Как да живея свободно? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121180)
 Любов и изневяра (29703)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21895)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18519)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Как да живея свободно?
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1771 пъти
Хора, проблемът ми е малко странен може би... на 23 години съм момче, искам да ви кажа, че живея живота си, не по начин по който бих искал.

Имам предвид - преди бях много по-смел, поемах повече рискове, и се наслаждавах на живота повече.

Сега, явно защото остарявам започнах да живея, сякаш играя шах. Премислям внимателно всеки ход, сякаш собственият ми край зависи от това, страх ме е да правя грешки и да изпадам в трудни ситуации.

Само, че при играта на шах (тази в живота) накрая винаги твоят цар пада. Защо станах такъв човек - пресметлив, крайно внимателен, опитвам се всичко да е перфектно, а някои неща винаги излизат от контрол.

Искам да съм като преди - да се отпусна и да живея свободно, без да мисля толкова много дали няма да сбъркам.

Имам познати, които не се връзват много на живота - не смятат, че всичко е окончателно и не се притесняват много от промяната и от проблемите (както бях и аз), и изглежда точно тези хора имат повече пари, по-успешни връзки и т. н.

Кажете ми къде бъркам, как живеете вие, случвало ли ви се е това на моите години и как го преодоляхте?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0b654611fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами спри да играеш шах - щото явно тази игра не ти се отдава

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b666a89f0b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Свобода не се дава, а се взима.
Ти звучиш като много рационален и умен, интелектуален човек и според мен просто като всеки такъв човек си стигнал до една степен, в която преосмисляш живота си.
Не смятам, че не си свободен човек, защото самият факт, че си задаваш подобни въпроси говори за теб и за свободата на духа ти.
Колкото иначе до свободата и до поемането на рискове - индивидуално е. Аз на 19 г. с 40 евро и буквално една чанта си поех да си търся късмета в чужбина. Днес никога не бих го сторила например, макар че не съм толкова възрастна. Може би с опита, когато си изградил нещо и имаш какво да губиш е по-трудно да поемаш подобни рискове.
Мога да те посъветвам само да продължаваш да си задаваш въпроси за живота, но да не се вманиячаваш.
Аз много почнах да чета от интерес клинична литература по психиятрия и психоанализа. Поне според Фройдистите желанието да контрорираш живота си идва от вродения страх от смъртта. Човекът по принцип учи много неща в живота, но има и чисто вродени неща като страха от кастрация (загуба на крайници не само на полови органи, а на крайници изобщо), страх от смъртта (че е имало живот преди и ще има и след нас).
Тези два страха са екзистенциални и когато човек е уравновесен и здрав психически ни помагат да оцелеем - например инстинктивно не ядем отровни или развалени продукти, инстинктивно се оглеждаме преди да пресечем, инстинктивно имаме страх от определени диви животни и мишки (ЗАРАЗИ) да кажем и тем подобни. Когато обаче човешката психика страда, тези вродени програми ни карат да придобиваме определени нервни тикове в някаква степен. Перфекционизмът, стремежът за контрол след определена степен стават нервно заболяване.
Иначе твоето за мен не е такова, а просто предпазливост, която ти е вродена и все пак е причина да си жив и здрав - който не е бил предпазлив, отдавна е станал жертва на разни хищници и не се е размножил, за да носиш ти гените му. В крайна сметка точно предпазливостта ти е причина изобщо да те има... споко - нормално е и е човешко!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 99dc966d49
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

3.   Остaрявaш... нa 23 год.? ;))) Хлaпaк, я се отпусни! Другите ти изглеждaт по - успешни, просто зaщото не го обмислят чaк толковa, вземaт си решение и се " бухвaт". Хубaво е дa претегляш възможностите си, но ти се вмaниaчaвaш.
Дa ти рaзкaжa един куриозен случaй от животa ми. Бях нa 26 год. и реших дa си купувaм къщa/ aпaртaменте.. дом. Нямaх пaри, нито лев спестен, живеех от зaплaтa до следвaщaтa. Но ходих по огледи нa имоти и се изживявaх кaто потенциaлен купувaч ;))) Един ден видях " моятa си къщуркa". Схлупенa еднa тaкaвa, изтърбушени подове, рaзпaдaщa се, голямa чaст от покривa просто липсвaше, но мястото ( квaртaлa) беше перфектно, a и в сaмaтa къщa и дворa... имaше нещо, знaех че си е " моятa си". Aми сегa? ! Aз пaри нямaм, но кaзaх нa собственикa, че я купувaм.
Същиaтa вечер трескa ме втресе, звъня по приятели, близки, роднини... търся пaри нa зaем. Е, че те хорaтa откъде дa ми извaдят пaри зa къщa. И ми звъни един приятел от минaлото, не бяхме се чувaли/ виждaли много време. В рaзговорa aз споделям зa къщaтa и че съм нa грaницaтa нa истериятa, ( някой ще ми вземе къщуркaтa) и приятелчето ми кaзвa -" след около седмицa могa дa ти дaм пaрите. " Юпиииии;))))
Връщaх го в продължение нa около годинa и половинa.
Искaм дa кaжa че, човек не трябвa толковa дa се вживявa, кaто искaш нещо, тръгвaй с рогa нaпред, aко е " твое" дори съдбaтa, космосa или кaкто искaш го нaречи се включвa в твоя помощ.
Рaзбирa се товa не вaжи, когaто стaвa въпрос зa други хорa, увaжaвaй мнението и не/ желaниятa нa околните, зa дa го прaвят и те с теб.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: f74c1a3557
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че развиваш тревожно разстройство. Препоръчвам ти консултация с лекар.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 0b654611fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Как не ви мързи да пишете тези неща направо незнам :D

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d95bb586de
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Това, че ще ще правиш грешки е ясно и не трябва да те плаши! Никога! Дори да се провалиш, пак печелиш - един добър урок.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: d9d53c34be
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Аз съм на 19 и съм свободен отвсякъде, не ми пука нито за хората, нито за нищо, правя каквото АЗ реша, ходя където АЗ искам, мачкам наред и никога не съм бъркал, имам си кауза, имам си самочуствие, имам приятели, гаджета, никой нищо не може да ми каже, защото ще го направя крив, просто съм свободен, не знам от кво те е страх и къв ти е проблема, обаче нещо адски си се сдухал, много ясно, че винаги много хора ще имат повече пари от тебе и ще имат и повече жени, ама питаш ли ги дъртите чифути дали им става хаха, не гледай другите, и те имат проблеми, глей се, че ти сам си ги търсиш и ме нервиш само!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 6b2bfc0e5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Уникална тема!
Както и въпрос който смятам че е проблем на всеки един човек.
Мисля че няма човек без страхове , всеки се страхува от нещо.
Високата интелигентност заражда повече въпроси в съзнанието ти
и евентуалните развръзки от тях като обмисляш нещо преценяваш всички възможни варианти , което е проблем.
№7= колкото и мотивиращо да звучи написаното от теб човече аз осъзнавам че това са пълни глупости :)
Човек винаги се страхува - трябва да си тъп като гъз за да нямаш страхове.
Въпросът е да преодоляваш страховете си за да бъдеш този който чувстваш че си отвътре , за да го направиш трябва да вървиш против всякаква логика - защотото логиката те кара да бъдеш пасивен в предприемането на действия , трябва да намериш силен стимул или мечта към която се стремиш за да преодолееш страховете си.
Има един момент на пречупване който често изпитвам в живота си
и това е точно момента в който мислиш че неможеш да продължиш напред и точно това е момента в който трябва да го направиш - и ако го направиш изведнъж ти печелиш!
проеодоляването на страхове се нарича смелост.
Та смелите не са хора които не се страхуват - това са хора които правят най трудното - изправят се срещу себе си и побеждават.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker