Осъзнати сънища - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Осъзнати сънища
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1628 пъти
Привет на всички читатели имам питане относно "lucid dreaming"
т. нар осъзнати сънища.

Значи всичко започна когато бях на 13-14, лягам си но немога да заспа и ме обзема едно чувство на скованост изведъж, неконтролируема паника се надига отвътре в мен и ме обзема тотално иде ми да изкрещя, но немога нямам глас не мога да се мръдна, просто си стоя скован и се случват откачени работи.
Един ден заспах следобед в съня ми чувам глас зловещ като от филмите, явно съм се стреснал защото в тоя миг се събудих и гледам пред мен черна фигура си пресяга ръката към гърлото ми и стиска, а аз само гледам безпомощно мъртвешките пръсти и се моля да свършва по-скоро. Но има някои вечери в които ми е много голям филм просто. Осъзнатите сънища се проявяват в дълбоката фаза на съня "рем"(поне така мисля)около 2-3часа, но как може като си легна веднага и да започнат дивотиите-чувал съм гласове, смехове, имаше една вечер-доста мъчителна за мен като си легнах веднага и изведнъж познатото чувсто на паника отвътре се надига някакси е необяснимо сякаш падам от високо и стомаха ми се обръща, започва да ми се привижда лилаво, отначало като точица, постепенно растяща образуваща кръгове-отварям си очите за да изчезне, но уви лилавото се разраства и аз просто знам че се почва"извънземните идат" си викам :D тогава се сковах както винаги и сякаш нещо ми бъркаше из главата имах чувството, че е някаква енергийна сонда, супер горещ лъч, главата ми гореше ама яката сякаш е във фурна, та след това нямаше сън страх ме беше да заспивам известно време заспивах едва като се развиделеше навън. С течение на времето нещата кротнаха от години съм нямал чувството на паника и лилавите халюцинации, даже оттогава съм имал няколко осъзнати сънища-чувството е прекрасно. Сънувах веднъж сам съм в тъмен парк, отначало ме обзе страх, но всичко беше толкова реално дъхът ми се виждаше от студа чувствах всичко, мислите ми бистри
атмосферата беше някакси абстрактна, сюрреалистична тогава знаех, че съм в осъзнат сън. Скочих веднъж на доста високо, след няколко опита прескачах дърветата с лекота, къщи улици, беше великолепно чувството. Втория ми осъзнат сън бях в космоса, пак яки филми...
Така от време на време мога да контролирам сънищата си да ги накарам да отидат в желаната от мен посока, но почти винаги се провалям и събуждам и айде пак заспивам но рядко си продължавам откъдето съм прекъснал, в повечето случаи сънувам наново и така до сутринта докато не забравя всичко от изминалата вечер. От време на време ако усетя че паника се надига и виждам лилаво се спичам отначало, но после някакси с силата на мисълта го премахвам. Кеф ми е като си легна, нямам търпение да заспя и да започна да сънувам, надявам се съня от парка да се повтори, просто тоя сън остави в мен някаква следа.
Ах толкова много имам да кажа пък усетих преди 5 минути, че поста стана като народна песен :D, затова ще заключа.
Вие имали ли сте някога осъзнати сънища и ако да как сте ги предизвикали(ако е съзнателен процеса)Тая материя ми е интересна, но уви много мъглява. От години се опитвам в тия работи, но немога и немога всяка вечер примерно да си сънувам осъзнато. Ако има по-вещи нека се изкажат.
Извинявам се за дългия пост, но ми дойде така да си напиша каквото ми се пише, пък ако някой се е хванал да го прочете-мерси и браво! Лека вечер от един с каша в главата и приятни сънища :)

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: cd66373736
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Скоро имаше такава тема, ще се самоцитирам.

За да стигнеш до осъзнат сън, трябва да си осъзнат като цяло. Например през деня каквото и да правиш, трябва да го правиш осъзнато, наслаждавайки се на всеки миг. Ако например си миеш ръцете, трябва да го правиш осъзнато. Не просто да хваеш сапуна и да се измиеш. Например хващаш сапуна, гледаш го няколко секунди, осъзнаваш, че го гледаш, че възприемаш цвета му, консистенцията му, не бързаш да го втриеш в ръцете си. После втривайки го, осъзнаваш, че го правиш. Ако трябва дори се питай "какво правя в момента, наистина ли си мия ръцете". Не отговаряй автоматично, а провери, обърни внимание и се увери наистина, че точно това правиш тук и сега. Опитай се цял ден да си в това състояние и да правиш всичко дори и рутинните неща съзнателно. Дори седейки, трябва да осъзнаваш тялото си. Например вдигни ръка, дръж я неподвижна и си затвори очите. Попитай се кое те кара да знаеш, че ръката ти е там и изобщо знаеш ли, че ръката ти е точно там, където си мислиш, че е. Пак провери съзнателно дали е там и се увери. Так трябва да осъзнаваш цялото си тяло, всичко, което правиш, вкл. и дишането, трябва да осъзнаваш присъствието на всички и всичко около теб, трябва да слушаш съзнателно, все едно да се гледаш отстрани, че слушаш, трябва да говориш съзнателно.

Например докато четеш, трябва да четенето да става като фон, а основното внимание да е насочено към самото осъзнаване на четенето, Т. е. действието е вторично, а осъзнаването първично. В началот ще е аски трудно, няма да можеш да се концентрираш, несъзнателно ще се връщаш към неосъзнатостта, от време на време ще се хващаш, че си излязъл от това състояние, ти ще трябва да се връщаш съзнателно. Но не го прави като цел, а просто го прави без усилия колкото ти е възможно. Не трябва да има усилия, защото тогава се включва мисълта и осъзнатостта изчезва.

Прото приеми, че за момента толкова ти е възможно. Лека по лека започваш да ставаш по-осъзнат, след време можеш да стигнеш до цял ден на пълна осъзнатост. Тогава вече е лесно. Просто като заспиваш, го направи осъзнато. То дори може да стане спонтанно. Заспивайки осъзнат, продължаваш да спиш осъзнат през цялото време. Т. е. хем тялото ти спи, хем в същото време осъзнаваш, че спиш, даже в същото врем можеш да чуваш всичко около теб, макар че физическото ти тяло спи. Ако ти кефне пък можеш да си сънуваш.

При всеки отнема различно време. Всъщност такъв въпрос саботира това, защото самият факт, че си задаваш този въпрос, означава, че ти приемаш времето за реалност, а то не е. Просто всичко се случва тук и сега, а всичко останало е илюзия, защото то не е тук, ен при теб, не можеш да го изживееш. Можеш да изживееш само това, което се случва тук и сега. Всичко, свързано с бъдещето и миналото като желания, очаквания, надежди, обиди, предразсъдъци и т. н. е илюзия, то е само исловна форма, а мислите не са осъзнатост, те придават физически свойства на формите, а всъщност всичко е на енергийно ниво, а физиката и времето са само илюзия на ума, за да му е по-лесно да ги възприеме, но със съзнанието си можем да ги възприемем направо в оригинал на енергийно ниво, без да ни е необходимо материално отражение на тези енергии със всичките им присъщи характеристики като цвят, твърдост и т. н.

А освен това ще ти се изостри и интуицията, няма да имаш нужда дори да мислиш, просто ще знаеш всичко свише във всеки момент.

Ще добавя, че трябва да заземяваш, че може да изгубиш реалността и да откачиш.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 0a6d01e918
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Интересно! Аз не съм правила опити за lucid dreaming, защото ме е страх (смейте се :D ). Едно момче, което ги прави редовно, ме предупреди за следното: ако пропуснеш вечер, сънуваш страхотни кошмари, направо сбъднати страхове. Дали е вярно?
Страх ме е да не лудна, че ми е по-крехка психиката за някои неща. Но пък с това, че се изостря интуицията, ме грабнахте! Дали ще мога да си отговоря на въпросите чрез такъв сън?

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: aa276970e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Лилaвия цвят, който си виждaл е цветът нa третото око, почети из нетa по темaтa. Съпроводено с остaнaлите нещa, които описвaш :
" сякаш нещо ми бъркаше из главата имах чувството, че е някаква енергийна сонда, супер горещ лъч, главата ми гореше ама яката сякаш е във фурна "- предполaгaм се е отвaряло.
Когaто сънувaш лоши сънищa, от които те е стрaх, опитвaй дa бъдеш мaксимaлно спокоен и им кaзвaй дa си ходят и никогa повече дa не се връщaт при теб. Предстaви си кaк с мисълтa си строиш стенa от твърдa бялa светлинa между теб и нежелaния гост.
Или се обвивaй в глобус от същaтa непробивaемa бялa светлинa.
Инaче от лилaвия цвят не се стрaхувaй, може дa си и индиго.
Хубaво е, че сънищaтa ти сa осъзнaти, никогa не зaбрaвяй, че в тези моменти инaче си у домa в леглото и всичко ще е нaред. Не се нaсилвaй дa прaвиш опити, които не рaзбирaш. При теб нещaтa се случвaт естествено, нямa смисъл дa четеш или се опитвaш дa рaзбереш нещо повече от товa, което ти лично преживявaш. Aко ти се случи дa продължaвaш дa виждaш съществa от които те е стрaх, просто се обвивaй в този блестящ бял глобус. Aко " видиш " обaче силуети от светли светлини ( обикновено бели ) не се стрaхувaй, позволи им дa се доближaт.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: da1880ca20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ами на мен ми се е случвало нещо подобно много пъти, даже почти всеки път е така. Няма сковаване и т. н., просто знам, че сънувам и правя каквото си искам. Не знам дали е точно осъзнат сън, но усещам, че не е реалност и до някъде го контролирам.

 
  ...
преди: 7 години, 6 месеца
hash: 2d52c54990
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Хмм... Гледам, че темата е от бая отдавна... Сковаността се (сега това ще прозвучи страховито и брутално, но страха тук е излишен) нарича сънна парализа. Тя ти помага да не се разхождаш, докато спиш(сомнамбул да не си, примерно). Цвета... Не зная как да го тълкувам. (... ) От много работи ще кажа само, че към днешно време има доста видеа, техники и примери за осъзнатото сънуване. Не се намират трудно с Гугъла и Тубата. :)
("Не мога" се пише разделно.. )

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker