Шофиране - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121301)
 Любов и изневяра (29736)
 Секс и интимност (14373)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Шофиране
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 8539 пъти
Здравейте. Предстои ми да започвам шофьорски курс, знам повечето неща, но не знам елементарни неща, а няма към кого да се обърна за разяснение, а и още нямам нужните учебници, правилници и т. н. Така, че моля Ви, ако има някой който чистосърдечно, без упреци и подигравки да ми отговори на въпросите да го направи.
Така първо : Какво е ускорителна лента за движение? (в града и извън града ) каква е функцията й?
2ро: в града, когато има 2 ленти за една посока, защо се използва дясната и какво е предназначението на другата?
3то : какво точно са габаритните светлини, късите и дневните светлини или е едно и също?
Моля Ви, без подигравки и обиди, благодаря предварително!!! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: 6f620bfb81
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Правилника го има в интернет, просто напиши в гугъл ЗДП и ще ти излезе, само че много четене трябва! На въпросите:
1. Ускорителна лента мисля, че е третата лента на скоростен път, предназначена за МПС-та, които могат да развият максималната разрешена скорост за пътя.
2. Дясната лента се използва за движение, защото в България движението е отдясно. Лявата е предназначена за изпреварване, заобикаляне и т. н.
3. И трите изброени светлини могат да се използват през деня, но не знам за какво точно са габаритните.
Почвай да четеш здраво правилника! Има един сайт автоизпит (намери го защото не мога да поствам линкове), който много ми помогна да науча правилника и е хубаво да назубриш повечето въпроси от там, защото в повечето школи ще те изпитват именно от този сайт. Успех! ;)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: efe4080fcc
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Втората лента(дясната) се използва за намаляване на трафика и за изпреварване. Няма значение, която от двеще ще избереш, но зависи дали после ще ти е нужно да сепристрояваш за ляв или десен завой, за да може да се пристроиш по лесно.
Габаритите са тези светлини който "индикират" автомобила - какви размери има ако мога така да се изразя. Индикират крайщата на автомобила.
Късите светлини са по слаби от дългите и светят по наблизо. Използват се в града. Дългите се използват предимно извън града, защото осветяват по-надалеч, но пречат на водача (шофьора) пред теб, за това когато има кола пред теб ( на поне 200 м или по близо) се преминава на къси светлини)
Ускорителната лента се използва за включване в движението. Пример - включваш се в магистралата и ускоряваш по тази лента преди да преминеш на главното платно на магистралата, за да не стане така, че колата зад теб се движи със 130 км/ч а ти с 30 км/ч

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 2b7bcba84f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Изобщо не се притеснявай за такива неща. Никой няма да ти се подиграва или обижда. Тези работи изобщо не са елементарни за човек, който няма книжка и не е започнал шофьорски курсове. Инструкторът ще ти ги обясни.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 149045c273
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Благодаря Ви много, помогнахте ми! :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 35ea2623f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Габаритните светлини са предназначени да информират участниците в движението за габаритните размери на автомобила и положението му върху пътното платно
Разликата между късите и дългите светлини на автомобила се състои в насочеността на светлинния поток, интензитета на светлината, дължината на осветявания участък от пътя., лентата за ускорение е достатъчно дълга за да ускориш и да се включиш в движението :)

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 66aeb94b98
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   За теб, като бъдещ млад водач е препоръчително, може би и задължително да използваш дясната лента... Когато е заета-ползваш лявата и щом видиш, че вече е свободна веднага след спрялата кола се прибираш в дясно, късия път-дясната лента... Ако не се прибереш по най-късия възможен път, има шанс някой да ти влезе от дясно и да е в сляпата ти зона и какво става-катастрофа!
Естествено ако ще завиваш на ляво се престрояваш.. но това е ясно :)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fee671a28d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Не мислех да ти пиша, защото всичко това трябва да научиш на курса от лектор осигурен от инструктора или поне от четене на правилника за движение. Но коментарите 1 и 2 ме провокораха защото те не знаят правилника и те баламосват.
№1 В 21 век почти всички могат да развият 140км в час!!!! на път с три ленти има табели те се спазват и маркировката по платното е по маловажна от табелите. Третата лента на големите магистрали, не е за спорни автомобили! Пръвата дясна лента на скоростен път е отделена от пътя с права неперкъсната линия и се нарича аварийна. Втората лента е най-дасната за движение, а третата е за изпреварване. Ако има още ленти отляво то те се пренареждат с табели. Верояно е преди навлизането в скоростен път с три и повече ленти да има, обикновенно над него синя табела с три или повече големи бели стрелки, сочещи посоката на движение над всяка от лентите, ако всичките три или повече стрелки сочат твоята посока на движение, тогава няма значение коя лента ще избереш /всяка за себе си/ в такъв път забрана за изпреварване от дясно не важи.
До №2 как да няма значение коя лента ще избере, ами ако реши да избере да се движи по лява лента, а отдясно е свободно, как ще го/я изпревари някой? Знаеш за забраната за изпреварване от дясно надявам се! Авторе независимо с колко км/ч се движиш, ако дясната лента е свободна задължително избираш нея, ако не е свободна изпреварваш през лява лента и пак влизаш в дясна, незабравяй мигачите.
Също №2 в момент на шофиране млад шофьор, никога не може да прецени колко са 200м, затова му се казва "в момента когато видиш автомобилни светлини /габарити/ пред себе си превключваш на къси"
Сега да отговоря и аз
1. Ускорителна лента е лентата, която е отдясно на друг път. Тоест ти идваш от път с максимално позволена скорост 50 км/в час и той се включва в главна артерия с позволена скорост 90 или 140км/ч, който обикновенно е път с предимство /има табела, но може и да няма/ за да ускориш и да навлезеш в движението на новия за теб участък твоята лента продължава след завоя в дясно от най-дясната лента на новия за теб участък. Ускорителната лента е лентата идваща от кръстовище и е успоредна на най-дясната лента на пътя. Например ускорителната лента, по която се влиза в Цариградско шосе или всички ускорителни ленти по магистралите. За да навлизиш в движението на участък с по висока скорост ти трябва да ускориш скоростта си.
2. В България има прието правило движението да е дясно, дори за пешеходците макар повечето да не го знаят. За пешеходците важи това, че когато се разминавате ще минете, така че отдясно да ви се пада края на тротоара, независимо дали края на тротоара от към сградите или от към шосето той трябва да се пада от дясно на разминаващия се пешеходец, насрещно движещите се автомобили да се движат срещу този, който се движи покрай платното /да ги вижда/, това важи и за разминаване по стълби.
Та за лентите, най-дясната се ползва винаги, ако е свободна /да няма паркирали/, другата се ползва по предназначения, 1 за изпреварване 2 преди кръстовище ако ще завиваш в ляво, но затова има обозначаващи стрелки на платното. Като нов шофьор дръж дясна лента, не се опитвай да избираш.
3 Габаритите са светлини обикновенно в червено отзад и бяло или оранжево отпред. Новите модели автомобили габаритите са автоматични и не се налага да се занимава шофьора с тях, но по старите модели....
Та така габаритите служат за това като спреш, в дясно извън пътя да ги включиш за да се виждаш от далече. Обикновенно на по старите автомобили има въртящо се копче, което има две разделения 1. габарити 2 фарове, затова когато се движиш всъщност задължително си включила фарове и габаритите ти светят. Та спираш извън града на банкета на селския път изключваш фаровете, за да не заслепяваш насрещно движещите се и оставяш само на габарити /първо разделение/ за да те виждат другите участници в движението. Има обаче правило, трябва да знаеш на какъв път си спряла, защото ако отбиеш и спреш на магистрала, което е забранено, но ако ти се наложи например /нещо дими в автомобила/, ти отбиваш на авариина лента и тогава трябва да включиш не габарити, а аварийни светлини.
По добре питай инструктора или лектора си на курса по тези въпроси, той няма да ти се подиграва независимо колко прости ти се струват въпросите на теб, всъщност те имат огромен смисъл. Доказателство са знанията на №1 и 2, ето те уж са шофьори, ако не са шофьори не биха имали кураж да отговарят.

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: c9a703ea2f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Моля за помощ,да намеря отнякъде актуални изпитни листовки,вече втори месец се лутам,инструкторът ми не ми даде такива,купих си учебник на Зебра Сист,прочетох два пъти целият правилник и знам отговорите от всички изпитни въпроси по тях,учебникът се води актуален,от 2015г,но след като се явих на пробен компютърен тест,се появиха нови въпроси,които не съществуват в учебникът и ситуации за предимство,които са с различен противоречив отговор,в учебникът пише примерно ,,този е с предимство",а в сайта пише ,,не,другият е с предимство"".Сайтът
е на avtoizpit.com и също е с актуални изпитни въпроси за 2015г.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker