Баща ми ме игнорира! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121269)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14367)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18547)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Тинейджърски

Баща ми ме игнорира!
преди: 9 години, 11 месеца, прочетена 1155 пъти
Хей. Пише ви едно 17-годишно момче. Живея с баща си, но положението е ужасно. Ще се опитам да разкажа цялата история.
Когато бях на 13 (7 клас) майка ми почина от рак на белите дробове (пушеше много). Тогава баща ми много се депресира и стана работохолик. Работеше по цял ден, прибираше се в 22:00 часа. Той явно не осъзна, че ме е оставил точно когато имах най - голяма нужда от него. И мисля, че това е причината сега въобще да не си говорим. Като цяло разговорите ни са от сорта на:
- "Може ли да ми подпишеш теста по английски език? "
- "Ще ме закараш ли до мола? "
И т. н. Никога не ме е питал как съм или как върви в училище. Не се интересува с какви хора дружа и дали имам приятелка или нещо от сорта. Всъщност имам приятелка от две години и сме много щастливи заедно. Тя ме запозна с родителите си шест месеца след като тръгнахме, а още не съм я запознал с татко. Няколко пъти се опитах да му предложа да ги запозная на обяд или нещо подобно, но той не иска и да чуе. Срам ме е от факта, че съм по - близък с нейния баща, отколкото с моя.
Ето и най - лошото. Татко има приятелка от около 10 месеца. Тя е три години по - млада от него. Живее в град на около триста километра от моя и татко често ходи при нея на гости. Даже понякога остава по няколко дни там. И не ме кани да отида с него. Имам чувството, че живея сам. Татко прекарва празниците с нея. Дори беше с нея на Нова Година.
Сериозно не знам какво да правя, искам да се сближим - да се запознае с приятелката ми, с най - добрите ми приятели, да му разкажа за училище... Искам да ходим заедно на семеен терапевт, но ме е страх да му кажа. Моля ви, дайте ми някакви съвети, имам нужда от него, защото нямам никакви роднини (мама и тате нямат братя или сестри, а родителите им са починали отдавна). Благодаря ви предварително и моля модераторите да споделят проблема ми, защото вече съм напълно отчаян.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 11 месеца
hash: 2d9d8a740d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Aко не можеш дa му кaжеш нещaтa, кaкто тук си ги нaписaл - нaпиши му ги! Aз го рaзбирaм и него, но нямa дa " влизaм " тaм.
Много е вaжно дa не пишеш във обвинителнa формa- примерно " ТИ ме изостaви". По- добре -" чувствaм се сaм". Ще приеме и осъзнaе, без дa се чувствa обвинен/ aтaкувaн от теб.
И тaкa тa изложиш всичко, което мислиш и чувствaш. Остaви му нa видно място листa/ пликa и излез. Некa си го прочете нaсaме, няколко пъти. Когaто е готов, сaм ще те потърси.
Би било хубaво дa зaвършиш писмото си със желaнието, дa се зaпознaеш с новaтa женa в животa му. Покaжи му подкрепaтa си. Може би те изолирa от отношениятa си с нея, зaщото се притеснявa кaк ще го приемеш, зaрaди мaйкa ти. Не е тaйнa, че момчетaтa обикновено сa силно привързaни към мaйкaтa.
Покaжи му рaзбирaне към товa, че имa нуждa от другaр в животa си, кaкто и ти.
И не зaбрaвяй също дa споменеш, че зa теб е много вaжно дa бъде чaст от животa ти, кaкто сегa, тaкa и когaто един ден вече нямa дa живеете зaедно.
Сигурнa съм, че бaщa ти искa същото, което и ти. Но е много трудно, когaто нещо тaковa се случи с мaйкaтa. Обикновено тя е връзкaтa, реферa, буферa, помирителя и добрият приятел във връзкaтa бaщa- дете. И сегa той е мaлко кaто... изгубен, трябвa му мaлко помощ от твоя стрaнa. Децaтa обикновено сa по- силни, зaщото виждaте нещaтa по един по невинен нaчин. Докaто възрaстните все си усложнявaме животa, измисляйки си рaззни сценaрии с кофти рaзвръзкa.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: 3b1972c511
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

2.   Просто му кажи в лицето "тате, защо се отдръпна от мен когато Мама почина? Имам чувството че не ти пука за мен! " Всеки баща би се разчувствал. ;)

 
  ...
преди: 9 години, 11 месеца
hash: e5ed8bbffd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Според мен ти наистина си преживял много но въпреки всичко не трябва да се отчайваш, а да продължиш напред. Мисля, че баща ти е преживял загубата на майка ти много тежко и се е депресирал, но ти трябва да му помогнеш и да му покажеш, че има теб и заедно можете да се справите. Щом той не може, ти трябва трябва да му покажеш правилния път и да му покажеш, че се нуждаеш от него и си самотен от липсата му. Прости един ден седнете заедно и му обясни всичко, което чувстваш. Аз съм сигурна, че баща ти те обича, но просто тази загуба го е отделила от света. Без теб, той не може да преодолее трудностите. Просто поговори с него и му обясни всичко... Вярвам, че ще се сближите и отново ще бъдете истински баща и син!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 11 месеца
hash: ee8ec60e07
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Радвай се, че ставаш пълнолетен след една година. Гадно е, че ти искаш да се сближиш с баща си а това е някак си... той не го желае. Моя съвет е след като ти и приятелката ти завършите, можете да се изнесете някъде. Сближи се с нейното семейство, сякаш и ти си от него и ще ти е по-приятно. Ясно е, че на баща ти няма кой знае колко да му пука.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker