Кредит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121341)
 Любов и изневяра (29746)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21903)
 Семейство (6479)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1656)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18564)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кредит
преди: 10 години, 3 месеца, прочетена 2475 пъти
Здравейте. Преди време баща ми изтегли голям заем от банка, сега му остават около 200хл. лв. които да внесе, но за съжаление бизнеса му се срина и това е невъзможно към момента. Чувала съм за други подобни случаи, в които хората теглят заем от друга банка, за да си погасят стария, макар че условията след това би трябвало да са същите... Възможно ли е това и какви биха били условията? Може ли да се договорят някакви условия, удовлетворяващи и двете страни? Благодаря предварително, ако някого има отговор или предложение за излизане от тази неприятна ситуация :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 3 месеца
hash: e967be9fef
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Могат например да му удължат срока и да му падне вноската или да има една година гратисен период, т. е. да плаща само лихви без главница.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: fcebf5ed77
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Бая пари са това, за всеки случай прехвърлете цялата движима и недвижима собственост на някой близък роднина. Така дори банката да ви осъди не може да ви вземе нищо, най-много запор върху заплата!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 226af8d927
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Доста е индивидуално. Има много условия, на които трябва да отговаря. В случая явно положението е лошо, което значи, че той не би бил надеждет кредитополучател. Реално, ако изтегли нов кредит, за да рефинансира стария, той няма да има възможност да го изплаща.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: d3620feec4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Н2, нямa прaво дa купувa/ продaвa/ прехвърля собственост, aко имa зaдължения. Може сaмо дa зaвещaвa, но то в случaя е безполезно.

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 35111ea977
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   За такива работи се ходи при адвокат с договора от предишния заем. За рефинансиране трябва да се прецени по клаузите в предишния договор. Има възможност в договора му за заем да има клауза, че при рефинасиране или при изплащане сумата наведнъж дължи лихви /прлопуснати ползи/, което обезмисля рефинансирането.
На ваше място бих наел адвокат и с него в банката при кредитния инспектор. Това не са малко пари, че да няма смисъл от адвокат. Ако ставаше въпрос за сума до 5 000лв да идете без адвокат, но за 200 000 без адвокат!? !?

 
  ...


...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 3b4fd32720
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Благодаря за коментарите. За сега, това, което е направено- цялото застрашено движимо имущество е 'продадено' на близък приятел, заверено от нотариус. Тъй че това е възможно. Не може да се прехвърли и завещае на роднини, защото, ако кредитираното място не се изплати и продаде от банката, след това задълженията започват да се търсят от роднините на задлъжнялото лице и могат да отнемат завещаното. За недвижимото имущество е малко по-сложно, за сега има един вариант, но най-добре е да се изплати. Рефинансирането е трудна задача, трябва поне да бъдат предвидени някои клаузи в договора, както и чета тук от потребители...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 17a467ff66
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Аз съм банкер, точно с това се занимавам и ще ти огворя.
Първо не ти трябва адвокат, ще съдиш банката ли! Това са глупости, има си договор за кредит.
Ако действително бизнеса не е добре, от друга банка няма да се съгласят да дадат кредит и да рефинансират, а при всички случаи ще излезе много скъпо и излишно щом няматае достатъчно средства.
Единственият начин е да се говори с банката за реструктуриране на настоящия кредит. Това се прави именно в случаи когато кредитополучателя е в действително затруднение и не може да си обслужва кредита. Повярвай ми банката също има изгода кредита да се погасява нормално а не да изпада в просрочие защото и тя търпи загуби.
Реструктурирането става на база вашо искане и обосновка по какъв начин ще е най добре за вас да се погаси кредита, т. е. може да се удължи срока, да намалеят месечните вноски дори да се отсрочат, дори може да се намали лихвата. Но за целта вие ще трябва да докажите, че при направения нов план ще успеете да го погасите, т. е. че имате идея как да си раздвижите бизнеса за в бъдеще.
Успех!

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 87796526f9
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Прецакайте банката, толкова ли е сложно? Тая схема я въртя вече няколко пъти. Нека обявята на търг недвижимото имущество (предполагам къща). Направете имуществото непривлекателно. Ако е къща, нека собственика подпише договор с приятел за наемател със срок 10 години. При сключен договор межу Иван и Петър, Стоян (новия евентуален собственик) не може да го ''развали''. В Двора на къщата вложете малко пари и направете навес за барбекю - води се отделна постройка, която не е заложена и не е описана в договора, идеята е евентуалния нов собственик да е длъжен да ви осигури вход до постройката ви винаги. Има още куп глупости които да направите за да направите къщата непродаваема. Играят се 3 търга, завържете връзки със съдия изпълнителя и му бутнете нещичко, та да свирне ако някой реши да наддава. Изтеглете друг кредит, малък, около 30-40 хиляди, изчакайте 3тия търг на къщата който ще е доста ниска начална цена и си я откупете (не вие, ваш приятел). Банката е овъзмездена с парите от къщата, които са около 1/5 от кредита, а вие сте свободни.
След приключване на всичко - отначало, друга банка, същата къща, но с други имена и друга фирма.
Студент съм по Право, в закона ни има толкова дупки, че не е истина.
Успех, и ако имате още въпроси - ще следя темата :)

 
  ...
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 8093bfe248
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   До 9

"Банката е овъзмездена с парите от къщата, които са около 1/5 от кредита, а вие сте свободни. "

Само че когато банката не си получи цялата дължима сума, ти продължаваш да я дължиш. Нещо не си го доизмислил, не знам на коя държава законите четеш, защото в България за момента няма закон за фалит на ФЛ. Ако го имаше, както в нормалните държави, може би щеше да става това, което си описал.

Или може би го купуваш на името на ЮЛ, тогава вече може и да става, не знам, но ще трябва да обявиш фалит. Въпреки че и тогава не знам дали е възможно, защото при теглене на кредит от ЮЛ, се прави запис на заповед, така че управителя като ФЛ да носи отговорност при неизпълнение.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 3 месеца
hash: 35111ea977
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   №8 Не е банкер, с неговите изказвания, че адвокатът служи само за съда, до сега 100 пъти банковата институция в която работи да е фалирала или може би това му е целта, длъжниците да не наемат адвокат. Длъжниците да останат вцепенени при цитирането на десетина точки, членове и клаузи и да са съгласни всичко да подпишат, било то и смъртната си присъда.
Банките били имали загуби от просрочие, да имат загуби от не платени кредити, но не от просрочени, от просрочените и после платени имат само ползи.

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 17a467ff66
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Номер 8 съм и съм банкер от 15 год. при това на доста висока позиция. И сега обяснявам за непросветените.
Когато кредитът е в просрочие се начисляват провизии т. е. разходи, които се отразяват върху размера на печалбата, като я намаляват. Ако все пак просрочието се погаси, тези провизии може да се реинтегрират, т. е да дойдат като в приход, но в един по следващ отчетен период. До тогава се трупат разходи и не е ясно дали ще се погаси.
А относно адвоката и подписването на всякакви клаузи: Ако кредита ще се реструктурира, това зависи изцяло от кредитополучателя как да стане, защото той най-добре може да прецени как вижда бъдещето на бизнеса си. Там няма никакви специфични клази и не знам какво си.
Ако обаче банката реши да съди по надлежния ред длъжника си поради неиздължаване и минаване в група при която кредита се провизира на 100% загуба, тогава тя ще го направи и без да го вика да подпива документи. Тогава вече при образувано дело от съдия изпълнтел ако иска да си наема адвокат. Но доколкото дадох съвет, тука идеята е да се погаси кредита и да не се стига до там. Вие вече го изпратихте в съда и му разпределихте имуществото на човека.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b9d4a26e61
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   До 12

Понеже виждам, че си запознат, имам въпрос. Това, което описва номер 9, възможно ли е? Защото аз лично се съмнявам.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7ab4e315bf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Здравейте отново. Пише ви човекът, поискал помощ. Сега, доста неща не разбирам от написаното тук, но ще се допитам с когото трябва по тези въпроси. Това, което знам обаче от ситуацията до момента е, че ако мястото не се продаде, докато започнат търговете, след това при всеки търг цената действително пада. И не би трябвало при изплащане на най-ниската цена, да кажем при последния търг, след това отново да оставаме длъжници- до кога? !? Нали вече е минала цялата процедура и се е стигнало до последните крайни варианти, тъкмо защото длъжника няма необходимите финанси? Ако евентуално обаче длъжника не може да изплати и най-ниската цена от търга, ако не се лъжа тогава може да бъде съден той или дълговете да се прехвърлят на негови роднини(деца или др. )... За сега сме сключили договор за под наем, но ако не се подпише и такъв за сътрудничество с някого, когото ще помогне и финансово, не ми е ясно как ще поискаме друг заем, било то и само за 50-60хл лв., коя банка ще ни го даде. Трябва да е наясно със ситуацията и едва ли не да ни отпусне заем, за да изплатим мястото и то най-после да заработи? Става дума за малък семеен хотел. А това с бутването на парички на съдията е напълно реално и възможно, но и не много лесно... да не кажа почти невъзможно, предвид това, че може и да нямаме такива връзки.. може ли например този заем да се вземе след обявяването на цената от последния търг? А дотогава да се направят и останалите необходими неща, за да стане мястото 'непривлекателно'...
"След приключване на всичко - отначало, друга банка, същата къща, но с други имена и друга фирма". Това не ми стана много ясно. Сигурно друг ще откупи мястото, човека с договора под наем, но защо ми е друга банка? Или имате предвид, че ще ни е нужна друга банка за потръгване на бизнеса? Въпроса е мястото да се запази, от там на татъка по-внимателно с банките и кредитите :)
Благодаря още веднъж на всикчи отзовали се

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker