Музика - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121347)
 Любов и изневяра (29748)
 Секс и интимност (14381)
 Тинейджърски (21904)
 Семейство (6480)
 Здраве (9609)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3186)
 Образование (7308)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18565)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Музика
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 1712 пъти
Здравейте! Наскоро се замислих над въпроса дали може да се изкарват пари с музика, да речем като свириш на пиано или китара. Запънах обаче и искам да чуя и други мнения по въпроса! :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 445b678dda
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е трудно това, може да го ползваш като хоби, но не и като главна професия. За да станеш известен музикант и да взимаш достатъчно пари, за да живее добре е нужно или родителите ти да имат нещо общо с музиката или някой твой познат който да те вкара някъде чрез връзки, било то заведение, предаване, филм или група. Друг вариант е да си богат и да си платиш да ти направят хубав клип как свириш и да го разпространят всички телевизии и прочие, за да се прочуеш и да те викат или да отидеш в някой музикален формат за таланти. Като цяло е трудно, ако нито имаш връзки, нито пари, поне в нашата държава.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 51071d3686
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дааа. Аз като малка (да кажем на 13-14) така се прехранвах. Взимам си китарата, отивах в някой парк или полянка с хора, пред някой блок, улица, почвам и се чуваше чак в другия квартал. Е, все пак преди имаше много паркове и общо взето зеленина и то ти придава някак настроение.
Ако говориш за бизнес - ами запиши се в някоя банда и Воала. :) Или давай частни уроци - мой приятел направи така и сега живее във Виена да преподава там по пиано и печели, колкото тук, но го умножи по 12. :)
Питай вашите примерно за идеи... не знам. Но пък може и някой ден да станеш известен/на с това... ;)
Късмет.
Ж36

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0dcd390232
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Трудно, но възможно, с повече упоритост.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1d544fe6ee
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   За да си изкарваш парите с музика трябва да си много, много добър и да си пробваш късмета някъде извън България. ;)

Shawol Baby.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4fd1721881
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   трябва ти много голям хъс за това.. само известните пианисти в българия изкарват с това пари - според мене трябва да учиш за доктор адвокат или нещо такова, и отделно да се занимаваш с музика

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0942408de5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Навънка пич, и аз се занимавам с музика композитор съм тук в България няма переспектива

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c3bb83be68
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Разбира се, че могат да се изкарват, стига да си добър, ама много добър. Ако можеш и сам да си пишеш музиката и текста, още по-добре. Ако имаш добра визия, направо невероятно.
Разбира се ако нямаш достатъчно от горните три, ще ти е мнооого трудно.
Важното е да имаш аудитория (фенове), които са готови да дават пари за да те слушат на живо (не се надявай на продажби в БГ).

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ec3537da32
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Все едно аз съм писал темата :)

Можеш да изкарваш пари с пианото, но трябва да си наистина добър на него. Ако си добър, можеш да правиш клипове за Ютуб и ако бъдеш харесан, можеш дори да станеш партньор... и да печелиш пари чрез клиповете си. Но както каза номер 5, трябва ти голям хъс. Не знам колко българи са партньори в Ютуб и дали изобщо има такива. Най-важното е да имаш харизма.

Същото се отнася и за китарата, макар, че можеш и да излезеш навън да свириш.

През лятото във Варна особено, на центъра, около плажа, винаги е пълно с хора вечерта. Влюбени двойки, туристи. Ако си добър ще можеш да изкарваш като нищо по едно 50 лева на вечер. НО само ако си добър, ако се различаваш с нещо от останалите и привличаш внимание - използвай въображението си :)

Колкото до София... в метростанциите е пълно с улични музиканти, някои от които са наистина страхотни. С удоволствие дадох няколко лева на едни блусари близо до Софийския университет след като ги слушах няколко минути.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 352fe2925b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Може, ако откриеш някой, който да те слуша и да плаща за свиренето ти. В общи линии това е трудна работа и не е за всеки.
Трудно се печели от музика. Трябва да си доста добър и пак няма гаранция, че ще печелиш. Зависи колко си амбициозен, кой си, как свириш, колко си добър, къде и пред кого свириш, харесва ли се твоето изкуство, търсен ли си, как и къде ще се продаваш. Има страхотни музиканти, прекрасни изпълнители, които обаче не могат да си намерят работа и не могат да печелят, не могат да се продават. Има и такива, които са посредствени музиканти, но които по някакъв начин са намерили своята ниша и успяват да припечелват по нещо. Ако говорим за това да се изхранваш от музика, тогава нещата стават много сериозни. Трябва да си страшно добър, много трудолюбив, много можещ и пак няма гаранция за нищо. Днес техниката изяжда хляба на музикантите. Трудно се намира някой, който да плаща за жива музика. А ако се намери такъв, то там пък конкуренцията е голяма и работата не е постоянна. Така че всичко е много относително. Най-вече зависи от теб самия.
А ако говорим за по-сериозни неща свързани с инструменти, музикална техника, озвучаване, свирене с група, репетиции, звукозаписи, пътувания, транспорт, тогава нещата стават много сложни.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 7 месеца
hash: ccf14666f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Абсолютно съм съгласна с номер 9 със всичко. Да си музикант е много хубава професия, но и много бързо можеш да останеш без работа и съотвено без пари. За въпроса дали могат да се изкарват пари с това - може, но зависи какво точно ти искаш да направиш. Ако искаш да пробиеш и да станеш известен, тук в Бг това е доста трудно и музикалния бизнес е доста свит. Ако искаш просто да свириш по участия в Бг и чужбина е по -достъпно, но и там е ужасна конкуренция. Трябва ти среда и контакти за да те харесат и да ти дадат контракт за някъде в чужбина, след това се прибираш и всичко започва на ново, почиваш си малко, насам-натам по роднини и приятели и след товаа отново започваш да си търсиш друг договор. Да, но може да не намериш и за момента да няма оферти и не се знае колко време можеш да останеш без работа и това може много да те разочарова. Най-добре да си имаш друга по-стабилна професия и музиката да ти е за хоби. Това ти го пише човек, който е музикант и е минал по този път, много е трудно... То с коя ли професия не е трудно, но тук нещата са много специфични, зависи от това какво искаш ти и понякога това какво искаш не се вписва в реалните ти представи за нещата които трябва да свириш за да изкараш пари. Именно за да се прехранваш с това, бранша изисква понякога да свириш неща, които не са ти много на сърце, но хората ги искат по заведенията и това е едно от неприятните неща на тази професия, мога да изброя и много други, но ще стане много дълго. Аз съм певица и свиря на флейта, приятеля ми е китарист и пее и от почти 3 години се издържаме само с музика и ни е доста трудно, постоянно чувстваш една такава несигурност, докато намериш договор, след това се прибираш и пак нямаш работа и така не е сигурна професия, оставали сме без работа по 6 месеца и това си е доста депресиращо, да искаш да свириш, но да няма кой да ти плати за това, все едно труда ти е отишъл на кино.... много е кофти. Харесвам професията, има си както плюсове, така и минуси, по-нататък мисля да изкарам допълнителна квалиифкация за някаква друга професия, защото ще ми трябва повече сигурност, но в момента не бих я сменила за друго.
Ако имаш някакви въпроси относно музиката, не се колебай да питаш :)
Поздрави!
Съни.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker