Обучение в чужбина - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Любов и изневяра

Обучение в чужбина
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 1629 пъти
На 18 години съм в 12 клас съм и уча биология и английски( много здраво.От 1до 12 клас съм пълен отличник(буквално нямам нито една 5 от 1клас до сега.Мечтата ми е да стана лекар ,но извън България.Миналата година за 2 месеца бях в Англия и мога да кажа ,че умея да говоря спокойно английски с англичаните и ги разбирам , но все още нямам акцент. Надявам се някой да знае университет ,който приема на пълна стипендия за отличен успех.Моля българите родолюбци да не ме разубеждават,защото съм взела решение много отдавна.Предварително благодаря!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: 87759a4e0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Няма такъв университет специално в Англия, който поема пълната стипендия и то на българин, защото ни мразят изключително много. Доста съм разучила нещата, защото и аз харесвам тяхната страна и най-евтиното ти е 400 пауна на месец, което се пада към 1200лева. Или имаш пари и отиваш или си завърши висшето тук и там отивай да работиш, защото там няма да имаш как хем да работиш хем да учиш, защото са по цял ден в университета и няма да смогнеш. Не искам да те разубеждавам, но страна ни има нужда от добри и образовани лекари, англичаните си имаш предостатъчно техни специалисти и не мисля че ти си им нужен, нашите българи кой ще ги гледа и лекува, след като масово лекарите отиваш на запад? Акцент може да имаш чак след като живее нон-стоп 20 години там, по-рано едва ли.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: ca1786e10c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Можеш да звършиш и тук и пак да си работиш като лекар в чужбина. Просто го казвам като вариант.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 1adbb68f76
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Тъжната истина е, че няма стипендии за обучението като цяло в Англия, които се отпускат на българи. Конкретно за специалността "Медицина", НЕ приемат българи директно с българска диплома, завършили българска гимназия. Пазят си кадрите и местата. Да не говорим, че си изпуснала срока за кандидастване, който беше 15-ти януари за учебната година започваща през есента. Като човек, който е минал през процеса и има много информация ти препоръчвам Германия или Австрия, или ако не искаш да учиш немски - Медицинския и после специализация в Англия. Няма как да получиш нито стипендия, нито изобщо да влезеш с тази специалност в елитен университет.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 03f29d54c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Българите и румънците не са добре дошли в Англия... Знайте го!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: c2b6f410fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   В Тексaс имa тaкивa университети, но обикновено искaт договор м/у 3-5 год., че ще рaботиш тaм! Провери си в нетa!

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a919388c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Аз от 8 години съм в САЩ и съм съгласна с другите, че на пълна стипендия не приемат, но ако изтеглиш заем, можеш да учиш и след това да го върнеш. Едно от предимствата там е, че минават 5 години и след това се изплаща. Аз направих така и съм много доволна. Женена съм за индиец и работя в частна болница. Надявам се да съм помогнала!!!

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a919388c8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От авторката:не искам да уча в Англия, просто там имам познат шеф в една болница и каза, че когато завърша мога да дойда там. Във връзка с това исках да питам за студентските визи. Колкото може повече информация да събера. Който има информация за различните университети, квартири и легално пребиваване, нека да пише. Надявам се да пишат и хора, който са емигрирали, учили са за лекари или лекари, който вече работяъ там

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 5eac917519
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Вместо да събираш информация от тук, защо направо не си я набавиш от твоя познат шеф на болница? ! Образованието в Англия, в добър университет пък особено, е безкрайно скъпо. Да не говорим за медицина и дентална такава, които са си скъпо обучение навсякъде по света. Поради тази причина в Англия страдат от недостиг на лекари и зъболекари и си ги внасят отвън, вече обучени и им плащат обаче в пъти по-малко отколкото на англичани. Всички- доволни. Доколкото имам информация е пълен абсурд без британско гражданство да успееш да влезеш медицина. Ако се случи някак си, теглиш огромен заем и се задължаваш да го изплащаш след като завършиш. Последното нямам идея колко е посилно, защото със сигурност зависи къде, в каква болница, ще си намериш работа. Затова завършват медицина тук, после заминават в Англия или някъде другаде и започват там. В последно време обаче е по-актуално да не си напускат работните места тук, а да работят навън почасово - уикенди, например. Английските лекари, както и немските пък се изнасят към Канада и Австралия, където им предлагат облекчени условия на труд при също толкова добро заплащане. И така - вие - там, те - на друго място...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker