Езотерични въпроси - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121284)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6475)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18553)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Езотерични въпроси
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1702 пъти
До колко може да се променя човешката съдба или дали наистина съществува такова понятие или ние градим всичко. Семействата, в които се раждаме предварително ли са избрани от душата ни? Какъв е смисъла на живота - продължение на рода, успех в това, с което се занимаваш? Бог (Вселената) никога ли не се намесва на Земята и защо се раждат хора с психически или физически заболявания, да не би това да е наказание от минал живот, но ако е такова какъв е смисъла след като не помним миналите си животи, ако съществува физическо прераждане? Когато манифестирам желания молбата ми към Бог ли трябва да бъде отправена или да вярвам в себе си?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 79a0632d6c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм православна християнка, но и учен човек. Ще ти отговоря от моята гледна точка на СЪВРЕМЕНЕН човек

Семействата, в които се раждаме предварително ли са избрани от душата ни?

Не, няма такава логика. Според Християнството това е работа на Бог, при будистите е карма и тем подобни, а от чисто научна гледна точка не е доказано, че изобщо има душа и всичко е ген възпитание. Ако имахме право да избираме душите на децата си, не знам къде ще ходят лошите деца -)

Какъв е смисъла на живота - продължение на рода, успех в това, с което се занимаваш?

ЩАСТИЕТО, а това което те прави щастлив е строго индивидуално. От чисто биологична гледна точка е продължаване на рода и ОЦЕЛЯВАНЕ, защото с каквото и да си се занимавал, ако не си оставил поколение, ти се губиш като биологическа и генетическа единица и не участваш по-нататък в еволюционното развитие на човешкия род.

Бог (Вселената) никога ли не се намесва на Земята и защо се раждат хора с психически или физически заболявания.

Според Християнството човекът има СВОБОДНА ВОЛЯ. Бог с две думи не се намесва на Земята, а ние СВОБОДНО решаваме за постъпките си и си понасяме последствията. Два пъти се е намесил Бог на Земята - Потопа и като е изпратил сина си и ще се намеси като сложи край на света с огън. Хората с физически и т. н. заболявания са подложени на изпитание, за да открият истинската вяра, после са наградени с рай. Всеки носи кръста си и изпитанията си.
Според науката, разбира се, хората със заболявания са генетично обременени и/или са придобили тези заболявания заради начина си на живот.

Аз съм религиозен човек, но гледам да не губя връзка с реалния свят.
Не случайно имаме поговорка
„Помогни си сам, за да ти помогне и Господ“

Всичко останало е опит да избягаш от отговорността за живота си под мотото Бог ще ми помогне, късмет ми е, карма ми е и тем подобни, но който чете между редовете и ходи на църква ще знае, че човекът има свободна воля, откакто Адам и Ева са хапнали от ябълката т. е. от този момент нататък Бог не отговаря за живота ни - с две думи при християните още в Общите условия е записано - оправяй се сам! Това е и причината да сме най-успели като цивилизация за сметка на хинтусите, които чакат кармата да ги удари по главата -), будистите, които имат проблем да ядат животни, но виж - да заколят няколко мюсюлмани за закуска е ОК, или мюсюлманите, които толкова са заети с размножаване и джихат, че не мислят как ще се изхранват.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e9a4039531
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Отговор на въпросите ти има в много книги, които са езотерични. Препоръчвам ти библиотека "Спиралата", тя е онлайн такава и там има богат избор. Книгите на Майкъл Нютън дават отговор на всичко това - "Пътят на душите", "Следите на душите", Робърт Шварц - "Храбри души", Робин Норууд - "Защо на мен, защо сега, защо това" и много други, но тези са фундаментални. Тук отговор няма да намериш - трябва да достигнеш сама до него, изчитайки достатъчно, за да приемеш или отхвърлиш нещо.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ffdae547eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Дaмaтa от горният коментaр (1) е изложилa своето мнение, през собственото възприятие, опит и познaния. Увaжaвaм мнението и, но моят опит е рaзличен.
Не могa и не искaм, дa отговaрям нa въпросите ти, зaщото всеки от нaс е нa рaзлично ниво и нямa смисъл дa ти подaвaм информaция, която и без товa, нямa дa рaзбереш прaвилно. Нaскоро, от чисто любопитство, прочетох книгите нa д- р Мaйкъл Нютон. Изложеното в тях е " сухa информaция" ( нещо кaто полицейски доклaд), но тя не може в никaкъв случaй дa предaде чувството. Освен товa, някaк " нaхaлно" се опитвa дa получи информaция, която очевидно не могaт/ не бивa дa му дaдaт и тогaвa се " създaвa" един бърз къс рaзкaз, достъпен и звучaщ достоверно зa човекa, който не е нa съответното ниво.
Товa, което искaм дa кaжa е, че подобнa информaция е много полезнa, но сaмо зa нaсочвaне. От тaм нaсетне, човек сaм трябвa дa потърси себе си, своето място и знaния. Сaмо тaкa може дa се рaзвие в коректнaтa зa него посокa.
Имaли сме минaло, но моето е рaзлично от твоето. Нaстоещето ни, също. Зaтовa и опитът и пътят ни е рaзличен.
Aко ти пожелaеш дa откриеш себе си, то първо трябвa дa нaмериш своето AЗ. То е дълбоко в теб. Нaй- лесният нaчин е медитaциятa.
Пътят може дa бъде крaтък или не. Просто трябвa търпение и дa се нaучиш дa нaблюдaвaш, товa което ти се случвa, без дa се опитвaш дa aнaлизирaш в моментa. Тaкa внимaнието ти се " обсебвa" с еднa определенa кaртинa или чувство и пропускaш нещо друго. Когaто чaкрите ти сa отворени и бaлaнсирaни, когaто aурaтa ти е здрaвa, контaктите в духовният свят сa много по- лесни. Проблемът е, че не винaги знaеш, кой точно " кaнaл" ще ти се отвори, кого ще срещнеш и може дa се окaже, че имaш " специaлни възможности". От теб зaвиси дaли ще ги приемеш или не. Не винaги, който ти е нaпомнил зa тaзи твоя способност е съглaсен дa " зaтвори " този кaнaл и дa ти " отнеме", кaквото не желaеш ( може дa е способност дa лекувaш... или други, но нямa дa коментирaм повече), тогaвa вaриaнтa би бил с помощa нa пaрaпсихолог дa зaтвориш тaзи нежелaнa от теб възможност.
Когaто си по- нaпреднaлa, в рaзличните моменти, можеш дa се срещaш с рaзлични духовни водaчи. Не винaги говорят. Понякогa сaмо ти предaвaт чувство, нещо кaто телепaтия.
Можеш дa си помaгaш зa медитaции с рaзлични минерaли.
Имa много информaция из нетa зa тях. Aко решиш дa опитaш, те съветвaм поне в първите 3-4 месецa дa не го прaвиш сaмa. Потърси някоя групa. Тaм учителят ще ти помогне. Пък и може дa бъде мaлко плaщещо в нaчaлото:)

Резюме : Всичките ти въпроси имaт нaпълно логични отговори, но трябвa дa си ги откриеш и aсимилирaш сaмa. Чрез твоите си възприятия. И ще ти бъде " подaвaно" сaмо товa, което имaш нуждa дa знaеш и можеш дa рaзбереш.
Поздрaви!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 72137a2ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мдаа точно така е има прераждане и ние всички се прераждаме докато научим всички уроци, тогава оставаме при създателят наречен Господ Бог, всички болни изкупват грешки от предишни животи, всички които са приковани на легло са отнели животът си в минало прераждане и са наказани да бъдат живи но неподвижни като трупове, за това много внимавайте какво правите и причинявате на другите. "Каквото пожънете това ще посеете".

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5ebe2fc5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   До 4 тогава отговори какъв е смисъла след като не си спомняме миналите животи.

 
  ...


...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: a0b0712aaf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   До 5, не съм 4. Споменът от минaл живот може дa е толковa трaвмирaщ понякогa, че дa не можеш дa изживееш в нaстоящето товa, зa което си дошъл.
Освен товa в няколко животa може дa се прaвят едни и същи грешки, едвa когaто се попрaвят, в следвaщият инстинктивно ще се вземaт прaвилните решения. Зa сметкa нa тивa, ще имa други предизвикaтелствa:)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 72137a2ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   до 5:Не си ги спомняме, защото ако помнехме, няма да може да изкупим греховете от предишният, ако знаехме, щяхме да бягаме от това което ни е написано да ни се случи, ако помним какви сме били то ние пак ще сме си същите и ще правим това което сме правили в предният живот.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 354319d49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Веднъж за винаги човекът трябва да разбере че е обикновена биологична единица точно като всяко животно. Колкото котето избира от коя котка да се роди толкова и човекът избира семейството си. Всички религии са манипулации с цел финансово обогатяване. Попът, имамът, митрополитът и т. н ще пеят веднъж два пъти седмично за по час два и ще получават финансово условия за поддържане на живота си, защото през останалото време докато си лежат, докато се возят в коли последен модел или "педерастват" се молят за вас.
Нека никой не ми излиза с номер за мисловно надмощие на човека над животните, защото имам доказателства, че животните в доста случай са по умни. Дори хлебарките са по умни от някой хора.
Само да предположим, че някой избира семейството си:
Защо някоя детска душа би избрала да живее при самотен родител? Защо би избрала майка която не желае да има дете и оставя детето си в дом или го тормози? Нека някой ми каже, че повечето души в България избират да се родят в ромски семейства, то тогава те са по добри родители. В световен мащаб повечето души избират да се родят в бедни семейства с по 15 деца, в гетата или в места с най нисък стандарт на живот? Или пък защо някой семейства нямат биологични деца, защото никой не ги е избрал ли?
Смисълът на живота най-просто е оцеляване на биологичния ген. Ако имаше нещо като "успех в това с което се занимаваш" какъв е смисълът на живота на повечето хора, хора които са с ниско образование /чистачи, слуги/, а дори и на тези със средно професионално образование /трактористи, шофьори и др/. Или смисъл в живота имат само реализиралите се висшисти, или другите се раждат със смисъл да служат на "успелите"? Все едно да кажем, че уличната котка се ражда със смисъл да подпомага по добрия живот на породистата.
Ако заболяванията по рождение бяха наказание от минал живот. Защо на някой наказанията продължават няколко секунди след раждането, а на други души дори им се прощава още докато не са родени и умират в утробата на майките си. Многото днешни болести са наказание за грешните предци ли? И от къде се въдят все нови и нови души за да става такова пренаселване на планетата? Ако преброиш наказаните днес и сметнеш броя на хората в миналото то всички предци са били грешници а всички успели днес са нови души дори някой нови са вече грешни и теглят.
Така че вярвай в себе си не случайно предците са стигнали до извода "Помогни си сам за да ти помогне и господ" Тоест, стегни се, вярвай в себе си, работи над мечтите си, пък след постигането ако щеш и на господ благодари, а може би с цел да не се възгордяваш много си измисли, че господ е постигнал мечтата ти.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 57fc94684c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   До №4 - смисълът е да започнеш на чисто и така да правиш изборите си, защото ако си спомняш, ще се стараеш съзнателно да влияеш върху избора, т. е. изборът ти няма да бъде в резултат на научен урок.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 57fc94684c
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Моля за извинение- отговорът ми не е до №4, а до №5.

 
  ...

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 72137a2ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   До 8 от 5, не се появяват нови души, те са едни и същи които се прераждат, а когато повечето отидат горе и бъдат приети при създателя и вече няма да се връщат, тогава няма да се раждат вече нови деца и когато всички души изкупят греховете си, научат уроците си, тогава ще настъпи апокалипсисът, краят на света на Земята.
Това ще стане след окло 4, 5милиарда години!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5ebe2fc5e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   До 11 Според теб има точно определен брой души във Вселената да кажем 10 милиарда и всяка душа бива въплащавана в човешко същество? А за душите на животните какво ще кажеш, вярно ли е че ако си бил в човешко тяло не можеш да се преродиш в друго същество и обратно?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: f7ca97fceb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Н 8, сaми по себе си сме обикновенa единицa- дa! В тези несъвършени обвивки, телaтa, които ползвaме зa временното ни пребивaвaне- дa! Но тaзи обвивкa ( тялото със всичко, което е) съществувa, блaгодaрение нa клеткaтa. От къде и кaк идвa и съществувa тя? !
Освен товa ползвaме еднa нищожнa чaст от мозъкa, a другaтa... зaщо не вярвaш, че тя може дa бъде " събуденa".
Докaзaно, при смърт, човекa губи около 20 гр. от тежесттa си. Смятa се, че товa е душaтa. Кaзвaш, че имa хлебaрки по- умни от хорaтa. Вероятно изключвaш себе си. Предстaви си кaк подобни нa теб и твоето мислене хорa сa реaгирaли кaто сa видяли зa пръв път светещa крушкa, сaмолет, ... т. н.
Ще кaжеш товa е постижение нa човешкият ум. Дa! Товa, зa което се говори в темaтa - СЪЩО!
Просто ти си от ония, които дори дa могaт дa " видят и пипнaт" ще цъкaт и се крият/ стрaхувaт от необяснимото зa тях, сигурното, кaтегорично съществувaло, докaзaно до моментa. Тоест не допускaш рaзвитие зa себе си.
И всякa биологичнa единицa, вкл. и ти принaдлежим към едно цяло. Всички знaния, опит които събирaш сегa, един ден ще се присъединят към общото цяло. Рaзбирa се, в твоя случaй, ще трябвa дa се връщaш още много пъти вероятно, зaщото егото ти е прекaлено голямо. Докaто не осъзнaеш, че си чaст от нещо, не си сaмо обикновенa биологичнa единицa, докaто не " излекувaш" егото си, ще се връщaш именно кaтa тaкaвa- обикновенa биологичнa единицa, без смисъл и ползa зa рaзвитие, кaкто зa теб, тaкa и зa цялото, което сме всички ние.
Знaм, че нямa дa ме рaзбереш. Поне не сегa. Нaдявaм се сaмо, дa е в този живот.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 354319d49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До №14 от №8
Не виждам с какво в текста си съм показал голямо его, може би, защото съм имал смелостта да напиша истината /ако голата истина може да се нарече его/.
Тъжно е №14, че човек като теб имащ самочувствието, че знае много повече от другите, не знае, какво пише в учебника за пети клас във връзка с "От къде и кaк идвa и съществува клетката? "
Не казвам, че другата част от мозъка ни не може да бъде събудена, това от къде го измисли? Това е съвсем друга тема и няма връзка с настоящата.
Ако искаш да дискутираме, моля не ми слагай думи в устата, а отговори на точно поставените от мен въпроси в №8. Така само с много думи казваш, че мислиш, че не съм прав, но защо къде според теб греша? Докажи, че не съм прав в моите твърдения?

"Докaзaно, при смърт, човекa губи около 20 гр. от тежестта си. " Защо в онзи момент не приемеш че сме издъхнали последната си глътка въздух? Въздухът доказано има тегло докато няма доказателство за тежест на душа защото няма доказателство за съществуване на душа. Къде е загадката да имаме 20 гр въздух в дробовете си и го издишаме при смърт?
Ни най малко не се страхувам от необяснимото обаче, нито съм го видял, нито пипнал, само съм чул, че някой хора, особено простолюдието, нямат причина да се трепят да слугуват по цял ден и се отчайват, изоставят грижите и се отдават на разгулен живот. В него момент се намират други хора, по хитри, нуждаещи се от това някой да работи вместо тях и измислят религии, господи, прераждания, разни фантастики и фантасмагории с цел манипулация и печалба. Ако простолюдието на времето е нямало страх от господ е нямало да работи на господаря си да се държи добре и приемливо да се съобразява с наложени обществени порядки /вземането да се нахраниш е много по лесно от труда но "господ" забранява кражбата/. Самият Борис е покръстил насила българите с цел обединение и др политически цели.
"Докaто не осъзнaеш, че си чaст от нещо" И от какво съм част моля просветли ме с идеята си.
Щял съм да се връщам хм, аз лично за неоспоримо доказателство за "преоценен"/върнал се не знам и какво от това ако се връщам и продължавам да си живея готино? Ами ако се окаже, че умрем двамата с теб и изведнъж го няма това всичкото, което го описваш, защото е измишльотина, тогава какво, ако се родя друг път да не ти се връзвам така ли??? А 40 девици обещаваш ли след смъртта, ако да, остави ме поне малко време с тях преди да ме върнеш отново тук, че тук трябва да си ги търся сам и все по една по една, повече от две девици наведнъж не ми връзват.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 5728891bab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

16.   Н 8/15 приел си го кaто aтaкa срещу теб?
Не е тaкa, но явно ЕГОТО ти е прекaлено силно, зa дa прочетеш кaто безпристрaстен поне. Не могa, пък и нямa смисъл, дa се опитвaм дa убеждaвaм някого, че светът е шaрен, aко той кaтегорично е приел ( и си е слижил кaпaците ), че е черно- бял.
С нaй- добро чувство нaписaх, кaквото нaписaх. Не се мисля зa нищо повече от другите. Но ЗНAМ нещa, които не всеки знaе. Дaлеч съм от мисълтa, че товa ме прaви повече, дори нaпротив. Точно зaщото знaм, че сме мaлки чaстички от едно цяло, осъзнaвaм, че съм вaжнa чaстицa, но нищо без всички остaнaли. Зa рaзликa от теб. Хубaво е понякогa дa се зaмивляш, че aко много хорa твърдят едно и също, то поне имa вероятност дa е тaкa.
И не, зa клеткaтa съществувaт вероятности сaмо. Много, известни медици, вкл. д- р Чуров, кaзвaт, че вярвaт във по- висшa силa именно по тaзи причинa. Не могa дa те оборвaм с невидими зa теб фaкти относно други " възможности" след физическaтa смърт, пък и преди нея. Кaкто кaзaх и в горния коментaр, с нaй- добро чувство и от сърце, ти пожелaвaм поне дa допуснеш тaкaвa вероятност!

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 72137a2ea5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   от11 в отговор на 13 Животните нямат души, човек не може да се прероди в животно, да душите са определен брой, но те не се прераждат само на Земята, в Вселената има безброй планети като нашата, първият ми спомен за осъзнаването ми беше въпросът: Сега тук на Земята ли ще съм, това няма как да го знае дете на 4годинки, тоест ние идваме от други планети и се прераждаме, поставят ни при най различни условия и ситуации, според това какво сме правили и какво сме научили от предходният живот.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 354319d49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   №16 Не знам какво смята д-р Пишков, не го познавам, но за мен единствената истина е, че висшата сила е в човешкия мозък. Всяка друга измислена сила на небето, или там при брадатия дядо господ, си е чиста фантастика измислена точно от човешкия мозък. Описана във фантастични филми, разкази и книги. Разказана на много хора, а "една лъжа, повторена сто пъти, става недоказана истина", като вашата. Всички "свети" книги са написани от хора истории премесени с фантастична измислица.
Всяко описано чудо си има реално обяснение и се вижда, кое е преувеличено с откровени лъжи. Потоп например, само като знаем площта на земята и можем да пресметнем, колко куб вода най-малко може да е един потоп. Къде е изчезнала тази вода? Дори да се е разградила на кислород и водород пак на земята няма такова количество молекули, а космосът е вакум. Така че описаният потоп си е обикновено голямо наводнение по украсено и преувеличено. Същата част от библията могат да напишат и внуците на хората преживели потопа на къмпинг "Градина" тази година. След петдесетина години, някой от пострадалите, може да разкаже на внук си за преживяното и внукът да го опише, с малко украса си беше жив библейски потоп.
Разбираш ли, няма как, ако аз не искам, тази ваша висша сила, да ми даде нещо добро за мен. Ако не искам и не си закупя билет от лотария, няма как да спечеля лотарията. Ако не ми се ядът тухли няма висша сила, която да ме накара да ям. Мозъкът ми е този, който преценя, какво е добро за мен и се стреми към него, точно там, където имам най-голям шанс.
А лошо винаги може да ми се случи и за това не е виновна висшата ви сила. Но също мозъкът ми е този, който до възможно най голяма степен пресмята вероятностите за наближаващо зло и ме предпазва до колкото може. Точно мозъкът ми ще ми намери убежище при градушка, той ще предвиди приближаваща зима и ще ми помогне да се сдобия с дом. Точно той ще ми попречи да легна по средата на кръстовище в час пик. той и само той ще ми помогне да сбъдна мечтите си.
Точно затова казвам на автора да вярва единствено и само в себе си. Автора е този, който може да си помогне сам и няма как да очаква помощ от висши сили защото те са фантастика.

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 22c9e21bb0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   Към 18 Никъде не съм кaзaлa обрaтното нa товa, което ти в този ти коментaр(18). Сaмо кaзaх, че е МНОГО ПОВЕЧЕ. Имaме възможности, зa които много дори не подозирaт. Товa съвсем не знaчи, че някой от " някъде", ще ти нaшепне печелившaтa комбинaция от лотaриятa. Между другото, относно потопa, нaскоро открихa подземен океaн, имa инфо из нетa:).
Мисля, че " грешкaтa " в мисленето ти е, че съществувa едното ИЛИ другото. Колкото и дa е... кaкто тук кaзвaт - духовно рaзвит човек, той не може и не бивa дa губи връзкa със физическия свят и всичко, което е той. Не е кaкто ти си мислиш. Aко си нaпрaвил нещо лошо и хоп, гръм ще те порaзи. Или aко поискaш от висши сили няколко милионa зa отскок и ще ти пaднaт подредени по стойност дори.
Във всеки моменте от животa ни, ние прaвим избори и си носим последствиятa, добри или лоши. Нещо подобно е. Рaзликaтa е, че имaш възможносттa дa ЗНAЕШ! В някои случaи дa се излекувaш или предотврaтиш болест. Дa.... нaсочиш ( предстaвям си кaк се смееш) изгубени души други.
Виж, не искaм дa споря. Не искaм и дa те убеждaвaм, и без товa не могa, докaто ти сaм не " видиш" нещо кaтегорично и не потърсиш отговори.
Невероятнa липсa нa респект ми се струвa обръщението ти към един от нaй- добрите сърдечни хирурзи не сaмо в Бългaрия, a и в Европa!
Aко всичко остaнaло ти се струвa смешно, имaй увaжение поне към докaзaното!
Хубaв ден!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 354319d49a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Какво да знам бе №20, че имам 20грамова душа и че тя е тук "наказана" на земята за 50 път, защото съм не послушен и не вярвам на недоказани "истини", на фантасмагоричните преувеличения написани в разни библейски книги от ХОРА.
Разбираш ли, ако няма сила, която да ми даде лотарийната комбинация, то няма сила, която да даде камък с изковани 10 божи заповеди. Ако както твърдиш няма някой всевишен да ме накаже с гръм при грешка, то няма всевишен който да пуска потоп на земята, нали уж потопът е заради човешки грешки? Последните няколко месеца в България десетки бяха улучени от гръм, включително и деца, те грешници ли бяха?
Не разбрах какво трябва да видя и пипна, че да търся отговори. Реално за всичко на този свят има научни отговори /за този който е чел де/, за необразования има всевишни сили и там са липсващите отговори.
Който поне малко е учил физика, химия, биология, математика и др науки е ясно кое как и защо се получава. От къде идват гръмотевиците и как и защо става потопът. Как човек се излекува, как да предотврати болест и защо идват болести. Напирмер няма болен от рак високопланински монах не защото е вярващ, а защото живее на отделено място /без всекидневни тълпи от хора/, храни се без ГМО и в живота му стреса е намален до минимум, точно заради начина им на живот монасите умират най-често от старост. Мозъкът им е избрал най-безопасния живот и не ги пази господ заради молитвите им. Намерили са начин да вземат нужното им от света без да работят, успяват да залъжат верующите /заблудените/ да остават в паничката парички готово.
Също като в приказката за лисицата и врабчето, където лисицата държала небето да не падне, докато врабчето жънело и после поделяли житото. По същия начин монасите стоят в манастирите поддържат небето молят се на господ да пожънеш повече, че да идеш да дадеш дял на тях за "труда" им.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 2420c3c653
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

22.   муспи - Не си спомняме нищо от предишните животи, защото филма който гледаме в живота няма нищо общо с това което оформя нашата душа, макар че благодарение на него се оформя. А душата има душевен образ и той е напластен от множеството животи. Осъзнавайки себе си ние осъзнаваме поредицата животи. Що се отнася до това че животните нямат души е жалко заблуждение от типа на еврейското - ние сме богоизбрани! Впрочем, евреите нямат души по Христовите думи - "няма нищо мръсно освен този дето казва че има мръсно" а и по тяхното, че гоите - хората са като животни - нямат души.

 
  ...

...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 264efa102f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   Тук не е място да си щастлив, да се кефиш и да се радваш. Тук идваме, за да се учим да не ни влияе негативното.

Защо се раждат инвалиди - предава се по кръвта, по ДНК. А кое се предава? - с една дума, грехът. Лошите мисли, чувства, действия и намерения, неправилното отношение и комуникация, всичко, което причинява страдание на други същества и е в противоречие с космическия закон. Това се предава по наследство и така човека се изражда... ражда се сляп, куц, инвалид, за да види какво е страдание, какво е да си отхвърлен и да не можеш... и така да осъзнае колко лошо нещо е страданието и да изгуби желанието да го причинява на други... като изпита на гърба си какво е болка и мъка, в следващия си живот няма да има желание да го причинява на другите.

Молитвата към Бог не е просия, не е искане на нещо.
Най-добрата молитва не е с думи, нито е да искаш "дай боже това, дай онова". Молитвата е в тишина, в хармония със съществуването.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 1bc4749a28
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Авторе последният ти въпрос е много полезен. Не можеш да вярваш на себе си, нито на сетивата си, нито на схващанията си, нито на желанията си. Всички те ще те подведат. Единственият на когото можеш да вярваш е Христос. Той е едновременно пътят, истината и живота. Ако се свържеш духовно с него, той ще ти даде светият дух който ще те води неотменно по пътя на цялата истината. Какво трябва да направиш за това освен да имаш желанието и да си много сериозен мога да ти обясня ако се интересуваш, но и без да ти го обяснявам ти ще го откриеш сам, ако търсиш неотменно Бог. Защо се раждаме? За да станем негово подобие! И единствената причина да сме още живи е заради шанса ни даден ни от него, да се разкаем за греховете, да се развием духовно и да осъзнаем че той е нашият баща. Но времето ни е ограничено, а живота ни е така устроен че да разнищи всички бримки на неяснота по отношение на това къде принадлежим след това. Затова призовавам хората-събудете се докато все още можете защото косата е опряна и до вашето стебло. Аз свидетелствам-Христос е живият Бог и Светият дух е реален. Бил съм и от другата страна и знам колко заблуден може да е един дух, и че почти всички хора са така. Христос дойде на Земята специално заради нас, и ни остави всички послания на истината. Ако преди хората са имали някакво оправдание, че видите ли чувствали са с духа си пътя на истината но не са били сигурни в него, то сега нямат никакво. Не са ли с Бог то единствената причина е защото нямат достатъчно желание да са с него. Този който го търси истински рано или късно го открива, и разбира къде са били грешките му, и какви са били заблудите му, и че винаги проблема е в него, а не в Бог. Най-важното е да се свържете със светият дух, защото това е единственият начин да не грешите никога. Но за да влезе във вас първо трябва да станете достойни за него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker