион.. гръбнакът му беше счупен, задните лапи бяха протрити... нямаше лечение и го приспаха... лиспва ми още. Това е най-гадното, защото се привързваш към кучето, сякаш то ти е дете... и като го загубиш не можеш да го преглътнеш. Обаче пак си взех куче - нюфаундленд и померан. Два различни характера са, но съм кинолог и разбирам от тия неща. Малките кученца са доста злобнички, да знаеш... :D Ако ще си взимаш куче - вземи от развъдник. Ако си взимаш голяма порода или средна или изобщо енергична, каквато е лабрадорът, го извеждай сутрин преди работа за половин час да потича и вечер като се прибираш (стига да не е след 19:30, че кучето ще се напикае) и го извеждаш за час, час и половина да потича още повече и да се измори. :)
М31

 
  ...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 2390e4d25e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Вземи си ЕДНО вълнисто папагалче: ) казвам едно за да го научиш да говори понеже като са две е много трудно.. много са пухкавки и определено няма да ти е самотно: ) аз си имам двечки вярно правят бели като събаряне на вещи но все пак няма да си ги дам за нищо: )

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 4 месеца
hash: 178a564193
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   вземи си рибки или коте

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3daebf288f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   Здравей, мое мнение е наистина по- добре е да си вземеш папагалче/и говорящо/. Папагалите живечт около 100 години. А кучетата много, много по-малко и като дойде време и си отиде нищо не замества болката, нищо.
Поздрави,

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker