Хората ме изморяват! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121307)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18556)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Хората ме изморяват!
преди: 9 години, 6 месеца, прочетена 2674 пъти
Хората ме изморяват и не знам как да се справя с това.
Имам си някои близки приятели с които всичконе нормално. Говорим, забавляваме се, отпускам се.
Когатонсъм между непознати и трябва да водя накакъв разговор обикновенно само слушам и отговарям когато ме питат. Рядко мога да започна разговор. Ако прекарам известно време с непознат човек с когото трябва да си говоря след това се чувствам тотално изтощена. Особено ако разговорът е с жена. С мъже винаги повече ми е вървяла приказката, може би защото се вълнувам повече от мъжки неща като коли, видео игри, спорт и други.
На скоро родих и ми се налага да се срещам с други майки. Те говорят за други неща. Не, че не правя същите неща като тях, просто не мога да говоря за това, струвт ми се като празни приказки. Проблемът е в мен. Не знам как да се ремонтирам. Не знам дали искам. Не искам да говоря с хората, но ми се налага.
Никога не съм обичала да съм с много хора. Винаги се чувствам не на място. Когато хоратанси обсъждат някакви неща а мен изобщо не ме е грижа за това. Когато имам свои проблеми си ги паья за себе си и понякога много рядко ги споделям на две свои приятелки с които се знаем от малки.
В заключение ще кажа, че по принцип съм много любознателен човек, чувствителна съм дори прекалено, много се натоварвам когато някои от приятелите ми има проблеми. Понякога не мога да сп
я от притеснение, че съм безсилна да им помогна, макар да знам, че те не искат непременно помощ.
Предпочитам ограничени контакти. Често стоя сама и това ми харесва, да оставам сама с мислите си. Пиша поезия понякога.
Усмихвам се често сред непознати, като бариера нещо, знам ли...
Само споделям да ми стане по -леко.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 6 месеца
hash: 21135b0596
гласове:
1 2 3 4 5
  (14 гласа)

1.   При мен положението е подобно и интересното е, че съм мъж. Аз лично се дразня на разговорите с хора, защото повечето от хората говорят главно за собствените си проблеми и са доста егоистични, и се интересуват само от себе си. Аз пък правя грешката, че като остана сам прекалено време отделям да си мисля за техните проблеми, а реална полза от тия мисли нито те имат, нито аз. И затова си опитвам да се занимавам повече с моите си неща и да си градя моя живот. И не само да мисля, ами и да действам :)
От написаното от теб, мисля че си интровертен характер, какъвто съм и аз, тъй че всичко ти е наред.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 3ae917547d
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Не виждам да имаш проблем...
Просто хората сме различни. Едни не могат да стоят сами, други го предпочитат.
Някои се натоварват да водят разговор, просто, заради самия разговор. Други се разтоварват по този начин.
Най - важното е, да се чувстваш добре със себе си. А ти, явно се чувстваш така. Не се насилвай да правиш неща, които не ти харесват. И които очевидно и нямаш нужда да правиш.
Особено пък сега, когато имаш дете. И то поглъща цялата ти енергия. И единственото, от което имаш нужда е спокойствие. Явно си повече човек, обърнат навътре, в което няма нищо лошо. Няма какво да " ремонтираш ". Или да променяш.
И без това, повече от половината хора говорят, без да казват нищо. А това, наистина е уморително за слушане, дори и за общителни хора. Не се притеснявай въобще!

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: ce75a9ff44
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

3.   Авторке, аз съм жена на 30 г. и съм подобна на теб. Открих, че просто доста хора ме уморяват с едни и същи истории. В началото е свежо да се запознаеш с някого, но после ме натоварва. Имам няколко приятелки и не се срещам с тях всеки ден, гледам си бебето и мъжа и чета книги по цял ден, гледам си домакинството, пазарувам - за какво ти е да се срещаш с други, ако не ти е приятно? Намирай си оправдания, но не прекалявай де, а с хората, с които изобщо не ти е приятно - прекъсни контакт.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 5980626376
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

4.   Автор'
Хубаво е да срещтна сродни души без да изцеждам силите си. Благодаря ви за разбирането. Хората, противоположни на нас смятат това за проблем, за това и аз си мисля, че наистина е. Но съм щастлива със себе си и личното си Време.
Другото е, че по принцип не говоря за себе си пред хората и не споделям проблемите си. Имах една позната която винаги ме упрекваше за това, но след като тя ми разкажеше за своите проблеми просто беше адски неудобно да говоря за своите. Но тук успявам.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: b7e777e7d3
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

5.   Хей искам да ти кажа, че напълно те разбирам! В никакъв случай не трябва да се обвиняваш или да мислиш, че нещо не е наред с тебе.
Мога да ти дам още едно обяснение, което може би ще хвърли малко светлина по въпроса. Нали знаеш за това как разделят хората на интроверти и екстроверти – е има грешно схващане, че първите просто са по-затворени, неуверени и т. н., а вторите имат повече самочувствие. А същността на тези категории е, че те показват каква е връзката между социалните контакти и енергията на човека. Ако си интроверт, то тогава ти хабиш енергия при социални контакти ДОРИ да ти е инетересно, дори да ти е приятно и комфортно в компанията на събеседниците. Съответно вътрешната енергия се възстановява, когато си сам и на спокойствие. Обратното е при екстровертите – те се зареждат с енергия при общуване. В никакъв случай обаче не е вярно, че интровертите имат примерно по лоши комуникационни умения и са неуверени – все пак средата ни повлиява, независимо каква е същността ни. Има интроверти, които се справят много добре в общуването и екстроверти, които не са си развили тези умения до голяма степен или поради някаква причина се страхуват да общуват повечко.

В интернет може да се намери много информация по въпроса – нещата са научно изследвани от доста време – не са някакви странни измислици. На мен това много ми помогна: първо, за да приема себе си и второ, за да разбера мои близки и да не им се ядосвам. :)
Факт е, че в днешния свят екстровертите са повече, особено в държави като САЩ. Затова понякога ни изглежда така сякаш в нас има нещо нередно, обаче не е така!

 
  ...


...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fbb1d8315c
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   Така е, 5, интровертите сами си произвеждаме енергията, а екстровертите се зареждат при общуване. Затова обичат да се събират с други хора и после са свежарки. Аз пък след такива събирания съм пълен парцал. Особено има един тип, които "смучат" като за световно, от тях бягам като дявол от тамян. Точно те проявяват най-малко разбиране - ама защо не ми се обаждаш, обиди ли се нещо, бла-бла - и още повече налитат, защото, без дори да си дават сметка, те търсят, за да си заредят батерията. Вече директно ги отрязвам без обяснение, и да кажа реалната причина, рядко някой ще разбере. Така че просто се спасявам. Чувствам се добре с други интроверти, защото я има радостта от общуването, но енергийният баланс се запазва.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 6 месеца
hash: fbb1d8315c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

7.   Така е, 5, интровертите сами си произвеждаме енергията, а екстровертите се зареждат при общуване. Затова обичат да се събират с други хора и после са свежарки. Аз пък след такива събирания съм пълен парцал. Особено има един тип, които "смучат" като за световно, от тях бягам като дявол от тамян. Точно те проявяват най-малко разбиране - ама защо не ми се обаждаш, обиди ли се нещо, бла-бла - и още повече налитат, защото, без дори да си дават сметка, те търсят, за да си заредят батерията. Вече директно ги отрязвам без обяснение, и да кажа реалната причина, рядко някой ще разбере. Така че просто се спасявам. Чувствам се добре с други интроверти, защото я има радостта от общуването, но енергийният баланс се запазва.

 
  ...
преди: 9 години, 6 месеца
hash: 092fdf6cee
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Авторке, нещо подобно си обсъждахме днес с моя приятел. Ние не живеем в България, и за съжаление, установихме, че повечето пъти, когато общуваме с близките си по скайп, после се чувстваме изтощени. Това е така, защото масово всички се оплакват. Истината е, че има нещо сбъркано в българския манталитет, колкото и да не ни се иска да го признаем. Е, аз отказвам да изпитвам съжаление за когото и да е било, освен тези, които наистина не са родени с равни права (хора в неравностойно положение например). Всички останали са хора също като мен, прави, здрави и никой не е длъжен да им решава вътрешните конфликти, освен самите тях. Те кога са решили моите?
Не се променяй. Да се говори за личните проблеми е крайно неуместно освен ако не е за жизнено важен съвет от роднина/съпруг. Дори е неучтиво. В крайна сметка, и без това ежедневието е изпълнено с работа и ангажименти, ако не си почиваш с приятелите и не разтоварваш, за какво са ти тогава?
А когато не можеш да избегнеш разговор с някой досадник/досадница, просто отмествай темата в друга посока. Закачай ги, говори нещо забавно и директно откажи да слушаш техните изповеди, но не с груб тон, а с жизнена усмивка им казваш, че сега е време да се отпуснат и да мислят за нещо друго.

 
  ...
преди: 1 година, 3 месеца
hash: 512416874c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

10.   И аз съм такава, но не го считам за проблем. Хората усетят ли, че ги слушаш, ще те побъркат! Вече съвсем осъзнато съм се изолирала от дърдорковци, след като се раболях и считам, че дългото слушане на глупости, за да не нараниш дърдоркото, разболява възпитания слушател!

 
  ... горе^
преди: 1 година, 3 месеца
hash: c1d9b27bf5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   И мен ме изморяват такива типажи, които нямат мисловен процес или по точно мислите им вървят на глас, за жалост работя в една стая с такава. Просто трябва да се научиш кога любезно да кимаш и да се съгласяваш, а същевременно умът ти да не регистрира какво излиза от устата на говорещия. Повярвай ми, не забелязват, просто обичат да имат публика.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker