"Право на ползване" - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121367)
 Любов и изневяра (29751)
 Секс и интимност (14384)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6480)
 Здраве (9610)
 Спорт и красота (4705)
 На работното място (3186)
 Образование (7310)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18571)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

"Право на ползване"
преди: 10 години, 2 месеца, прочетена 3513 пъти
Здравейте. Аз съм на 17 години и се обръщам към вас с цел да се информирам по-обстойно. Дядо ми наскоро почина и за баба ми, майка ми и леля ми, остава един апартамент. (делят се на определени проценти) Майка ми каза, че с баба ще предпишат тяхната част на мен, но щяло да бъде с "Право на ползване" и дори и да искам, няма да мога да го продам. Това достоверно ли е? Тя е строго против това да се продава и иска да взима наем, но на мен са ми нужни пари, защото ще заминавам да уча в чужбина. На леля ми също са и доста нужни, а сметнахме, че парите, които ще вземем, ако го продадем, ще се избят с наем чак след 5-6 години, което няма смисъл. По-добре да тръгна с някаква сума, каквато и да е. Майка ми не вярва, че ще успея и казва, че няма да си дава парите за мен, само гъз път да види. Аз пък съм сигурен, че ще успея, владея перфектен Английски и само ми остава да си взема SAT зимата, дипломата за средно и да летя към университета със стипендията, за която се боря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 2 месеца
hash: de05fd4e4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо - наемът няма да изплати апартамента за 5-6 г., а за 15-20-25 г. Няма такъв апартмант, който да се изплаща за 5 г., ако имаше до сега да съм си купил поне 20.

Второ - това право на ползване, не може да се развали, баба ми има такова. Без нейното съгласие не може да се прави нищо, най-малко да се продава.

Трето - ако си толкова амбициран, има начин да си учиш и без да продаваш апартамента. Спечели стипендия, бачкай и учи едновременно, изкарвай някакъв допълнителен доход - с търговия, фрийланс или каквото се сетиш. Продажбата на апартамента ще те постави в много неизгодна ситуация. Ще се гледа на теб, все едно на теб е заложено всичко. С треперещо сърце ще се следи всяка твоя крачка и при всеки най-малък повод ще бъдеш критикуван, че пилееш спестяванията на няколко поколения. Това ще те постави под напрежение. И дори и да успееш, после не можеш да се издължиш, едва ли не ще трябва да ги издържаш до гроб.

На вълка нали знаеш защо му е дебел врата. Поне ще си знаеш, че си успял сам, няма да те следят зорко, няма да имат претенции и ти няма да имаш ангажимент към никого. Каквото постигнеш, ще си е за теб, макар да е малко по-трудно. Но пък това ще ти развие уменията допълнително.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 31c53fc318
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не нямaш прaво дa продaвaш при товa условие.
Де фaкто те си зaпaзвaт прaвото нa ползвaне нa имотa доживотно.
Товa е вид зaвещaние! И сa прaви всъщност!
A ти явно, освен че си безотговорен, си и егоист! Щом aз сaмо от постa ти стигaм до този извод, предполaгaм че мaйкa ти го знaе кaтегорично.
Че влaдееш перфектен aнглийски сaмо знaчи, че влaдеш товa, което нaд половинaтa свят и по- голямa чaст от бългaрите.
Не се опитвaм дa ти сдухaм ентусиaзмa, a дa те " приземя" или поне дръпнa мaлко по- близо до земятa, че отвисоко лошо се пaдa.
Aз съм с 5 чужди езикa, помогнa ми много товa но кaто комплимент към рaботaтa, инaче трябвaше дa докaзвaм други способности.

A със стипендия.... не рaзбрaх зaщо сa ти пaри от 2/3 aпaртaмент? !
Кaквa е идеятa? Дa тръгнеш кaто" пич", " бaро"???
Дa не се излaгaш пред чужденците? Можеш дa го нaпрaвиш сaмо с този нaчин нa мислене!

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 4250aa4876
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Абсолютно достоверно е. Щом е учредено само право на ползване, нямаш право да се разпореждаш с имота. Право да се разпорежда (да го продава, да го отдава под наем и прочие) има само собственикът.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0770c174c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Незнаещ си още и не си обяснил точно, какво според теб е "предпишат" и кой всъщност ще има право на ползване?
Реално, ако сделката е покупко-продажба в твоя полза с "право на ползване" в полза на родинните ти, може да се развали правото им на ползване тоест да се лиши ползвателя от правото му по ред причини. Може също да продадеш имота си, стига да има желаещ да го купи с тежастта "право на ползване", разбира се с тази тежест цената на имота пада.
Всъщност, най малкото, хората които ще държат правото си на ползване, нямат право да отдават имота ти под наем на трети лица. Ти пък като събственик нямаш право да отдаваш имота си под наем, докато има тежест "право на ползване" без изришното писменно съгласие на ползвателите.
Абе вероятности много, но за да питаш и да искаш точен отговор трябва да кажеш какво точно пише в документа. Така да гадая има прекалено много вероятности.
На единствения точен въпрос, който си задал, мога да отговоря НЕ НЕ Е ДОСТОВЕРНО, като собственник имаш право да продаваш всяка своя собственност, била тя и с тежести като "право на ползване". Има хора които биха купили апартамент на понижена цена с тежести. И после те да се наемат да се борят с тежестите.
Но така пък ще прецакаш роднините и може да те зачеркнат от семейството. Затова по добре се стегни и постигни сам целите си защото без кеш пари е по лесно в живота от колкото без роднини. Още си само на 17 и роднините ще са ти нужни много поече от парите от едно жилище. Парите лесно се харчат за година две и няма да се усетиш къде са отишли.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: a9d6353144
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Н4 не подaвaй невярнa информaция нa aвторa. Щом сa му включили, че нямa дa може дa продaвa, дори и дa искa, товa знaчи, че ще е зaвещaние. Ще имa прaвото дa рaзполaгa със имотa и то сaмо с предвaрителнa договоркa и съглaсие с лелятa, едвa тогaвa когaто бaбaтa и мaйкaтa нямa дa сa живи.
Зa другото съм съглaснa, никaкви пaри не могaт дa ти плaтят любовтa и подктепaтa нa семейството.

 
  ...


...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 6ebd8e3b7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   майка ти явно няма доверие в теб, но да ти кажа тя не е длъжна да продава апартамента, а и едва ли ще стане на секундата.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 0770c174c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   №5 Не съществува такъв документ ЗАВЕЩАНИЕ С ПРАВО НА ПОЛЗВАНЕ. А и терминът "завещание" не включва "прехвърляне с право на ползване" за което пише автора виж темата автора няма предвид завещание.
"право на ползване" е тежест при покупко-продажба, чрез покупко-продажба автора става собственик, а никой не може да забрани на собственик да продава имота си. Няма как да сложат някой за собственик и да му забранят да продава.
Роднините на автора държат на вписване право на ползване и мислят, че могат, чрез това си право да спрат автора при продажба. Но, има едно но, никой не пита ползвател, документи се подписват със собственика, а и лелята е съгласна да продава.
И последно докато не знаем точно за какво прехвърляне става въпрос и какви точно са клаузите можем само да гадаем. Автора трябва да се включи с уточнения.

 
  ...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: 8c6e8f3550
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 7, това, което пишеш важи, мисля, само за покупко-продажба. А ако е дарение?

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 0770c174c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   №8 Затова питам автора за уточнения Както за вида договор така и за причината за искане от страна на роднините му за прехвърляне. Защо им е на тях да прехвърлят жилището? Каква им е идеята?
При дарение също може да продава с тежестта "право на ползване". В момента на сключване на договор за дарение дареният става собственик. А собствениците могат да продават собствеността си независимо че тя е с тежести като правото на ползване стига да има кой да го купи. А купувачи на апартаменти с тежести трудно се намират но има стига да са на ниски цени.
По принцип в случай на дарение човекът с правото на ползване има право да отдава жилището под наем но при автора има и трето лице собственик леля му която може да се възпротиви за отдаване под наем. Тъй като на автора му прехвърлят само част от жилището а лелята си запазва частта в случая особеностите са много. Дарителите на автора няма как да запазят право на ползване върху цялото жилище съответно ще трябва да искат съгласие ту от собственика ту от леля му ще трябва редовно да плащат данъците и сметките да застраховат имота в полза на дарения да ремонтират редовно /да поправят течащ покрив, спукана тръба и т. н. / иначе той може да ги осъди и да ги лиши от правото на ползване. А дареният спокойно може да продаде частта си или да я ипотекира без да пита дарителите или леля си ако намери купувач разбира се.
Ползата от дарение за автора е че ще може безпроблемно да ипотекира частта си от жилището във всяка една банка например. Ако обаче има сестра или брат е по добре за автора договора да е покупко-продажба защото ако е дарение той трябва да продаде жилището преди смъртта на дарителя. Наследниците на дарителя след смъртта му имат право да сметнат за нищожен договора за дарение и да изискват тяхната запазена част. Лелята например след смъртта на майка си /бабата на автора/ има право да развали дарението и да изисква да наследи запазена част от имота на майка си доколкото разбрах засега тя има само наследена част от имота на баща си в същото жилище.
А и сега забелязах автора е на 17г и се смята че той като непълнолетен няма право нито да му даряват нито да му продават договорите с него се считат за нищожни. Горното важи само ако автора има 18г
Хипотези много затова трябват уточнения.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker