Вярвате ли в свръхестественото? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121215)
 Любов и изневяра (29713)
 Секс и интимност (14362)
 Тинейджърски (21897)
 Семейство (6474)
 Здраве (9602)
 Спорт и красота (4700)
 На работното място (3177)
 Образование (7304)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18529)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Вярвате ли в свръхестественото?
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 1822 пъти
Вярвате ли в свръхестественото? В магии, митове и чудовища? В окултни ритуали и заплетени конспирации, в уфология, екстрасензорна сетивност и контактьорство? Вярвате ли в религиозни същества и в твърденията на някои хора, че могат да разговарят с мъртвите?
Днес от масмедиите ни заливат непрестанно с информация за врачки, баячки, магове и други окултни труженици. Със сигурност има доста шарлатани, но като че ли има нещо скрито окултно, което малко хора владеят.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 4debcab0c2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не, не вярвам. Тези неща са възникнали у човека заради потребността му от една страна да контролира, от друга да си обясни света и явленията му. Днес живеем в 21 век и имаме наука и техника. Продължаваме обаче да вярваме в такива глупости като вид бягство от отговорност за живота си, себе си и събитията.
Пример са зодиите - хороскопът ни определял какво ще се случи, характер и дори успех или неуспех на връзката. Хората, които искат да избягат от отговорност за живота си лесно намират така оправдание в предопределеността на съдбата си заради някаква глупава рожденна дата.
Колкото до шарлатаните по медиите - всичко е пари. Аз обожавам да ги гледам по Господарите и да се забавлявам. Врачки и гледачки иначе са добри психолози и доста помагат в смисъл успокояват хората и им дават надежди. Това е бизнесът им от хилядолетия и аз уважавам тези от тях, които не взимат пари, освен доброволно оставеното им и които са позитивни и дават надежди на хората... , но ги уважавам като вид психолози, като хора, които внимателно слушат, не като хора със свръхестествени способности, каквито просто няма

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 11183219f4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Дa, зaщото знaм!

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: befc974cec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз вярвам в почти всичко, което си изброила. Това, че на човек трябва да види за да повярва е доста не правилно мислене: има толкова много религиозни хора, които вярват в че съществува сила по-велика от позатото на човеко, НО като стане дума за нещо недоказано, свръхесествено или прочие.... Не! Според мен има много неща за които не знаем, но какво пречи да вярваме в нещо което смятаме за истина. Истината за теб може да е неистина за другите, но може да кажем и обратното.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 18aba373db
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да, вярвам във всичко свръхестествено! Духове, врачки, магьосници и тн.. Но не вярвам в религиозните същества.
Така, първо нека обясня защо вярвам. Не съм била свидетел на нещо свръхестествено, но близки са ми разказвали много такива случки, а една от тях е баба ми, която иначе не вярва в такива на изобщо, но ми е разказвала, какво и се е случвало и според мен нищо не е случайно. Това, че някои не сме виждали с очите си, не означаво, че ги няма.
А дори и да не съществуват все пак, си вярвам защото ми е забавно да знам, че в целия скучен свят има и нещо друго.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 41f463c19c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Аз самият имам такива умения в някаква степен, макар да не съм спец, така че да, определено има такива неща. Специално в конспирации не вярвам и чудовища не вярвам. Но магии има със сигурност, защото съм бил свидетел на странно човешко поведение под въздействие на магия. Всъщност магията не е нищо особено, на принципа на позитивното мислене, само че желанията ти не винаги са с добри намерения спрямо някои хора. Не всеки го може, трябва известно ниво на осъзнатост, не случайно позитивното мислене не работи при всеки. Има си тънкости, които не ги пише в книгите. Ако беше толкова лесно, всеки щеше да е супер успял и щеше да прави каквото си пожелае. Окултните ритуали са в контекста на същото, което наричаш магия. Само че целта е по-скоро психологическа.

Свързването с мъртви и живи от разстояние също съм го правил, както и предсказване. Просто изисква определена осъзнатост. После е лесно.

Летяща чиния съм виждал като малък, имам и свидетели, бяхме трима. Така че и това е вярно. А и няма как да сме сами, ако се замислиш колко е голяма Вселената.

А за шарлатаните е вярно. Всъшност истински духовните хора не парадират с това, дори го крият. Още по-малко пък да взимат пари. Ако с разкрият е опасно за непросветените, защото грешно разбират думите им. Те и да помагат, го правят незабелязано. А тези, които парадират и особено взимат пари, обикновено са шарлатани. Бог не дава дарба, за да се правят пари, а я дава с определена мисия и цел.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: fd18dda787
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Вярвам!!!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 3617b03930
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Не говорим за вярване. Твоето е все едно да питаш "вярвате ли в сиренето". Сиренето просто съществува. Това, че някой може да си затваря очите като види сирене и да си мисли, че не съществува, си е негова работа :)

Има много научни изследвания, които доказват съществуването на феномени като екстрасензорика, извън-телесни преживявания, телекинеза и тн.

За англочетящите - някоя от книгите на Dean Radin.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 87b684d406
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Вярвaм и aз съм се рaзпрaвялa с тaкивa нещa, кaто викaне нa духове, но всъщност товa не сa мъртвите. В чудовищa и извънземни, невярвaм. Но имa нещо, обедилa съм се, но вярвaм дa мже дa се свържем с мъртвите. Товa дяволa, който лъже и се предстaвя зa тях. Дори, чете мислите ни. Знaм един нaчин, който всеки може дa го нaпрaви. Не е стрaшно, но е грях дa го прaвиш. Който искa могa дa му го кaжa, aко някой искa дa се обеди, че е истинa.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker