Истината - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Истината
преди: 9 години, 9 месеца, прочетена 2426 пъти
Преди няколко дена, срещнах тук историята на едно мюсюлманско момиче, прочетох коментарите и бих искал да допълня някои неща. Първо в никакъв случай мюсюлманският народ да не се мисли за по долу от християнския. Аз самият съм мюсюлманин и постоянно ставам свидетел за дискриминация на народа ми. Второ моят народ не е помъчен за да се обръщате към хората ми с названието`` Помаци``. Те доброволно са приели религията, без никакъв натиск. Това го има в множество документи, които са строго секретни за българското общество. По скоро християните са помъчени, защото Княз Борис I въвежда религията с много насилие. Дори ослепява собственият си син, защото отказва да се покръсти. Това също го има под формата на документ и е доказано. Трето и най-важно е баташкото клане. Истината зя събитията тогава не е разкрита и до днес, хората които я знаят се броят на пръсти. Един от тях съм аз и ще ви я кажа. Ахмед Барутанлията, чували сте за него е имал двама сина и три братя. Занимавали са се с търговия и основно пътят на разпространение минавал през Батак. Местното население мразело всеки втори турчин или мюсюлманин заради османското владичество. Стотици мюсюлмани са били убити и заровени по барите на Батак, като животни. Един ден роднините на Ахмед отново минавали през посоченото място, но за съжаление батачени им направили клопка и ги убили. Барутанлията бил вбесен, събрал войска и тръгнал да си отмъщава. Но призовал главните виновни да се предадат а те били едва седем човека. Отказът им накарал агата да започне клането, но убили само 200 души. Другото, което се говори в историята е пълна измислица. Какво да кажа за сменянето на имената по времето на Живков, истинска диващина. Стотици хиляди пребити до смърт. Бащата на мой приятел беше убит вследствие на тежък побой. жена му пометна в третия месец от стрес. И неродената сестра на приятеля ми умря. Къщата на съседите ни беше запалена, животните откраднати. Петгодишно момченце остана без родители. Водеха тези, които отказваха да сменят името си в малки тъмни стаи. Мъчеха ги с часове. Това ли наричате демокрация. Моят народ е най-мъченият. Не ни сравнявайте с някогашните турци. Ние сме български мюсюлмани не турци, него забравяйте.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 9 месеца
hash: 79218b6726
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Има си историци да разследват „истината“, не си ти човекът за това.
Първо - няма такова нещо като „мюсюлмански народ“ - да си мюсюлманин НЕ Е ЕТНИЧЕСКА принадлежност, а РЕЛИГИОЗНА - има турски народ, български народ, френски народ, но такова животно като „мюсюлмански“ или „християнски“ народ НЯМА.
Етнически погледнато има например българи, има и турци - кой какъв ще бъде, си е негово право, ВКЛЮЧИТЕЛНО има и турци-християни, които са били избити и изгонени от Ататюрк.
Разбира се, че е имало Баташко клане, но не е било заради религии, а защото просто българският НАРОД е искал да се освободи от Османска власт - ставало е дума НЕ ЗА РЕЛИГИЯ, А ЗА ПОЛИТИЧЕСКО създаване на БЪЛГАРСКА държава и, разбира се, че е имало съпротивление от властимащите тогава - ОСМАНСКАТА ИМПЕРИЯ - имало е кланета в Батак, но защо да не е имало и жертви от турска страна - дори да си измисляш за 200 - та заклати турци в Батак, аз съм убедена, че на други места ги е имало и как искаш да ги погребат по време на война - с почести ли??? Теб ако дойде утре турчин да ти коли семейството и го убиеш, как ще го погребеш?
Нали затова се нарича ВЪЗСТАНИЕ и се извършва с оръжия, да не е било възстанието с плюшени възглавнички, та да няма 200 убити от мюсюлманите??? Не 200, а 2000 турци да е имало убити - какво са това по време на война и възстание?
За сравнения за 1 ден ОСМАНСКИТЕ ВЛАСТИ са заклали 20 хил. българи, съвсем възможно е последните да са се съпротивлявали. Аз не бих стояла да ме заколят например. Да не мислиш, че българите са възстанали с тояжки - имали са някакви оръжия все пак и са поубили няколко башибозука.
Ако ставаше дума за религия, сега КЮРДИТЕ - МЮСЮЛМАНИ щяха да са свободни, не да са под ТУРСКО РОБСТВО.
Не, става дума за ВЛАСТ, ПАРИ И ПАК ВЛАСТ. Ако се е живяло добре под турски ботуш, нямало е да възстанем на първо време.

Действително повечето помаци са приели Исляма доброволно, но съвсем не всички. Идвам от смесен район, бил под Турско робство до 1912 г. и прабаба ми беше съвременник на Робството, нейните родители също - имало е НАСИЛСТВЕНО похомеданчване, извършвано точно от помаците по нашия край, но на редено ОТ ИСТАМБУЛ. През 19 век са били избити в центъра на с. Райково близо 100 учени хора - интелигенцията практически, за да се уплаши местното население. Село Езерово също е било заличено, но пак казвам - не заради религията, а заради болната амбиция на Османската империя да се самосъхрани НА ВСЯКА ЦЕНА.
Историята не може да е фалшифицирана, защото има РАЗЛИЧНИ ИЗТОЧНИЦИ - френският писател и журналист Виктор Юго е бил непосредствено след възстанието по нашите земи и е ОПИСАЛ съвсем точно имена, брой на жертви и така нататък - всички източници НЕ СА БЪЛГАРСКИ, защото ние тогава не сме могли дори да пишем и четем, камо ли да описваме подобни неща.

За Възродителния процес много съжалявам, но това е ставало по време на ДИКТАТУРА, през която сме страдали всички. Аз не обвинявам турският народ за кланетата в Батак, отговорността е на управляващите ТОГАВА и на тези, които са извършили самото клане, но не пречи да се учим от постъпките и да се стремим да не ги повтаряме. Турската държава ще я видим дали е научила нещо като възстанат сега кюрдите масово...да видим дали няма да има кланета, нека са мюсюлмани.
Колкото до диктатурата у нас преди 89-та година, да не би само мюсюлманите да сте си изпатили?
Моят дядо е умрял в Белене, чичо ми е убит от Милицията в София - не сте страдали само мюсюлманите да не говорим, че в моя град до ден днешен точно помаците избират БСП, което за мен е НЕОБЯСНИМО. Не мога да си обясня и как избирате ДПС МАСОВО, ако толкова ви боли за Възродителния процес като днес и малките деца знаят, че тези хора са били част от ДС и от тези процеси! Който е пострадал от Възродителния процес да говори за това и да си търси правата и виновниците, защото за разлика от Априлското възстание, при Възродителния процес виновниците още са живи - ами отиди и ги осъди!
ОБАЧЕ ДА НЕ ЗАБРАЯМЕ И ОЩЕ НЕЩО
Кой взриви иначе гарата в Пловдив и вагонът „Майка с деца“ през 80те години, за да даде на първо място ПОВОД на комунистите да почнат с Възродителния процес??? Защо мюсюлманите сте готови да убивате майки с деца заради ....??? Религия??? Отиди и обясни на загубилите жените и децата във влака и на гара Пловдив тогава, че не е трябвало нищо да се предприема. Комунистите нали и те за едната власт са правили всичко - ако не бяха направили нищо след атентатите, нали народът щеше да ги свали?
И НАПОМНЯМ - ВЪЗРОДИТЕЛНИЯТ ПРОЦЕС Е ПРОДУКТ НА КОМУНИСТИЧЕСКАТА Д И К Т А Т У Р А, а преди 89-та година у нас е нямало ДЕМОКРАЦИЯ.
Българският НАРОД и ДЪРЖАВА не са виновни за ненормалните изпълнения на една наложена ни от вън диктатура, така както днешните турци не са ми виновни, че някой си там идиот заповядал преди 150 г. разни кланета по нашите земи. Турция е демокрация, Османската империя е била диктатура! ИМА РАЗЛИКА.

Не казвам, че Възродителният процес е бил нещо добро, но специално за жените-мюсюлманки има и известни предимства. Моите приятелки до една са помакини и до една са с нормални имена, което им дава възможност и да работят и учат в големите градове, а и да емигрират на Запад без проблеми, да пътуват без проблеми по граници и с проверки. Господин Мюмюн или Мохамед в 21 век имат поне на летищата доста повече проблеми...да не говорим, че както и да го въртим за жената е по-добре да е светска, градска дама, вместо да копае тютюн по шалвари и да бъде тъпчена цял живот като втора класа човек. Е, за мъжете може да е друго, но приятелките на майка ми в крайна сметка дори са благодарни, колкото и да са ревали навремето - измъкнали са ги от селата и деспотичните им бащи, дали са им БЕЗПЛАТНО образование и шанс за нормален живот в града, от което печелим и до ден днешен като смесен район, защото Възродителният процес не го помним младите, но като момичетата не носят вече забрадки и не се дупят по нивите цял ден, а са се изучили за лекарки, учителки, счетоводителки...ами ние се месим масово в нашия край - в моето семейство само смесени бракове - сестра ми е женена за помак, братовчедите ми за помакини, но я ги питай БЕЗ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС дали ще си дадат турско име на децата, а?
Загубили сте мъжете-мюсюлмани, защото сте останали без патриархалната си власт, за която може би проливате крокодилски сълзи и до днес, а и комунягите са гледали предимно жените да образоват, а вас са ви оставили да си кукувате по селца и паланки и масово по-възрастните нямате никакво образование.
Елате обаче да видите младите помаци - НИКОЙ не може да ги познае какви са, защото не религията за тях е определяща, не традиции и глупости, а това което МОГАТ, КОЕТО СА И СА СЕ ИЗУЧИЛИ - лекари, управители на големи фирми и хотели, предприемачи, което не знам дали щеше да е възможно, ако ви бяха оставили да се капсолирате все повече и повече, да живеете паралено в една светска държава.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 86cbdeddc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

2.   Абе пич, прекалено си се филмирал. Първо, никой не мрази турците и помаците. Аз лично имам двама много добри приятели, да не казвам, че са ми най-добри, които са турци, не помаци, а турци. Относно помаците и приемането на исляма, това определено е станало с мъчения или най-малкото поради факта, че мюсюлманите по това време са имали повече привилегии. Няма как цели села изведнъж да си сменят вярата. Това е все едно утре в твоя край няколко села да станат будисти без причина, просто защото така са решили. Не, че не се случва, но го правят единици хора. Така, че гледай си живота и семейството, ако се отнасяш добре с хората и те ще се отнасят добре с тях.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 79218b6726
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Днес сме свидетели отново на инструментализиране на Ислиама, за да се убиват невинни хора. Нищо ново под слънцето - колкото и да повтаряш като развален микрофон, че не се е клало по нашите земи, просто доказателствата са неоспорими и не можеш да промениш историята. Клало се е и се убива и днес в името на Ислияма, защото за съжаление във вашата религия думата „прошка“ не съществува и друговерните са по-низки от животното.
Така още в самия Коран са заложени бомбите и ти трябва само един луд радикален водач и да се почне с клането и етническото прочистване. И много хитлеристи казват, че нямало Холокост, ама това не променя историята - така и турците отричат за Холокоста над Арменския народ, но ООН е дала на Арменския народ право.

Остана обаче един единствен народ под турско робство, който също бива мачкан и убиван, какво като е от правилната религия - кюрдите!
Сега с интерес наблюдавам събидията. След като се образува Кюрдистан, ще искат и кюрдите от Турция да се отцепят и тогава ще почне пак клането - мюсюлмани ще избиват мюсюлмани, мюсюлмани СЕ избиват един друг, точно защото НЯМА МЮСЮЛМАНСКИ НАРОД - всеки народ иска да бъде НЕЗАВИСИМ и не можеш на религиозен принцип да правиш държави и да убиваш народите.

Стой си с две думи в махалата, гледай си кефа и работата и се радвай, че няма война и не си се родил маааалко по-наизток. При нас това, което се е случвало 19 век, сега заплашва дори Западна Европа. Ние, добре че сме учили по История и си знаем как се развиват нещата, сега западняците се чудят и маят какво им пада на главите -(
Ще се сетите, майци, защото когато клаха българите, си натискахте парцалките, защитавахте агресора. Сега въоръжиха IS, за да се борили срещу Асад, но ще ги стрелят със собствените си оръжия.
Каквито и да са руснаците, те едно са научили - ислиамистите от добро не разбират. Сега Обама дори ще се консултира с тях как да се оправи с бакиите, много по-интересно е това, което се случва СЕГА, от разните Априлски възстания, които сме ги дъвкали и предъвкали 8 години в училище.
Хвани и ти малко поучи СВЕТСКИ науки, стига по цял ден чети Корана и говори глупости. Който иска Ислиамска държава - да ходи да се коли другъде. Ние сме платили с кръв нашата свобода, живяли сме в ИСЛИАМСКА държава и НЕ БЛАГОДАРЯ - мюсюлмани и християни български граждани и ИСКАМЕ да си живеем спокойно в СВЕТСКА ДЪРЖАВА, в която всеки си избира сам религията!!!!

.... когато полковник Серафимов 1912 г. е получил Заповед от София да се оттегли и да остави Средните Родопи на турците, той не се подчинява, не защото е имало много българи-християни да защитава, а защото българите-мюсюлмани (помаци) не са пускали момчетата да се оттеглят! Пак помаците след Освобождението на нашия край приемат много от ветераните на Серафимов в къщите си, защото последните са били изхвърлени за НЕПОДЧИНЕНИЕ от армията.
Тази държава не е само на християните, тя е на всички български граждани и така е и в Конституцията ни, така е и замисълът още от самото начало - МУЛТИЕНТИЧЕСКА И МУЛТИРЕЛИГИОЗНА държава е Република България и на който не му харесва да ходи да прави Ислиамска държава и да си прави кланета. Нашите свършиха преди 150 г. , търси стари трупове другъде!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: d7d4409abd
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

4.   Момче на 16 (българин).

Препоръчвам ти да изгледаш Долината на вълците - Ирак.
Филмът разкрива всичко, което са правили американците с мюсюлманите (в случая иракчани). Не ислямистите убиват в името на своята религия... Колкото до турците, клали са клали са, ама де сме били, че да им попречим, а??? Добре, че Русия ни даде ей така в ръцете свободата...

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 5a0adaed84
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Майка ми е от едно село, в което има помаци. Знаеш ли кое е най-интересното? Те изобщо не знаят какви са-турци ли са, българи ли са, какви са. Един ми вика-"Аз съм македонец"- СКЪСАХ СЕ ОТ СМЯХ. Лошото е, че голяма част от тях са неграмотни. Как да им обясня, че те са българи, които са приели исляма, за да си нямат проблем с турците по това време.
Това със смяната на имената е голяма глупост. Хората сами щяха да си ги сменят, ако не ги бяха натиснали. Има някои в моето село дето сами са си ги сменили, защото са образовани и интелигентни, ясно им е как стоят нещата. А ония стари задръстени мюсюлмански баби, дето не са излизали от селото никога и дето едвам знаят да четат, живеят в някакъв собствен свят и си мислят, че имат нещо общо с Турция

 
  ...


...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 9b5a259c36
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Според най-новите гентични изследвания помаците сме отделен и доста изолиран славяно-тракийски етнос, който е доста отдавна на Балканите, дори преди идването на прабългарите. Чисто генетически сме близки до българите, но не сме българи. Дори сме още по-близки със сърбите, говоря генетически. Подчертавам, че изследването е правено от независими гръцки учени, така че то няма политически привкус за разлика от всичките теории как били помъчени, па били българи и т. н. Какви ли не теории съм чувал, но това са само теории, а в случая за научно доказан произход без политически привкус.

И наистина съдейки по чертите ни има нещо вярно. Има типични славяни - снажни сламено руси и със светли очи, има и доста по-дребни мургави средиземноморски тип, каквито са били траките. При нас за разлика от българите няма такова смесване на гени, то си личи чисто визуално. Българите са по-смесени, макар че и те са сравнително хомогенни в сравнение с европейските народи. Масово се наблюдава смесица между северен и средиземноморски тип човек, дори и азиатски от части.

При нас има типология, има сходство, личи си еднотиността на гените. При нас има два типа шаблон, образно казано. И повечето се припокриват в много голяма степен или с единия, или с другия.

Но НАЙ-ВАЖНОТО - няма никакво значение кой какъв е. Истината е, че никой ен знае точно какъв е, още по-малко на Балканите, защото от тук са минали адски много етноси от древността до нащи, всеки от който си е оставил гените малко или много. Много по-важно е да сме едно общество, отколкото генетически еднородни.

Пример - германците до преди няколко века са били отделни кралства и са много различни генетично, но е факт, че са много напред като нация, защото са единни без значение какви са. Изобщо почти всички европейски държави до скоро са били отделни кралства. Да не говорим за Испания, където се говорят 4 официални различни езика, но се водят една нация. А да не казвам на колко кралства са били пръснати и колко маври, римляни, гърци, всякакви северни народи са минали от там.

Така че тук гени няма, има общество, което развива въпреки различията си. Няма лошо да сме различни, но трябва да се борим за обща кауза. А не да ставаме лесна пляка на политици, които ни управляват на принципа "разделяй и владей".

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 7bfcbbf45a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Бъди човек, тогава всеки ще те оцени по това. Остави тези религии, важно е сърцето!

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: abf5a5a2ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

8.   Абе да, 500 години робство не ви ли стига? Чудя се, защо провокирате хората? Хаха! Турци ще ни казват каква ни била историята. Айде вземайте си Аллах и ако искате в Турция, ако искате зад Турция.

 
  ...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: 0911d445be
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Номер едно, хора като тебе радват! Бях се засилила да пиша почти същото, но ти си изчерпал темата изцяло.Браво!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 9 месеца
hash: f2e88dc67a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ИСТИНАТА е, че едно време вашите прадеди са изнасилвали, колели и бесели всеки, който откаже да си смени религията за да приеме исляма. Това е ИСТИНАТА. А сега ревете, че насила са ви карали да си сменяте имената. Не се изкарвайте най-големите мъченици, защото не сте. Историята не си ти човека, който ще я доказва, още по-малко пък с документи. И Русия не ни е дала свободата в ръцете, както се изказа някой по-горе. Просто са гледали собствените си интереси, а ние сме намазали покрай тях. Диващина е да изнасилят сестра ти и майка ти пред очите ти, после да те обесят. ТОВА е диващина. Не преекспонирайте с фактите и не злоупотребявайте с търпението на българите, защото всичко си има граници. И да не би ТИ да си бил свидетел на Баташкото клане (пише се с главна буква!! ), че да знаеш факти от първа ръка?! Хайде по-разумно.

 
  ...

...
преди: 9 години, 9 месеца
hash: c09ddc7608
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   И всичко това доказва, че ако нямаше религии, нямаше да има и насилие, вражда, омраза... На 1 планета живеем, вместо да сме равни, вместо да си помагаме в този труден живот, ние се тъпчем и се избиваме. И то за какво? Номер 1 правилно е казал, че главно е било заради властта, но нужно ли е било хората да си сменят имената и заради някаква си религия да биват избивани?

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 6061a781b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Като как реши, че твоята "истина" е истинската? И каква е тази мюсюлмански народ, за който бръщолевиш? В гр. Белене , селата Малчика, Асеново хората са католици и в твоя ред на мисли излиза, че има и католишки народ. А там хората са БЪЛГАРИ, които са католици, а не православни, протестанти или адвендисти да речем. Явно Доганката, Местанката и оня пелтек Карадайъта са успели да размътят главите на някои ит вас, така че няма да коментирам останалите дивотии, които си написал.

 
  ... горе^
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a3f1b72388
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   До 11

Всъщност, ако си любител на древната история, тероията днес е, че без религиите, нямаше да има общности, които да създадът култура. Най-древните неща, построени от хората, още докато са били във ловци събирачи, като например монументие в Гьобекли тепе. Първите общества са били изградени около агрокултура и религия. Идеята е, че първо са идвали храмовете, после градовете. Всяко съвременно законодателство, може да проследи корените си в морал и етика, наложен от религията. Нямам общество на земята, поне не и съхранено до днес, което да няма религия в основата си. Нацистите се опитах. Комунистиет се опитаха. В Русия и Япония имаш древни народи, съхранили културата си с хиляди години, благодарение на религията си, като например нивхите в Русия и Япония, както и марийците в Сибири.

Искам да завърша с тоя, че не отричам проблемите с огранизираната религия, просто не миля, че може да се отпише с лека ръка, важната роля, която играе религията в човешкото развитие.

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: a3f1b72388
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

16.   "Те доброволно са приели религията, без никакъв натиск. Това го има в множество документи, които са строго секретни за българското общество."

Не искам да коментирам, колко малоумно е това изкаване...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker