Мнение за е-книги - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121537)
 Любов и изневяра (29800)
 Секс и интимност (14407)
 Тинейджърски (21915)
 Семейство (6488)
 Здраве (9621)
 Спорт и красота (4713)
 На работното място (3193)
 Образование (7319)
 В чужбина (1658)
 Наркотици и алкохол (1116)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1740)
 Други (18607)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Други

Мнение за е-книги
преди: 9 години, 3 месеца, прочетена 979 пъти
Здравейте! Интересно ми е мнението ви! Бихте ли дали 5-6 лв за електронна книга и ако да - за какъв жанр? Бихте ли си купили такава книга от неизвестен български автор? Аз лично си държа на книгата от хартия. Купувам книги, които не са с художествен текст, и които ще са ми от някаква полза след прочитането им. Авторът им е без значение. Какво е вашето мнение?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 3 месеца
hash: 5f746845a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (297415 гласа)

1.   Здрасти. От много време чета е-книги. В началото ги свалях като торент или от Читанката, но тогава нямах и пари, и книгите не ги бях чела. Обаче в последната година съм дала над 200 - 300 лв. само за е-книги, може и повече да са. Купувам отделно и книжни издания. От е-книгите 90% от парите съм дала за англоезични издания и само за 2-ма български писатели съм давала пари - 50 лв. за единият, който онлайн сам си продава книгите без издателство и новата книга на Емил Конрад купих просто така, защото се изкефих, че някой зарибил младежите да четат - още не съм прочела книгата му. Вид спонсорство или подкрепа.
За непознат бг. Автор не бих си дала, честно казано парите, а трябва да има поне добри рецензии.
Новите американски издатели затова пускат първата си книга онлайн без пари и разбират дали стават или не, защото дори без пари една книга е инвестиция - МОЕТО БЕЗЦЕННО ВРЕМЕ. Има много безплатни книги в Амазон с 10 даунлоуда. Д две думи - боза....а ако много хора я прочетат една книга, постигаш големи рейтинги в Амазон и iBooks. На мен ми се е случвало да чета безплатна книга и на другия месец да е вече платена...
От вече етаблиралите се автори пък има нова мода и практика - да финансираш още ненаписана книга. Това могат да си го позволят обаче само етаблирани писатели. Например аз като съм чела 10 книги от един писател по 10 евро и той пише нова книга, която ПРЕДВАРИТЕЛНО мога да взема за 5 евро, нямам проблем с това - знам, че и без това ще ми хареса като останалите и съм навита.
Доста българи вече даваме пари за е-книги. В iBooks има хубави класации, но честно казано бг. Авторите все още не могат да ме грабнат - липсва им маркетингово умение - например никой не пуска дори малка част от книгата безплатно да видиш дали ти харесва и да те зарибят. Това в Амазон е практика - четеш половината книга без пари и плащаш като ти хареса или пък получаваш една книга безплатно като купиш една. При е-книгите няма разходи за всеки брой книга - това е якото и ако си добър, ще можеш практически нон стоп да репродуцираш книгата си и да прибираш всички пари чисто.
Има дори етаблирани писатели, които периодично пускат безплатни книги или стари книги пускат без пари...общо взето е голям пазар, но трябва да инвестираш първо и да напишеш книга, да я пуснеш без пари да видиш какво ще се случи и втората да пуснеш за добра цена

 
  ...
преди: 9 години, 3 месеца
hash: 88cc3bda3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (244917 гласа)

2.   Най-доброто нещо на електронната книга е именно наличието и по всяко едно време.
Да, за разлика от електронната, хартиената книга винаги може да бъде подарена, продадена, разменена, преотстъпена, но моя електронен четец има 4 гигабайта памет и една 16 гигабайтова карта, която му сложех, защото беше налична. Имам над 120 книги и не съм запълнил и наполовина вградения му диск. Половината от книгите са техническа литература, която ползвам като справочник, а другите са няколко подбрани любими романа, както и доста книги, които искам да прочета много време насам. Живея в малък апартамент и не мога да си позволя да имам голяма библиотека, защото се местя много редовно. В старата ми къща има около хиляда книги, от които съм прочел половината, но другата половина е трудно достъпна. А със четеца (или дори компютъра и телефона), е много по-лесно
Колкото до покупката на тези книги - Да, защо не?
Нима когато дадем 20 лева за физическа книга, можем да я продадем на същата цена? Разбира се съществува и колекционирането на книги, но в крайна сметка за мен е важно съдържанието за разлика от неговия носител.
Има много добри автори и би трябвало да ги подкрепяме, защото писането на качествена литература отнема много време и усилия.
Мнението ми е - ако може да си позволиш дадена книга, си я купи. Ако имаш съмнения и я изпиратстваш, но ти хареса, пак я купи :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker