Живот без смисъл - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123466)
 Любов и изневяра (30361)
 Секс и интимност (14577)
 Тинейджърски (22024)
 Семейство (6662)
 Здраве (9731)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3296)
 Образование (7402)
 В чужбина (1692)
 Наркотици и алкохол (1126)
 Измислени истории (800)
 Проза, литература (1762)
 Други (19116)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Живот без смисъл
преди: 9 години, 8 месеца, прочетена 1982 пъти
Чувствам се смазан. Не виждам смисъл в абсолютно нищо, дори в живота като цяло. Винаги, още от навлизане в пубертета съм бил в някаква депресия, а с годините толкова свикнах, че вече не ми правеше впечатление как просто си съществувам без да живея. И явно чашата преля, ако доскоро ме крепеше някаква измислена надежда, то вече и тя се изпари. Нямам желание сутрин да стана от леглото, нямам желание да отида да се наям, а какво остава за нещо повече от това. Просто се будя и си лежа с часова, ставам за няколко часа и пак лягам и си лежа с часове докато заспя. До преди година-две опитвах и опитвах, но вече спрях, не мога да се променя, а и явно не съм готов, пък и не го заслужавам. Когато ми се наложи да ходя в университета или пък да седя с нашите просто слагам една маска с измислена усмивка и се надявам времето да мине по-бързо. Не съм вярващ, дори напротив, и затова много добре осъзнавам, че за всичко съм си виновен аз. Наясно съм, че сегашното ми състояние е резултат на действията ми през годините, които просто липсваха. Просто спря да ми пука, спрях да искам промяната, предадох се. Според мен човек е загубил битката, когато падне духом, а мисля, че този момент настъпи. Опитвам се да си отговоря на въпроса кое ме доведе до тук, но не намирам отговор. Може би психическия тормоз в семейството (никога не е имало физически) даде негативна насока, но не вярвам това да е единствената причина. И въпреки това, ако баща ми ме беше научил да се боря с живота, вместо постоянно да ми повтаря колко съм некадърен сигурно щях да погледна на живота и от добрата страна. Искам просто да изчезна, все едно никога не ме е имало. Дано до лятото не съм луднал съвсем и да успея да поработя, че да спестя някой лев, за да посетя професионалист. Със собствени усилия пробвах с години, но не стана. Може би имам нужда от малко подкрепа и професионална помощ от добър психолог. А до тогава - дано времето мине по-бързо :D

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 8 месеца
hash: 6cf7c1e20d
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   В София ли живееш, на колко си? Как да се свържем :)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e93bfe8d58
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Добре де, млад човек си, какво е това отчаяние? Можеш да си вземеш направление от личния лекар, няма смисъл да чакаш лятото. Бях пила един хормонален препарат, от него се чувствах зле психически и го спрях, но още си спомням колко отчаяна бях. Според мен биха ти повлияли добре разходки в планината. Излизай повече и стига спа, ще си проспиш младините ;)

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 41c42b6371
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Намери някой непознат, но не он- лайн и му излей цялата си мъка. Дори и на психолог веднъж да отидеш за това. Ще ти олекне. :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bfb9cf42a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Смени обсъановката,със сигорност проблемът е в къщи

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: aa0f398444
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   http://vimeo.com/83374578

Гледай това видео, на мен ми помогна/

 
  ...


...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: e2dc6a8433
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Чичо доктор - психиатър. Таблетчици. Хубав и качествен живот. Успех! :)

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 1395d18ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   И при мен е абсолютно същото!! Не си сам.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: bf5caabf2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Никога не спирай да се бориш никога не се отказвай винаги търси помощ винаги бъди положителен винаги мисли за хубавите неща в живота и си представяй как ти се случват защото ако мислиш хубави ти се случва хубаво ти не си съсипан а просто си се спънал от малко камъче и не можеш да се исправиш за да продължиш напред затвори очи и си представи че си пред бездинна яма ако скочиш вътре няма как повече да се върнеш и да се оплакваш но ако я заобиколиш ще намериш хубавите неща в живота защото ако беше паднал в ямата щеше да си сам без никой но щом я заобиколиш ще знаеш че имаш все пак някого до себе си като семейството ти което те обича страшно много искам само да ти кажа да продължиш напред без значение колко се спъваш защото можеш и да се изправяш!

Аноним.

 
  ...
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 46d023c129
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Не не и не, не слушай- имаш чисто здравословен проблем, а не психически(помни ми думата), не си за психолог, а за добър диагностик- пълна кръвна картина- имаш липса на някакъв елемент или подобно... може би витамини от групата B6 B12.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 8 месеца
hash: 60431a15ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   От Автора
до 1 - не съм от София, уча в Пловдив и съм на 19, почти 20, а не виждам как може да се свържем.

Нощта след като написах това тук ми се случи нещо интересно, но и много страшно (което сега оценявам като плюс). След като си легнах и отново започнаха няколкочасовите премятания в леглото докато ми дойде съня започнах за пореден път да си мисля затова колко празен всъщност е животът ми и как ако продължава така един ден просто ще полудея или ще се самоубия. Впоследствие в мен започна да се заражда един страх от полудяване, с който започнах да се боря и естествено с това си действие му дадох храна и той ме надви за секунди. Да, запознатите вече са се досетили за какво говоря - изпитах т.нар. паник атака. Нещо, за което преди доста време бях изчел доста, но никога не бях изпитвал. ТОВА НЕ ГО ПОЖЕЛАВАМ И НА НАЙ-ЛОШИТЕ ХОРА НА СВЕТА! Чувството, че полудяваш, че напълно изгубваш контрол и адската неориентираност е неописуемо болезнено. В такъв момент се молиш да умреш само и само всичко да приключи. Отидох до тоалетна, въпреки, че изобщо не ми се пикаеше , но просто не бях аз, краката ми се схванаха и легнах в салона. Явно съм загубил съзнание, защото някои моменти ми се губят. Изправих се и се добрах до леглото, след което започнах да се потя и всичко да отминава. Веднага осъзнах какво ми се случи и.... се усмихнах. Да, понеже бях изчел доста неща за тези паник атаки и как всъщност можем да ги обърнем в наша полза, аз видях светлина в тунела. Осъзнах, че всичко в мен крещи ПРОМЯНА и нямам никакво време за губене. Почувствах се силен и свободен. Осъзнах, че за нещата, които съм пропуснал да направя няма никакви пречки, просто аз съм си намирал оправдания. Започнах да си правя планове и започнах да обичам живота на секундата. От там нататък всичко е история.. Сега ми предстои много работа върху себе си, моите постъпките и моето поведение.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker