Ново коте - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121306)
 Любов и изневяра (29737)
 Секс и интимност (14376)
 Тинейджърски (21902)
 Семейство (6477)
 Здраве (9605)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3183)
 Образование (7307)
 В чужбина (1655)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18555)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Ново коте
преди: 9 години, 4 месеца, прочетена 1390 пъти
Здравейте, вчера си взех женско котенце на 4 месеца. Откакто прекрачи прага на апартамента постоянно си крие някъде (разбира се, че това е нормално), но нещото което ме притеснява е, че откакто е тук нито иска да яде, нито вода да пие, нито да ходи до тоалетна. Взех в шепата си няколко гранулки, дадох й да ги подуши, но не иска. Показах и къде са и водичката и храната и тоалетната, но не, веднага бяга и се крие.
Това нормално ли е, все пак са минали почти 24 часа без вода и храна? !

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 4 месеца
hash: f95c85c792
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Моето го взех, когато беше доста по-малко от твоето - беше едва на 1 месец и не беше яло нищо, нито пък пило нищо повече от 50 часа, не знам по каква причина, но някъде на третия ден и половина започна да пие млекце, след това и гранулки и месце, и така вече станаха 2 години и половина от както си го имаме вкъщи! Толкова сме привързани аз, майка ми и баща ми към него, че просто няма накъде (както и то към нас)... иначе, явно на котките им трябват около 55-60 часа за адаптация, аз така си го обяснявам.

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 8961323fba
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Koтката може да изкра и много повече без храна... споко, но ти не знеш ли от предишния собственик какво е яла?
Гранулите не ги обичат много котките, а хвани сложи в една купичка храна със сос. ВАЖНО - не стои да гледаш дали яде, а затвори животинката в помещението с вода котешката храна тоалетна и го остави само.
Котките обичат да си опознават сами територията. Те не са изцяло доместицирани, а има нещо диво в тях - това е интересното. Остави животното и не се занимавай с него известно време, защото се чувства притеснено, а то само ще си дойде, ще видиш
Нормално е поведението му, моето не яде 3 дни и се покатери на една закачалка, от която не мръдна. Оставихме го и после само си се присламчи, спах с него 10 г. и още ми липсва, защото почина... , но не съжалявам - това беше най-добрият ми приятел, чудесен другар за игра и споделяне

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: ad5a72881d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От навън ли си го взела

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: 12a1c540eb
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Номер 3- Да от една ферма.
Номер 1 и 2- Много благодаря за успокоението.
Номер 2- Много съжалявам, че е починало. В момента съм в чужбина и апартамента ми е малък, нямам възможност да и осигуря цяла стая, за да свикне толкова самостоятелно. :(

 
  ...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: f4b52c0068
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Виж, то е свикнало да си живее на свобода. Ще имаш с абсолютна сигурност проблем с приучване към тоалетната. Най-добре е да си вземеш коте, което е родено в жилище, защото котенцата наблюдават майките и така се научават на разни неща. Не обичат много гранули, но пък човешката храна не е за тях. Има един форум котките. com - питай там, потребителите там обожават котките си и знаят страшно много неща.

 
  ...


...
преди: 9 години, 4 месеца
hash: d139ccaea7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Н5., почти всичко е вродено при котките, за тоалетната, автор(к)е можеш да го научиш като му "показваш" ровене с предните лапички - в смисъл държиш ги и ровиш с тях (надявам се стана ясно). Това най-вече в момент, когато се кани да ходи на друго място, познава се по това, че рови в нещо (напр. саксия), или ако няма в какво имитира ровене (по пода например), тогава го взимаш и го слагаш където трябва, "показваш" му, че трябва да рови там. Относно храната - Н2 е написал/а всичко, което може да се каже по въпроса, твърде е рано за притеснение... Аз само ще добавя, че би било добре като за начало да му даваш това, което е яло при предишните си стопани.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 4 месеца
hash: bc469b1f59
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Здравей :) Аз съм с моята котка от 12 години, от както бях на 4 ми я взеха. Не знам дали и при мен е ставало така, най- вероятно, но пробвай да го придърпваш към себе си и да започнеш уж да ядеш, когато види това ще любопитства и ще се опита и то да го направи. Същото е и с тоалетната. При нас отначало проблема с апартамента беше, че се криеше под стълбите (в двуетажен сме), но само това помня. ;д Така е и със стъргането на ноктите. Аз на моята и ги режа, показаха ми как, но една котка винаги ще иска да си наточи ноктите, за това ако я видиш, че се точи някъде другаде, а не на стъргалката (ще трябва да и вземеш :) ) просто я вземи със себе си и започни ти да и показваш как да се точи на предназначеното за това място. Вземи и хубаво топло и голямо легло, за да не го сменяш като порасне. Моята освен в моята стая има и в стаята на сестра ми, но често спи и на моето легло до мен. На моята сме и купили различни играчки, но пък няма нищо по-хубаво за нея от това да разрови всички шкафове. ;д За храна ти препоръчвам да и вземеш Carny- висококачествена храна, много ветеринари я препоръчват. Излиза за 800 гр. 6-7 лв. и има за всички етапи на развитието. Не ти препоръчвам само суха храна, защото моята така получи запек и така преминахме на консервирана. Вземи и също котешка трева, за да изкарва токсини и косми от стомаха. Тоалетна ти препоръчвам от онези с капак и активен въглен (такава имаме ние и не мирише толкова много), а ние сме и сложили и на 1 етаж и на втория, защото така ако забравим да сменим има къде да отиде. Но ако не ти се дават много пари за тоалетна, нищо не пречи да и вземеш и едно по-дълбоко легенче. Винаги отсранявай мръсните камъни. Препоръчвам ти силиконови камъни- по-малко миришат. Ако искаш може да и вземеш от онези крепости за катерене и играене, ние поръчахме от един сайт, защото излизат поне с 30-40 лева по-евтино и са по-качествени. Води я редовно на ветеринар и и вземи паспорт. На моята и направихме, защото пътуваме често и няма при кого да остава, но ако вие няма да я извеждате не е задължително.
Успех и най-важното- обичай приятелчето и се грижи за него.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker