Кого да послушам,себе си или родителите? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121569)
 Любов и изневяра (29810)
 Секс и интимност (14410)
 Тинейджърски (21918)
 Семейство (6489)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4715)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1660)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1741)
 Други (18623)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кого да послушам,себе си или родителите?
преди: 10 години, 1 месец, прочетена 1755 пъти
Здравейте приятели, искам и аз да споделя какво ми тежи, имам нужда и от съветите ви. На 24 съм от София.
Доскоро работех в магазин за дрехи, напуснах, защото исках да замина лятото на морето да работя в едно заведение на плажа. Това място ми е обещано от един човек с който се запознах, доста заможен и с доста връзки, проблема е че той е от Бургас и виждането ни ставаше само защото той пътува с колата до тук заради мен, аз нямам възможност да пътувам.
Родителите ми са доста строги, казах им, че ще замина да работя с една колежка на морето те направо полудяха, какво остава ако им кажа че заминавам със съвсем друг непознат за тях човек. Много ги обичам, винаги ми помагат, но този път се опряха. Казаха замина ли че не съществувам за тях. Сърце не ми дава да тръгна в лоши отношения с тях, с лъжа.
А искам да се справя, да им звънна и да им кажа -грешахте като мислехте че няма да се справя, поемам риск като тръгвам сама, но парите са на морето.
Остана ли тук ще продължа да живея скучния си животец, ще намеря нова работа всеки ден да кисна някъде, замина ли незнам какво ме чака, може по-лошо, но поне ще опитам... незнам какво да правя....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 10 години, 1 месец
hash: e3937f5de6
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Пишеш сякаш заминаваш в някоя далечна страна. Пори на морето се правят в определени кръчми, а за да ги изкараш трябва да бачкаш по 14-15 часа. За 5 сезона съм се топнала само 10 пъти в морето, като 2 бяха в почивката за да поспя на плажа. Ако си сама трябва да си намериш квартира, а те не са евтини.
Казвам ти тези неща, за да не си мислиш че е много лесно и да си сервитьор на морето е песен. Не казва, че няма да се справиш но си помисли. Няма по-хубаво от постоянната работа и доход, а в Сохия можеш да ги имаш. На морето днес има процент, утре не. Днес изкараш 100 лв, утре плащаш квартирата и тока и пак няма.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 3ece909212
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   По добре послушай родителите си. Ще ти отговоря ЗАЩО само ако искаш. И ако отговориш ти на нас как точно очакваш да се промени животът ти. Без доводът пари защото пари има там където има умен човек тоест ако в София си на 450лв заплата не очаквай другаде в България да живееш с по голям доход като полагаш същите усилия и качества. Също не си писала каква длъжност ти предлагат и какво заплащане.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 003725f9b9
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Здравей мила ми авторке,
ако пред мен стои този въпрос заминавам и хич не ми пука. Живота е твърде кратък, за да му се чудиш дали да рискуваш или не, в крайна сметка нищо не губиш така или иначе си напуснала работа. Що се отнася до родителите ти не знам какво да кажа, в живота само тях не си избираме, но пък и да им се противопоставяш не е хубаво ама и цял живот да ги слушаш не си е работа. Аз примерно винаги съм ги слушал и съм бил примерен и какво сега ми писна и вече си правя каквото си поискам та даже спрях и да ги уведомявам какво правя и къде ходя и това не си е работа ама те си го направиха. Лошото е че докато им живеем в къщите и ни хранят трябва да ги слушаме.
Успех и дано вземеш най-правилното решение, а пък те да се откажат от теб не вярвам, няма такива нормални родители, изключвам не-нормалните...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: bb97cce5f8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   А може би родителите ти са прави. Имам странно предчувствие за този господин, а мен интуицията ми рядко ме лъже.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: dfd23a3350
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Откажи се от морето. Заплатите не са високи пък цените са скъпи. Всичко което изкараш може да отиде за дискотеки, наем, храна и пиене.

 
  ...


...
преди: 10 години, 1 месец
hash: 53a6a07595
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Разбирам родителите ти, но ти все пак си на 24 години, сама можеш да решаваш какво да правиш.
Наистина ако заминеш ще ти малко трудно в началото, но ще свикнеш. Само трябва да знаеш, че местенето в нов град хич не е лесно.
Е, късмет.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 8635c3bae2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Божееее, ти на 24 ли си или на 14? Имаш доста обсебващи родители, които е време да приемат, че си пораснала. Ти не си момиче, ти си вече млада жена!

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: b11d215557
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Родителите ти са прави. Всякакви образи ги има, ти този човек не го познаваш достатъчно. Не искам да съм песимист, но всякакви "филми" могат да ти се случаъ и да се чудиш после от къде ти е дошло заради едни 1000 лв на месец. Които както обясниха преди мен са много под въпросни. Ако толкова желаеш да заминеш, го направи, но замини с фирма чрез обява, а не чрез случаен познат и тн. От обявите често предлагат безплатна квартира и не много големи, но сносни заплати. Ще можеш да спестиш нещо и да имаш опита, а така с господина не се знае. Кой знае колко още като тебе ги е завъртял "богаташа". Като мухи на мед сте без да се обиждаш, но помисли и прецени добре нещата. Успех.

 
  ...
преди: 10 години, 1 месец
hash: e6101ba42d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Разбирам, че обичаш родителите си и явно много уважаваш мнението им, което е похвално, но все пак... на 24 си - по закон си пълнолетна във всяка една държава в света - мисля, че животът си е твой и ти трябва да си решаваш вече. Може би трябва да опиташ да обясниш на родителите си, че искаш да градиш бъдещето си сама (защото това е което искаш, доколкото разбирам).

 
  ... горе^
преди: 10 години, 1 месец
hash: 9ce8e27496
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Аз бях в това положение и търпях до 28-годишна възраст, когато осъзнах, че... Животът е мой, а не техен и аз трябва да се разпореждам с него. Разбрах, също така, че ако човек не поема премерени и премислени рискове, няма и начин да успее в каквото и да било начинание. Осъзнах, че тези доста възрастни хора, не само ме ограничават, но ме дърпат и все по-назад във всяко отношение и развитие няма да има. Ето защо, се взех в ръце и за 1 година настъпи тотална промяна - в личен, в професионален, в приятелски план и т. н.
В последствие, възрастните направиха доста неморални, неетични действия и безчинстваха с нервната ми система. Стигнах до психиатрия, но с медикаменти ме овладяха на крачка от нея. Осъзнах, че не отрежа ли връзката с тях, ще се самоунищожа.
Понякога трябва да загърбиш и най-скъпото, за да продължиш напред. Е, з загърбих родителите си, в противен случай те щяха да ме доведат до самоунищожение.
Към настоящия момент, вече са осъзнали грешките си, но връщане назад няма! - Нито доверието може да се възстанови, нито комуникацията. Напълно наясно съм, че ще се постараят да докажат правотата си и отново да съсипят живота ми.
Ето защо, живея в своя малък, но извоюван РАЙ със Съпруга си.
А ти как ще живееш до края на живота си? - Родителите са до време на този свят.
Върви, ръботи, но преди да предприемеш каквото и да било, НИКОГА не се предоверявай. Опитвай се да проверяваш всичко и всекиго, преди да се сближиш с него или да отидеш някъде.
Ж32

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker