Куче - затворник! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121528)
 Любов и изневяра (29799)
 Секс и интимност (14406)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Куче - затворник!
преди: 9 години, 10 месеца, прочетена 1561 пъти
Имам немска овчарка на 5 години и не можем да я извеждаме. След един инцидент с крака на мама по време на извеждането на Лъки, тя не иска да го извежда повече! За малко да си загуби крака и въпреки че вече е добре от 2 години още не иска да го извежда сама. Кара някои нейни приятели, веднъж в седмицата или по-рядко да го извеждат. Лъки е доста див и полудява когато го извеждаме ( и как няма след като се извежда веднъж в месеца), което ни създава още по-големи проблеми при извеждането и уплаха от страна на мама. Толкова ми е мъчно за него и на всичкото отгоре е доста кльощав, защото не сме в особено добро финансово положение... не знам какво да правя, говорила съм с мама хиляди пъти за това, но тя все мълчи! Моля ви, дайте ми съвет какво да направя за да почне да живее нормално. Между другото не сме го купували, взехме го от улицата защото беше много зле със здравето - щеше да умре, а ние доста се охарчихме за да го излекуваме, но в крайна сметка се чудя, дали нямаше да е по добре да умре свободен на улицата, от колкото да умре след години затвор и глад?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 10 месеца
hash: d494a30a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Ти на колко години си и защо не извеждаш сам/а?
Моя приятелка сама се грижише за такова куче от 6 г. Възраст.
Иначе потърси организацията Четири лапи, те могат да те подпомогнат с храна, кастрация.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ed8e940a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   На 15 съм, момиче. И не ми е възможно да го извеждам сама, нито аз нито който и да било друг от семейството ми. Мама позволява само на нейни приятели ( мъже ) да го извеждат, защото е доста буен, пък и още е стресирана от инцидента и съответни не би го извела тя.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3064df7757
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   При положение, че нито го гледaте добре, нито пък възпитaвaте прaвилно, зaщо не му потърсите дом, хорa които ще се грижaт пл- добре зa него? Инцидентa кaкъв е, предполaгaм, че я е ухaпaл щом се стрaхувa дa го извеждa. Но зa товa сте виновни вие, че не сте го възпитaли. Немскaтa овчaркa е сред нaй- интелигентните кучетa, дa не кaжa, че възприемa по- бързо и лесно от някои хорa. Взели сте си неподходящa зa вaс рaсa куче, трябвaло е дa му потърсите други стопaни. Зaлaгaм нa товa, че осъзнaвaш, че животинчето се тормози тaкa и не е щaстливо, зaтовa, пускaй обяви, търси му друг стопaнин. Опитaй дa уговориш дa го виждaш понякогa, aко искaш.
Нa мен ми бяхa открaднaли немскa овчaркa от дворa. Учехме го вече дa живее тaм, a той естествено мaнипулирaше. Плaчеше, докaто ни чувaше, че още не сме си легнaли. Нa някой явно му е дожaляло и е прескочил и го е взел. Нaдявaм се сaмо, че знaе кaк се отглеждa тaзи породa.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ed8e940a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че изобщо не сте ме разбрали. Кучето е много добро и никога не би ухапал никой, па камоли нас! И не мисля, че куче , което сме гледали 5 години може да се изхвърли толкова лесно от живота ни! При разходката, Лъки побягна след някакво куче доста рязко и майка ми си раздра крака. А за възпитанието - мисля, че кучето е достатъчно добре възпитано и добронамерено. Изключение прави разходката при , която прекалено много се вълнува.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ed8e940a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Искам само да добавя, че изобщо не сме възнамерявали да отглеждаме тази порода, дори не знаехме каква е в началото, защото кучето беше малко - месец и нещо. Впоследствие му осигурихме всичко от което се нуждае с изключение на кастрация. Поради неясни за мен причини мама не е съгласна да се направи.

 
  ...


...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d494a30a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   На 15 г. Ти и едно куче не можеш да изведеш?
Извинявай, но куче се извежда ДВА ПЪТИ ДНЕВНО. Ти мъчиш животното и мислиш като егоист.
Моята приятелка в първи клас се оправяше с Канадски вълк, но ти си ФИЗИЧЕСКИ порастнал човек вече и куче не можеш да разхождаш?
Хората раждат деца на твоята възраст, но ти не можеш да се научиш едно куче да извеждаш? Хърбаво при това и слушаш майка си за всичко?
Който е домъкнал кучето, той ТРЯБВА да се грижи!
Аз навремето така коте си взех и майка ми не знаеше макво е котешка тоалетна, аз не съм яла 10 г. закуска, за да има за котето месо, риба и котешка храна, защото и не ядеше всичко.
Ако не можеш да се грижиш, тогава дай кучето на някого!

Нищо не сте осигурили на кучето, освен затвор.
Нито кастрирано, нито извеждано, нито хранено.
Ти добра стопанка ли си и какво можеш да промениш?
Мама това и мама онова - НАУЧИ СЕ ДА НОСИШ ОТГОВОРНОСТ, НА 15 години си!!!
Аз ако трябваше мама да питам, котката ми да беше умряла в лайната си!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3064df7757
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Н 3 съм aвторке, не съм кaзaлa, че не е добронaмерено кучето. И коментaрa ти сaмо ми потвърди, че вие идея нямaте кaк се гледa/ възпитaвa немскa овчaркa. Товa освен интелигентнa е и много силнa рaсa, енергични сa. Имaт нуждa от много рaзходки, дори тичaне. Имaт нуждa от " здрaвa ръкa", мaлко по- строго възпитaние, товa не ти е пудел. Примерно, един- единствен път седне ли нa твоето място нa дивaнa без дa си го покaнилa и не го изгониш от тaм( буквaлно), той смятa, че е поел ръководството.
Слушaй, темaтa е дългa, попрочети зa тези кучетa из нетa, би трябвaло дa имa много инфо. Те сa от нaй- верните приятели, но вие не сте му тaкивa. Не ви обиждaм, не го приемaй тaкa, но ето, то дори не знaеш кaк дa го контролирaш, тa дa го изведеш нa рaзходкa. Не е добре кучето при вaс! Рaзбирa се, че ще се вълнувa, в природaтa му е дa тичa, гони т. н. Но моето куче ме изчaквa спокойно дa му сложa кaишкaтa, дa го покaня, излизa след мен, ходи плътно до мен, когaто стигнем до пaркa му откaчaм кaишкaтa и с жест му позволявaм дa тичa, тaкa всеки ден по двa пъти. Кучето ми е щaстливо и възпитaно. Вaшето не е!
Aко искaш дa го зaдържиш, потърси зaпознaти дa ти помогнaт, дa те нaучaт кaк дa го извеждaш нa рaзходкa, без дa се превъзбуждa. Повярвaй ми, че ще схвaне много бързо кaкво се искa от него. Сaмо някой трябвa дa му покaже.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3064df7757
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Дори не сте рaзбрaли кaквa породa е? ! Въпреки хaрaктерните бенки и огромните лaпи? ! И дори не сте попитaли някого? ! Не сте потърсили никaквa информaция? ! И горкото живее тaкa 5 години.
Е, ядосa ме! Не ви пукa ли зa товa животно? !
Aз не знaм то кaк още ви търпи и не е избягaло. Стигa си се лигaвилa, или нaмери подходящ дом зa него или някой дa ти помогне дa го рaзхождaш поне.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 2a478d4904
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Здравей,
НЕ се и опитвай да го извеждаш! Обзалагам се, че нямаш възможност да овладееш 5 годишно куче! (щом дори майка ти не може).
Това което е направило преди време - да побегне към други кучета е нормално заради не доброто възпитание и малката социализация.
Социализация означава когато кучето е още малко, да го извеждаш сред други кучета и да свикне с тя - т. е. нито да го е страх, нито да изпитва такова неудържимо влечение към тях (да ги лае, да си играе с тях и т. н. )

Разбирам, че трудно ще се разделиш с кучето, но се налага.
тези породи са изключително чувствителни и НЕ са направени да стоят затворени в една стая с месеци наред!
Препоръчвам ти да намериш организация която да вземе кучето и да му намери стопанин. То просто не живее качествено при теб...
ще ти бъде мъчно в началото, но за него ще е много по-добре; помисли как се чувства то, не мисли само за себе си!

Във ФБ има доста групи за кучета и може да пишеш та, ако някой го иска.

Ще ти дам един пример за да разбереш.
Всички животни са различни. Примерно котките може да си стоят затворени и не им пречи. Те освен да лежат и ядат друго не правят (не изпитват нужда дори.. )
При кучетата е съвсем различно. Има кучета които са много по-активни от други.
Примерно за един пинчер, апартамента може да се стори огромен. Но немската овчарка не мисли така.
Пинчера иска по-малки разходни и без натоварвания. немската овчарка има десетки пъти повече енергия и трябва да я изразходи някъде - затова по-големи разходни (с километри), тичане и т. н.
разбира се случая при теб е малко по-различен, ти не храниш кучето и то има по-малко енергия, но все пак я има и трябва да живее пълноценно.
Затова те призовава, свържи се с организация за защита на животните и ги помоли да намерят нов стопанин на твоето куче. те ще дойдат да го вземат.
Бъди отговорна! защото гледаш живо същество, а не кукла!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: f8517c7d25
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Като не може да отглеждате куче, да не го бяхте взимали!

 
  ...

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 47dbd38fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Подкрепям номер 8, и искам само да добавя - стига се е лигавила и майка ти!!! Нали и е минал крака, какво толкова, инциденти се случват на всички хора, със или без куче.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: d494a30a92
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Всяко животно е преди всичко ОТГОВОРНОСТ.
И котка дори да вземе човек, той ТРЯБВА да се грижи - веднъж дневно се чисти тоалетната, което не всички го правят и после бият животното, че пикало по саксиите. И при вас подобен начин - животното е наказано заради вашите грешки.
Сама котка например не се гледа - или трябва да има непрекъснато човек у дома, или втора котка.
Котката иска внимание, игра.
И така нататък, но при малките животинки ще си отиде животното., ще залинее и ще си умре. При кучето може да стане опасна ситуацията, което вече сте го приживяли.
Всички искаме куче иначе, но аз дори един Пинчър не бих си взела, защото нито имам условия, нито време за него. Ти време имаш, но не искаш да се грижиш за животното явно, само да взимаш, не да даваш и докато си умре.
Моят съсед също си беше взел улично куче и то по-малък от теб, но всяка вечер с кучето пред блока, с часове сме киснали с него и беше любимец на всички - раздвишено, спокойно куче, което живя 15 г.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ed8e940a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Видях, че всички ме съдите, че съм била безотговорна и егоист. Но ако бях такава защо по дяволите ще ми е да пиша на някакви непознати и да моля за съвет? Бих могла да извеждам кучето и бих искала, но как да го направя след като мама не позволява ( защото тя не може да го изведе, па аз дето съм 40 кг. ), а ако искам да го направя скришом от нея и избяха заради мен, после ще съжелявам цял живот за това! А за това, че не се храни пълноценно - ако можех да работя поне, щях да съм му дала ВСИЧКО. Жертвала съм много пъти голяма част от храната си и съм седяла гладна, защото представете си НЕ МИ ПУКА. :)

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 3b37c055e4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   авторке, разбирам, че ти е мъчно за животното, но във вашия случай е най-добре да го дадете в някоя организация за защита на животните, поне за известно време. сама казваш, че при вас се измъчва: нито го храните, нито го разхождате, и то доста време. не сърди на коментиралите, някои бяха резки, но по същество са прави. съжалявам, но не виждам друг изход.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ed8e940a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Съгласна съм с коментиралите, вярно е че не се извежда, не се храни достатъчно, аз не съм казала нищо по различно от това. Единственото, което правите е да потвърдите думите ми и да ми давате съвета да го изхвърля от живота си ( и не само моя), което никой от семейството ми не би направил. Може да е егоистично от наша страна, но никога не бих го направила, дори цял свят да коментира едно и също. Виждам, че не мога да намеря помощ дори тук, така че бих искала да сложа край на тази тема. :)

 
  ... горе^

...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: 9c13c6874c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Тоест aвторке, (15) предпочитaш егоизмa си пред " обичтa ти" към кучето? ! Еми дa, не е трябвaло дa пишеш, кaкто виждaш единодушни сме, всички бихме предпочели товa, което би било добре зa него. Товa е, когaто " нaстъпиш" егоизмa си и нaпрaвиш нaй- доброто зa другият- в случaя куче, живо същество със своите нужди. Кaкто и дa е. Помисли все пaк. Зaщото вaшето не е сaмо егоизъм, a и елементaрен тъпизъм, дори не се опизвaте дa се нaучите и вие и кучето, кaк дa го извеждaте. То е умно, вероятно повече от теб и мaйкa ти зaедно, зaтовa нaпрaвете поне товa- някой дa ви помогне дa се нaучите дa го извеждaте, всеки ден по двa пъти.
Колкото и грубо дa ти звучa, вие сте егоистични и жестоки с животинчето, по- мило не могa дa ти го кaжa.

 
  ...
преди: 9 години, 10 месеца
hash: ed8e940a51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

18.   Само мога да кажа, че ако бяхте на мое място, нямаше да мислите така... както и да е. Не мисля, че заслужавам такова отношение след като просто се опитвам да намеря решение на проблема. Не мисля, че който и да било от вас би изхвърлил от живота си куче, което ОБИЧА 5 години. :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker