Пристрастяване към телефоните - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121551)
 Любов и изневяра (29808)
 Секс и интимност (14408)
 Тинейджърски (21917)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18615)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Пристрастяване към телефоните
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 3310 пъти
Здравейте на всички! Пиша тази история, защото наскоро съм забелязал нещо. Хората са се пристрастили към смартфоните си. Всеки втори човек, който видя по улицата се е вгледал в телефона си и играе на нещо. Дори едно момче щеще да го блъсне кола, ако не му бях извикал. Десети клас съм. В училище през часа, през междучасията всеки е с телефона. Аз нямам смартфон, а съвсем обикновен телефон, при това и доста улющен и стар, но не нахалствам за нов. Имах отдавна спестени над 800 лева, и вместо да си взема последен модел телефон си купих новия Playstation 4. Сега всички момчета от моя клас ми завиждат. Всички искат да дойдат в нас да поиграят Battlefield 4 и Infamous: Second Son, но се сещам как аз исках да играя на телефончетата им и не ми даваха. Сега е обратното. Понякога ме дразни, като всички, дори и някои възрастни хора на 50 години са с Iphonе-и, също и деца на 7-8 години, но вече не ми пука. Дразнише ме и ми беше мъчно, че аз съм отличник, а двойкаджии от класа ми са с два телефона и таблети, но вече не. Мъчно ми е само, как не могат минута без телефона или таблета. Въпроса ми е защо ти е такъв телефон, след като ще го ползваш само за обаждания. Някои пък го ползват само за гъзария. Защо? ! Много моля историята да бъде пусната, защото доста време я писах и не намерих подобна. Благодаря предварително. :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 22eff7001f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   И аз бях като теб - имах стар телефон и се чудех на тези, които дават по две заплати за нов. Обаче и мен ме застигна проклятието и си купих смартфон наскоро. Честно казано значително си улесних живота най-вече заради факта, че общувам безплатно с почти всичките ми приятели и винаги мога да потърся нещо набързо, когато ми потрябва. Игри не цъкам и не се интересувам, а приложения ползвам малко. Същата работа е като с компютрите - ако имаш самодисциплина, могат да ти донесат основно ползи. Ако киснеш просто ей така, то това е загуба на време и мозъчни клетки.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ec4567bfbe
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Според мен просто не им давай да играят на това което ти си си купил сега, щом те преди не са ти давали. Може от злоба нарочно да го повредят и после разбира се няма да ти купят нов, нали се сещаш. Аз лично имам iphone и предишния ми телефон пак беше със сензорен дисплей, но нямах нито приложения, нито правеше кой знае какви снимки, нямах скайп, абе нищо, просто телефон. Най-накрая буквално се родих с iphone, мога да говоря безплатно с роднини в чужбина чрез програми, прави хубави снимки, има игри когато ми е скучно, интернет, абе хубаво си е. Хората не че толкова сме се пристрастили към телефоните, колкото към самите им функции, а и примерно аз като си чакам рейса на спирката винаги си ровичкам нещо в телефона просто, защото иначе се чувствам самотна и някак си ми е гадно и затова си правя нещо, за да не ме зяпнат хората. А в училище си пиша с някой междучасията, защото съучениците ми са твърде скучни и имам желание да контактувам с друг в този момент вместо с тях. Може би и твоето обкръжение е така. Радвай се на новата си придобивка и така.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: d74d8a2e14
гласове:
1 2 3 4 5
  (21 гласа)

4.   Авторе, очевидно е, че твоята страст пък са игрите. То е почти същото. Човек не бива да прекалява с нищо, но смартфоните наистина имат огромни възможности и променят неузнаваемо живота ни. Аз съм една от пристрастените и даже и в момента ти пиша от него. Отдавна не мога да си представя живота си без възможността да потърся по всяко време на денонощието информация в интернет, да следя какво се случва в реално време, да общувам свободно и даже безплатно с близки и приятели на другия край на света! И още хиляди неща! Това си е чудо, от което не мисля да се отказвам!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 97c5c37a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами, първо честито, че си си купил Playstation 4, а не телефон. Имах толкова пари, колкото ти си имал, но си взем смартфон и сега съжалявам. Относно телефоните, нали всеки иска да бъде голямата работа с телефончето за 1000 лева и се превърна в мода. :D В училище всеки си слага тела на чина, за да дразни всеки, който е собикновен. Скоро технологиите ще завладеят човечеството. Айнщайн е бил прав... за жалост.

Данчо

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4b00af40d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Хаха, да играеш на телефона е тъпо, ама на конзола не е така ли? На конзолата можеш да играеш само игри, а на смартфон игри, музика, интернет всичко. И тая конзола не се знае кога ще хакнат, че да може да играеш пиратски копия на игрите. А до тогава какво? Ще даваш по 120-130 лв на игра. А на година излизат поне по 10 които са готини.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 97c5c37a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз също нямам смартфон, но не ми пука. Това си е средство за гъзария и някоя друга игричка и интернет, ако ти потрябва спешно. Ако си без 3G си прецакан и само за игри да ползваш телефон за 1300 лева- примерно Iphone 5s или Samsung Galaxy S4 не става. Играй си със здраве на плейстейшъна и ги дразни. Браво, че не си си дал парите за някоя глупост, а за нещо по хубаво. ;)

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 97c5c37a87
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Мъж на 37 г. съм. Изиграх се много лошо, като си взех Iphone 5s и то веднага, като излезе. Следователно дадох 1700 лв. Почти 3 заплати. За някои хора са ужасно много пари. Сега ме е яд, защото го ползвам САМО за обаждания. Не съм някакво дете да играе игрички, като Angry Birds и т. н. Приложенията не ги ползвам, а ми служи само за обаждания. Ще го продам в най-скоро време да купя Xbox one на сина ми и някоя игра. Ще ми върши повече работа от ''умния'' телефон.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 7019950bd0
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   след години тази мода ще отмине и хората ще съжаляват че са дали пари за тези много умни телефони

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 000f6b13ff
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Според мен това си е чиста проба комплексарщина. В офисът, където работя има хора от провинцията, които живеят под наем, едвам свързват двата края, но са с телефони за по 1000 лева. Според мен тези телефони се използват като електронни игри или за глупости в 98 процента от случаите.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 9e9030f4fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз докато карам съм във фейсбук постоянно и си чатя, просто не мога да карам вече, ако не си пиша в смартфона, някак си нямам ориентация и координация и не мога да карам, ако не си пиша в телефона (не се майтапя), и се чувствам по-добре докато пиша и карам. Един приятел и той е зарибен по айфона си и така леко на полусъединител на един светофар чукна една патрулка отпред и после му писаха някакъв уж по-лек акт, но все пак си е беля, а аз си пиша по всеки светофар и до сега не съм имал проблем (да чукна на дърво), в работата също съм постоянно с телефона си, не мога без телефона си, не ми минава времето

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 056c13909a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Разбирам те, особено това за малките деца - абсолютно безсмислено. На мен първия ми телефон беше в 6клас, а първия ми умен - Galaxy S3 си взех този септември - втори курс съм.. Наистина е някаква мода, но е и удобство! Имаш музика, интернет, връзка чрез програми.. друго си е, а и честно казано никой не би се чувствал комфортно ако е в компания от 5-6 човека и само той е с обикновен телефон. Все пак е някакво самочувствие. Иначе и аз се дразнех на по-малките, защото на техните години аз никакъв телефон нямах (не че ми и трябваше), но като се замислиш - не е за тяхно добро, така че няма защо да завиждаме..

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 376eacb8b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   "На конзолата можеш да играеш само игри, а на смартфон игри, музика, интернет всичко. " - за съжеление, е точно обратното.
Честито, че си си взел PS4. Аз чаках за моя 4 месеца. Но не се прави на злобар "недавайки" на хората да играят на конзолата ти. Как са разбрали, че я имаш? Казал си на всички, с цел да те забележат, като по този начин, играеш тяхната игра. А иначе за телефоните... От iPhone 3 и Galaxy, не виждам никаква промяна, но това е човешката природа, да се търси най-доброто и често да се прекалява.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ff6ae5bd5f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   ''Същата работа е като с компютрите - ако имаш самодисциплина, могат да ти донесат основно ползи. Ако киснеш просто ей така, то това е загуба на време и мозъчни клетки. '' - абсолютно вярно, номер 1!
А иначе авторе добре си забелязал какво се случва и се радвам, че има и други хора, които не се водят по другите, а мислят самостоятелно. Не съм против смартфоните, но за съжаление потребителите не се замислят дали сумата за продукта отговаря на реалните им нужди. Телефонът би трябвало да е предмет с функции, а не просто един трофей!
Според мен има нещо нередно с хората като цяло ако действително се чувстват неловко когато са сами без телефон. Това е като някакво масово промиване на мозъци. За мен не е нормално да бягаш от действителността, взирайки се в един екран. Дори чакайки на спирката за автобуса, пак може да наблюдаваш какво се случва покрай теб, заобикалящата среда, хората, да поговориш с човека, чакащ до теб... Ако технологията ни превземе, ще бъдем абсолютно умъртвени духовно.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: cd66927861
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   Филмът "Her" доста добре демонстрира накъде отиват нещата... пълна дебилизация с тия смартфони, където и да отида - всеки забил нос в телефона и изобщо не отразява външния свят. Тъжна гледка.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: b9d368d308
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Хахах, така както си го написал излиза, че се дразниш на хората, че са пристрастени към смартфоните си, не защото се зомбират, а защото самият ти си нямаш смартфон. Първо - няма значение какъв ти е телефона. Може да го използваш в своя полза - ако си готин човек, закачай другите - кажи им, че ще им направиш черно-бяла снимка например и хоп с телефона го изиграй. Познавам един супер готин пич, който е също като теб. После неща от сорта на "Дразнише ме и ми беше мъчно, че аз съм отличник, а двойкаджии от класа ми са с два телефона и таблети, но вече не" са изключително безсмислени и нелогични. Какво общо има това с телефоните :D Малко гроздето е кисело. Вместо да се самоуспокояваш с неща като - аз си нямам айфон, ама те си нямат живот и шестици, просто не мисли за глупости. Или ако ти е върла мечта - бачкай лятото, събери кинти и си купи.

 
  ... горе^

...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 51e5b096b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   ами не се притеснявай и аз съм с стара и очукана Nokia ама аз я използвам само за ало ало а съучениците ми нон стоп са на телефоните си после се чудят що изкарват двойки и тройкиаз ко да направя като са се зомбирала на тях
на скоро питах точно този въпрос един съученик защо постоянно играе
на телефона си той ми вика:
- Всеки сам избира как да си прекарва свободното време, а сега ми се махни от главата!
аз му казах:
- Ами твой проблем ти губиш от цялата работа!
а той вика
- Я мълчи

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 013c741f1b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   Значи, всички са се гъзарили с телефоните си.. еми окей, те се виждат понеже се носят. А Как твоите съученици са разбрали за това PS4? Явно ти си се хвалил на всички, щом знаят за него.. Казваш на другите, че се гъзарят, а самият ти се гъзариш повече.. все едно "Крадеца казва "Дръжте Крадеца"" :)

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 169bf47d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   Аз бих казал че има едно пристрастряване към социалната мрежа, щом се събере компания някаде на заведение или кафе и се започва едно тагване от мястото, едни снимки и после влизане през час за да се види кой колко лайка е събрал.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 5da9f96f50
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   аз имам iPhone 5c подариха ми го родителите от онези цветните ползвам го за музика обаждания снимки най-вече и безплатните обаждания са плюс ти не одобряваш смартфоните а аз конзолите и подобни

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 725593e821
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

23.   Който не знае цената на парите си купува играчки за 1500 лева. Когато започнеш да работиш и сам да си изкарваш парите, тогава си купи какъвто искаш телефон, но ученик да има телефон за 1500 лева, това е глупост. Глупост най-вече от страна на родителите, които се стремят да угодят на капризите на разглезеното си дете, също така, това е и глупав каприз на самото дете.
Аз познавам директори с много високи заплати, които си карат с обикновен телефон и ползват само обикновен телефон, който са само за "Ало", тоест само за разговори. Не че нямат възможност да си купят скъп телефон, но не го правят.
Те не си позволяват неразумно разточителство и излишно харчене на пари, за нещо което няма да ползват, и за нещо, което не им е нужно. Като се повреди старият им телефон, пак си купуват нов, но подобен обикновен телефон в рамките на 100-200 лева, а не скъп. Просто те знаят цената на парите. Предпочитат за 1500 лева да си купят например цял мощен компютър или нещо, което наистина им е необходимо и което наистина ще им бъде полезно.
Скъпите телефони са само за хора, които наистина се нуждаят тях и при които е наложително използването, както в работата им, така и в ежедневието им, за да могат да се възползват от тяхната мобилност и многофункционалност.
На един ученик, не му трябва такъв скъп телефон, той няма нужда от него. Освен това той просто не знае за какво служи телефона. Ученикът използва скъпия телефон само за гъзария, игри, музика и глупости, и за да пречи на учителите в час. Това е истината.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 дни
hash: 66cdf008c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Аз в момента пиша от смартфона си и съм страшно горд с това, защото години наред не се е развалял. Но това е, защото не съм го опускал никога и доста съм го пазел-от вода, от прах, и от тем подобни такива работи. Но веднъж развали ли се, няма поправка, дори да го вкараш в сервиза, те само ще му вкарат микрочип за проследяване и ще те гледат какво правиш денонощно. Така, че не е много добра идея.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 дни
hash: dd8007c622
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

25.   Темата вече е стара, но си е все така актуална. Аз все още нямам смартфон, но най-много до 2 месеца ще си взема, и честно казано вече отчитам като огромна моя грешка, че не съм го направил няколко години по-рано.
И аз бях против това телефонът да е като татуировка на ръката, но като започнах чат-пат да ползвам смартфоните на приятелите ми се убедих, че това не е гъзария или лукс, а задължителна необходимост от ранга на водата, храната и дрехите, например. Живеем в 21 век, просто без да си постоянно информиран 24/7 си за никъде и конкуренцията за нула време те отвява.
Реално погледнато единственият кусур на тези машинки беше, че трябваше да ги зареждаш поне по 2 пъти на ден, но сега новите модели държат по 2-3 дни, ако не ги ровичкаш много, и по 1 ден, ако ги скъсваш от ръчкане, което вече си е сериозно време. Затова дори и аз, който може да се каже, че опитвах да се държа надалеч от тези телефони се предадох и съвсем скоро ще си взема най-вероятно Самсунг С6. Такъв е животът, такова е актуалното настояще, в такова време живеем - никой не може да си позволи да изостане информационно, затова и човек трябва да е постоянно в течение на интересуващите го неща. Смартфонът се явява идеален за тази цел, затова и определено виждайки ползата от него и аз ще стана съвсем скоро от тези, които са нон-стоп с телефона в ръката.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker