Искам да издам книга - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121281)
 Любов и изневяра (29732)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7306)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Искам да издам книга
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 2257 пъти
Здравейте отдавна искам да напиша и издам книга но колко ще ми струва ? четох ,че има много неща които трябва да са известни като например колко страници ще е и тнт Е решил съм моята книга да бъде 200 страници и да различавам листове от страници другото което е форматът аз избрах А5 както са повечето книги кориците ще са меки колкото до книгата отвътре не искам цветни страници знам че и това се взима под внимание ще съм много благодарен ако някои ми каже колко ще ми струва ако искам да издам 1000 книги .

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9a3bfd1c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   http://zape4at.com/pechat-na-knigi/pechat-na-knigi-i-v-malki-tirazhi.html

Тук има подобен ценоразпис.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 9a3bfd1c1e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   демек по груби сметки 5 бона

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: c7306e7eb3
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Напомняш ми на някого. Същият ли си или има бум на кандидатит-писателите с лош правопис и граматика тук? Без да те подценявам не вярвам, че ще напишеш нещо интересно. Защо просто не пуснеш нещо в Амазон (там има раздел за подобни неща)? След като видиш оценката там, ще разбереш дали съм прав. Е, по-лесно е да те посъветвам да се набъркаш с нужните пари за издаването й извън Мрежата, но не съм такъв гадняр, че да те разоря заради лошата ти преценка. Първо виж дали изобщо някой би те чел и тогава се занимавай с книгата. Предполагам, че под 1000 книги имаш предвид тираж от 1000 бройки от книгата си, защото не вярвам вече да имаш идеи за 1000 различни книги.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7933d6f9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пунктуация!
Намери печатница и ги питай. Потърси си и добър редактор...

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 461b6ecf63
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Всеки си мисли, много ли е трудно да издадем една книга, колко ли струва, какъв тираж трябва да бъде книгата, къде да я разпространяваме? ! Всъщност трябва да започнем с това, че всяка книга, трябва да има авторски права, преди да пристъпим, към каквото и да е друго действие! Ако правата са налични минаваме към втора фаза, набиране на книгата, за предпочитане е да се набира в Microsoft Word, тъй като от този формат лесно можем да преминем към PDF например - формата, който предпочитат някой печатници. След набирането на книгата, не забравяйте задължително да използвате програма за редактиране на грешки. Третата фаза е оформянето на книгата или предпечатната подготовка. Тук кратък съвет не може да се даде, най-добре е да се говори с предпечатната подготовка на печатницата, в която сме решили да издаваме, за да ни кажат конкретните им изисквани към вътрешното тяло и корицата. Добре е да се регистрираме в Националната ISBN агенция, която се намира в Народната библиотека в София. Уникалният ISBN номер, който се дава за всяка книга индивидуално, защитава авторските ви права. Оттук нататък идва финансовата страна на въпроса: За да издадем една книга примерно в 500 тираж, 200 страници, цветна корица с лаково покритие, ще са ни необходими около 2500-3000 лева, без ДДС. Колкото по-голям тираж издадем, толкова себестойността на печата ще пада. Например, ако за 500 тираж, единичната стойност на една книга е 6, 00 лева, ако увеличим тиража на 1000 броя, цената вече ще бъде 5, 50 лева за брой, а оттам и печалбата ни ще бъде по-голяма. Според натовареността на печатницата, една книга се печата от 2 седмици до 2 месеца. Да предположим, че вече Нашата книга е вече готова отпечатана, тук идва и финалният - най-трудния момент, къде и как да я разпространим, за да може да стигне тя, до нашите читатели. Можем да я предложим на борсите за книги, на книжарниците, на веригите репове за вестници, изборът се свежда най-вече до личните ви търговски умения. Отстъпката, която ще предложите на търговците на дребно и едро варира от 20 до 40 % от коричната цена, като особено значение има дали сте фирма и регистрирана ли е тя по ДДС.
В общи линии е това,

 
  ...


...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: e95b344b51
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   5, не съм автора, но ти благодаря за изчерпателния отговор, тъй като и мен ме вълнуват подобни въпроси. Това е най-доброто и изчерпателно обяснение по темата, което съм срещал.

Само едно не ми стана съвсем ясно. Къде е ролята на издателя в цялта работа - той с разпространението ли се занимава? И как му се плаща - директно или взима някакъв процент от продажбите или въпрос на договорка?

А относно инвестицията случва ли се вместо нас издателството или някой друг да спонсорира цялата работа, а в замяна да получи част от авторските права? Или примерно ако са харесали книгата да ни дадат някаква сума в замяна на авторските права?

А предпечатната подготовка горе-долу какво включва? Предполагам картинки, дизайн, картинките на корицата и т. н.

Сега се сещам, че може например ако не съм добър писател, но имам добри идеи, да си платя на някой писател да ми напише книгата и да си я регистрирам на мое име в агенцията и съответно да притежавам авторските права.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 7933d6f9dc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Номер 3, тук !
Само да поясня: "Microsoft Word, тъй като от този формат лесно можем да преминем към PDF " - Microsoft Word e текстообработваща програма, а не текстови формат, който може да запазва директно под PDF формата, и е най-добрата програма на пазара (ползвал съм безплатните OpenOffice, LibreOffice, Google Docs и много, тук говорим за една от най-старите програми на пазара). Дори я инсталират на прескъпите Макбуци. Можеш да се сдобиеш с копие за 40 долара, но съм намирал промоции и за по 20 долара. А сега е време, да дадем отговор на авторовите въпроси:
"Къде е ролята на издателя в цялта работа - той с разпространението ли се занимава? И как му се плаща - директно или взима някакъв процент от продажбите или въпрос на договорка? "

Издателите, както се разбира от името им, издават твоята книга, като се наемат с печатането, доставка, маркетинга и твоето заплащане, ако въобще се стигне до такова.
Ако издателя, който е прочел част от книгата, която е получил от агент, който се е наел с редакция и търчене по издателствата, който преди това я е харесал от теб, изобщо хареса книгата ти,то тогава няма да ти искат никакви пари пари. Иначе, ще трябва сам да си я печаташ и успех с продажбите ... Нито една книжарница няма да се навие да ти я купи, нито ще има интерес към книгата, освен ако не платиш на някой да налепи с плаката половината град и да ти я промотира.
Нека, да кажем, че си си успял да напишеш книга и тя се хареса.
Най-вероятни сценарии:
Написал си любовна боза, която може и да се хареса на няколко лелки. Издателството ще предложи да им преотстъпиш правата за определен брой години, като междувременно ще я издава и разпространява, а ти ще получаваш определен процент, в който ще варира според броя продадени копия. Вероятно за първите стотина бройки няма да получиш и стотинка. А ако ще получаваш, то само помни, през колко места е минала дадената ... творба, преди да стигне до читателя. Нека ти припомня агент, редактор, издател (вероятно е прочетена и оценена от още хора от това издателство), подготовка за печат, печат, маркетингова кампания (доста рядко се прави), транспорт до разпространител, транспорт до дадена библиотека и чак тогава, може да попадне в ръцете на евентуален читател. Ако продадеш само стотина книги, то издателството ще е на загуба и няма да получиш пари. Да речем, че се купят 1000 копия. Цената в книжарницата (Не дай си боже супермаркета) е 20 лева. Има ДДС, което ще е около 3.33 лева, търговеца ще прибере поне 5 лева. Остават 11.66 лева. В тях се включва 1 лев за транспорт, 5-6 лева за печат. Грубо остават около 6 лева. Издателя си взима поне половината от това, а тъй като си имал агент и редактор, на за теб ще е късмет, ако останат повече от 1.7-2 лева (8-10 %). Има и данък печалба, който в България е само 10%. Така че ... 1.35 до 1.8 лева.. Това е, ако продадеш до 3-4 000 бройки. Ако има търсене, то тогава нещата се нареждат доста добре. Цената за печатане на копие спада, търговците са готови да работят на по-малка печалба, поради завишените продажби, издателите предлагат добър процент за по-голям тираж.
Ако си написал нещо феноменално (по-вероятно е да станеш тото милионер ...), то може да ти предложат да откупят правата ти за много щедра сума. Дори и да ти плащат на страница, за следващата ти книга, но засега не съм чувал за подобен случай в България.

"А предпечатната подготовка горе-долу какво включва? Предполагам картинки, дизайн, картинките на корицата и т. н. "
Може и да предлагаш, но вероятно издателя ще плати на художник за тези неща.

"Сега се сещам, че може например ако не съм добър писател, но имам добри идеи, да си платя на някой писател да ми напише книгата и да си я регистрирам на мое име в агенцията и съответно да притежавам авторските права."

Може някой студент да по журналистика да се навие, но вероятността добър писател да го направи е много ниска, освен ако не предложиш много солидна сума. Само идеята не е достатъчна, защото тя трябва да се развие и поднесе по подобаващ начин. Книги от рода на "Здрач", "50 Нюанса Сиво" и последната родна простотия ("Дневниците на една курва"), са единици, успели да изплават сред милионни техни подобия, които са утайката на литературата и изкуството като цяло. Ако стилът и идеите ти са подобни, то има опашка от десетки хиляди като теб, чакащи пред издателите, все едно са тоалетни, където могат да "произведат" нещо, което макар и отвратително, да им изкара пари.

За сведение, една средно добра книга, рядко бива продавана в повече от 4000 копия и то в САЩ.

Ами ... остана, да ти пожелая успех успех !

П.П. Ако мечтата ти е да издадеш книга и да направиш пари (и слава ?) по този начин, те съветвам да се откажеш. Пишеш, когато имаш нужда да споделиш, да разкажеш или просто да си излееш яда. Пишеш, когато те дере отвътре да го напишеш и когато знаеш, че можеш да го напишеш. Пишеш, когато историите са ти интересни, смислени и добре структурирани. Пишеш, когато имап дадената потребност от това,да вложиш страст, разочарование, гняв любов, или каквато и да е емоция. Не пишеш, защото имаш идея, която ще се продава. Ако искаш да правиш това, стани писател за някой жълт вестник или сценарист на холивудски бози.

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 55481b7f5a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Автора

Благодаря , на всеки един от вас за информацията !

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: eabe2fa89a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Авторе, наистина вземи да прочетеш един учебник по български, че си много зле с пунктуацията, че и с граматиката. И такива хора искат да издават книги... Дано поне добре си обмислил идеята, защото не е много надеждна.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker