Мнение относно лаптоп - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121388)
 Любов и изневяра (29755)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4706)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мнение относно лаптоп
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 1377 пъти
Здравейте. Карам с един настолен компютър вече 7-8 години и мисля, че е крайно време да го сменя. Мисля си защо не с някой лаптоп. Имам желание да си го разнасям било то в спалнята, било то в кухнята, хола.. Хем малко място да освободя. Предполагам ще играя от него лига, уоу, цс на това съм фен. Цената от 1000 лв. Фул ечди екран, хубав процесор, хубава видео карта... Все пак да не мисля за него в близките 7-8 години естествено. Нямам никаква представа от марката. Тошиба, ейсър нищо не ми говори. Моля да ми препоръчате нещо нали от което вие самите сте доволни и нямате проблеми от прегряване лятото и така. Пак казвам до момента съм с настолен и лаптопите са ми тъмна Индия. Със здраве!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: b54b21af7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами за тези пари най-добре погледни нещо на Леново. Препоръчвам процесор Intel Core i7, който е в момента най-доброто на пазара, ако ще го ползваш пак десетилетие, но само на Леново за тези пари горе-долу ще намериш компютър с твоите изисквания.
Аз съм на DELL, екранът е с тъч, имам горният процесор, 16 GB RAM 1 TB памет, но струва 1600 лв. с легален Windows 8. 1, без Уин-а ще си малко по-евтино, но към 1000-1200 лв. със същите характеристики като моя имаше на Леново добър лаптоп, което определено си заслужава като инвестиция.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 18c0d6bdf7
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Лаптоп за ползване 8 години. Чакай да прочета дали не са видели летящи прасета. Хмм. Не е съобщено и за снеговалеж в ада. Не, значи не е възможно. Съвет от човек с лаптоп-не си купувай. Първо, че е неудобен за игри. Второ, че НЕ Е за игри. Трето, че не тръгват игри (да тези слабите ще ги подкараш, я на medium, я на high) И за по-малко пари ще играеш всяка игра излязла до момента на едно ПЦ поръчано на части

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 497b12f3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Може да се ориентираш към Fujitsu AH532. Ще ти е ок за това, за което го искаш. Цената е около 1400 лв. И най-важното е, че не е жълта стока, асемблирана в Китай, a e японска марка, асемблирана в Германия, съпорта на Fujitsu e страхотен, няма нищо общо с този на Toshiba, HP, Acer и Lenovo. Lenovo e чисто китайска компания (купи IBM), но това е друга тема, така, че те залагат на високи параметри, но качеството им е под всякаква критика. DELL държат цена, съпорта им е сравнително добър, но за сметка на това повечето са асемблирани в Китай и Тайван, като последното е по-добрия вариант. Съвет от мен - бягай далеч от Toshiba, HP и Lenovo. Ако искаш по-ниска цена и що-годе прилично качество, можеш да се насочиш към Packard-Bell или ASUS, като, естествено и двете са жълти сглобки.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b54b21af7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 2 -има хора, които работят на тези компютри, не са само за игра!

Номер 3, не си прав - аз работех преди за Fujitsu-Siemens, oт 7 годинки се прехвърли всичко на Fujitsu и си е чисто японска фирма. Днес сглобяват в Япония, но доста от частите са от Китай, може и в Китай да сглобяват - знам ли ги, но нищо Европейско няма вече там. Братовчедка ми и тя заблудената си купи такъв компютър и ? изгоря, ремонти, поправки няколко пъти, но не ? изпратиха нов, което просто е ненормално. Има си причини просто една фирма да затъва - преди беше и самата изработка много добра, сега е като евтина кутия за сирене.

Aз преди Dell-a имах точно Тошиба и Самсунг - Тошибата е на 7 г. и го ползват моите родители, жив е още, а Самсунга ми го уби един скенер на едно тъпо летище - изгоряха тогава екраните на всички мои колеги с всякакви компютъри. В момента иначе във най-високия сегмент Самсунг са просто най-добри.

Aз Dell-a го взех заради по-ниската цена, беше наполовина от Самсунг с такива показатели. Имах проблем с тъпия Уиндоус, но хората от Дел ми помогнаха да го реша! От Съпорта съм много доволна, а сега и Уин-а оправиха и с тъч-скрина си бог направо.
Много хора познавам иначе с Lenovo и са доволни. То вече всичко е иначе китайско - гледай параметрите!!!

Ако не можеш да дадеш повече пари, МИНИМАЛНОТО което трябва да гледаш е
Процесор Intel i5; 8 GB RAM; 500 GB вградена памет, но аз предпочетох да дам още 200-300 повече за двойно повече RAM и по-добър процесор, защото също като теб мразя да си сменям лаптопа - поне 3 г. ползвам задължително.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 497b12f3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Това му се казва кадър на Fujitsu-Siemens. Особено последният абзац направо кърти бетона: "Процесор Intel i5; 8 GB RAM; 500 GB вградена памет, но аз предпочетох да дам още 200-300 повече за двойно повече RAM и по-добър процесор, защото също като теб мразя да си сменям лаптопа - поне 3 г. ползвам задължително. "

1. Нещо не ми е много ясно на мен - лаика какво имаш предвид под 500 GB ВГРАДЕНА ПАМЕТ. Това RAM памет ли е, CACHE, VRAM ли е, какво е? Може би имаш предвид SSD, но SSD-то не е памет, или пък най-вероятно имаш предвид обикновен HDD. Нека аз, който не съм работил 7 год. за F/S да ти обясня, какво значи HDD - това идва от Hard disk drive. Или казано на БГ - твърд диск, който няма НИЩО, ама АБСОЛЮТНО нищо с каквато и да е било памет, освен кеш паметта, която на него.

2. За 200-300 лв. отгоре малко трудно ще намериш лаптоп, който ще е i7 (дори и 3632QM), както и още 8GB RAM, за да ги докараш до 16.

3. Хайде преди да даваш "компетентни" съвети и примери на хората, малко поне прочети, че не друго, а да не се излагаш.

4. След като F/S се разделиха, Fujitsu запазиха заводите си в Аугсбург, Германия, където ВСЕ ОЩЕ към 02. 12. 2014 год. се асемблират голяма част от лаптопите или казано по-точно ниската и средната серия, към които се числи и горепосочения.

Тези 4 съвета бяха безплатни. От следващия път ще имаш да ми даваш. Хайде със здраве!

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b54b21af7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Номер 5 - аз не съм програмист, а нормален юзър и съм работила там в юридическия отдел - на 100% ти гарантирам, че ако сега си вземеш такъв компютър, ще е произведен в Япония, не че това има отношение - не можеш да кажеш, че нещо е лошо само заради странта на производство.
Специално за Фюджитсу иначе, може да поддържат някакви хора ФОРМАЛНО в Германия, защото не могат да ги уволнят и имат някакви стари договори, но фирмата е японска, и в Япония са хората, които измислят продукта, а той В МОМЕНТА е калпав - дори в Бон да сглобиш такова устройство, ако е калпаво - калпаво си е. В Германия и да имат нещо, ще е сервиз някакъв.
По ЕС-законодателство иначе като два пъти не могат да ти оправят устройството, ти го сменят веднага. Ние имахме дефектна бормашина на Бош - ами смениха ни я веднага с нова, но братовчедка ми се занимава цяла година с този лаптоп и се принуди да си купи друг, макар че беше в гаранция и глупости.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 497b12f3db
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   5 до 6. Това е все едно, както аз работя ИТ във фармацевтична компания, да съветвам останалите хора относно лекарства. Всяка жаба трябва да си знае гьола и да не се изказва неподготвена, защото от такива "професори" по всичко ми е писнало до немай къде. Доживях и юрист да ми оспорва мненията в ИТ сферата, при положение, че имам бакалавърска степен ИТ в ТУ-София, магистърска степен ИТ в IT University of Copenhagen и аспирантура в ТУ-София. Аферим, машаала!!!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b54b21af7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Добре де, номер 7 - аз не видях КОНКРЕТЕН съвет от теб, освен празни приказки и критики към моя съвет - дай някакви параметри, някакви критерии - аз лично нищо не разбрах, освен един модел на една фирма и кой какви китайски сглобки правил.
То в БгМама по-добър съвет ще получи човек. Нищо КОНКРЕТНО просто не съветваш хората, само колко си велик и какви сглобки НЕ харесваш. Какво препоръчваш изобщо?
Не знам какво са те научили в тези университети, но не са те научили да даваш съвети на потребители и да се изказваш структурирано и с аргументи - например защо един продукт е по-добър от другия, освен мястото на производство. Що за глупост е това в свят, в който 99% от нещата са Made in China и частите на 100% са от там? Сега да се набухваме всичките с един калпав лаптоп, защото МОЖЕ БИ бил сглобяван в някакво немско село от някаква ПОЛУфалирала фирма (защото много добро качество предлага сигурно)- голям аргумент, няма що, голям гарант за качество.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker