Кучето ми. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (123663)
 Любов и изневяра (30423)
 Секс и интимност (14594)
 Тинейджърски (22032)
 Семейство (6687)
 Здраве (9740)
 Спорт и красота (4761)
 На работното място (3313)
 Образование (7409)
 В чужбина (1696)
 Наркотици и алкохол (1127)
 Измислени истории (801)
 Проза, литература (1766)
 Други (19158)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Кучето ми.
преди: 9 години, 7 месеца, прочетена 1305 пъти
Не знам дали модераторите ще сметнат историята да бъде публикувана, защото е малко наивна и необичайна, но все пак я пускам. Четох, че в този раздел има доста теми за кучета, та реших и аз да попитам. Касае се за улично куче, улична порода, но много симпатично, бих казал красиво. Вероятно не е правено от улични помияри. Намерих го много мъничко, цялото мокро и треперещо пред уличната ми входна врата. Когато си влизах в двора, кученцето само влезе след мене. Съжалих го много и не ми даде сърце, да го изгоня отново на улицата. Не обичам кучетата и никога досега не съм имал, но това някак си ме промени. Бях решил, да го гледам докато укрепне и тогава да го пусна пак на свобода, но така се привързах с него и то с мене, че сега ми е най големият приятел. Като му говоря нещо, гледа ме с такива откровени очи, почти като детски. Гледа ме право в очите, сякаш разбира какво му говоря!? Явно не разбира думите, но необяснимо как, без да му викам или дресирам, изпълнява някои мои желания. Например, без жестове или промяна на тона, ако е на няколко метра, като му кажа с нормален тон-ела при мен, то идва, така както идва и детето ми. Как да си го обясня това? Не съм го обучавал, нито пък знам как. Имам чувството, че много ме обича. Когато работя в градината и седна да си почина на пейката, без да съм го учил, идва и се гушва в скута ми. Това също не знам как да си го обясня, страх ли го е от нещо(не изглежда уплашено, дори обратно, много весело живее), дали от обич го прави, някакви послания ли показва, не знам, познавачите на кучета да обяснят. Чувал съм, че във всяко куче има вселена душа на починал човек, затова са предани на човека. Аз не вярвам в такива бабини-деветини, но това мое куче наистина ме озадачава. Не се занимавам да го уча, а сякаш има нещо предварително заложено в него, а беше съвсем мъничко и никой не се е занимавал с него. Как да тълкувам нещата? С такива честни очи ме гледа, че даже хората не гледат така. Явно кучетата показват най искрена обич и никога няма да предадат стопанина си. Много искам да си обясня поведението му, но не знам как.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 7 месеца
hash: 5d68276f3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (305911 гласа)

1.   Кучето ти не е толкова тъпо, колкото си си представяла. Доказано е, че кучетата различават над 100 думи без проблем. Може да не е обучено, но явно не е много просто куче.
Никога няма да знаем какво изпитва друго същество, но дори да не може едно животно да обича, то специално кучетата живеят в група и са социални същества. Приело те е за своето семейство, ако не друго. Хубавото при теб е също, че не очовечаваш кучето, а кучето си е за теб куче, но и добър приятел.
Намерила си прекрасен приятел, а и имаш условя явно да го гледаш добре. Никога кучето не е проблем, а стопанинът му.
Аз не знам дали животните чувстват, не мога да кажа, но имах котка от малка и като отидох да уча тя залиня (от мъка) и за месеци се стопи и умря. Котката беше Сиамска, а после четох, че те били селектирани така, че да се привързват към един човек (кучета-котки). Дори котката ми идваше като я повикам и разбираше кога ще има за ядене и кога нещо не е наред. Кучето ти е социално животно и къде-къде по-фиксирано към човека. Изобщо не се учудвам от написаното и макар че не съм кучелюбка и аз бих постъпила като теб, а като остарея искам да живея на село и да имам много животни.
Не се стреми да си обясниш поведението на животното, а просто му се радвай и го обичай. Животните усещат кой човек е добър, а ти си страшно добър, зареждащ, позитивен човек. Мерси, че написа нещо тук.

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 9fcb824ebb
гласове:
1 2 3 4 5
  (252444 гласа)

2.   Радвам се за теб защото си намерил добър приятел. Малко са хората като тебе готови да помогнат на бездомно животно. Гарантирам ти че както се отнасящ с любов към него, така и то ще ти отвръща. И накрая ще напиша какво казваше баба ми преди да си отиде от този свят { мир на праха и ] Лошите и зли хора баба не обичат животните - по това можеш да познаеш човека какво сърце носи. Желая ти много приятни мигове с твоя приятел и съм сигурен че ще ги получиш

 
  ...
преди: 9 години, 7 месеца
hash: 8f12cec960
гласове:
1 2 3 4 5
  (223330 гласа)

3.   Мен изобщо не ме учудва това, което си написал/а.
Да, кучето те ОБИЧА, привързано е, признателно ти е, повече отколкото можеш да си представиш.
Не знам защо не си обичал/а кучетата. Вероятно заради агресивните такива. Ами това е както и при хората - има лоши / агресивни / хора, има и добри.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker