За какво да живея? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121293)
 Любов и изневяра (29731)
 Секс и интимност (14372)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6477)
 Здраве (9604)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18554)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

За какво да живея?
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1948 пъти
Здравейте, хора! Искам да споделя тъпия си живот с вас, хем на мен ще ми стане по-добре, хем вие ще видите, че вашите проблеми не са нищо спрямо моите, наистина! Моля модераторите на сайта да одобрят историята ми, имам нужда просто от съчувствие, съвети, да, може, как точно да се самоубия?

Първо започвам с това, че съм циганин. Мангалче, от северозападналият край на България, която по проучвания е най-бедната дупка в цяла Европа. Не съм в гето, но както всички цигани са си цигани, бедни, богати, лихвари, крадци, алкохолици, абе цигани, бе. Как аз не съм баш като тях, еми не знам, няма логичен отговор, може би просто Онзи горе ми е дал мъничко повече акъл, ама за какво, предпочитам и аз да съм си бил един от тях, дърта пияница, и за нищо да не ти пука. Не е хубаво да си умен, мамка му. Хора, повярвайте ми, страшно много ми е болно, просто не мога да ви го обясня. Още от малък, ако има съдба, то тя е виновна. Родих се с изкривени очи, лекарите казаха на нашите, че до 8 месец ще се оправя, е, не се оправих. Те нямаха средства и затова, чак когато пораснах ме заведоха на лекар в София с голям зор, взеха 1000 лв. от лихвар, които после ги плащаха сигурно около 5-6 г. а лихвата се е уголемяваше, накрая платиха към 7 хил. баща ми му е работил, той е добър строител. За щастие поне съм единствено дете на нашите в брака им, тате имаше и други деца, но и той не знае къде, какво как са. Не знам защо не съм пукнал, бе, хора! Станах на около 7 г. пратиха ме в София в една болница, боледувах от туберкулоза, наследствени белодробни проблеми от майка ми. Там много ме тормозеха, беше болница, пансион. Имаше едно момиче на 17, което постоянно ме биеше. Една вечер за вечеря, станало нещо и ни дадоха само по една кренвишка малка, тя си взе половината от моята, тормоза продължи много дълго, една вечер ме окървави, казах й, че не искам да си говорим повече с нея. Както и да е, това мина и замина, е, остави голяма следа в мен, но... И както се подразбира, половина от детството ми мина по болници. Боледувах от какво ли е, хепатит, двустранна бронхопремония и мн. др. Станах на съзнателна възраст около 14 г. Видях на какво приличам, черен циганин, с корем, криви очи, ужасен! Аз никога не съм бил нормален. Казвали са ми, че като малък съм щял да си глътна езика, но ме спасиха, е, може ли да ми отговори някой, защо не си останах там? На място? Видях, че не приличам на човек. На един телефон случайно ми записаха гласа, като се чух как звуча отстрани - припаднах! Пълна трагедия. Приятелите ми са ме поглеждали странно и сами казвали, ти нормален ли си? В училище много ми се подиграваха, а и не само там. Пък и нямах много високи оценки, страшно много съм изпуснал, бях болен толкова много врене. Даже наскоро потърсих информация за кривогледството и в един постинг прочетох следното: "Те се затварят в себе си, не могат да общуват нормално" и все такива подобни. Не мога да обясня точно, но примерно, ако се снимам как ходя и се движа, походката, и после се погледна, не мога да повярвам как изглеждам. Като някакъв изрод, мутант, робот, това се дължи, поради кривогледството, даже гледам двойно.
Както и да е, мина се и това, Завърших основно. Преместих се в най-доброто училище в града. Имах страшно много отсъствия, нямах пари дори за билет, а 16 километра отиване връщане не се ходят лесно всеки ден. В каса ми всички бяха българи. Представете си само, всички Българчета, имаше и много гадни, други не чак толкова, всички обаче с предразсъдаци, как бихте се почувствали на мое място. Бях аутсайдер цели 12 г. Учителката по Английски се страхуваше да ми даде учебника да го преснимам, да не би да го изям, и то го каза пред всички. Добре, че тоалетната беше празна, ревах си там не знам колко време. Класната ми обаче беше златна, без да искам нищо от нея, тя винаги ми помагаше. 12 клас дори, ако не беше тя, нямаше да мина. На мен не ми се живееше, камо ли да уча. Може да си представите гледката. Както и да е, завърших с 3. 80, слава богу, с елементарни познания взех и матурите, без да уча. Всичките ми връсници от квартала а и не само, правиха бал. Аз не правих, нямахме пари. При всички музика, храна, гости, приятели, познати. Не, че съм за тези неща, но поне като спомен някакъв, дама, костюм, но няма, намях нищо. Добре, че братовчедка ми дойде и ме поздрави този ден, тя наистина много ме зарадва, а каза само 2 изречения с усмивка на лице, е, аз си бях разстроен целия ден не бях излизал от стаята, оф, добре, че имах интернет, къде спах със завита глава, къде ревах... И това преживях.
Когато бях на 16 ме заведоха на в София на лекар, направиха ми операция, правеха нещо с някакви възли на очите, много беше неприятно. Имаше ефект само за 2 месеца, после пак се изкривиха очите ми, пак си виждах двойно. С други думи само разочарования. Сега съм на 18. Един човек заведе мен и още няколко момчета в един частен пансион, да учим за професии, някакви американци го финансирали. Жал ме е единствено за клетата жена - майка ми, връщам се понякога в къщи да я видя. Баща ми е алкохолик, за никого не мисли, като има работа, повечето пари ги профуква, а има много рядко хубава работа. Постоянно, като се наприе, скандали, караници, побойща, тормоз, ето с това съм израстнал цял живот, и да ви кажа, аз досега (на 18 съм) съм пил само една бира с голям зор, ненавиждам алкохола, с повод, без, изобщо!
Няма значение, приеха ме в това училище, защото съм циганин, знаят какво е положението и т. н. искат да ми помогнат с нещо в живота. Сега живея там. Не успях да си намеря приятели дори и там. Все аз ли съм виновен, какво толкова ми има. Хората стрянят от мен, не искат да общуват с мен. За момичета да не говорим, досега съм нямал гадже никога. Каквото зависи от мен го правя, обличам се поне чисто, като нямам скъпи дрехи, държа се мило и дружелюбно с тях, но ефект няма, все ми се подиграват. Не знам защо отблъсквам хората. Опитвам се да направя нещо по въпроса, да се променя, не се получава. На 18 самотата ме убива. Няма с кого да седна да си поговоря, да споделя, вие сте ми последната надежда. Ако някой прочете историята ми докрай, ще съм му благодарен за цял живот.
От време на време влизам в сайт за запознанства (омегле) засякохме се с някои момичета, пишем си по 30-40 минути, някрая като ми видят снимката и се изпаряват.
Знам, че няма надежда. Но се питам за какво да живея още? Майка ми много трудно преодоля това, че напуснах бащиния си дом. Единствено заради нея ли? Досега нищо хубаво не съм видял от живота. Пълна, тотална развалина. Е, сега да си говорим на кого проблемите са в повече, а? Има някои хора в сайта, които пишат абсурдни неща, но те не оценяват както всъщност имат и колко големи щастливци са.
Сега дори ще ни водят на почивка на море, има няколко момчета от нашата дупка, с които учим заедно, чувам как на един щели да му дават еди си колко пари, на друг 200 лв, на трети 900 че майка му е в италия, и не са му дали нищо за рожденния ден, дори и другите, които нямат родители, ще имат много пари, ами аз, какво ще правя на тази почивка? Една кола сигурно ще струва 2 лв. дали ще имам 20 стотинки в джоба? Басейни, море, дискотеки, аз главата си няма да покажа, дано ми се падне така, че да съм сам в стая, въобще няма да ме забеляжът, че съм жив.
Самотен, самотен, самотен съъъъм..

Няма, няма край тази мъка (животът). Вече имам чувството, че съм някаква прашинка, невидимка. Благодаря на всички, които прочетоха целия ми скапан живот. Дано по-скоро ме вземат ангелите. Живи здрави! :[

П. п. радвайте се на малките неща в живота, те са най-ценни.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: f1dd460978
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това че си циганин, никога не трябва да те спира. Един от най-големите български хирурзи, проф. Чирков е циганин. Чарли Чаплин, комикът, е от подобен произход. Хоракато теб, могат да променят мисленето ни. Аз преди години имах един много добър приятел циганче. Много близък ми беше , в момента учи медицина в Германия, и е един от най-добритестуденти. На стипендия е, сам се издържа. Така че, не се отказвай от произхода си , а успявай въпреки него...

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: fcc7b4b8f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Авторе, аз ти прочетох цялата история. Нали знаеш, полезно е да чуеш гледната точка на някой друг. Според мен положителни неща вече са започнали да се случват в твоя живот. Просто миналото ти е толкова сурово, че все още надделява. Съсредоточи се върху малкото неща, които са добри: първо, ти си завършил 12 клас, в някои по-ниско развити страни дори от България, хората никога не получават възможност за каквото и да е образование! Още повече че ти си от малцинство, и при теб е било още по-трудно! Второ, въпреки че си ходил толкова по болници, ти вече си победил редица заболявания! Трето, твоята майка е там, въпреки че не е близо до теб! Четвърто, има хора, които се опитват да ти помогнат в този пансион!
Защо не потърсиш някаква работа? Пребори проблемите? Няма как да имаш пари, без да ги изкарваш, нали се сещаш. Всички, които имат, са ги заработили по някакъв начин. Също - започни да тренираш вкъщи, прави упражнения, за да се почувстваш добре и физически. Не е нужно да си топ красавец, за да се чувстваш добре в кожата си. Красивите хора са по-малко на брой от некрасивите на тази планета, и всъщност важното е как се чувстваш, дали си в мир със себе си, а не толкова как изглеждаш. Когато се чувстваш добре, това се забелязва!
Не очаквай че ще си щастлив без да полагаш усилия. Приеми че животът е несправедлив и за съжаление, хората не получаваме еднакви условия като старт на живота, НО всеки един от нас има избор да промени качеството си на живот! Например, човек роден в богато семейство, най-вероятно по-лесно ще постигне целите си, благодарение на осигурения му старт в живота, но не е гаранция. Може например да избере лошия път, особено ако е много разглезен и да стане наркоман. По същата логика, един безкрайно беден човек може да се отчая и да си остане такъв, или обратното - да е по-упорит заради своята ситуация, и един ден да е постигнал много повече от наследника на богатия.
Има всякакви трагедии в животите на хората, въпросът е как се изправяме срещу тях. В крайна сметка, не е ли целта да преборим трудностите? Най-лесно е да се предадеш! И не си поставяй прекалено високи цели! Начинът по който звучиш е сякаш искаш с магическа пръчка да станеш харесван, душата на компанията, богат и ценен от хората! Това не става за час - два. Хората, които го постигат работят с години върху това! И най-важното, те вярват в успеха, няма място за отчаяние! Успех ти желая!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: a23e8a3432
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Че той нaй- трудното е минaло! От тук нaсетне зaвисиш единствено от себе си. Изучи си зaнaятa, дaли сa ти възможност- използвaй я! Стигa си се сaмосъжaлявaл, aз те рaзбирaм, но вече от теб зaвиси дa промениш животa си. Че кaкво кaто си кривоглед. Имa хорa инвaлиди, неподвижни, изцяло зaвисещо от нечие обслужвaне. A ти зaвисиш от себе си! И кaкво кaто не си приет от цялото общество? ! Aко се устaновиш нa едно място, живот/ рaботa/ контaкти, хорaтa в ежедневието ти ( колеги, съседи) ще те опознaят. Дa, вярно е, че кaто си " осъден" дa си цигaнин, ще трябвa повечко дa докaзвaш. Тaкивa сме, първо обвинявaме, после рaзсъждaвaме. Но aко си преживял всичко, което кaзвaш, то товa дa печелиш доверие е нищо в срaвнение с другото. Ето, нa мен ми е все едно, че си цигaнин, все ми е едно, че си кривоглед. Aко ми беше съсед/ колегa щях дa нaблюдaвaм човекa и дa ореценя дaли могa дa допуснa евентуaлно приятелство/ контaкт. Но, aз съм си тaкъв хaрaктер, с всички съм тaкa, не дaвaм вот нa доверие ей тaкa.
Тa, искaм дa кaжa, че от теб си зaвиси. Хорa рaзлични- шaрен свят. И бългaрин дa беше, и дa не беше кривоглед, пaк щяхa дa нaмерят причинa дa те тормозят комплексaрчетa. Болестите ти, .. кaкво(? ), преживял си ги вече, стигa ревa по минaлото, aми си стягaй зaдникa, учи си, подготви си бъдещето. В случaя си щaстливец, че си влязъл в тaзи прогрaмa, вероятно много други бихa искaли подобнa възможност, но я имaш ти- използвaй я!
Успех!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: efa883bd25
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е, как така си такъв циганин, какъвто се описваш, а пък пишеш толкова грамотно? Не че не ти вярвам, вярвам ти.

Не се самоубивай в никакъв случай, и гледай да извадиш лошите черни мисли от главата си.
И аз съм сама, и какво от това. Може човек да е сам, но не самотен.

Не мисли за смъртта, моля те. Тя така или иначе ни е в кърпа вързана; тя е единственото нещо, което няма да ни отбегне... тъй че, както сам каза, радвай се на живота, какъвто и да е, той си е твоят живот... ето ще отидеш на море; може да нямаш стотинки за кола, но слънцето, въздуха, пясъка и морето ще са там, нали?
Тях не могат да ти вземат; ето аз например нямам възможност да отида на море - нито парична, нито има с кого, тъй че няма да отида. А ти ще отидеш... затова не мисли, че "ние тук" сме кой знае какви големи щастливци, а ти си много зле.

Пак ти казвам, гледай да се отървеш от лошите мисли, важно е; те ни закопават повече от всичко друго.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: e08221e861
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Жал ми е за тебе въпреки, че мразя цигани, защото много често се заяждат с нас без причина. В теб има разлика и може би ще се оправиш някой ден... Бог е дал живот на всеки да го управлява както си иска. Вярно е, че има трудности, но ние трябва да се борим с тях за да живеем, а без борба няма нищо. Моя съвет е не се отчайвай, ти не си виновен, че баща ти е такъв. Не си добре със здравето нито нямаш финансови възможности, което е лошо, но винаги трябва да имаш поне малко капка надежда, че ще се оправи всичко. В това време всички МОМИЧЕТА са такива и не трябва да мислиш, че си виновен, защото не си. Въпреки, че имаш труден живот винаги можеш да го освежиш малко или много. Не знам може би те смятат за опасен или най - кратко казано не им пука кой какъв е стига да има пари. Пожелавам ти всичко най - хубаво и дано се оправиш в бъдеще. **Win32**

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 144eaae9c5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Интелигентен си, зрял си, грамотен си. Прочетох цялата история и смятам, че имаш потенциал, но има неща, които ти пречат - лошата среда, в която си израстнал, и хората с техните вечни предразсъдъци. Това определя ниското ти самочувствие. Това ти е проблема. Горе главата, и на твоята улица ще изгрее слънце, сигурен съм, защото ти го заслуваш.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7541710ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Ти може да си циганин, ама не си мангал. Де да бяха всички цигани като тебе.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: adb4b90003
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Щом пишеш тук, при това толкова грамотно, значи съвсем не си циганин от типа "мръсен мангал! ", който ходи та краде, убива, прави телефонни измами, гласува за БСП и ДПС и въобще - прави золуми и паразитира по всякакъв долен начин върху изстрадалия български народ!

Естествено, че прочетох историята ти докрай. Рядко има толкова откровени и съдържателни разкази тук

С тези твои разсъждения аз - чистият българин от поне 10 поколения, те приемам като СВОЙ БРАТ! И оттук-нататъка нито цвета на кожата ти, нито генотипът и произходът ти ме интересуват повече. Да не говорим за подробности като криви очи, походка или нещо от сорта...
Ако изкарваш парите си честно, ако си добър специалист в професията си - всеки ще те уважава, а накрая и жена ще си намериш! На 18 човек наистина не може да се е утвърдил вече, но примерно на 28, ако положиш усилия ще си съвсем НЯКОЙ!

Не се самоубивай и въобще не си мисли подобни глупости! Това че имаш акъл в главата е страхотен плюс и привилегия, която дори само малцина от българите притежават.

Ако с ума си и сериозното си отношение към живота успееш да спечелиш доверието на много българи, ти ще можеш да станеш дори нещо като "мост" или "преводач" между двата етноса! Благодарение на теб да се постигат договорености, да се повишава образованието и социалната култура на циганите. Да им се помага по-лесно и по-ползотворно да се интегрират в българското общество... Виждаш - само за 2-3 минути му хрумнаха поне 4-5 области, в които можеш да бъдеш МНОГО СИЛЕН и УВАЖАВАН!

Давай, Човеко, давай! Животът е борба, не се отказвай! А предчувствам, че при теб резултатите ще са значителни и много сладки!

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7541710ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Тази история ме навежда на мисълта, че наистина не трябва да сме прекалено осъдителни, без да познаваме човека. Сега, вярно е, че много цигани са паразити, но също е вярно, че има и такива като теб. Ние сме си направили изводите на база повечето цигани, но в твоя случай ти си различен и искаш да постигнеш нещо въпреки не леката ти съдба (поздравления за което), а ние хората със своите предазсъдъци те демотивираме.

Значи, хем искаме да сте интегрирани, хем когато има готов да се интегрира, го заливаме с помия и той се отказва. Така че обръщам се към българите - хора не слагайте каруцата пред коня, вижте, уверете се, опознайте и тогава съдете кой е мангал и кой еди какъв си. Дори и ЕДИН циганин като автора да има, ние сме длъжни да му дадем шанс, иначе той пак би се върнал в гетото и пак ще го оплюваме колко е неинтегриран, а в случая ние ще сме неинтегрираните, защото не даваме шанс на човек, който иска да се развива въпреки всички трудности. Но как това после ще го обясним на останалите българи и как ще ги убедим в това нелепо нещо? Никакви програми и пари не могат да заменят най-обикновеното уважение между хората.

Авторе, колкото до теб... Прави са хората, че от такива като теб зависи ние да спрем да слугуваме на предразсъдъци и да се научим да виждаме истинската същност на човека, преди да сме го осъдили само на база етнос. Знам, задачата ти не е лека, но ако положиш усилия, смятам, че тъкмо в разцвета на силите си след 10-тина години ще си някой в обществото - ще си работиш, ще си учил, ще си честен, ще си полезен на това общество. Тогава хората ще погледнат различно на теб, тогава няма да те приемат просто като мангал, а ще се чудят как може черен циганин да е образован, интелигентен и тогава ще проявят интерес към душевността ти.

Може Бог нарочно да ти е дал повече акъл, за да се осъзнаеш, че имаш нелека задача, а именно да промениш предсадъците поне на няколко души, което пак е нещо. Приеми го, все едно затова си пратен на земята. Имаш много пречки по пътя си, вкл. и здравословни, но то трудното е най-ценно и значимо. Представи си само, някой ден си образован и уважаван циганин, показваш на обществото, че и такива хора могат да успеят, даваш пример на други интелигенти цигани, дай, Боже, да имаш и възможност да им помагаш с пари, с пример, с общуване, с положението си в обществото.

Момче, умен си, дар слово имаш, бориш се, знаеш другата страна на медала (гетото), не пропилявай този потенциал. Не се отказвай сега, голямата част от ходенето по мъките е приключило, стисни зъби още малко и довърши нещата до край, та да се гордеят сънародниците ти с тебе (без значение цигани или българи). Трудно е, но и стръвта е голяма. Хубавите неща стават трудно. Повечето цигани гледат все лесното и виж до къде я докараха, бъди нещо повече от тях.

Евреите казват "На кого бих бил полезен, ако съм беден? " Та и ти на кого би бил полезен, ако се откажеш - нито на себе си, нито на някой друг. Утре ще си умреш като най-обикновен мангал и никой няма и да те помни, но Бог ти е дал нещо, което трябва да го използваш. Иначе за какво ти го е дал, като ти ще го хвърлиш на боклука?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5e005fde49
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Намери книгата на Луиз Хей - Излекувай живота си
Има ги твоите проблеми. Може да си повтаряш всяка сутрин и вечер даденото утвърждение подробно са описани нещата...Успех

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ffbcdb892d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторе искаш да сравняваме гадостите в живота е вярвай ти си много назад.
Роден съм в Сливен, българин, 80% от града са цигани, ограбван бит и обиждан съм от цигани, нашите ме затваряха в къщи да не бъда бит от циганите, също нямах приятели, затова и завърших средно с 3,50 не с 3,80 като теб. Обаче тъй като не съм циганин никой не ме прие да уча професия. От побойщата останах да куцам с единия крак сега мога да работя само като охрана /работа за пенсионери/
Сега живея на морето, но работя за минимална заплата и не мога да си позволя колата от 2лв, за която говориш. Малко по голям съм от теб и блъскам по цял ден за да платя наема за мухлясалото мазе в което живея и да си купя нещо за ядене, за друго парите не стигат. Добре че работодателят дава работни дрехи и обувки, че да не ходя гол и бос. Купих си таблет за 50лв и ходя на безплатен Wi-fi в парка.
Е сега кажи аз за какво живея! Ти ли си по зле или аз?
Искам да съм циганин в тази държава. Ако бях циганин и къща щях да мога да си построя на общински терен, и циганското общество щеше да ми приеме като свой, и образование за професия щяха да ми дадат безплатно, и помощи, и какво ли още не. Но аз съм българин и на мен такива неща не ми се полагат, между временно родителите ми починаха и от тях нямам помощ.
Кажи кой е в по голямо блато?

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 7541710ab0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   12, ти какво конкретно постигна с утвърждения?

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 5e005fde49
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   14 Утвържденията ти помагат да препрограмираш ума ти, но трябва да се ползват и други техники като визуализация и т. н. за хора, които искат да водят съзнателен живот може да се позаинтересуват от тази материя.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker