Китара - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Китара
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1939 пъти
Здравейте! Момче на 17 съм. От дълго време искам да си взема китара и следователно да се науча да свиря на нея. И съвсем скоро вече реших твърдо, събрах си пари и си взех, втора ръка от познат на мой приятел. Добре де, но родителите ми не са в много добро финансово състояние и просто нямаме възможността да даваме пари за уроци. Мислех, че няма да е толкова трудно и ще успя да се науча сам - ровя се из интернет, взех някаква книга с акорди и т. н. Обаче не се получава и не се получава... Просто не мога да издокарам нищо стойностно и вече се отчаях напълно... Не ме разбирайте погрешно, не съм тръгнал да завършвам консерватория или нещо от сорта. Просто това е така да се каже детската ми мечта и искам да мога прсто ей така да си дрънкам за удоволствие, да си свиря и да си пеем като се съберем с приятели... Схващате... Искам да помоля ако някой от вас разбира поне мъничко от китари да ме насочи какво да предприема за да имам някакъв прогрес... Моля ви, може да ви звучи глупаво, но за мен е важно!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: d0685cd415
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Първо трябва да уточниш със себе си каква музика искаш да свириш (и каква китара имаш). Защото ако се мъчиш от всичко, нищо няма да се получи. Не е лошо да споделиш каква китара имаш.
Акустичната (куха с отвор в тялото) бива 2 вида: класическа (с найлонови струни) и другият вид ще я нарека поп/рок китара (с метални струни и по-тесен гриф). Класическата е за класическа музика от тоя тип https://www.youtube.com/watch?v=iWbrlRjgcmo . Другата е за всичко останало общо взето. И остана електрическата. Ако искаш да свириш metal/rock сола, не ти трябва акустична.
В днешно време можеш и без уроци да се научиш - интернет буквално прелива от материали. Ако споделиш каква китара имаш и каква музика искаш да свириш, мога да се опитам да те насоча с какво да започнеш.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 28ec44d490
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора: Китарата е акустична с метални струни. За музиката... Искам да си свиря рок, метъл, поп...

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: cfeaa59cdd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да интернет помага много, но ако имаш и приятел, който умее да свири, ще ти помогне още повече. Разбира се, ако ти се наложи, може да отидеш и на някой друг урок. Не говорим за двучасови сесии, три пъти в седмицата, става въпрос за няколко посещения, за да ти бъде дадена насока.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: a531e0eafc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 1 нещо се е объркал-вярно е,че акустичната е с метални струни,а класическата с найлонови,но двете са си напълно различни китари.Аз също свиря на китара,но мисля да се занимавам професионално,за това нещата са ми малко по сложни,защото освен свирене има и за учене.Ти щом искаш да си само любител в сферата на свиренето е по-лесно.Като за начало наистина е хубаво да посетиш малко уроци,а може и да се поровиш и в интернет.Погледни и този сайт ->http://www.gibson.com/Files/_gbme/tools/Chord_Finder/
в него са показани много от китарните акорди,но трябва да знаеш нещо-когато гледаш акорда и се опитваш да го хванеш си представи картинката от сайта сякаш си хванал твоята китара и гледаш от горе.
Ако те интересува нещо друго пиши-ще следя темата.
Успех!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d0685cd415
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Номер 4, къде съм се объркал - написал съм, че са различни - класическа и поп/рок китара. 2 вида, но и двата са акустични. Третият вид си е неакустична, а именно електрическата.
Сега до автора: Така значи твоята китара е идеална за акомпаниране на песни, т. е. свириш акордите и пееш или якой друг пее. Не е лошо наистина да научиш основните акорди, как се образуват и каква е връзката между тях. Най-основните са A, Am, B, Bm, C, Cm, D, Dm, E, Em, F, Fm, G, Gm. Главните букви обозначават името на тона (знаеш тоновете на гамата нали? ), а малкото m - дали акордът е мажорен или минорен. Т. е. ако има m - акордът е минорен, в противен случай - мажорен.
Изучи нещата тук: http:// kitara. hit. bg/
Научи се да четеш таблатури или нотно писмо. Таблатурите показват какво се натиска по грифа, а нотите показват конкретните тонове. Общо взето нотите са по-трудни за учене, но са по-професионални познания от таблатурите.
Потърси в youtube следните техники: bend, vibrato, slide. (пишеш например how to bend acoustic guitar или slide lesson или нещо такова) Необходими ще са ти, защото на акустичната китара освен акорди могат да се свирят също и сола. Тези техники правят солото по-динамично, по-професионално, по-цветно, но разбира се, ако са изпълнени качествено :)
Едно важно уточнение - slide техниката има 2 разновидности - с метална тръбичка или без (просто с пръсти). На теб ти трябва засега само с пръсти, т. е. не гледай уроците, в които ползват тръбичка на пръста.
Та, упражняваш поотделно акордите - на сън да ги знаеш и отделно техниките. Когато видиш, че се получават, вече можеш да научиш някое лесно соло. Но като за начало препоръчвам да научиш акордите на някоя песен от начало до края, например:
http://tabs. ultimate-guitar. com/a/animals/house_of_the_rising_sun_crd. htm
или
http://tabs. ultimate-guitar. com/j/jimi_hendrix/hey_joe_ver2_crd. htm
Абсолютно задължително е да знаеш 6-те струни на кои тонове отговарят: E, A, D, G, B, E (ми, ла, ре, сол, си, ми). Преди да свириш се увери, че китарата е правилно настроена - използвай тунер. Тунерът е устройство, което ти помага да си настроиш китарата, но ако нямаш такова, можеш да ползваш това: http://www. gieson. com/Library/projects/utilities/tuner/ и по слух настройваш на съответния тон, който чуваш.
Още едно важно уточнение - като за начало препоръчвам да свириш с перце (на англ. guitar pick), защото е по-лесно. Иначе има и техника за свирене с пръсти, която се нарича fingerstyle, но е за напреднали.
Това е общо взето, използвай това благо, наречено интернет и търси материали и уроци като пишеш ключовите думи на английски (например "beginner guitar lesson") - пълно е.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker