Моля ви помогнете - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121278)
 Любов и изневяра (29730)
 Секс и интимност (14370)
 Тинейджърски (21901)
 Семейство (6474)
 Здраве (9603)
 Спорт и красота (4703)
 На работното място (3182)
 Образование (7305)
 В чужбина (1653)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1738)
 Други (18551)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моля ви помогнете
преди: 9 години, 2 месеца, прочетена 2977 пъти
Здравейте, на 33 г. съм с парадонтоза, след раждането на второто си дете зъбите ми буквално се разпадат. Ако бяха кътниците някак си щях да го преживея, но започнаха да се рушат и предните ми зъби. Плача всеки път когато се погледна в огледалото. Нямате престава колко ужасно е да се гледаш така, може би и други хора са с моят проблем, но аз го изживявам много тежко. Нямам финансова възможност да сложа мостове или каквото е нужно, едва се справям с ежедневните разходи. Много моля, ако някой има познат добър зъболекар да попита има ли възможност да платя разсрочено. От гр. Видин съм и тук никой не работи така. Казаха ми, че ще ми струва около 5 000 лв. но аз не мога да ги платя на веднъж, на разсрочено също няма да ми е лесно. Благодаря Ви за вниманието

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 9 години, 2 месеца
hash: b897286955
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

1.   Виж, няма човек, който да инвестира в теб 5 бона (която едвам се справяш с ежедневните си нужни) и да чака от умрял писмо (да му върнеш парите).
Проблемът е, че при такова заболяване ще са много скъпи и самите материали - той ще се набута поне с 4 бона само за материалите. Този зъболекар да не е благотворително дружество и да не би да няма още 100 пациента с твоя проблем.
Търси в интернет информация за „парадонтоза“-та - ПАРАДОНТИТ е старо и неправилно име.
Виж какво аз намерих по темата.

„С добра и редовна клинична (от зъболекаря) и лична орална хигиена пародонтитът почти винаги може да се предотврати. “

ИНВЕСТИРАЙ на първо време поне в четка за зъби и хубава паста. Дори ако не си свикнала или не можеш да си миеш зъбите правилно - отдели пари за електрическа четка за зъби.
Задължително си погледни и хранането - достатачно калции, достатачно мляко, млечни продукти и излизане навън (ВИТАМИН Д). Много зеленчуци и плодове заради витамините.
Но като цяло ще трябва да спестяваш, за да имаш хубави зъби.
Лошото е, че ако не можеш да си оправиш зъбите ще ти е сложно и с работата, а и какво ще правиш ако детето има здравословни проблеми?
Поне за детето е важно да го водиш редовно на зъболекар и поне от касата да се възползвате от това, което се плаща. Инвестирай 80 лв. в професионално почистване на зъбите.
Превенцията е винаги най-лесното и евтино решение, но като е късно - заемът няма да ти оправи проблемите. Пести и имай някаква цел (зъбите) и ще успееш.
Има може би някакви зъболекари, които работят на изплащане, но ще да е с редовни клиенти, с познати, за които си знаят, че няма да им е проблем и за по-малки суми - една-две пломби да кажем. За теб е ясно на всеки зъболекар в града ти, че нямаш пари, как да ти направи такава услуга?
Затова на други предлагат, а на теб не.
И МНОГО ВАЖНО - не продължавай да се занемаряваш - каквито пари спестиш, отиваш и даваш на зъболекаря да ти направи поне по-евтините неща, да ти почисти зъбен камък, ПЛОМБИ...защото не си мисли, че като си загубиш задните зъби е по-приятно. Имам две коронки отзад и само докато чаках 2 дни да ми ги направят умрях от срам, защото не можеш да ядеш като хората, да говориш нормално, гадно е. Имах проблеми със зъбите въпреки лична хигиена, но на година максималното, което съм давала е 600 лв, просто защото съм се занимавала и съм ходила на зъболекар. Препоръчвам ти и на теб подобно решение - или вземи кредит и си оправи зъбите изведнъж, или пестиш и малко по малко, но не се запускай и не си мисли, че зъболекарите са кредитни дружества.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6131149f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

2.   Тук №1 е напълно прав, но парадонтоза не е болест на зъба, а на венците и не руши зъбите. Ронливи зъби е друга диагноза, която се дължи на проблем с минерализацията на организма ви.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 3c9cd020a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   много, много благодаря за отдговора. въпроса не е че съм занемарила себе си, ходя на зъболекар често, всяка седмица съм на стола, чистя зъбния камък на всеки 6 месеца. в момента имам 13 коронки който съм направила, а пломбите не знам коло са. въпроса се че слагат ми коронка и тя след 1-2 седмици пада и пак ги лепя и пак падат. все едно си давам парите на вятъра. не знам какво да мисля или проблема е в мен или зъболекарката ми работи с кофти материали. но много се замислям на това което сте ми написали, може би проблема не е във зъбите, а идва от вътре. преди 2 месеца косата започна да ми пада, направо със кичури. взех какви ли не шампоани няма да влизам в подробности както и витамини. сега забелязвам че е спряла да пада и вече расте нова на местата дето беше паднала. ако сте имали подобен проблем споделете, кое и как ви помогна. какви иследвания да направя.

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 9dc2074a1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   ЗЪБОЛЕКАРЯ СМЕНЯЙ ВЕДНАГА!
Коронки имам от 1 година и не са мръднали, циркониеви на промоция 360 лв. едната, но КЕРАМИЧНИТЕ са също много добри и в пъти по-евтини. Мъжът ми имаше коронка на 15 г. и я смени - керамична.
СМЕНЯЙ ЗЪБОЛЕКАРЯ ВЕДНАГА.

За косата - на хормонала основа предимно при жените и заради липса на витамин Е (ако си на диета без хляб).
След раждане се получава от хормони и много жени си режат косите непразно.
Това, че расте коса нова е МНОГО ХУБАВО.

И отново - виж си менюто, защото явно имаш проблем с храната. Купи си витамини, витамин Д и калции, витамин Ц и витамините от В групата силно дозирани за начало - Йод, ЖЕЛЯЗО.
За зъбите от личен опит ти казвам, че ми се развалиха, защото живях няколко години в Северна страна с малко слънце и не се сетих да взимам витамин Д, а без него не се усвоява калция. Ти зимата може би не си излизала много често - навън при всяка възможност и пий витамин Д един месец, фолиева киселина също е добре.
но за вече съсипаните зъби само зъболекар, но не тази. Мой служител ми каза, че за 80 лв си прави коронки керамични и са му от години - изобщо не личи.
Може би имаш и кофти ген, знам ли - това не е в нашата власт.
Но какво е в твоята власт - богатата на калции храна, да излизаш навън дори да е студено, богата на витамини, минерали, белтъчини - изобщо и хубава храна, зъбна хигиена.
За теб мога да ти кажа да почнеш да си спестяваш пари за импланти един ден, защото няма да минат и 10-15 г. и ще ти окапят зъбите - мъртви 13 зъба с коронки - забрави. Или чене ще сложиш, или импланти - за последните спестявай докато имаш време. Като цяло търси си добре платена работа, чужбина ако ще, но без зъби не се живее качествено особено като млад човек.
Аз от малка разбрах колко е важно това. Имах криви зъби и ми се подиграваха, но нямах и как да ги почиствам добре - жълти и УЖАС. Родителите ми не се грижиха за такива неща, а и пари нямаха за елементарни работи, включително качествена храна. Времената бяха и много тежки. Цел в живота ми стана да не живея така. Като станах на 14 г. сама отидох при ортодонт и хванах буквално последните безплатни шини (днес струват 150-300 лв), защото знаех, че нашите пари за шина (дори елементарна) няма да дадат. Та така с много постоянство с елементарна шина си изправих зъбите докато хората със скъпи брикети се отказваха и останаха с кривите си зъби.
Винаги се грижа за зъбите, изпуснах се само в Северната страна и тогава от нищото ми умряха два зъба и заразиха още един. Излекувах си зъбите с 2 години ходене по зъболекари, много постоянство - е, мъртви зъби са си, две коронки имам, но са много здрави и изглеждат чудесно. Останалите зъби са ми чудесни - бели, чисти и здрави.
Генът ми е гаден в това отношение. В момента съм бременна и още преди да забременея гледах да си оправя зъбите. Може би това е част от проблема - грешно и непълноценно хранене по време на бременност, не си си оправила зъбите преди това, лош ген, грешна зъбна хигиена и всичко накуп

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 6131149f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Генът не е причина за лоши зъби. Ген на кариесни зъби или тлъст задник /с извинение/ не съществува. Съществува лошо хранене. Тъй като хората се храним със семействата си от малки, когато цялото семейство се храни зле е нормално да има изразени еднакви признаци на болестно състояние дали ще е в зъбите и/или в задника е без значение. Кога последно ядохте сурови тиквени семки? Като се лишаваме от ядки и семена, лишаваме нашето тяло от доста минерали и витамини. Кога последно ядохте слънчогледови кълнове, никак не е сложно да си ги отгледате сами и да си спретнете една салата и пари не са нужни. Кога последно ядохте черен дроб? Знаете ли че черният дроб съдържа достатъчно много и важни за организма ви минерали, като желязо, кобалт, Мед, цинк, хром, селен. Колко често ядете риба и каква риба? Рибата която живее в околностите на вашето населено място е най-полезна за вас, голяма грешка е да мислите, че сьомгата е по полезна за българина от българската пъстърва. Дори по евтините екземпляри риба като каракуда и др са по полезни от риба от други континенти и далечни населени места. Уклейката е 2-3лв килограма, добър вариант за мариноване в бурканчета така хем е евтино, хем избягвате загубата на витамини и минерали при готвене.
Малко съвети за здрави зъби и тяло.
1 задължително, ако не ядете риба често /поне веднъж седмично/ е Рибеното масло от дроб на моруна. 1/2 лъжичка 3 пъти дневно.
Гарантирам че авторката с доза 1/2 лъжичка 3 пъти дневно за по малко от месец ще почувства облекчение на парадонтозата и рушенето на зъбите ако приема редовно рибено масло. След 6 месеца, ако послуша съветите ще се промени и цветът и твърдостта на зъбите в положителна посока.
2 Прием на минерално съдържащи храни, домашно сирене, желателно козе. Калций и фосфор са най-полезните за зъбите и венците ви, разбира се и за да ги абсорбира организма ви се нуждае от витамин Д. Сурови орехи и салата от зеле са добри български източници на витамин Д, както и разходките на слънце разбира се.
3 Падането на косата на авторката говори за липса на минерал хлор в организма, най-вероятно е намалила прекалено много приема на готварска сол. За да има равновесие в организма е наложително да има хлор, при липсата на хлор се наблюдава косопад и падане на зъбите, а при натрупването му в организма се наблюдава доста по неприятни странични ефекти, но те най често се причиняват от инхалаторен прием.
4. Претрупването на Флуор прави жълтите петна по зъбите и по късно ронливост на зъбите, след погледа на клиничната картина на авторката с 13 изкуствени коронки на 33г възраст, и падането им за 1-2 седмици, само по себе си показва продължаването на натрупване на флуор и съответно продължаване на рушенето на коронката на зъба. Най-вероятно пие вода от минерални бутилки с добавен флуор, всички пасти за зъби допълнително доставят флуор, готвенето в тефлонови съдове също. Ако е така е добре да преустанови пиенето на бутилирана минерална вода и да се насочи към пиене и готвене с вода от крайпътна обществена чешма, в нея няма добавени флуор и хлор, добре е да преварява вода от личен кладенец ако има такъв, но при липсата на двор нека се насочи към изворна вода от селска чешма-естествен източник. Доста млади хора се насочват в готвенето в керамика и глинени съдове те не загарят точно като тефлона, но и предотвратяват проблемите причинени от тефлона.
Засега толкова ако авторката се интересува по нататък ще пиша още.

 
  ...


...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5419cd1007
гласове:
1 2 3 4 5
  (28 гласа)

6.   благодаря ви отново. ще сменя зъболекаря и ще видиме какво ще излезе. имате ли идея защо падат коронките. аз усещам че има разтояние между самата коронка и венеца, знам че трябва да е плътно а на всичките има луфт и не знам защо се получава това

 
  ... горе^
преди: 9 години, 2 месеца
hash: 5513d9e2b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това с парадонтозата си е до ген.
Родителите на моя мъж си имаха парадонтоза, от млади бяха направо с протези.
Мъжът ми бе същият. Нямаше още 50 години, когато остана без нито един зъб в устата. Младостта му мина по кабинетите на стоматолозите.
Като ги сложи тези протези, каза, че това било то живот - да живееш без болка в устата и да не търчиш по нощите при зъболекар.

 
  ...
преди: 9 години, 2 месеца
hash: ba393c0f7d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   много благодаря за подробната информация, аз наистина пия само минерална вода девин, но пък не пия много - една най много 2 чаши на ден. сложих си протеза защото 2 от предните зъби се счупиха, корените са изгнили, първо имаше коронки но те падаха и зъболекарката ми каза, че с мойте ронливи зъби не съм за мост и да си сложа чене :) протеза.
ох извинявам се, но не мога да пиша, само като се сетя в какво състояние са ми зъбите се разтройвам и започвам да плача. просто вече не ми се живее

 
  ...
преди: 8 години, 9 месеца
hash: 60b99de8ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (40 гласа)

9.   Здравейте преди време ми паднаха щифтовете на двата предни зъба, днес ходих на зъболекар и тя ми каза че не ставало отново да се изградят защото корените ми били нагнили без (снимка) как видя така и аз не знам, но по страшното е че ми каза трябва да ги извадим и да сложим протези оле ще се побъркам от притеснение моля ви дайте ми съвет.

 
  ... горе^
преди: 8 години, 9 месеца
hash: d4f29d46ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   н 9 - отиди поне на още един зъболекар и намери 3 бона за импланти.

Проблемите ви идват от много причини. До някъде е ген, но на 33 г. да ти окапят зъбите не може да е ген. Да пие човек като номер 8 ЕДНА ЧАША вода дневно значи, че скоро и без бъбреци ще си остане, което е истинска трагедия - лятото се пият поне 2, 5 литра на ден
Не ядете млечни продукти и/или не излизате навън да „черпите“ витамин Д. Често хората пестят от зъболекар или имат страх от зъболекар, пестят от качествена храна, пестят от почивка и накрая си дават парите по лекари и зъболекари.
Ако са само два зъба като при 9 е търпимо - нека са предни. Сложи си импланти, за да не ти пилят съседните зъби и живей, но цялата уста да ти окапе на 33 г. си е действително трагедия
При самата бременност на Авторката бебето практически ѝ е изтеглило калция от костите (и зъбите), за да се образува - просто жената не е яла достатачно млечни продукти, не е била навън, защото без витамин Д не може да се усвои и калция, а ПРЕДИ и в началото на всяка бременност нон стоп се ходи на зъболекар и се правят веднага зъбите. Ще дадеш 80 лв. за професионално почистване веднъж годишно, ще си спестиш после хилядарки
Не се отчаивайте обаче за два зъба - 3 бона все ще намерите за имплантчета, но цялата уста на 30 г значи протези, защото и имплантите имат нужда от здрава челюст отдолу - на такава жена не само зъбите са ѝ се разградили, но и костта отдолу.

Зъбни импланти - цени
 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker