Мнението ви за най-предпочитаните сфери за работа - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121540)
 Любов и изневяра (29802)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9620)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3194)
 Образование (7319)
 В чужбина (1659)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (799)
 Проза, литература (1740)
 Други (18612)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мнението ви за най-предпочитаните сфери за работа
преди: 9 години, 5 месеца, прочетена 3755 пъти
Защо бихте работили във всяка една долуизброена сфера на работа? Иначе казано трябват ми положитлните качества според вас на всяка долуизброена сфера на работна заетост:
Образование
Държавна работа
строителство
Туризъм
Производство
Администрация
Икономика(счетоводство, собствен бизнес)
електроника
ИТ
Телекомуникациите
козметична
Маркетинг и реклама
Охранителна и отбранителна
Здравеопазване
Търговия
Услуги
Наука
Космонавтика
Култура и изкуство

П. П. Моля ви да отговорите максимално пълно, защото това е с учебна цел...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 5 месеца
hash: 99c9497757
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Образование - за хора с призвание

Държавна работа - за хора без призвание

Строителство - можеш да изкарваш много и нищо. Работя косфено в тази сфера и много трябва да се внимава - можеш да изкараш и много, но и да загубиш много. В момента пазарът се изчисти и има доста шансове

Туризъм - ниско платена работа с ниска добавена стойност

Производство - какво производство? Тежката индустрия е минало, леката е бъдещето - фармацефтична, козметична, хранително-вкусова промишленост, строителство (също е производство), материали, дърведобив, селско стопанство, УСЛУГИ, ВИСОКИ ТЕХНОЛОГИИ...ами ВСИЧКО Е ПРОИЗВОДСТВО и дори Образованието и държавната администрация произвеждат услуги без които не можем. Здравеопазването съвсем си го забравил

Администрация - виж горе

Икономика (счетоводство, собствен бизнес) - ало? Икономиката е вид наука и изобщо не е счетоводство -тук си забравил да напишеш другите науки - химия, физика, биология, математика...
Икономиката бива на народното стопанство (микро и макро) и на фирмата (маркетинг, счетоводство и контрол, мениджмънт, икономическа география и още мноооого)

Електроника - забрави електротехниката и роботиката

ИТ - супер

Телекомуникациите - работила съм - произвеждахме мобилни телефони и оптични мрежи, но може да бъдат и мобилните оператори - зависи какво работиш

козметична - част от производството. Зависи какво работиш като навсякъде

Маркетинг и реклама - част от икономическите науки. В Маркетинга трудът е ниско платен, а рекламата е средство за постигане на маркетингови цели, не е сфера.

Охранителна и отбранителна ?
Здравеопазване - виж производство
Търговия - това не е ли част от икономиката?
Услуги - ало?
Наука - ?
Космонавтика - сериозно ли?
Култура и изкуство - музикант къща не храни.


Извод - глупава тема.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 74666c731e
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   A , нa мен не рaзчитaй:)

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: e7c0baf989
гласове:
1 2 3 4 5
  (216306 гласа)

3.   Единственото положително нещо, което мога да кажа за всичко изброено се отнася за култура и изкуство.
На днешно време имаме изобилие от всичко и сме алчни за още толкова, но поколението не може да погледне по-далече от носа си! Имаме нужда да си помагаме и да се учим един, друг. Имаме нужда от повече таланти, от повече изкуство. И до номер 1 -музикант къща храни, де да можех да пея!

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: d3429cab1f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Четирите специалности висше образование, след което само 5% от завършилите не работят по специалността си:
Медицина
Стоматология
Фармация
Военен....

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: deab2e4e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

5.   Държавна работа. Осигуровки на 100%, стабилни доходи, ДМС на 3 месеца, възможност за кариерно развитие, 30 дни платен отпуск, нямаш проблем да забременееш и излезеш в майчинство, ако си жена, регламентирано работно време, приемат се болнични листове без да се гледа с лошо око, предпочитан клиент пред кредитни институции.

 
  ...


...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 99c9497757
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Номер 5 - да, ама нали знаеш, че безплатен обяд няма и тези неща все ги плащаме честните данакоплатци? Да не стане като в Гърция...
Държавната работа няма бъдеще, защото посоката е да има все повече електронни услуги (виж Естония), а у нас имаме прекалено много държавни служители - т.е. ще се освобождават и дума не може да става за кариера. Да не говорим, че парите са нищожни.
Не си провлаяй бъдещето с държавна работа - майка ми и баща ми бяха държавни служители и нищо не постигнаха в живота си, докато всичко останали хора си накупиха жилища и си изучиха децата, докато ние трябваше да работим и да учим, а и накрая сами си купихме и жилищата - лошо няма, но не сме на държавна работа.
И за кредитните институции е смешно - моята кредитна карта само от едната банка теоретично покрива над 4000 лв. и ми се обаждат и искат да ми увеличат лимитите, но съм ги стопирала - кредитна карта ми трябва само, за да наемам кола като съм в чужбина. Не живейте на кредити, само храните банките.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 5 месеца
hash: deab2e4e00
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   До 6. Явно си от милионерите, т. нар "данакоплатци", които се разписват за една сума, а в държавния бюджет внасят съвсем друга. Щом мислиш, че 2900 лв. на месец са нищожни, евала ти казвам, ти сигурно изкарваш по 50000 лв. на месец. А за това, че се изказваш неподготвена и даваш за пример Естония, където явно си взимала кола под наем, това направо е смешно. Във всяка една развита държава има, имало е и ще продължава да има държавна служба. Вземи за пример САЩ, Русия, Япония, Китай, Великобритания, Франция, Германия. Средният доход на държавен служител в Западна Европа е около 80000 евро годишно. Справка - интернет. А да се изтъкваш, че имаш кредитна карта с над 4000 лв. кредитен лимит е просто несериозно. Това може да го получи всеки един средностатистически държавен служител с доход от 1000 лв. на месец. Така, че, много ти се моля, не давай такива "компетентни" мнения по въпроси, с които не си запозната. Аман от "професори" по всички въпроси.

 
  ...
преди: 9 години, 5 месеца
hash: 99c9497757
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   Номер 7, не взимам 50 бона на месец, но виж - на 6 месеца като се замисля съм ги изкарала БРУТО само от работна заплата, а имам и доходоносни хобита. (борса, недвижимости)
Кредитните карти сама съм си ги ограничила, но непрекъснато ми се обаждат за повече...Родителите ми защо нямат кредитни карти, а са държавни служители...те и спестявания, и жилище нямат, ама това е друг проблем.
Държавни служители вярно, че навсякъде има, но у нас има повече от средното за развитите страни и бъдещето ще е в посока намаляване на техния брой, не увеличаване.
Не знам ти къде взимаш държавна заплата от над 2000 лв., но си единица. Средната работна заплата в държавния сектор е около 1000 лв. БРУТО, а масово леличките по гишетата са на 500-600 левчета.

Не искам да съм зависима и от държавата, честно казано, защото съм дете на държавни служители и видях какво стана 1997 г. - в частните фирми им даваха поне нещичко, дори в натурални неща им плащаха, докато моите родители нямаха близо година никакъв доход, а като им изплатят заплатите... бяха по 10 долара. Общо доходът на моето семейство месечно беше по 10 долара заплата на родителите ми 5 долара пенсия на баба. Закръглям, възможно е баща ми да е взимал 12 долара :)))) Съседът беше горбетчия и донесе 3000 марки за 2 месеца работа - той беше мултимилионер в левчета.
Хубаво, че имахме баба на село да се храним с разни шилета и селскостопанска продукция, но за нищо нямахме пари, а баща ми почна в мазето да прави разни неща и да ги продава срещу натуралности, за да имаме поне за храна.
Тогава (1997) гледах „Панорама“ една вечер Румен Гечев, министърът на икономическото развитие на БСП каза, че нищо ново не се било случвало у нас и да сме чели книгата „Железният Обелиск“ на Ремарк (МНОГО ТИ ПРЕПОРЪЧВАМ)
Това обърна живота ми! От тогава се занимавам с икономика. Напънах се и влезнах в елитна икономическа гимназия в София, после в чужбина си завърших и изводът ми може да е само един - не бъди зависим от която и да е държава.
Бих работила за държавата само като политик, но съм твърде млада и честна за това поприще, но като дъщеря на държавни служители мога само да посъветвам хората да не се занимават - работете си другъде, направете си бизнес, ако сте предприемчиви, но не ставайте зависими особено от държавата България, защото не знаете кога ще има пари и кога няма да има, тука има-тука няма и може и вашите деца да ходят със скъсани обувки като нас навремето...

Мога да допълня също, че макар че имам големи спестявания не си държа парите в ...пари, а непрекъснато ги въртя...купувам недвижимости, отчасти акции от DAX, имам и злато и не държа пари в кеш - ето и какво става с Еврото в момента, но не само с тази валута. Имам познати, изгоряли в КТБ, но ми се хилеха, когато им казах, че при 7% лихва за депозит нещо не им е чиста работата - моите апартаметчета всеки месец ми снасят сигурен наем, а техните пари ще ги видят...някога...Аз купих, ремонтирах и продадох като хоби към 3-4 апартамента, купих с парите къщи - оправих ги и продадох и удвоих парите си, а те разчитаха банката да им ги множи докато те си чоплят носа пред ТВ-то. Така не се правят пари! Имам в идеалния център няколко апартаментчета - давам ги на дипломати или западни мениджъри под наем и с парите купувам други, оправям и продавам или давам под наем (в зависимост от възвращаемостта). Това ми е хобито за събота и неделя :) и изкарвам повече пари от работата си вече, а на държавните служители и такава дейност ви е забранена стриктно погледнато и дори да пръднете трябва да се огледате дали не сте в конфликт на интереси. Аз на работата си правя контакти, които мога да използвам и в „хобито“ си, докато ти разчиташ само на твоите 2 бона заплата и какво? С 2 бона какво можеш да направиш в живота освен да живееш що-годе добре и да консумираш? Всичко отгоре ти е забранено или е съмнително (корупция).
Затова - не бъдете зависими от държави, валути и при възможност не работете за която и да е държава, освен като политик, защото само тогава можете да промените системата.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker